Apple Mac OS X x86 II.
Elküldve: 2006. 03. 30. 00:00
Először is én is a Mac.OS.X.Tiger.10.4.4.X86-HOTiSO változatot használom és nincs semmi baja.
Másodszor. Feltelepítettem az NVIDIA meghajtót, de boot után a grafikus felület nem töltődik be, fekete marad a képernyő (7800GTX+17" TFT, DVI). -x -el safe mod-ban van kép, tudom álltani a felbontást, frisstést, felismeri a kártyát, szal úgy tűnik minden jó. A baj csak annyi, hogy normál boot nem megy. Itt találtam egy lehetséges megoldást, de valamiért nem akar ez sem működni:
http://forum.osx86project.org/index.php?sh...pic=13299&st=20
A 21-es post. A kextload/..../NVidiaHAL.kext után szépen felismer mindent, de nem történik semmi egyéb. Mit csinálok rosszul? Mit akar jelenteni az a type:, utána pedig a type wq! ? Bocs, ha láma dolgokat kérdezek, de nagyon nem vagyok otthon a témában...
Elküldve: 2006. 03. 30. 00:38
Idézet: s3nki - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 1:00
Először is én is a Mac.OS.X.Tiger.10.4.4.X86-HOTiSO változatot használom és nincs semmi baja.
Másodszor. Feltelepítettem az NVIDIA meghajtót, de boot után a grafikus felület nem töltődik be, fekete marad a képernyő (7800GTX+17" TFT, DVI). -x -el safe mod-ban van kép, tudom álltani a felbontást, frisstést, felismeri a kártyát, szal úgy tűnik minden jó. A baj csak annyi, hogy normál boot nem megy. Itt találtam egy lehetséges megoldást, de valamiért nem akar ez sem működni:
http://forum.osx86project.org/index.php?sh...pic=13299&st=20
A 21-es post. A kextload/..../NVidiaHAL.kext után szépen felismer mindent, de nem történik semmi egyéb. Mit csinálok rosszul? Mit akar jelenteni az a type:, utána pedig a type wq! ? Bocs, ha láma dolgokat kérdezek, de nagyon nem vagyok otthon a témában...
azzal ne foglalkozz
bebootolsz "-s" -el, terminalt elinditod
sudo -s
jelszavad beir
nano /etc/rc
első # -el kezdődő sor után beírod az alábbi 2 sort:
kextload /System/Library/Extensions/NVDriver.kext
kextload /System/Library/Extensions/NVidiaHAL.kext
ctrl+x y -al lemented
kilepsz terminalbol, reboot, muxik
szerk.: hja, most csináltam meg a notimon, NVidia GeForce4 4200 Go 1280x800 működik
Szerkesztette: Thoty 2006. 03. 30. 00:40 -kor
Elküldve: 2006. 03. 30. 09:26
localhost /System/Library/Core Service/loginwindow.app/Contents/MasOS/loginwindow: login window applications started
és beugrik a kékbe, és ki karakterbe, és újra, és újra, és újra kiír vmi errort is, de azt nem látod kb csak 1/10másodpercig...
valaki? egy 5let?
Elküldve: 2006. 03. 30. 09:31
Idézet: zozoSpirit - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 10:26
localhost /System/Library/Core Service/loginwindow.app/Contents/MasOS/loginwindow: login window applications started
és beugrik a kékbe, és ki karakterbe, és újra, és újra, és újra kiír vmi errort is, de azt nem látod kb csak 1/10másodpercig...
valaki? egy 5let?
Security Update után fordulhat elő ilyesmi!
Szerezned kell egy backupolt loginwindow.app-ot és single user mode-ban be kell másold a /System/Library/Core Service/ -be.
Ezután már menni fog.
Nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudom átküldeni, de torrenten is megtalálod.
Csak keress rá maxxuss security update-re!
Azon belül meg fogod találni a loginwindow.app-ot.
Itt pedig megtalálod az instrukciókat:
http://konglish.org/....html#secupdate
Szerkesztette: Flamaszter 2006. 03. 30. 09:35 -kor
Elküldve: 2006. 03. 30. 11:52
Meg szeretném köszönni én is azokat a leirásokat amik itt a forumban vannk.(Sokat segitett).
