HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#911 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 06:10

Idézet: zef - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 21:28

Mindezt csak azért, hogy az about ablakban ott legyen egy 5-ös vagy 6-os szám :p

Nem csak azért.
Pl az Aperture-t csak 10.4.6-ra lehet telepíteni.

#912 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 10:11

Help 10.4.6

Myzar 10.4.5 ot patcheltem (10.4.4 ből készítettem, Hash ok)
Myzars.10.4.5.To.JaS.10.4.6.ppf -tal, majd mivel AMD-m és ATI x200-am van patcheltem
JaS.10.4.6.install.dvd.PPF1.PPF vel (HASH ellenőrizve..)

Ha telepítésnél az AMD cuccokat választom a gép bootol (-v vel lefut a konzol, nincs különösebb gond)
bejön a kék képernyő, majd az Apple szokvány háttér is kis szöszmötölés után de itt megáll, nem fagy az egér mozog, de nincs tovább...)

(Intel cuccokat választva kernel pánik...)

(A gépen nem túl kompatibilis alapban, SSE2 AMD, ATI x200 ide, de a 10.4.5 hosszas telepítés után felment-10.4.3 update, majd MAxxusss féle 10.4.4 és 10.4.5 update)
A 10.4.6 azért lenne szimpatikusabb, vivel a Patchelt CD simán bootol használja az ATI vezeérlőt....... de etelpítés után nem indul..)

#913 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 10:29

Azt elfelejjettem írni, hogy mobility x600 Videom van, mely Koverg patch után tud QE-t.
(A jelenség ahhoz hasonló mintha egy sikertelen koverg Ptch lenne a  talepítő dvd-ben, egy szer rosszul petcheltem akkor volt hasonló jelenség)

#914 Felhasználó inaktív   sat22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 15:36

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:23

Ez a VirtualDesktop univerzális?Ezt még nem használtam.
Merem ajánlani a Desktop Manager-t.Ez már unibin.
http://desktopmanage...videos/Cube.mov
Letöltés

Szia Flam müködika a 6600 driver beta2 install verzió!!!!
Úgy örülök nek hogy azt el sem tudom mondani:):):):)
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet beállitani 2D dolgokat ha lehet ilyeneket a osx alatt!
Most 1024x768x32x85 ben vagyok tökéletesen müködik.
Már csak egy problémám van hogy usbs apple billentyüt használok és nem tudom ha a ps2 billentűt kihúzom és csak
a apple billentyű van benne akkor nincs egerem ami ps2es ezt hogyan lehet kijavitani?
Remélem előbb vagy utobb lesz majd QE CI is ehhez a driverhez!
10.4.5 van felajánlotta a rendszer hogy updatelhetem 10.4.6 ra megtehetem vagy inkább ne?Mit ajánlasz?

#915 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 16:19

Idézet: sat22 - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 16:36

Szia Flam müködika a 6600 driver beta2 install verzió!!!!
Úgy örülök nek hogy azt el sem tudom mondani:):):):)
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet beállitani 2D dolgokat ha lehet ilyeneket a osx alatt!
Most 1024x768x32x85 ben vagyok tökéletesen müködik.
Már csak egy problémám van hogy usbs apple billentyüt használok és nem tudom ha a ps2 billentűt kihúzom és csak
a apple billentyű van benne akkor nincs egerem ami ps2es ezt hogyan lehet kijavitani?
Remélem előbb vagy utobb lesz majd QE CI is ehhez a driverhez!
10.4.5 van felajánlotta a rendszer hogy updatelhetem 10.4.6 ra megtehetem vagy inkább ne?Mit ajánlasz?

Software Update-tel ne rakd fel a 10.4.6-ot mert akkor összeomlik. USB bill + PS2 egér egyszerre nem megy, vagy mind a kettő USB-s vagy mind a PS2-es, ez van.

