HWSW Informatikai Kerekasztal: XGL/Compiz/Beryl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XGL/Compiz/Beryl tapasztalatok, és egyéb

#221 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 30. 08:36

Idézet: padawan - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 23:13

Sztem AIGLX. Egyreszt ujabb X-ekben mar default alapbol, masreszt az (ujjabb) Nvidia driverek is tamogatjak mindenfele egyeb beallitasok nelkul

Ezt a támogatást honnan lehet látni? glxinfo-ban nálam nincs aiglx (Feisty, a benne lévő nvidia-glx csomaggal, tudtommal az nem túlzottan régi), a beryl-manager meg indításkor hanyattdobja az X-et. Nvidia 7300 chipset van a videokártyán.

Valakinek volt már ilyen tapasztalata?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#222 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 11:44

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. Mar. 30., Friday - 9:36

Ezt a támogatást honnan lehet látni? glxinfo-ban nálam nincs aiglx (Feisty, a benne lévő nvidia-glx csomaggal, tudtommal az nem túlzottan régi), a beryl-manager meg indításkor hanyattdobja az X-et. Nvidia 7300 chipset van a videokártyán.

Xorg.0.log (altalaban a /var/log/-ban van).
Par hozzaszolassal feljebb nezdmeg a postom, olyan(olyasmi) kimenetet kell kapnod, ha minden okes.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#223 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 17:05

Picasa mindenkinek ilyen tetű Beryl alatt vagy van valami trükkje?
$ screen bash

#224 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 21:09

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 8:36

Az AIGLX az Xorg része asszem 7.1 óta. Ha az nvidia driver megy, akkor a berylnek és emeraldnak kapásból mennie kéne mindenféle extra mókolás nélkül. Nekem is 7300-am van, edgy alatt szépen megy minden, nem hiszem, hogy feisty alatt másként lenne, de azért csekkold ezt a leírást: Install Beryl on Ubuntu Feisty with AIGLX for Nvidia: Ubuntu

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 03. 30. 21:10 -kor

-ZsOlTi-

#225 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 21:12

Idézet: gma - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 17:05

Picasa mindenkinek ilyen tetű Beryl alatt vagy van valami trükkje?

A kedvedért kipróbáltam, nem tűnt lassúnak, de azért azt tudni kell, hogy a picasa nem natív linuxos alkalmazás, hanem wine emun keresztül fut. Használj helyette pl F-Spot-ot

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 03. 30. 21:12 -kor

-ZsOlTi-

#226 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 10:27

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 20:12

A kedvedért kipróbáltam, nem tűnt lassúnak, de azért azt tudni kell, hogy a picasa nem natív linuxos alkalmazás, hanem wine emun keresztül fut. Használj helyette pl F-Spot-ot

Zsolti,

tisztában vagyok vele, hoyg a wine-re optimalizált Picasa-t lehet letölteni a gugliról, a htop is mutatja hogy be van töltődva a wine process. Ha neked Beryl alatt ugyanolyan, azon csodálkozom. Nem mondom hoyg használhatatlan, de 2D alatt valós idejű minden megmozdulás, Beryl alatt meg ott van a 0.1 mp-es késleltetés. Kápís?
F-Spot: eszem ágában nincs elcserélni a Picasa-t másra, a lehető leghatékonyabb nekem, tökéletes utófeldolgozásra. Az F-Spot egy kép kiegyenesítést sem tud, miről beszélünk?  :eek:
$ screen bash

#227 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 11:18

Idézet: gma - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 10:27

[...] Nem mondom hoyg használhatatlan, de 2D alatt valós idejű minden megmozdulás, Beryl alatt meg ott van a 0.1 mp-es késleltetés. Kápís?