Most viszont eléggé elakadtam.
Az azureus nem akar elindulni. :confused: Valaki találkozott ezzel a problémával?A java fennt van,a rendszer 10.4.5.
Köszönöm szépen elöre is!
Elküldve: 2006. 03. 30. 11:53
Idézet: Thoty - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 1:38
bebootolsz "-s" -el, terminalt elinditod
sudo -s
jelszavad beir
nano /etc/rc
első # -el kezdődő sor után beírod az alábbi 2 sort:
ctrl+x y -al lemented
kilepsz terminalbol, reboot, muxik
szerk.: hja, most csináltam meg a notimon, NVidia GeForce4 4200 Go 1280x800 működik
sudo -s után nem kér jelszót. Elbizonytalanodtam, a sudo -s a terminal elindítása? Ha igen akkor ok. Ezután jön a kext-ek betöltése még ez is ok. Ezután ctrl+x -re nem történik semmi. Mondanom sem kell, hogy így marad az eddigi állapot, vagyis safe modban minden rendben van, normál módban viszont csak fekete képernyő.
Elküldve: 2006. 03. 30. 12:16
Idézet: tamasGt - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 11:52
Meg szeretném köszönni én is azokat a leirásokat amik itt a forumban vannk.(Sokat segitett).
Most viszont eléggé elakadtam.
Az azureus nem akar elindulni. :confused: Valaki találkozott ezzel a problémával?A java fennt van,a rendszer 10.4.5.
Köszönöm szépen elöre is!
Próbáld meg ezt:
Azureus unibin
Elküldve: 2006. 03. 30. 12:26
Ha nem vagyok nagyon pofátlan ,akkor kérdeznék még:
Egy linuxos grub-al el lehet inditani az osx-et?
Olvastam ,hogy a Win-essel megy,és meg is probáltam (linux).Nekem ismeretlen filesystem-el megáll.Most a telepitö dvd-vel inditgatom.
Elküldve: 2006. 03. 30. 12:32
Idézet: s3nki - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 12:53
Persze hogy nem kér jelszót, mivel single user mode-ban a sudo-nak nincs értelme!
Be kell hogy mountold a vinyót majd "nano" vagy "vi" parancsal kell hogy editáld az "rc" nevezetű file-t, ami az "etc" mappában van.
Igy néz ki:
#ezzel bemountolod a vinyót:
/sbin/fsck -fy /sbin/mount -uw /
#ezután editálod nano-val az rc-t:(nano helyett lehet a "vi" parancsot használni - tökmindegy)
nano /etc/rc
#Kurzorral lenavigálsz:
Idézet: Thoty - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 1:38
#Miután beírtad az "rc"-be ezt a két sort nyomsz egy CTRL+X-et majd "y"-al lemented,ezután:
reboot
De, könyörgöm!Olvassatok már vissza!A 10. oldalon is pontosan le van írva!
Szerkesztette: Flamaszter 2006. 03. 30. 12:48 -kor
Elküldve: 2006. 03. 30. 12:41
Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 13:32
Be kell hogy mountold a vinyót majd "nano" vagy "vi" parancsal kell hogy editáld az "rc" nevezetű file-t, ami az "etc" mappában van.
Igy néz ki:
#ezzel bemountolod a vinyót:
/sbin/fsck -fy /sbin/mount -uw /
#ezután editálod nano-val az rc-t:(nano helyett lehet a "vi" parancsot használni - tökmindegy)
nano /etc/rc
#Kurzorral lenavigálsz:
#Miután beírtad az "rc"-be ezt a két sort nyomsz egy CTRL+X-et majd "y"-al lemented,ezután:
reboot
De, könyörgöm!Olvassatok már vissza!A 10. oldalon is pontosan le van írva!
Köszönöm! Ígérem visszaolvasok ezután, de nem volt világos, hogy az ott leírtakra van nekem is szükségem.
Elküldve: 2006. 03. 30. 12:48
Idézet: tamasGt - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 12:26
Ha nem vagyok nagyon pofátlan ,akkor kérdeznék még:
Egy linuxos grub-al el lehet inditani az osx-et?
