HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 15:54

Idézet: Der,Die,Das Gumis - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 8:55

/a Thermaltake az Intel tulajdonában van  :D /

Ezt honnét szedted? (nincs információm róla, tehát nem cáfolni akarom, csak kérdezem)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#522 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 15:56

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 15:54

Ezt honnét szedted? (nincs információm róla, tehát nem cáfolni akarom, csak kérdezem)

Úristen, még a végén be leszek perelve!!!

:D =vicc!

Amolyan poénféle akart lenni, de látom még nagyon hétfő van! ;)
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#523 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 22:15

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 11:43

"Egy 300W-os FSP/Chieftec bőven elbírja.
Q-Tec/Macron kerülendő."

:offtopic:
Nem tudom, hogy kinek a hozászólását idézted, de aki ilyen baromságokat ír, az vagy nem használt Macron tápot vagy még csak nem is látott közelről, belülről már nem is beszélve. A Q-Tec tényleg egy gyenge eresztés hozzá képest, már csak a súlya kb fele.
A D805-ösöm 1 órás teszt következtében jobblétre szenderítette a 420-as Delta tápomat, a Macron 401-esem köszöni szépen azóta is jól van...és nem 1 db táp használatára alapozva általánosítok...persze aki megteheti vegyen 2* áron "márkásabb" tápot csak , hogy nyugodtan aludjon... én semmivel nem találtam jobbnak a hasonló teljesítményű Chieftecet, sőt zajosabb is volt. :(
-

#524 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 22:18

Idézet: M@verick - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 18:51

Szia! Most nézem, hogy válaszoltál a kérdésre...  :respect:  A kérdésedre annyit mondok, hogy nincsenek fagyik a Kingmax ramokkal. Az előző gépben is Kingmax Hardcore volt, ezért vettem ebbe is Km-ot. Süti kis ramok!

Köszi a válaszod  :respect:
Én végül eredeti Samsung RAMokkal pakoltam meg, amik nem voltak olcsóak, de cserében most atomstabil a gép  :D
-

#525 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:10

2.8V feszültség? egy D805-nél?
Ez hogy lehet?
Pedig nekem is P5ld2 deluxe lapom van... :( És nem 1.4V a megengedett max?

A bioshoz még hozzá sem nyúltam, mert nem tudom egyszerüen hogyan lehet aktiválni a CPU manuális beállításait. :( Csak mutatja szürkén az értékeit módosíthatatlanul. :(

#526 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:25

Idézet: murga - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 7:10

2.8V feszültség? egy D805-nél?
Ez hogy lehet?
Pedig nekem is P5ld2 deluxe lapom van... :( És nem 1.4V a megengedett max?

A bioshoz még hozzá sem nyúltam, mert nem tudom egyszerüen hogyan lehet aktiválni a CPU manuális beállításait. :( Csak mutatja szürkén az értékeit módosíthatatlanul. :(

Ez a verzióju CPU-Z összeadja a fesz-t?

#527 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:59

Idézet: murga - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:25

Ez a verzióju CPU-Z összeadja a fesz-t?

Igen, jól látod de elvileg egy reboot után már jól fogja mutatni, kissé buggos még.

Egyébként nekem is p5ld2deluxe -om van és kívácsian várom, hogy te mire jutsz mert nekem a 4Ghz -ig nem sikerült, 3,8 a volt a max.

Advences>JumperFree>AI Ovrclock=Manual
ezután az értékeket a + és - gombokkal lehet állítani

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 06. 03. 09:03 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#528 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:32

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 7:59

Igen, jól látod de elvileg egy reboot után már jól fogja mutatni, kissé buggos még.

Egyébként nekem is p5ld2deluxe -om van és kívácsian várom, hogy te mire jutsz mert nekem a 4Ghz -ig nem sikerült, 3,8 a volt a max.

