HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Kornspitz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 23. 09:55

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 5:00

Kernellpánikod van....

Köszi a segítséget. Este megtaláltam a kinti fórumokon a megoldást. Meg kellett patchelni az eredeti install
isot és telepítésnél kiválasztani az inteles extrákat. Szinte minden ment alapból egyedül a hálókártyát kellett újra telepítenem.
Most jönnek a finomságok, felbontás ilyesmi...
Izgalmas a dolog.

#1522 Felhasználó inaktív   kalx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 23. 12:05

:(
Gáz van, mert a nagy "forum.osx86project.org" hozzáértők szerint a legtutibb alaplap
az Intel  D915-GUX. Azon patch nélkül is mennie kellene az osx-nek...a hozzászólók szerint!
Nehezen szereztem 1-et, nagy várakozással telepítettem a 10.4.6-os patchelt dvd-t....lőn meglepetés, nem műxik a hangkártya, sem ki-sem be!
Ua. a probléma, mint a fele annyiba kerülő alaplapokkal.... A "biztos vétel" előtt kipróbáltam már 5-6 alaplappal(intel 915,945,ati,sis,via) még a via-son is csak a hangkártya nem ment...
Nem hiszem el!Tök mérges vok, hogy hagytam magam megszívatni!
Valaki tud vmit segíteni ezzel kapcsolatban?

#1523 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:07

Idézet: kalx - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 12:05

:(
Gáz van, mert a nagy "forum.osx86project.org" hozzáértők szerint a legtutibb alaplap
az Intel  D915-GUX. Azon patch nélkül is mennie kellene az osx-nek...a hozzászólók szerint!
Nehezen szereztem 1-et, nagy várakozással telepítettem a 10.4.6-os patchelt dvd-t....lőn meglepetés, nem műxik a hangkártya, sem ki-sem be!
Ua. a probléma, mint a fele annyiba kerülő alaplapokkal.... A "biztos vétel" előtt kipróbáltam már 5-6 alaplappal(intel 915,945,ati,sis,via) még a via-son is csak a hangkártya nem ment...
Nem hiszem el!Tök mérges vok, hogy hagytam magam megszívatni!
Valaki tud vmit segíteni ezzel kapcsolatban?

úgy tudom ez csak akkor igaz ha a jas féle telepítőt használod.

#1524 Felhasználó inaktív   kalx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 23. 18:28

Mire gondolsz?
A hangproblémára?
A Jas-al volna hangprobléma?
Azt nem értem, hogy azt írták, hogy vmelyik Apple gép alapja a 915gux.....(+abban van tpm chip +EFI-s vezérlés.... a patch-ek meg pont ezeket törik....)

http://wiki.osx86pro...dex.php/HCLPart

""The Apple Developer Platform mainboard is a custom made version of Intels D915GUX mainboard with Firewire (optional to the original D915GUX) and Intel 82562EZ NIC chipset (the variant D915GUXLK with Marvells 88E8050 NIC chipset does not have network support in osx). The onboard ALC860 Azalia (HD Audio) chipset is the same as in the devkit but doesn't work for me with osx. Jack sensing doesn't work on the devkit, jack reassign doesn't work too, microphone in doesn't work, headphone out doesn't work, only line in and line out work on the devkit. Power saving will not turn off the cpu fan. The kit is delivered with version 450 of Intels BIOS although Intel offers only version 444 for download, maybe 450 will be a non-public release for apple only."""

#1525 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 07. 23. 19:04

Idézet: kalx - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 18:28

Mire gondolsz?
A hangproblémára?
A Jas-al volna hangprobléma?
Azt nem értem, hogy azt írták, hogy vmelyik Apple gép alapja a 915gux.....(+abban van tpm chip +EFI-s vezérlés.... a patch-ek meg pont ezeket törik....)

http://wiki.osx86pro...dex.php/HCLPart

""The Apple Developer Platform mainboard is a custom made version of Intels D915GUX mainboard with Firewire (optional to the original D915GUX) and Intel 82562EZ NIC chipset (the variant D915GUXLK with Marvells 88E8050 NIC chipset does not have network support in osx). The onboard ALC860 Azalia (HD Audio) chipset is the same as in the devkit but doesn't work for me with osx. Jack sensing doesn't work on the devkit, jack reassign doesn't work too, microphone in doesn't work, headphone out doesn't work, only line in and line out work on the devkit. Power saving will not turn off the cpu fan. The kit is delivered with version 450 of Intels BIOS although Intel offers only version 444 for download, maybe 450 will be a non-public release for apple only."""