Szerkesztette: nyuszivagy 2006. 04. 30. 16:20 -kor

#916 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 01. 01:22

Idézet: aton-hawk - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 15:40

persze...pontosan:
Amd athlon 64 3200+-os, 2Ghz...jelenleg 2,2Ghz-en fut.(ezt kb. 2 napja húztam fel, de a mac előtte sem ment...szal nemhiszem, h ez lenne a baj)
asus a8v-deluxe alaplap
768Mb ddr ram
nvidia 6600gt videókártya
2 winyó...
1 soundblaster 128-as hangkártya

Hát mondjuk a pörgetést részletesebben is lehetett volna......probáld pörgetés nélkül...
Ha már pörgetés, akkor elmondom, hogy mit tapasztaltam....
Írtam az elöbb, hogy nagyot pörgettem....10x290-et....nos ez asszinkron pörgetés, szoval a memoria marad a default frekin..
Ha szinkronban pörgetem, akkor a Mac install-om kernellpánikot ad ( tehát amikor a proci és a mecsi ugyanazon az fsb-n van pörgetve....)

Egy másik lehetöség, hogy miért nem müködik rendesen az installod, hogy nem megfelelő patcheket telepitessz telepités közben....Ha ugyanaz a JaS-féle lemezed van, mint általában mindenkinek( :) )akkor 3 .pkg-et kell minimum telepitened, és ezek: az AMD-re a 10.4.6-os frissités, AMD SSE2 vagy SSE3 kernell, végül a Semjaza-féle decryptelt csomag...

#917 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 07:30

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 1:22

Egy másik lehetöség, hogy miért nem müködik rendesen az installod, hogy nem megfelelő patcheket telepitessz telepités közben....Ha ugyanaz a JaS-féle lemezed van, mint általában mindenkinek( :) )akkor 3 .pkg-et kell minimum telepitened, és ezek: az AMD-re a 10.4.6-os frissités, AMD SSE2 vagy SSE3 kernell, végül a Semjaza-féle decryptelt csomag...

Az a gondja aton-hawknak, hogy a telepítőig sem jut el.

#918 Felhasználó inaktív   sat22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:43

Tanácsot szeretnék kérni van valami paralel program amivel windowst lehet futattni a osxn.
Az lenne a kerdésem hogy mennyire jó ötlet hogy ha veszek egy használt G4 book és ezzel futattok rajta windows?Ez megvalósitható vagy inkább vegyek egy ibookot?
Azért kéne a windows mert programozni szeretnék viszont osx rendszert nagyon megkedveltem.
ti mit ajánlotok?

#919 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:58

Idézet: sat22 - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 10:43

Tanácsot szeretnék kérni van valami paralel program amivel windowst lehet futattni a osxn.
Az lenne a kerdésem hogy mennyire jó ötlet hogy ha veszek egy használt G4 book és ezzel futattok rajta windows?Ez megvalósitható vagy inkább vegyek egy ibookot?
Azért kéne a windows mert programozni szeretnék viszont osx rendszert nagyon megkedveltem.
ti mit ajánlotok?

Parallels csak inteles mac-en fut, G4-en nem. G4-re VPC van de annak a sebessége meg hagy némi kívánnivalót maga ut után, hogy finoman fogalmazzak.

#920 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 10:51

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 9:58

hogy finoman fogalmazzak.

nagyon finoman fogalmaztál  :D

#921 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 15:18

Szívás 10.4.6-tal

Végre üres partícióra felé tudtam rakni a 10.4.6-ot

De valamiért nem engedi másolni-törölni az extensions könyvtár tartalmát (pl ki a karok cserélni egy kextte)
10.4.5-ön ez ment simán. Azt írja nincs elég jogom még akkor sem ha -x -xel safe módban vagyok.
Mésik bajaom, ha ilyenkor terminéllal szerkesztek egy kextet akkor a következő indulásnál- még jogok helyreállítása után sem indul a gép (still waiting for root device) csak akkor ha safe módban vagyok.
(Módosított ATA vezérő ke3ll a géphez ATIx200) de a patchelt 10.4.6 ban ez benn van

tapasztalt már valaki hasonlót ?
Mit lehet tenni ?

#922 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 15:23

Idézet: sat22 - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 9:43

ti mit ajánlotok?

