HWSW Informatikai Kerekasztal: XGL/Compiz/Beryl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XGL/Compiz/Beryl tapasztalatok, és egyéb

#181 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 20:13

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 18:47

Pedig nagyon tetszik. Az OS X az en szememben egyebkent kifejezetten elmaradott, foleg ehhez kepest. A hasznalhatosag is egy eleg relativ dolog... van amiben tenyleg kiemelkedo az OS X, de szerintem tavolrol sem igaz, hogy konnyen kezelhetobb, mint egy Windows vagy egy Ubuntu.
Testreszabhatosagban pedig szarra veri - termeszetesen a Windowst is alazza, de ez mindig is igy volt a nyiltforrasu vs zart szoftverekkel (es nem csak azert, mert nyiltforrasu, hanem ahogy a Berylt is, eleve ugy tervezik, hogy a testreszabhatosag kulcsszerepet kapjon - altalaban).
A kinezet meg izles dolga, van benne par jo otlet es ujrahasznalas, es szemely szerint orulok, hogy kezdenek eltavolodni ettol a hagyomanyos designtol, amik a KDE-ben, a Gnome-ban vagy barmelyik kisebb ablakkezeloben elterjedtek. En azokat nem komaltam, kiveve persze az Enlightenmentet.
Most a heten szakitottam idot erre is, meg az osx86-ra is, es nagyon jol erzem magam veluk, csak az a baj, hogy mindig gondban vagyok, melyiket inditsam el, amikor bekapcsolom a gepet. :) Kar hogy nincs egy olyan rendszer, ami az osszes jo tulajdonsagot otvozi ezekbol.

Én is így voltam vele. Nálam a listák:
Kinézet:
Beryl
OSX
Vista

Használhatóság:
OSX
Beryl
Vista

Nyilván Berylben is van sokminden ami az OSX-ből került át de a Leoparban meg pont a nyílt forrású világból vesznek át..

#182 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 00:14

szet semmi baj azzal hogy atvettek dolgokat, mert igy megmutatjak kis windows fanoknak hogy a 'szar' unix ezerszer tobbet tud a vistanal. az aero ezekhez kepest lofaszt nem tud ... annak a 3d alttab megoldasnak meg a vilagon semmi ertelme nincsen
macbook air 2014

#183 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 01:58

Idézet: evone - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 0:14

szet semmi baj azzal hogy atvettek dolgokat, mert igy megmutatjak kis windows fanoknak hogy a 'szar' unix ezerszer tobbet tud a vistanal. az aero ezekhez kepest lofaszt nem tud ... annak a 3d alttab megoldasnak meg a vilagon semmi ertelme nincsen

Ne haragudj, de ezek szerint semmit nem tudsz a Vista Presentation Foundation-jerol. Valoban nem kerult bele semmi erdekes a Vistaba, de ez nem jelenti azt, hogy a Vista grafikus kepessegei fogyatekosak. Sajnos csak a kulso fejlesztok munkajabol fog kiderulni, hogy mit is lehet kezdeni az uj windows apikkal. Mindenesetre alaptalan igy eltemetni a Vistat. Ez olyan, mintha az X-re mondana valaki, hogy egy kalap szar, mert meg nem latta a Berylt.
Egyebkent tobb "windows fantol" is lehetett olvasni olyanokat, hogy a WPF-ben sokkal tobb lehetoseg van, mint az OS X-ben vagy a linuxos megfelelojeben. Nem tudom, hogy igaz-e, de meg korai stadiumban vannak ezek a dolgok, ugyhogy erdemes kivarni, mielott barmelyiket leirnank.
Es a Vista nagy hatranya - allitolag - hogy nagy a hardverigenye, bar ezt nem igazan tudta eddig senki tenyekkel alatamasztani, en speciel nem erzek semmilyen kulonbseget az ubuntu/beryl, az osx86 es a pista kozt ezen a konfigon: 2.4GHz P4, 512MB DDR400, R9600 SE 128MB.

Meg valamit hozzafuznek, a velemenyemet errol az egeszrol. Azt irod, kedves evone, hogy a 3d alttabnak semmi ertelme sincs, es ebben igazad is van. Csak azt se felejtsuk el, hogy a "vizbul van a desktop"-nak meg a wobbly windowsnak sincs az egvilagon semmi ertelme. Ezek mind a demozasrol es erofitogtatasrol szolnak.

