HWSW Informatikai Kerekasztal: XGL/Compiz/Beryl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XGL/Compiz/Beryl tapasztalatok, és egyéb

#41 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:58

Nos. Teljesen újrahúztam a gépet.
Követtem az utasításokat.
Az ATI driver jól megy.
Beírom az tuasítás szerint a dolgokat. restart után eltûnnek az ablakok fejlécei, lelassul a grafikus felület és nem megy a driver. :mad:  :reklamacio:
A csomagok fenn vannak...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#42 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:39

én még mindíg nem mertem nekifogni...  :think:  :confused:  :omg:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#43 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:42

Sziasztok!

Dist-upgradeltem a Breezy-t Dappera és minden csomagot a repoból tettem fel(Az fglrx-et is).
Egy-két tapasztalat:
- A compizt nem teszi be a gconfba, ez nem probléma, nekem sem teszi be, működik így is, mégpedig:
   a session editorban(munkafolyamatok) a következő két parancsot tettem:
   gnome-window-decorator
   sudo compiz gconf decoration wobbly fade minimize cube rotate zoom scale move resize place menu switcher --replace

Először a sudo-s sort adjátok hozzá, hogy a window-decorator induljon el először, de először győződjetek meg, hogy egyáltalán fut-e az Xgl.
Ami problémám egyőre még van, hogy alapesetben nagyon lassú. Ha az fglrxnél beállítom az fsaa-t akkor remek sebességgel fut viszont összeszemeteli az ablakot(igaz csak 4 mintáig próbáltam). Szóval még holnap egy kis finomhangolás következik.
Úgy tudom működik KDE-vel is (ezt én is jobban szeretem), a repoban van is compiz-kde csomag, holnap kipróbálom, úgy láttam van az ubuntuforums.orgon leírás hozzá.

Szerk.: Kezdem megkedvelni a gnome-t is :)

Szerkesztette: Hassan 2006. 03. 21. 23:43 -kor

#44 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:49

Na sikerült. A gnome-window-decorator nem indult el, azért nem volt fejléc.

Viszont azt kellene beállítanom, hogy szinkronizálja a képet a függõleges frekihez. Mert így darabosodik mozgatás közben.. :(
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#45 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 10:11

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 23:39

én még mindíg nem mertem nekifogni...  :think:  :confused:  :omg:

Miért? Elrontani nem lehet vele semmit. Ha meg sikerül belőni, akkor úgyis megtartod :D
-ZsOlTi-

#46 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 10:22

Idézet

[...] Ami problémám egyőre még van, hogy alapesetben nagyon lassú. Ha az fglrxnél beállítom az fsaa-t akkor remek sebességgel fut viszont összeszemeteli az ablakot(igaz csak 4 mintáig próbáltam). Szóval még holnap egy kis finomhangolás következik.[...]

Majd írd le mit sikerült összehozni :) Bár nekem nem tűnik lassúnak -sőt-, pedig semmit nem állítottam az fglrx-en (valami butított Gigabyte Radeon X700-am van sok(256MB), de lassú rammal, és 1600x1200-as felbontásban teljesen simán megy minden effekt). Azt nem tudod, hogy a vsync-et hogy lehet bekapcsolni az fglrx driverben?
-ZsOlTi-

#47 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 10:28

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 10:22

Majd írd le mit sikerült összehozni :) Bár nekem nem tűnik lassúnak -sőt-, pedig semmit nem állítottam az fglrx-en (valami butított Gigabyte Radeon X700-am van sok(256MB), de lassú rammal, és 1600x1200-as felbontásban teljesen simán megy minden effekt). Azt nem tudod, hogy a vsync-et hogy lehet bekapcsolni az fglrx driverben?

Én néztem a régi Xorg.conf-omat ott van egy sor, de nem igazán akar működni.. :(

Viszont hiába tettem fel a KDE-t azon sajna nem akar menni. :(

Pedig gdm-ből indítottam, tehát a beállítások tuti jók. KDE-window-decorator is fenn van, de semmi.