Tényleg nem tudom milyen késleltetésről beszélsz. Én nem érzek semmi késleltetést (ablak nyitás/zárás animációk ki vannak kapcsolva, minden ugyanolyan pattogós, mint 2D-ben, kápís? Csak itt mondjuk van vsync meg egyéb előnyök a sima 2D-hez képest. Pl desktop váltáskor nem látom egy pillanatra se, hogy kirajzolódnak az ablakok, amíg ez sima 2D-ben megvan még a legerősebb vason is.) Én a picasa-ban sem éreztem semmi késleltetést, próbáltam sima 2D-vel, meg beryllel is. De ha te lassabbnak _érzed_, akkor aláírom, csak nem tudom mi a probléma, mert azt írtad, hogy 4 és fél perc alatt meguntad a berylt és nem használod.

Idézet

F-Spot: eszem ágában nincs elcserélni a Picasa-t másra, a lehető leghatékonyabb nekem, tökéletes utófeldolgozásra.
Az F-Spot egy kép kiegyenesítést sem tud, miről beszélünk?  :eek:

Azt konkrétan tudja, szóval én sem tudom miről beszélünk (http://f-spot.org/Us...Organize#Edit). Egyébként mindenkinek más jön be, mások az igények. Nekem egy fotó katalogizáló programba semmilyen szerkesztési funkció nem hiányzik, arra van külön program, ami abban jó. A katalogizáló meg katalogizáljon.
-ZsOlTi-

#228 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 10:26

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 10:18

Tényleg nem tudom milyen késleltetésről beszélsz. Én nem érzek semmi késleltetést (ablak nyitás/zárás animációk ki vannak kapcsolva, minden ugyanolyan pattogós, mint 2D-ben, kápís? Csak itt mondjuk van vsync meg egyéb előnyök a sima 2D-hez képest. Pl desktop váltáskor nem látom egy pillanatra se, hogy kirajzolódnak az ablakok, amíg ez sima 2D-ben megvan még a legerősebb vason is.) Én a picasa-ban sem éreztem semmi késleltetést, próbáltam sima 2D-vel, meg beryllel is. De ha te lassabbnak _érzed_, akkor aláírom, csak nem tudom mi a probléma, mert azt írtad, hogy 4 és fél perc alatt meguntad a berylt és nem használod.

Azt konkrétan tudja, szóval én sem tudom miről beszélünk (http://f-spot.org/Us...Organize#Edit). Egyébként mindenkinek más jön be, mások az igények. Nekem egy fotó katalogizáló programba semmilyen szerkesztési funkció nem hiányzik, arra van külön program, ami abban jó. A katalogizáló meg katalogizáljon.

Késleletés: na várj akkor tényleg van miről beszélnünk, mert nekem a kép scrollozás a scrollbar-ral tényleg borzasztó lassú. Akadozik. Minden más jó rajta, de ez bosszantó. Lehet hogy bele kell túrnom a Beryl beállításaiba valami mipmap szinten, az alap nem megfelelő? Te átállítgattál valamit?  :confused:

F-Spot vízszintezés: hopp tényleg tudja, már értelme volt elkezdeni ezt az eszmecserét :)  Köszi, ezt tényleg nem találtam, én voltam a birka. :omg:

Egyébként nehogy csesztetésnek vedd az írásaimat, csak nincs időm tiszteletköröket futni, így direktebben kommunikálok az átlag usernél. Köszi minden hasznos információért.  :respect:
$ screen bash

#229 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 01. 10:43

Idézet: gma - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 10:26

Késleletés: na várj akkor tényleg van miről beszélnünk, mert nekem a kép scrollozás a scrollbar-ral tényleg borzasztó lassú. Akadozik. Minden más jó rajta, de ez bosszantó. Lehet hogy bele kell túrnom a Beryl beállításaiba valami mipmap szinten, az alap nem megfelelő? Te átállítgattál valamit?  :confused: [...]

Semmit nem állítottam, ami ezzel kapcsolatos lenne. Milyen videókártyád van? Ilyen lassú scrollozást még korábban ati kártyával tapasztaltam, de az minden alkalmazásnál jelentkezett (pl firefox scroll is csúnyán akadozott). Ez igaz volt a sima xorg ati driverre (aiglx-el) és az fglrx-re (xgl-el) is. 2 féle ati kártya is -X700, 9600- így viselkedett nálam. Annó sokat kínlódtam ezzel, de semmi beállítás nem segített. Nvidiával (7300gt) viszont semmi gondom, ugyanolyan finom a scrollozás beryl alatt is, mint sima 2D-ben.