#184 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 08:08

felhuztam magam, elnezest, picit lama hozzaszolas volt. igen, belatom hogy berlyben is van csomo dolog ami kalap szart nem er ugyanugy, pl a 'talcara' tevesi animaciok, amit irtal, mindenfele idojaras effekt, es meg sorolhatnam, de pl az expose szeru dolognak van ertelme, meg az atlatszosagnak is, a kockanak is, tokjo csak ugy atnezni felig a masik desktopra mikozben megy a film, es megse maradok le semmirol :) es pontosan ezzavar a vistaban, hogy akkora a gepigenye, megsincs blelole egyelore semmi...
macbook air 2014

#185 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 09:44

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 1:58

Es a Vista nagy hatranya - allitolag - hogy nagy a hardverigenye, bar ezt nem igazan tudta eddig senki tenyekkel alatamasztani, en speciel nem erzek semmilyen kulonbseget az ubuntu/beryl, az osx86 es a pista kozt ezen a konfigon: 2.4GHz P4, 512MB DDR400, R9600 SE 128MB.

Ezen a konfigon nem fox észrevenni semmit.. :)

Az alap effektek (Woobly, Cube, stb) ezek egy PII, Gforce 2 felett már viszonylag folyamatosan mennek.
Youtube-on több viedo s van. Van egy csóka aki PII-450-n csinálta meg.

Nekem egy Intel 915-ös vga (laptop)fut szinte folyamatosan.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#186 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 25. 10:50

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 1:58

[...]
Egyebkent tobb "windows fantol" is lehetett olvasni olyanokat, hogy a WPF-ben sokkal tobb lehetoseg van, mint az OS X-ben vagy a linuxos megfelelojeben. Nem tudom, hogy igaz-e, de meg korai stadiumban vannak ezek a dolgok, ugyhogy erdemes kivarni, mielott barmelyiket leirnank.

Szerintem maximum annyival tudhat többet, amennyivel a D3D többet tud az openGl-nél (mármint a mindenféle shader effektekre gondolok, de nem értek hozzá). A többi már csak a programozók kreativitásán múlik, hogy milyen csilivili megolásokat tudnak kitalálni.

Idézet

Vista még nem járt a gépemen, de kíváncsi lennék az erőforrás igényére. Nekem XGL-el egy alap Gnome desktop pár futó applettel (tomboy(mono, sokat eszik), időjárás, rendszerfigyelő, hálózatfigyelő), futó szolgáltatásokkal (samba, apache, mysql stb) kb 200-220MB memóriával beéri. De ebből még simán lehetne lefaragni, ha kikapcsolnám az épp nem használt szolgáltatásokat. Most épp 307 megán áll úgy, hogy fut a Thunderbird, meg a Firefox pár tabbal. Szerintem ez azért nem rossz :) Kíváncsi lennék mit mutat magából az aero egy PII-es gépen. Mert a beryl azért azon is eldöcög. (PII450, 128MB RAM, GF MX440)

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 02. 25. 11:01 -kor

-ZsOlTi-

#187 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:56

Vannak olyan háttérképek, ahol folyamatos animáció van?

Hóesés, halak mozgása, vagy felhőmozgás, vagy valami hasonló? :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#188 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 12:30

A vista elvileg el sem indulna egy PII-es gepen :) Az aerohoz meg legalabb dx9es kartya kell. En inkabb ugy mondanam, hogy a Beryl-nek joval kisebb a hardverigenye, mint az OS X-nek vagy a Vistanak.

A memoriaehseggel kapcsolatban mindig eszembejut Foti Marcell eloadasa a Windows memoriakezeleserol, amibol az maradt meg bennem, hogy tok mindegy, mennyi lefoglalt memoriat ir ki a feladatkezelo. Egyebkent nalam mar indulasnal kb 300MB-ot ir ki, ha elinditok egy Firefoxot, akkor valamivel tobbet. Vegeredmenyben mindig az merul fel bennem a memoriakihasznaltsaggal kapcsolatban, hogy szamit ez egyaltalan? Lehetne olyanokat mondani, hogy a tobb memoriat foglalo kod nagyobb, ezert tobb hibalehetoseget hordoz magaban, de ez ennel sokkalta osszetettebb, valoszinuleg nincs ra egyertelmu valasz.
Szamomra ebbol a tortenetbol annyi a tanulsag, hogy nagyon jo, hogy vannak olyan dolgok, mint a Beryl, sokkal jobban erdekel es jobban orulok neki, mint a windowsos/maces probalkozasoknak, amik meglehetosen korlatoltak.

#189 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 12:32

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 11:56

Marmint berylhez?

#190 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:05

Idézet: ion - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 12:32

Marmint berylhez?

Igen.. :)

#191 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:41

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 11:56

Háttér kép nincs, viszont van egy hóesés plugin, amit karácsony alőtt adtak ki meglepetésnek. Ehhez hópelyhek helyett bármilyen textúrát berakhatsz. Korábban linkeltem itt egy videót, amin pl leveleket fúj a szél a háttérben, marha jól néz ki egy színben hozzá illő háttérrel (5 percig, aztán úgyis kikapcsolod :) )
-ZsOlTi-

#192 Felhasználó inaktív   mephi01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 11:19

Sziasztok!