Nézegettem a neten, de nem nagyon találtam KDE-s beállítást ami alapján menne.
Ha valaki véletlen rálelne ,akkor ne tartsa magába.. :D

#48 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 12:46

A vsyncet elméletileg a sudo aticonfig --vs=on --effective=startup paranccsal lehet bekapcsolni és következő újraindításkor benne lesz a xorg.confban. Viszont ez nekem nem segített. Ha nincs fsaa akkor az ablak kirajzolás nagyon lassú és mozgatáskor néha "görbe" marad az ablak és csak néhány másodperc múlva áll vissza, fsaa-val viszon nagyon pöpecül megy viszont néha összeszemeteli a képernyőt :confused:
Találtam viszont egy jó progit amivel az effekteket lehet állítani, például a kockát ne kívülről, hanem belülről forgassa:
http://duflots.e-supinfo.net/admincompiz/a....0.4.deb.tar.gz
Feltelpítitek és admincompiz paraccsal indul.
Most kiírok egy kororaa live-cd és megnézem a beállításokat, hátha jutok valamire.

Szerk.: Valahogy bekerültek a gconfba a compiz bejegyzések.

Szerkesztette: Hassan 2006. 03. 22. 12:47 -kor

#49 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 22. 13:08

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 12:46

A vsyncet elméletileg a sudo aticonfig --vs=on --effective=startup paranccsal lehet bekapcsolni és következő újraindításkor benne lesz a xorg.confban. Viszont ez nekem nem segített. Ha nincs fsaa akkor az ablak kirajzolás nagyon lassú és mozgatáskor néha "görbe" marad az ablak és csak néhány másodperc múlva áll vissza, fsaa-val viszon nagyon pöpecül megy viszont néha összeszemeteli a képernyőt :confused:
Találtam viszont egy jó progit amivel az effekteket lehet állítani, például a kockát ne kívülről, hanem belülről forgassa:
http://duflots.e-supinfo.net/admincompiz/a....0.4.deb.tar.gz
Feltelpítitek és admincompiz paraccsal indul.
Most kiírok egy kororaa live-cd és megnézem a beállításokat, hátha jutok valamire.

Szerk.: Valahogy bekerültek a gconfba a compiz bejegyzések.

nekem így néz ki most az xorg.conf devices section:
Section "Device"
    Identifier    "ATI Technologies, Inc. Radeon X700 (RV410)"
    Driver  "fglrx"
    BusID  "PCI:1:0:0"
    Option  "UseInternalAGPGART"    "yes"
    Option  "no_accel"    "no"
    Option  "no_dri"    "no"
    Option  "FSAAEnable"    "yes"
    Option  "mtrr"    "off"
#    Option   "Capabilities"  "0x00000800" (ez lenne a vsync ha minden igaz, de kikomenteztem, mert semmi hatása)
EndSection

Az fsaa ki vagy bekapcsolva nálam gyakorlatilag semmi különbséget nem eredményez (legalábbis nem látok különbséget), bekapcsolva mintha kicsit lassulna az egész így érzésre, de ez sem biztos, lehet csak bemagyarázom magamnak.

Az admincompiz jó lesz -már próbáltam-, de még nem tud minden beállítást. A gconf-editorral matatom inkább az /apps/compiz/plugins részt, itt vannak minden pluginnak a részletes beállításai.

Szerk.: kipróbáltam, a  sudo aticonfig --vs=on --effective=startup azt a sort írja az xorg.conf-ba, amit korábban is próbáltam, azaz Option "Capabilities" "0x00000800"

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 03. 22. 13:10 -kor

-ZsOlTi-

#50 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 18:27

Úgy néz ki nálam valami mással is gáz van. Az fgl_glxgears nem fut, fbconfig hiba miatt. A glxgears tetű lassú. Megnéztem az fglrx modult betölti és ha xorg.confban változtatok a beállításain akkor észreveszi. :think:
Mindegy, majd még próbálkozom. A hup-on is írt valaki ilyen problémát.

