XGL/Compiz/Beryl tapasztalatok, és egyéb
Elküldve: 2006. 03. 14. 13:27
Kipróbáltam az éles rendszeremen, szintén Quake3 és BzFlag párossal, és valóban nem lehet az egérkurzort játék közben kimozgatni az ablakból, és másik ablakra sem lehet váltani.
Erre van valami valami tippetek...?
Idézet
Elküldve: 2006. 03. 14. 14:17
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 22:14
Bár korábban is voltak hasonló kísérletek -az xgl őse ugye a Luminocity, amiről hasonló videókat már jó egy éve lehetett látni-, sosem gondoltam volna, hogy a linux desktop így hirtelen, szinte egyik napról a másikra ekkora fejlődésen megy át. Egyik nap még szidtam az X lassúságát, mostmeg csak ámulok, és nem csak a látvány, de a használhatóság is javult. Én mindig lassúnak tartottam az X-et a windowshoz képest, lassú ablak újrarajzolások stb, ez most mind eltűnt. A windows vistához azért még korai lenne hasonlítgatni, van még mit fejleszteni az egészen, de az biztos, hogy ez -és a novell többi fejlesztése is- újabb lendületet ad a desktop linuxok fejlődésének.
Ubuntu linux-ot tervezek használni, és a liveCD-t kipróbálva, úgy döntöttem nekem ez kell
Elküldve: 2006. 03. 14. 21:53
Idézet: Cathfaern - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 14:17
Legjobb ha az ubuntu fórumokat olvasgatod (ubuntuforums.org), friss xgl/compiz csomagokat és leírásokat is itt találsz.
Csomagok - http://ubuntuforums....ad.php?t=139265
nvidia howto - http://ubuntuforums....ad.php?t=131267
ati howto - http://ubuntuforums....ad.php?t=131253
A lényeg röviden annyi, hogy fel kell rakni a hivatalos ati fglrx vagy nvidia drivert az X-hez, ha ez már működik, akkor fel kell rakni az xgl/compiz csomagokat(függőségeikkel együtt), végül némi "buherálással" rá kell bírni az xgl-t, hogy az X-el együtt induljon, illetve a compizt, hogy töltődjön be a gnome-mmal együtt.
Elküldve: 2006. 03. 14. 22:05
Szükségem lenne X-org 7.0 forrására. (vagy a 6.9 xorg-gal is mennie kellene?)
Illetve a legfrissebb xgl-compiz forrásra.
Megpróbálom lefordítani, csak mindenhol mást találok..
Ha valaki megszánna a linkekkel örök hála..
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2006. 03. 16. 07:18
checking Whether to build pdf documentation... yes
checking for LBXUTIL... configure: error: Package requirements (lbxutil) were not met:
Package lbxutil was not found in the pkg-config search path.
Perhaps you should add the directory containing `lbxutil.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
No package 'lbxutil' found
Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.
Alternatively, you may set the environment variables LBXUTIL_CFLAGS
and LBXUTIL_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2006. 03. 17. 18:26
Elküldve: 2006. 03. 17. 20:04
Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 18:26
én eddig ugy olvastam hogy teljesen mindegy, de eddig csak Gnome-ot láttam működni...
Elküldve: 2006. 03. 17. 20:43
Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 20:04
EBBEN a topikban -ahol egyébként le lehet tölteni mindig a legfrissebb csomagokat- írta valaki, hogy tökéletesen megy KDE-vel.
Elküldve: 2006. 03. 18. 17:54
Elküldve: 2006. 03. 18. 18:13
Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 17:54
[gonosz] Akkor most megy vagy nem?
Pontosabban mi nem megy? Mi történik, mit ír ki? (Kicsit lehetnél bőbeszédűbb, ha segítséget vársz.) Minden csomag fent van ami kell? (xserver-xgl, compiz, libgl1-mesa, libgl1-mesa-dri, libglitz1, libglitz-glx1). A /etc/gdm/gdm.conf és gdm.conf-custom fájlokban átírtad amit kell? Fglrx driver megy?
Elküldve: 2006. 03. 18. 18:42
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 18:13
Pontosabban mi nem megy? Mi történik, mit ír ki? (Kicsit lehetnél bőbeszédűbb, ha segítséget vársz.) Minden csomag fent van ami kell? (xserver-xgl, compiz, libgl1-mesa, libgl1-mesa-dri, libglitz1, libglitz-glx1). A /etc/gdm/gdm.conf és gdm.conf-custom fájlokban átírtad amit kell? Fglrx driver megy?
./Xgl :1 -fullscreen -ac -accel xv:pbuffer -accel glx:pbuffer & DISPLAY=:1 gnome-terminal & dbus-launch --auto-syntax
[5] 4987
[6] 4988
bash: dbus-launch: command not found
[6]+ Stopped DISPLAY=:1 gnome-terminal
root@General:/opt/fdo/bin#
Most nem moegy. Bocs csak kicsit ideges vagyok, mert lassan egy napom ment rá.