Köszi szépen!
Így már sikerült. Csak én nem értek hozzá, így nem hinném, hogy 3.5 fölé mernék menni. Ha azt elérem, annak már nagyon fogok örülni... :)

Ha esetleg azt a BIOS ablakot le tudnád fényképezni 3.8-as beállításnál, annak is nagyon örülnék... :)

#529 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:46

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 7:59

Ja és reboot után is maradt a duplafesz.

#530 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:32

Igaz nem 805, de kicsit hasonló  ;)

D820 + X800GTO + szokásos körítés mellé melyik táp lenne jobb?

ATX Chieftec 450W P3/P4 Aktív PFC  br. 15900
vagy ez a másik?
Coolink 5012P 500W 12CM, Aktív PFC  br.13500

Kérdeztem az Újgépes Toicban is, de azt úgynézki ritkábban nézegetik
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#531 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 15:51

Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:32

ATX Chieftec 450W P3/P4 Aktív PFC  br. 15900
vagy ez a másik?
Coolink 5012P 500W 12CM, Aktív PFC  br.13500

Egyértelműen a
"ATX Chieftec 450W P3/P4 Aktív PFC  br. 15900",  legalábbis a megnevezett kettő közül.
Sdi

#532 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 16:32

Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:32

ATX Chieftec 450W P3/P4 Aktív PFC     br. 15900
vagy ez a másik?
Coolink 5012P 500W 12CM, Aktív PFC     br.13500

d820 + 6600gt párost raktam 400 -as csúftek alá giga 945pl lappal, kis húzással (2,8@3,2) és 11 órás nyúzópróbán ment át milőtt útjára bocsátottam

6600gt ~ annyi mint a x800gto
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#533 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 17:11

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:32

d820 + 6600gt párost raktam 400 -as csúftek alá giga 945pl lappal, kis húzással (2,8@3,2) és 11 órás nyúzópróbán ment át milőtt útjára bocsátottam

6600gt ~ annyi mint a x800gto

Akor egy 400Wos Chieftek is elég lenne ezekszerint

A körítés 512DDR2-667MHz, 1 winya, 1 DVDíró, Abit IL7 lap, de asszem ezek a kevesebbet fogyasztó dolgok.
Lehet húzás is lesz, majd az új táppal. Most Downclockolva van, de még így sem bírja a táp.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#534 Felhasználó inaktív   zera 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 04. 22:13

Halihó! A PH-cikk elolvasása után úgy döntöttem, hogy 3200+ helyett inkébb beruházok egy 805-be. A segítségeteket kérném pár dologban.

Lapot már választottam: GA 8i945P-G - lappal kapcsolatban érdekelnének tapasztalatok.
Mennyire melegszik az északi híd? 20 tűs az ATX? (a giga oldalán a kép alapján az, de az referencia kép) Mit lehet állítani a BIOS-ban a procival kapcsolatban? RAID 5-öt tudja, vagy legalább együtt kezeli a 4 SATA-t?

Ha ez a lap nagyon nem jó, akkor mit érdemes helyette néznem? (945P minimum! max 24e, asus-t nem akarok vallási okokból)
OC: eddig AMD-m volt, és az intel húzás még nem teljesen világos. (már olvastam forumokat, de amíg nem látok egy biost nem értem  :think:  )
Vágom hogy a szorzó fix., FSB-vel húzom? Tehát ha az FSB-t 133-ról -> 166 = 3.3Gh lesz a proc. és a ram 664Mhz?  :( (1:1-be)
Működik nem dual módban(lassan)? (egyelőre nincs pénzem 2 ramra  :Đ  )

ja. kb 2 héten belül eladó lesz a régi gépem..ha kell vki.nek (2000+, 9800, 1gig,...)

Üdv!

#535 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 23:25

Idézet: zera - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 23:13

Halihó! A PH-cikk elolvasása után úgy döntöttem, hogy 3200+ helyett inkébb beruházok egy 805-be. A segítségeteket kérném pár dologban.