#51 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 19:46

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 18:27

Úgy néz ki nálam valami mással is gáz van. Az fgl_glxgears nem fut, fbconfig hiba miatt. A glxgears tetű lassú. Megnéztem az fglrx modult betölti és ha xorg.confban változtatok a beállításain akkor észreveszi. :think:
Mindegy, majd még próbálkozom. A hup-on is írt valaki ilyen problémát.

Eddig ezt még ki sem próbáltam, csak most, hogy mondtad és biza a fgl_glxgears nálam sem fut (fbconfig error). A glxgears fut, hogy ez most gyors vagy lassú azt nem tudom, de egyszer hanyattvágta tőle magát az egész X (ilyen még nem volt mióta használom az xgl-t). De amíg minden más normálisan megy, addig nem izgatnak a fogaskerekek :)
-ZsOlTi-

#52 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 21:29

Látom sajna marad a gnome felület... :(
Gnome-ban mi a megfelelõje a KDE-Center-nek?

#53 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 22:15

KDE-hez csak ezt találtam, de még nem próbáltam mert szeretném, ha először is rendesen menne. Tudtommal olyan probléma van KDE alatt, hogy a kde-window-decorator nem mindenkinél indul el, viszont jó a gnome-window-decorator hozzá és kde alatt gnome-os fejlécek lesznek :)
Itt is megkérdezem, hogy tudna-e valaki mondani olyan oldalt, ahol xorg.confhoz vannak ati driver opciók, mert az aticonfig csak azokat teszi bele amit beállítottál és szerintem valami ilyen probléma lehet nálam. Bár a kororaa livenál nem volt semmilyen paraméter az fglrxhez, viszont egy korábbi driver van benne.

#54 Felhasználó inaktív   SDN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 22:39

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 22:29

Látom sajna marad a gnome felület... :(
Gnome-ban mi a megfelelõje a KDE-Center-nek?

gnome-control-center

//de ne vard ugyanazt

#55 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 08:10

Bocs az előbb a link kimaradt a KDE-hez: KATT

#56 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 08:56

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 8:10

Thx. Este kipróbálom...  :respect:

#57 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 13:59

Nah, mit nem tesz egy kis fórumozás. Sikerült megoldani, hogy az ablak mozgatás és méretezés közben ne "ragadjon" be az ablak. Nem a driverrel volt a probléma,
Tippek itt

/apps/panel/global/enable_animations False
/desktop/gnome/interface/enable_animations False

/apps/compiz/general/screen0/options/detect_refresh_rate False
/apps/compiz/general/screen0/options/refresh_rate 60

#58 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 21:57

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 8:10

Hát rohadtul nem akar elindulni. Maga az X megy, de a kdm nem akar indulni.:(

#59 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 01:09

Úgy tudom, a kdm nem is fog, próbáld gdm-mel indítani a kde-t és a kde-window-decorator sem fog menni, hanem a gnome-window-decorator kell. Legalábbis a hup.hu-n így sikerült valakinek.
Hup.hu topic
Eddig nálam minden okés, igaz az fgl_glxgears nem fut, viszont a tuxracer(planetpenguin) száguld, valamint a videolejátszás is megy rendesen(xine alapú), majd fordítok egy mplayert és okés, bár a kde egyelőre hiányzik, de kezdem megszokni a gnome-t, az ubuntu is elég szimpatikus, jól összerakott rendszernek tűnik. Bár Debian/Mandrake(Mandriva) distrokat használtam eddig.
Ami azt illeti kellemeset csalódtam, remélem az Xgl/compiz pedig gyorsan fog fejlődni, hogy a többiek is átvegyék és ne kelljen ennyit heggeszteni.

#60 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 16:47

Valami nem kóser.
Mindent feltettem és simán mennek a dolgok, de pl. ha megnyitok egy teljes oldalas programot pl. mozilla
Akkor egy elõzõ kis ablak részlete benne marad.. ha rákattintok a mozillára akkor a teljes képernyõ lesz.
Amit Hassan írt, azt én is beírtam de semmi változás.. :(

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.