Igen, igy van...de mivel az Apple figyel, ugy probál akadályokat görgertni az emberek elé, hogy bizonyos dolgokat amelyek kompatibilisek, inkompatibilisé teszi...tehát ami mondjuk a 10.4.3-ban ok volt, az mar a 10.4.5-10.4.6-ban már nem kompatibilis, mert leszükitette a kompatibilitást 1-2 hangkártyára és pár videokártyára...Most hiába van meg a driver ( kext) az install lemezben, lehetm hogy ki vam iktatva, vagy éppen PPC verzió és nem müködik hackintoshon, ezáltal bizonytalanságba sodorja azokat, akik probálkoznak hardver vásárlásban illetve driver keresésben....

#1526 Felhasználó inaktív   kalx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 23. 19:18

Elméletileg ez a ALC860-as kártya van a Mac-ben is...
Gondolom, azért mivel nagy, királyi, apple hardver....csak gyártanak hozzá drivert.... nem hiszem, hogy letiltanák...
Azért vettem ezt a lapot, mert azt írták nem kell kext-elgetni vele... Minden natív, patch nélkül..
Így igaz, - 10.4.6-os a kernel... amit legnagyobb ámulatomra használnak ezen a lapon, és nekik minden műxik...kextelgetés nélkül...
Ilyenkor úgy érzem, hiába voltam körültekintő, ez csak velem történik meg...mindig....
GGGGGGRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!
:-((
Vettem egy korszerűtlen lapot tök drágán, és 5 ft-ot nem ér...ua. a kínlódás lesz vele minden újabb kernelnél, mint a többivel...
Szerinted mi a megoldás, vagy mi az inkompatibilitás oka?

#1527 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 20:06

Idézet: kalx - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 19:18

Elméletileg ez a ALC860-as kártya van a Mac-ben is...
Gondolom, azért mivel nagy, királyi, apple hardver....csak gyártanak hozzá drivert.... nem hiszem, hogy letiltanák...
Azért vettem ezt a lapot, mert azt írták nem kell kext-elgetni vele... Minden natív, patch nélkül..
Így igaz, - 10.4.6-os a kernel... amit legnagyobb ámulatomra használnak ezen a lapon, és nekik minden műxik...kextelgetés nélkül...
Ilyenkor úgy érzem, hiába voltam körültekintő, ez csak velem történik meg...mindig....
GGGGGGRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!
:-((
Vettem egy korszerűtlen lapot tök drágán, és 5 ft-ot nem ér...ua. a kínlódás lesz vele minden újabb kernelnél, mint a többivel...
Szerinted mi a megoldás, vagy mi az inkompatibilitás oka?

miért nem kérdeztél vásárlás előtt pl itt vagy az osx86.hu-n?
amúgy nem tudom mi bajod van a kextelgetéssel, ezt kb 3 perc alatt meg lehet oldani.
ha kell elküldöm a drivert.
mondjuk az biztos hogy ez a lap akkor volt sláger amikor megjelent a 10.4.3
inkább vettél volna egy asus p5ld2 lapot, amin szintén a hangot kell csak buherálni oszt jónapot.

#1528 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 07. 24. 00:03

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 20:06

miért nem kérdeztél vásárlás előtt pl itt vagy az osx86.hu-n?
amúgy nem tudom mi bajod van a kextelgetéssel, ezt kb 3 perc alatt meg lehet oldani.
ha kell elküldöm a drivert.
mondjuk az biztos hogy ez a lap akkor volt sláger amikor megjelent a 10.4.3
inkább vettél volna egy asus p5ld2 lapot, amin szintén a hangot kell csak buherálni oszt jónapot.