Lapot már választottam: GA 8i945P-G - lappal kapcsolatban érdekelnének tapasztalatok.
Mennyire melegszik az északi híd? 20 tűs az ATX? (a giga oldalán a kép alapján az, de az referencia kép) Mit lehet állítani a BIOS-ban a procival kapcsolatban? RAID 5-öt tudja, vagy legalább együtt kezeli a 4 SATA-t?

Ha ez a lap nagyon nem jó, akkor mit érdemes helyette néznem? (945P minimum! max 24e, asus-t nem akarok vallási okokból)
OC: eddig AMD-m volt, és az intel húzás még nem teljesen világos. (már olvastam forumokat, de amíg nem látok egy biost nem értem  :think:  )
Vágom hogy a szorzó fix., FSB-vel húzom? Tehát ha az FSB-t 133-ról -> 166 = 3.3Gh lesz a proc. és a ram 664Mhz?  :( (1:1-be)
Működik nem dual módban(lassan)? (egyelőre nincs pénzem 2 ramra  :Đ  )

ja. kb 2 héten belül eladó lesz a régi gépem..ha kell vki.nek (2000+, 9800, 1gig,...)

Üdv!

Mostánaban tákoltam a 945pl tesójából masinát, én nagyon szeretem a giga lapokat mert olcsó ~20e szegmensben is frankó cuccok.

Ami tetszett:
- pcb mad in taiwan - (az asus -ok ebben az árban már kínaiak)
- igen kifinomult tunning cpu/memó és még vga-ra is az 'I-DNA Series' előtt le a kalappal ! azomban nagyon dúrva túlhajtási próbák kudarcán csak cmos reset segít
- kiforrott körítés és feture, minden klappol feeling

Ami nem tetszett:
- fix beforrasztott biosz modul (itt kemény spórolás szaga van)
- a cpu mosfetek öszevissza vannak elhezve hűtés nélkül (ebben az árkategóriában az asus már hűti ezeket is passzívan) ezekt is fujó cpu hűtő javasolt
- déli hídon nincs hűtés - ezt pótolni kell
- az északi híd tunning nélkél is tűzforró a rajta lévő revoltek aluborda már túl kicsi, gondoskodni kell a szellőzésről azaz olyen cpu hűtő választandó ami erre is fúj - én a giga gpowert választottam de a tt blueorb is is frankó
- a giga oldalán az írták támogtja az intel matrix raid -et de ennek a bioszba semmi jele nem volt - a giga raid csak az ata ite raid-et kezeli - bár az is lehet, hogy csak több vinya jelnléte estén jön elő a bisban az opció - nekem 1 sata vinya mellet nyoma sem volt
- a vinya smart default kikapcsolva, legalábbis a biosz minden bootkor ezt írja de bekapcsolni sehol sem lehet
- alapból 2v -on hajtja a ramokat

ui:
amúgy jó kis lap, ennyiért csak javaslom, esetleg ha még nem vettél D805 -öt keress meg hátha meg tudunk eggyezni

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 06. 04. 23:35 -kor

#536 Felhasználó inaktív   zera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 07:44

Szóval hűteni kell!
A PL lapot azért kerülöm mert csak 800-as fsb-t tud, ha húzok jól jöhet a 1000, mivel csak ezzel tudok húzni, és az árkülömbség 1e :)
Elnézést kell kérjek, mert nem voltam elég alapos a felderítő munkám során, letöltöttem az alaplap kézikönyvét ahol leírták mit tud. 24tűs ATX  :( , RAID 5-öt tudja  :respect: , és valami gyári tuttnig is van az északi híd hűtésre, leírja hogy kell rápattintani egy odavaló speckó ventit. Ez vajon benne van a dobozban?
Déli hídnál vannak lyukak a hűtőhöz?