Olvastam ,hogy a Win-essel megy,és meg is probáltam (linux).Nekem ismeretlen filesystem-el megáll.Most a telepitö dvd-vel inditgatom.
Már miért lennél pofátlan mert kérdezel.
Mi sem almával a kezünkben születtünk
Próbáld meg hogy a system preferencesben beállítod a boot disc-et a vinyóra, majd restart.
grub-al én nem foglalkoztam, így nem s tudok segíteni benne.
Elküldve: 2006. 03. 30. 12:55
Idézet: s3nki - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 13:41
Ok.Remélem ezen infók tudatában már sikerrel jársz.
Elküldve: 2006. 03. 30. 13:03
Ez a része még lehet,hogy bug-os nálam(startup disk):elszáll,és riportot akar küldeni
Végülis nem akkora probléma egyenlöre jo ez igy is.
Amit viszont nagyon fájlalok,az az ,hogy ext3-as particiot nem tudok felcsatolni.(Lehet ám,hogy én vagyok igen láma).
Probáltam a sourceforge-röl letöltött ext2fs-el,de nem ok.Remélem ezt is meg lehet majd valahogy oldani.
Elküldve: 2006. 03. 30. 18:56
Ma reggel eszembe jutott, hogy milyen jól is jönne még később nekem a hackintosh-omba egy firewire bővítés. Így leszaladtam a legközelebbi ismerős Pcshop-ba és elhoztam egy ST Lab által készített PCI-os FW bővítőkártyát amelyen VIA chip lapult.
Szóltam az eladónak hogy lehet hogy nem fog bejönni mivel osx86-hoz lesz, így ha nem megy akkor visszaviszem. (Nézett az eladó mint Rozi a moziban az osx86 hallatán, szerintem még most is azt hiszi hogy káromkodtam
Beszereltem a kártyát és izgatottan elindítottam a gépet. ÉS LÁSS CSODÁT!!! Alapból felismerte a rendszer a bővítőkártyát, a system profiler azonnal mutatta a bejegyezést a firewire kategória alatt.
Ezután rákötöttem egy külső FW DVD írót és örömömben csináltam egy DVD pörkölést a toast 7.0.2-vel amely szintén simán kezelte a FW külső írót!
Most nagyon boldog vagyok hogy ilyen simán ment minden, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filléres FW kártyát.
Ja, még egy dolog: Örömmel jelentem hogy kijött az első professzionális szoftver UNIBIN változata, amely nem más mint a Final Cut Studio 5.1, lehet intelen próbálni natívan!
http://www.apple.com/finalcutstudio/
Elküldve: 2006. 03. 30. 19:01
Idézet: zozo2001hu - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 18:56
link?
kamerával nem tudod kipróbálni a firewire kártyát?
én is pont ezt nézegettem, de még nem vettem meg.
Elküldve: 2006. 03. 30. 19:07
Szerzek valahonnan egy DV kamerát is kipróbálásra, lehet hogy holnap kipróbálom, majd írok az imovie importról ha összejön.
Elküldve: 2006. 03. 30. 19:40
Idézet: zozo2001hu - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:07
köszike
Elküldve: 2006. 03. 30. 19:44
Elküldve: 2006. 03. 30. 19:45
Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 9:31
Szerezned kell egy backupolt loginwindow.app-ot és single user mode-ban be kell másold a /System/Library/Core Service/ -be.
Ezután már menni fog.
Nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudom átküldeni, de torrenten is megtalálod.
Csak keress rá maxxuss security update-re!
Azon belül meg fogod találni a loginwindow.app-ot.
Itt pedig megtalálod az instrukciókat:
http://konglish.org/....html#secupdate
Nah... A cuccok lent vannak... Már csak egy olyan kérdésem lenne, h hogyan fogom én karakteres felületen látni a cd meghajtómat, vagy esetleg floppyt??
Elküldve: 2006. 03. 30. 19:46
Idézet: tomixts - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:44
10.5.5-re még várni kell egy ideig, de 10.4.5-re biztosan tudod frissíteni
szerintem érdemes.

Súgó
A téma zárva.