Ahogy mondod, Bubu :Đ .....de amit mondassz, az tapasztalt osx-es userre jellemző. Mindenki eleinte belerohan egy-két fölösleges költekezésbe.....addig amig nem tanul meg forumozni... :D

@ Kalx: Minden megoldható, csak a megfelelő személyt kell megtalálnod, aki utbaigazit. Ha nincs idöd és türelmed, akkor bele se fogj, mert ez egy sziszifuszi munka amit mi csinálunk...Igy kezdesnek, akar felteheted a 10.4.3-ast...es kiprobálod milyen és hogy megy, aztán valoszinü sokkal többet fogsz tudni a következő lépésig

Szerkesztette: Gdfath3r 2006. 07. 24. 00:05 -kor

#1529 Felhasználó inaktív   amirevagysz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 14:08

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 20:06

nekem p5ld2-es lapom van, de csak Myzar 10.4.5 megy rajta. 10.4.6 Myzar updatettel megáll, mielôtt feljönne a menüsor. Jas 10.4.6-tal ugyancsak megáll betöltés alatt. Szerinted lehet az oka, hogy p5ld2-vm az alaplap?

#1530 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 14:23

Idézet: amirevagysz - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 14:08

Szerinted lehet az oka, hogy p5ld2-vm az alaplap?

nem

#1531 Felhasználó inaktív   balii2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 24. 22:04

Sziasztok, az en hang illetve nincs_hang problémamra tudtok valamilyen megoldast?

Szerkesztette: balii2 2006. 07. 24. 22:04 -kor

#1532 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 07:24

Idézet: balii2 - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 22:04

Sziasztok, az en hang illetve nincs_hang problémamra tudtok valamilyen megoldast?

milyen hangkártya pontosan?

#1533 Felhasználó inaktív   balii2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 25. 10:17

"Onboard Sound AC'97 compliant, support 5.1 channels audio" (http://www.amptron.c...MB-P4I45D.html)

Van még egy creative hangkártyám is, de ha jól olvastam, azokra nincsen kext.

#1534 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 13:42

Idézet: balii2 - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 10:17

"Onboard Sound AC'97 compliant, support 5.1 channels audio" (http://www.amptron.c...MB-P4I45D.html)

Van még egy creative hangkártyám is, de ha jól olvastam, azokra nincsen kext.

Ez lószart nem mond.
Ha esetleg megnéznéd az alaplap leírásában vagy az alaplapon hogy milyen hangchip van rajta az sokat lendítene a dolgon.

#1535 Felhasználó inaktív   balii2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:11

C-Media AC'97 - ez mar eleg? :)

Egyebkent, probáltam egy csomo helyrol letolteni a kexteket, es azt irja ki, hogy nem tudta betolteni es installáljam ujra...

#1536 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:24

Idézet: balii2 - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 15:11

C-Media AC'97 - ez mar eleg? :)

Egyebkent, probáltam egy csomo helyrol letolteni a kexteket, es azt irja ki, hogy nem tudta betolteni es installáljam ujra...

jogjavítás volt?

#1537 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:58

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 14:24

jogjavítás volt?

Tartok tőle hogy nem ;)

#1538 Felhasználó inaktív   balii2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 28. 01:31

Volt jogjavtás, és még igy sem lát egy audio device-t sem :s
Esetleg nem tudna valaki kuldeni nekem egy appleAC97Audio.kext-et? (hatha jo lesz)
ichaten vagyok: balii@mac.com vagy msn: balii@mailpont.hu

Koszi.

#1539 Felhasználó inaktív   PiciFaction 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:49

Tényleg nincs kedvem visszalapozgatni sorry...feltenném a kérdésemet itt:
Egy 2.6os Celeron procim van...lehetséges hogy nem megy a gépemre  fel a MAC OS x86 Tiger?
és még egy buta kérdés hiszen soha nem volt még MAC am de nagyon szeretném kipróbálni...: hol mutatkozik meg a kompatibilitási probléma?
Odáig jutok hogy bejön az első fehér képernyő almával és alul forog a "szutyok"! innentől nem megy tovább!

kérlek írjatok valami okosat!nagyon köszike

üdv.:PiciFaction

#1540 Felhasználó inaktív   balii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:54

http://wiki.osx86pro...x.php/Main_Page

Harware részt nézdd, attól függ hogy miylen az alaplapod, es hogy hanyas verziot akarod telepiteni, de ha turoelmesen megvarod mig a "kis szutok" befejezi a toltes mutatast, akkor elkekul a hatter es kezdodik az install.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.