Érdekel a 805-öd :)

Szerkesztette: zera 2006. 06. 05. 07:51 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 10:02

Míg el nem felejtem, ha valakinek kell, eladó a megmaradt 10 üzemórát ment gyári Intel hűtőm.(D-805)
Árat kitaláljuk. :)
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#538 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 15:11

Idézet: zera - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 8:44

Szóval hűteni kell!
A PL lapot azért kerülöm mert csak 800-as fsb-t tud, ha húzok jól jöhet a 1000, mivel csak ezzel tudok húzni, és az árkülömbség 1e :)
Elnézést kell kérjek, mert nem voltam elég alapos a felderítő munkám során, letöltöttem az alaplap kézikönyvét ahol leírták mit tud. 24tűs ATX  :( , RAID 5-öt tudja  :respect: , és valami gyári tuttnig is van az északi híd hűtésre, leírja hogy kell rápattintani egy odavaló speckó ventit. Ez vajon benne van a dobozban?
Déli hídnál vannak lyukak a hűtőhöz?

Érdekel a 805-öd :)

a manulban a 45 -oldalon vannak a hasznos infók, ezek:

CPU Host Frequency (Mhz)
100MHz ~ 600MHzSet CPU Host Frequency from 100MHz to 600MHz.
If you use FSB533 Pentium 4 processor, please set "CPU Host Frequency" to 133MHz.If you use
FSB800 Pentium 4 processor, please set "CPU Host Frequency" to 200MHz.
Incorrect using it may cause your system broken. For power End-User use only!

PCI Experss Frequency (Mhz)
Auto Set PCI Express frequency automatically. (Default value)
90~150Set PCI Express frequency from 90MHz to 150MHz.

System Memory Multiplier
Wrong frequency may make system can't boot, clear CMOS to overcome wrong frequency issue.
for FSB(Front Side Bus) frequency=533MHz,
3 Memory Frequency = Host clock X 3.
4 Memory Frequency = Host clock X 4.

Gyakorlatilag nincs más dolgod mint az alap 133 fsb-t szépen felfele tolni a + és - gombokkal. A D805 -nek 20x a szorzója tehát 133x20=2660 (ez az alap) tehát ha mondjuk 3600 -hoz 180 -as fsb-t kell belőni és arra kell figyelni, hogy ezt a ramjaid is akceptálják - mint látod a ramokra 3x vagy 4x szorzó választható az fsb -hez képest azaz 3600/180 melett 540 -en vagy 720 -on hajtja a ramokat - a 720 -hoz szerintem már jobb 667 -es ram kell.

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 06. 05. 15:19 -kor

#539 Felhasználó inaktív   rozsdee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 16:30

Sziasztok!
Nekem egy P5LD2-VM lapom van, Pentium D 805-ös procim, és 1024MB DDR2-667 Hynix memóriám. A problémám a következő: Hiába van egy "tuningbajnok" procim, nekem nem sikerül 3GHz fölé tornázni a sebességét, sőt, van amikor már ennyin sem indul el. Hiába emelem a feszt, 151-es fsb fölé nem tudok menni, mert nem indul el a rendszer már.. Proci ezen a frkevencián úgy 38-40°C körül megy, tesztekben sincs semmi gond... gondolom az alaplapom sz*r... :( (i945G Chipsetes). Tud valaki tanácsot adni?
Köszi

#540 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 16:49

Idézet: rozsdee - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 17:30

Sziasztok!
Nekem egy P5LD2-VM lapom van, Pentium D 805-ös procim, és 1024MB DDR2-667 Hynix memóriám. A problémám a következő: Hiába van egy "tuningbajnok" procim, nekem nem sikerül 3GHz fölé tornázni a sebességét, sőt, van amikor már ennyin sem indul el. Hiába emelem a feszt, 151-es fsb fölé nem tudok menni, mert nem indul el a rendszer már.. Proci ezen a frkevencián úgy 38-40°C körül megy, tesztekben sincs semmi gond... gondolom az alaplapom sz*r... :( (i945G Chipsetes). Tud valaki tanácsot adni?
Köszi

feszt tudtommal csak 3,6-3,8 felett kelett emelni eddig mindenkinek, ez alatt megy alapfeszen is - szerintem ott a beállítással lesznek bajok - milyen ventid van, és hogy konfigoltad? meg az sem ártana ha visszaolvasnál

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.