És mindent úgy csináltam ahogy le van írva még se müxik..
Szerkesztette: Lenny 2006. 03. 18. 18:42 -kor
Elküldve: 2006. 03. 18. 18:53
Elküldve: 2006. 03. 18. 18:54
Idézet: evone - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 18:53
Azóta próbálgatom..
De ma szánttam rá hogy teljesen feltegyem.
Feltettem az Ubuntut, mivel arra mondták, hogy tutkón müxik.
Ma reggel óra szarakodok vele, de szarik működni...
Elküldve: 2006. 03. 18. 19:18
Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 18:42
[5] 4987
[6] 4988
bash: dbus-launch: command not found
[6]+ Stopped DISPLAY=:1 gnome-terminal
root@General:/opt/fdo/bin#
Most nem moegy. Bocs csak kicsit ideges vagyok, mert lassan egy napom ment rá.
És mindent úgy csináltam ahogy le van írva még se müxik..
És ezt hol olvastad? Mert az ubuntus leírásban - amit már 80x belinkeltünk itt többen is - nem ez van. Persze ettől még lehet(ne) ez is jó.. Leírom én mit csináltam, hátha segít:
1, fent van az ubuntu, fent vannak a szükséges csomagok, megy az fglrx driver rendesen(!), fut a gnome. ez az alap, innen indulunk
2, fogod a /etc/gdm.conf és gdm.conf-custom fájlokat és módosítod őket az ITT található leírás 3. pontja szerint.
3, a gnome session beállításoknál (menüben: system/preferences/sessions) a startup programs fülön hozzáadod a 2 sort ami a leírás 6. pontjában van.
4, elindítod a gconf-editor -t és az apps/compiz/general/all screens/options/plugins bejegyzést módosítod a leírás 7. pontja szerint.
5, logout, újraindítod az X-et
Elküldve: 2006. 03. 18. 19:38
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 19:18
1, fent van az ubuntu, fent vannak a szükséges csomagok, megy az fglrx driver rendesen(!), fut a gnome. ez az alap, innen indulunk
2, fogod a /etc/gdm.conf és gdm.conf-custom fájlokat és módosítod őket az ITT található leírás 3. pontja szerint.
3, a gnome session beállításoknál (menüben: system/preferences/sessions) a startup programs fülön hozzáadod a 2 sort ami a leírás 6. pontjában van.
4, elindítod a gconf-editor -t és az apps/compiz/general/all screens/options/plugins bejegyzést módosítod a leírás 7. pontja szerint.
5, logout, újraindítod az X-et
Te CVS forrás alapján lefordítottad?
Ugyanis nekem kb. 1 órán keresztül fordított és a végén hibával elszállt..
Én KDE-re tenném fel, de ha már Gnome-on megy akkor az már fél siker.
Ha fel tudnád tölteni a lefordított file-okat az teljes segítség lenne...
De majd próbálom az utasításod alapján megcsinálni.
Elküldve: 2006. 03. 18. 19:45
Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 19:38
Ugyanis nekem kb. 1 órán keresztül fordított és a végén hibával elszállt..
Én KDE-re tenném fel, de ha már Gnome-on megy akkor az már fél siker.
Ha fel tudnád tölteni a lefordított file-okat az teljes segítség lenne...
De majd próbálom az utasításod alapján megcsinálni.
KB már ezt is 5x írtam, hogy én nem fordítottam, hanem INNEN szedtem le a deb csomagokat ubuntuhoz. Hajrá
Elküldve: 2006. 03. 19. 15:45
De elindítottam konzolból. Viszont az apss-ban nincs compiz...
Pedig mindent feltettem amit a linkeknél olvastam...
Elküldve: 2006. 03. 19. 19:08
Idézet
Az nincs alapból a menüben, én is terminálbol indítom, ha kell (de be lehet rakni a menübe is, a kellékek között ott van az Alacarte menü szerkesztő)
Idézet
A friss compiz csomagot tetted fel az ubuntu fórumból? Ha nem akkor tedd fel azt, ha igen és mégsincs apps/compiz bejegyzés, akkor próbáld egyszer terminálból elindítani a compizt (compiz --replace gconf), és remélhetőleg létrehozza az apps/compiz bejegyzést (utána beírhatod a pluginokat ahova kell).
Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 03. 19. 19:11 -kor
Elküldve: 2006. 03. 20. 00:07
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 19:08
A friss compiz csomagot tetted fel az ubuntu fórumból? Ha nem akkor tedd fel azt, ha igen és mégsincs apps/compiz bejegyzés, akkor próbáld egyszer terminálból elindítani a compizt (compiz --replace gconf), és remélhetőleg létrehozza az apps/compiz bejegyzést (utána beírhatod a pluginokat ahova kell).
Ok ezek is megvoltak. Sajna semmi. Bár most valami miatt nem akar menni az ATI driver..
Még vizsgálom miért...

Súgó
A téma zárva.