Idézet

Egyébként nehogy csesztetésnek vedd az írásaimat, csak nincs időm tiszteletköröket futni, így direktebben kommunikálok az átlag usernél. Köszi minden hasznos információért.  :respect:

Nem vettem csesztetésnek :)  :up:
-ZsOlTi-

#230 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 11:23

Azt hogy tudom beállítani, hogy a legördülő menük illetve a "start" menü is hullámozzon?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#231 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 12:12

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 9:43

Semmit nem állítottam, ami ezzel kapcsolatos lenne. Milyen videókártyád van? Ilyen lassú scrollozást még korábban ati kártyával tapasztaltam, de az minden alkalmazásnál jelentkezett (pl firefox scroll is csúnyán akadozott). Ez igaz volt a sima xorg ati driverre (aiglx-el) és az fglrx-re (xgl-el) is. 2 féle ati kártya is -X700, 9600- így viselkedett nálam. Annó sokat kínlódtam ezzel, de semmi beállítás nem segített. Nvidiával (7300gt) viszont semmi gondom, ugyanolyan finom a scrollozás beryl alatt is, mint sima 2D-ben.

Nem vettem csesztetésnek :)  :up:

Nos tisztelt Uram,

feladat a következő:
Elindítod az AcidRip-et hogy dolgozzon (nálam 93% fölötti folyamatos CPU használat), Metacity alatt villámgyors minden ablak, Beryllel majd elsírom magam. Ez nem lesz soha ugyanaz a sebesség szerintem. Ha tudsz működő megoldást, vendégem vagy egy pizzára bármely, általad megjelölt helyen Budapest területén.
Hardware: Athlon64 3200+, 1 GB DDR, GeForce 7300gs (Gainward), 1024x768x32bit, 85Hz

A feladat adott  :cool:
$ screen bash

#232 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 12:43

Idézet: gma - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 12:12

Nos tisztelt Uram,

feladat a következő:
Elindítod az AcidRip-et hogy dolgozzon (nálam 93% fölötti folyamatos CPU használat), Metacity alatt villámgyors minden ablak, Beryllel majd elsírom magam. Ez nem lesz soha ugyanaz a sebesség szerintem. Ha tudsz működő megoldást, vendégem vagy egy pizzára bármely, általad megjelölt helyen Budapest területén.
Hardware: Athlon64 3200+, 1 GB DDR, GeForce 7300gs (Gainward), 1024x768x32bit, 85Hz

A feladat adott  :cool:

Este kipróbálom :) (Core2Duo 2.8GHz, 2GB DDR2 800MHz, olyat már próbáltam, hogy elindítottam 2 superpi-t, hogy mindkét mag le legyen terhelve, közbe minden ablak művelet, meg kocka forgatás szépen ment, mintha nem is futna semmi a háttérben.. kíváncsi leszek az acidrip-re..)
-ZsOlTi-

#233 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:02

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 11:43

Este kipróbálom :) (Core2Duo 2.8GHz, 2GB DDR2 800MHz, olyat már próbáltam, hogy elindítottam 2 superpi-t, hogy mindkét mag le legyen terhelve, közbe minden ablak művelet, meg kocka forgatás szépen ment, mintha nem is futna semmi a háttérben.. kíváncsi leszek az acidrip-re..)