Pár hete használom az ubuntu-t, úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom az XGL-t.
Találtam is két egész jó guide-ot, ezek alapján kezdtem el telepíteni:
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#Ho...Beryl_.28ATI.29
http://wiki.beryl-project.org/index.php/In...Ubuntu/Edgy/XGL

Idézet: "]    * Install needed packages sudo apt-get install xserver-xgl libgl1-mesa xserver-xorg libglitz-glx1 beryl \beryl-core beryl-manager beryl-plugins beryl-plugins-data beryl-settings emerald \emerald-themes[/quote]Eddig a pontig minden rendben ment, de itt elakadtam...Válaszul ezt kapom:[quote name=

Reading package lists... Done
Building dependency tree   
Reading state information... Done
Note, selecting libgl1-mesa-glx instead of libgl1-mesa
libgl1-mesa-glx is already the newest version.
xserver-xorg is already the newest version.
Package libglitz-glx1 is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
E: Package libglitz-glx1 has no installation candidate

Mi lehet a probléma?

#193 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:10

Idézet: mephi01 - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 11:19

Mi lehet a probléma?

Hozzáadtad a szükséges tárolókat (repository) a /etc/apt/sources.list-hez?
-ZsOlTi-

#194 Felhasználó inaktív   mephi01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 22:00

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 12:10

Hozzáadtad a szükséges tárolókat (repository) a /etc/apt/sources.list-hez?

* Add to /etc/apt/sources.list

##BERYL REPOSITORIES
deb http://ubuntu.beryl-project.org edgy main
deb-src http://ubuntu.beryl-project.org edgy main

##BERYL SVN REPOSITORIES
deb http://download.tuxfamily.org/3v1deb edgy beryl-svn
deb-src http://download.tuxfamily.org/3v1deb edgy beryl-svn

Ezt megtettem, ezt a 4 sort hozzáadtam az elejére.

#195 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:40

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 21:11

Azóta sikerült kicsit bügykölve életrekelteni.

Mesélnél erről kicsit bővebben? :)
Próbásztam kubuntura fellapátolni, aztán letettem róla, valamiért rohadtul nem szerette. Most ubuntura próbálom, gnome alatt jobb a helyzet, de itt sincs rendben minden :( Nagynehezen bekínlódtam az fglrx-et - autoinstallerrel próbálkoztam, de úgy egyszerűen nem ment fel...ill. felment, csak épp nem működött, ha manuálisan csinálom ugyanazt amit a szkript akkor megy  :rolleyes:  Mindegy, szal megy, gyorsítás már van, beryl is felmegy szépen, csak amikor indítanám fehér kocek.

#196 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:58

6.10be elvileg alapbol benne van :think:
macbook air 2014

#197 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:08

Idézet: evone - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 19:58

6.10be elvileg alapbol benne van :think:

Ööö...mármint beryl? Edgyben? Hun? :) Az egyetlen amiről én tudok, az a sabayon, na abban valóban benne van 0.12-es asszem, de akkora egy mocsadék disztrot a föld nem hordott a hátán :)

#198 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:13

Idézet: Moby - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 18:40

Mesélnél erről kicsit bővebben? :)
Próbásztam kubuntura fellapátolni, aztán letettem róla, valamiért rohadtul nem szerette. Most ubuntura próbálom, gnome alatt jobb a helyzet, de itt sincs rendben minden :( Nagynehezen bekínlódtam az fglrx-et - autoinstallerrel próbálkoztam, de úgy egyszerűen nem ment fel...ill. felment, csak épp nem működött, ha manuálisan csinálom ugyanazt amit a szkript akkor megy  :rolleyes:  Mindegy, szal megy, gyorsítás már van, beryl is felmegy szépen, csak amikor indítanám fehér kocek.

Itt egy jó link ami alapján lőttem be a legújabb ATI drivert.

Aszem ezután már nem volt fehér a kocka... aszem.

Csináld meg, aztán meglátjuk.

#199 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:31

Ja igen és csinálnom kellett egy "szkriptet" amit a $home/.kde/Autostart-ba kell betenned.

Ezt írd be:

beryl-manager --no-force-window-manager
beryl-xgl --use-copy

Ennyi. müxik. :)

#200 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 20:50

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 20:13

Itt egy jó link ami alapján lőttem be a legújabb ATI drivert.

Aszem ezután már nem volt fehér a kocka... aszem.

Csináld meg, aztán meglátjuk.

Aha...mondanom sem kell én a csomagban lévő driverrel próbásztam, de ha jól értelek az nem jó hozzá.
Thx, holnap meglessük  :respect:

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.