Ruházz be egy Inteles Mini-be, azon duál bootban megy az OSX és a WinXP

#923 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 16:41

Idézet: kenand - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 16:23

Pedig jól érzi sat22 a fílinget :) Főleg ha kiegészíted egy virtue-val, akkor lehet igazán kényelmesen lapozgatni az OS-ek között. Mondjuk ebből a szempontból is jó választás egy Mini, csak lehetne "picit" komolyabb gfx benne ;)

#924 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 21:59

Parallels Beta6-al már stabil a Dreamweaver is. Ha felrakjátok a Beta6-ot, ne felejtsétek el frissíteni a Parallels Tools-t is! :)
Sőt, ha teljes képernyőn használom és úgy lövöm le az XP-t, akkor sem dobja el magát mint a b5.

Szerkesztette: zef 2006. 05. 01. 22:14 -kor

#925 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 04:42

Idézet: kenand - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 15:18

Szívás 10.4.6-tal

Végre üres partícióra felé tudtam rakni a 10.4.6-ot

De valamiért nem engedi másolni-törölni az extensions könyvtár tartalmát (pl ki a karok cserélni egy kextte)
10.4.5-ön ez ment simán. Azt írja nincs elég jogom még akkor sem ha -x -xel safe módban vagyok.
Mésik bajaom, ha ilyenkor terminéllal szerkesztek egy kextet akkor a következő indulásnál- még jogok helyreállítása után sem indul a gép (still waiting for root device) csak akkor ha safe módban vagyok.
(Módosított ATA vezérő ke3ll a géphez ATIx200) de a patchelt 10.4.6 ban ez benn van

tapasztalt már valaki hasonlót ?
Mit lehet tenni ?

terminalban jogok javitása

diskutil repairPermissions /

Nálam a Cocktail nem fogadta el az admin jelszót, csak jógok javitása után ment...

#926 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 04:44

Idézet: Tush - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 7:30

Az a gondja aton-hawknak, hogy a telepítőig sem jut el.

Én ugy értettem, hogy sikerül a telepités, csak restart után jönnek a gondok...
Ja...igen, igazad van....
Szoval, nekem régebben voltak ilyen gondok, ha a DVD-t nem disk-at-once írtam.....esetleg ez egy tipp...
A másik, javaslom az Imgburn nevü ingyenes kis progit, ami hibátlanul kiírja.

Szerkesztette: Gdfath3r 2006. 05. 02. 04:47 -kor

#927 Felhasználó inaktív   sat22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 08:57

Idézet: kenand - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 15:23

Szia !

Nem szeretnék minit nem akarok venni.Azért kell ibook mert sokat utazok és  jó lenne ha van egy jó kis gépem egy jó oprendszerrel.Azért gondoltam  ibookra mert  ha programozni van kedvem akkor csak átváltok xp re és tudok programozni tudom hogy a osx tratalmazza a fejleszőkörnyezetet.
Meg én úgy tudom hogy ibook 6 orát bir az aksija. Mig ugyanilyen kalibrű laptop joval drágább  mint a ibook
Azt nem tudom hogy az ibook milyen ati videokártyával van felszerelve.De akár még játszani is lehet xp alatt vele szerintem.Igaz itt nem ezen van a hangsuly hanem az előző dolgokon.De azért köszönöm a tanácsod.

#928 Felhasználó inaktív   quasimidi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:30

Asszem olvastam (osnews-on) hogy az iBook Pro-kal sok gond van. Olvass utána nehogy kellemetlen csalódás érjen.
Asus K8V (VIA K8T800) + 1GB DDR400 Kingston
AMD Athlon64 3200+ (Clawhammer)
Sapphire Radeon 9600XT 256M
Maxtor 120GB SATA
------------------------------------------------
Commodore Amiga 1200
8MB Fastram expander
2GB HD, CD-RW.

#929 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:52

Idézet: quasimidi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 12:30

Asszem olvastam (osnews-on) hogy az iBook Pro-kal sok gond van. Olvass utána nehogy kellemetlen csalódás érjen.

bocs, de ti milyen iBook Pro -ról beszéltek? ilyen még nincs is a piacon MacbookPro esetleg...

más: tud valaki helyet pesten ahol tudnék venni intel D915GAV alaplapot? Bluefish netes listájában persze bennevan, de raktáron nincs és nem is lesz, esetleg Gépboltból érdemes ilyet rendelni?
+

#930 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:53

Idézet: quasimidi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 12:30

iBook Pro?  :confused:  az meg mi?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.