Tehát akkor még ki se próbáltad a Beryl-t?    :D  :D  :D
$ screen bash

#234 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:18

Idézet: gma - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 13:02

Tehát akkor még ki se próbáltad a Beryl-t?    :D  :D  :D

De, sőt, használom mióta létezik, csak most vidéken vagyok, itt meg egy régi P3 TuaCeleronos gépem van ati kártyával, ezen nem érdemes beryllel szenvedni. Estére már a rendes "munkaállomásom" mellett leszek, ha akarod még videót is csinálok a picasa scrollozásáról xvidcappal, miközben fut az acidrip, meg egy superpi :D
-ZsOlTi-

#235 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:19

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 11:43

Nálam is megvan ez a lassú scroll pl. firefoxal, 9600pro-m van. Nem vagyok nagyon otthon a Linux világában az az igazság a héten próbáltam először élésben. Örültem, hogy sikerül felrakni a berylt müködött is jol, de nemértem miért van 100% procihasználat pl ugye ha megy a böngésző :( Mindent probálgattam,de nem jutottam elörébb a sok how to alapján most ott tartok, hogy már 3d sincs és nemértem miért :confused: nah majd ügyködök valamit ha megjön hozzá a kedvem mert a multkor már a fejem is belefájduld :D
The Sky Was Pink

#236 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:21

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 12:18

De, sőt, használom mióta létezik, csak most vidéken vagyok, itt meg egy régi P3 TuaCeleronos gépem van ati kártyával, ezen nem érdemes beryllel szenvedni. Estére már a rendes "munkaállomásom" mellett leszek, ha akarod még videót is csinálok a picasa scrollozásáról xvidcappal, miközben fut az acidrip, meg egy superpi :D

Azér az egyik magot is kapcsold ki, hogy tisztességes legyen az összehasonlítás  :D
Vedd le róla a gyertyapipát vagy mittomén  :Đ
$ screen bash

#237 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 13:30

Most ért véget a nagy procihasználat, semmi gond. Felraktam a refreshrate-et Beryl alatt 200-ra, most már nem akad a Picasa sem annyira. De a CPU használat tönkreteszi a felhasználói élményt az biztos. Le kéne szedni a processzoridőt az alkalmazásból, na majd kipróbálom.
$ screen bash

#238 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 09:51

Zsolti,

egyébként valami részigazságodnak biztos kellett lennie, mert nem hagyott a gondolat és újratelepítettem a Beryl-t (csak most Automatix Bleeder-rel) és sokkal jobb lett a reakcióideje, igaz egyelőre nem kódolok videót. Este kipróbálom azt is. Picasa-ban mindenesetre 5x gyorsabb.

Üdv,
gma

:respect:
$ screen bash

#239 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 11:01

Idézet: gma - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 9:51

Zsolti,

egyébként valami részigazságodnak biztos kellett lennie, mert nem hagyott a gondolat és újratelepítettem a Beryl-t (csak most Automatix Bleeder-rel) és sokkal jobb lett a reakcióideje, igaz egyelőre nem kódolok videót. Este kipróbálom azt is. Picasa-ban mindenesetre 5x gyorsabb.

Üdv,
gma

:respect:

Na, akkor én meg nem gyártok feleslegesen bizonygató videókat :)  :up: Egyébként mit használsz, XGL-t vagy "csak" AIGLX-et? Én nemrég váltottam XGL-ről AIGLX-re (ha már ott van az xorg-ban). A beállításokon is sok múlik egyébként. Ha minden szirszar be van kapcsolva, és az animációk lassúra vannak állítva (default elég lassúak), akkor érzésre mindnen kicsit "vontatott" lesz.
-ZsOlTi-

#240 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 12:38

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 12:01

Na, akkor én meg nem gyártok feleslegesen bizonygató videókat :)  :up: Egyébként mit használsz, XGL-t vagy "csak" AIGLX-et? Én nemrég váltottam XGL-ről AIGLX-re (ha már ott van az xorg-ban). A beállításokon is sok múlik egyébként. Ha minden szirszar be van kapcsolva, és az animációk lassúra vannak állítva (default elég lassúak), akkor érzésre mindnen kicsit "vontatott" lesz.

Nekem még mindig nem indult el aiglx beállítással, igaz, én "csak" a feistyben lévő dolgokat raktam fel, elvileg már abban is van beryl csomag, és szeretek ragaszkodni az official repohoz. Tudnál küldeni egy működő aiglx xorg.confot privátban?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14