HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   rozsdee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 20:34

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 16:49

feszt tudtommal csak 3,6-3,8 felett kelett emelni eddig mindenkinek, ez alatt megy alapfeszen is - szerintem ott a beállítással lesznek bajok - milyen ventid van, és hogy konfigoltad? meg az sem ártana ha visszaolvasnál

A gyári ventillátorom van hozzá, ami elvileg a prohardver tesztje szerint simán elég a 3.6-3.8GHz-hez. Amúgy a BIOS-ban a Q-Fan-t performance-ra állítottam... Próbálkoztam sokféleképpen, a legutóbbi, hogy a mem timing-okat saját kezűleg visszavettem 5-5-5-15-re.. Akkor sem enged 151 FSB-ről 152-re ugrani... Ez a határ nálam úgy néz ki.. Marad a 3.0GHz... :s

#542 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:22

Idézet: rozsdee - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 21:34

A gyári ventillátorom van hozzá, ami elvileg a prohardver tesztje szerint simán elég a 3.6-3.8GHz-hez. Amúgy a BIOS-ban a Q-Fan-t performance-ra állítottam... Próbálkoztam sokféleképpen, a legutóbbi, hogy a mem timing-okat saját kezűleg visszavettem 5-5-5-15-re.. Akkor sem enged 151 FSB-ről 152-re ugrani... Ez a határ nálam úgy néz ki.. Marad a 3.0GHz... :s

- bios>advenced>ai overlock>manual

- performance>standard
- cpu feq>133 - itt tolhatod a + és - al az fsb-t feljebb
- dram feq>ez változik a fsb-vel, olyan értéket válassz amit tuti bírnak a ramjaid
- pci express>auto
- PCI clock sinc>33.33

a feszek alapból auto -n

- bios>advenced>cpu konf
- max cpu id>disab
- microcod up>enable
- ex disable bit>enable

- bios>advenced>adv. chips. sett
- conf. dram> eleinte hagyd auto-n, később minél lassabról vidd fel gyorsabbra
- hyper pat3>disable

na így próbáld meg, azért még annyit, hogy a ramjaod a 2 belső kék slotban vannak ugye? és milyenek?
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#543 Felhasználó inaktív   rozsdee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:33

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 21:22

- bios>advenced>ai overlock>manual

- performance>standard
- cpu feq>133 - itt tolhatod a + és - al az fsb-t feljebb
- dram feq>ez változik a fsb-vel, olyan értéket válassz amit tuti bírnak a ramjaid
- pci express>auto
- PCI clock sinc>33.33

a feszek alapból auto -n

- bios>advenced>cpu konf
- max cpu id>disab
- microcod up>enable
- ex disable bit>enable

- bios>advenced>adv. chips. sett
- conf. dram> eleinte hagyd auto-n, később minél lassabról vidd fel gyorsabbra
- hyper pat3>disable

na így próbáld meg, azért még annyit, hogy a ramjaod a 2 belső kék slotban vannak ugye? és milyenek?

Kösz a segítséget. megnézem. Egy 1024 MB-os Hynix DDR2-667-es memóriám van. GOndoltam a dual channelt inkább csak 2 GB-nál használom majd ki... :p

#544 Felhasználó inaktív   rozsdee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:04

No, megpróbáltam, de sajnos semmi változás. Nem tudok 151 FBS fölé menni.. :( Mellesleg az AI overclocking profile-nál is csak a 10%-ig jutok.. Próbálkoztam az ésszerűség határain belül már mindent. Marad a 3 GHz. Sebaj, kell egy negatív rekord is... :(

#545 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 23:28

ott valami baj van, a ramod gyári hynix vagy csak hynix csippes? szerintem a ramocska kavar ott be - amúgy szerintem butaság volt nem 2 512 -est venni a 9xx csipszetek makulátlanúl kezelik a 4 modult is  - nagyon sokáig használtam 915 alatt 4 modult alaposan kihajtva - soha semmi memógondom nem volt
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#546 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 03:34

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 0:28

ott valami baj van, a ramod gyári hynix vagy csak hynix csippes? szerintem a ramocska kavar ott be - amúgy szerintem butaság volt nem 2 512 -est venni a 9xx csipszetek makulátlanúl kezelik a 4 modult is  - nagyon sokáig használtam 915 alatt 4 modult alaposan kihajtva - soha semmi memógondom nem volt

Nem biztos, hogy baj van. Vannak olyan 945-ös alaplapok amelyekben szerintem direkt le vannak szabályozva a tuning. Az én MSI 945P-NEO lapom is ilyen, a rajta lévő CoreCell nevű chip / vagy mi a kórság / csak 8 %-os tuningot enged, ha ennél feljebb megyek legtöbbször el sem indul. Úgylátszik valami ilyet csináltak az ASUS-nál is.
Sdi

#547 Felhasználó inaktív   rozsdee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 05:36

Idézet: sdi - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 3:34

Nem biztos, hogy baj van. Vannak olyan 945-ös alaplapok amelyekben szerintem direkt le vannak szabályozva a tuning. Az én MSI 945P-NEO lapom is ilyen, a rajta lévő CoreCell nevű chip / vagy mi a kórság / csak 8 %-os tuningot enged, ha ennél feljebb megyek legtöbbször el sem indul. Úgylátszik valami ilyet csináltak az ASUS-nál is.

Hát, ez esetben rossz párosítást csináltam... A jól tuningolható procimat pont egy ilyen alaplapba tettem. :(

#548 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:09

Idézet: sdi - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 4:34

Értem. Fos az asus. És akkor azt, hogy magyarázod, hogy nálam 35% tunning sem kottyan meg a cuccnak?!

#549 Felhasználó inaktív   rozsdee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:02

Megvan!!! :) Egy német fórumban találtam meg a megoldást!! Mindenki ezzel a problémával találkozott, akinek P5LD2-VM lapja van, amivel én, történetesen, hogy nem tudta emelni 150 fölé az fsb-t. Nos, hosszú keresgélés után a megoldás: Mindent auto-n kell hagyni, csak a pci-e-t kell 111-től fölfelé állítani. 111-el el lehet húzni 167 fsb-t (3340MHz), de 120-on lehet tovább is (én még nem próbáltam...). Nem is olyan szar ez az Asus... :p
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! :)

#550 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 06. 18:39

Igaz e a hír, hogy most 15-től a proci ára 93 USD  :eek: lesz? (Gondolom 1000 darabos megrendelés esetén, stb.)
Ez milyen árszintet hozhat magával itthon? (Bár gondolom az árcsökkenés a szokásos 4-6 hetes késéssel jön, online shop rulez!)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#551 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:54

Idézet: rozsdee - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 16:02

Megvan!!! :) Egy német fórumban találtam meg a megoldást!! Mindenki ezzel a problémával találkozott, akinek P5LD2-VM lapja van, amivel én, történetesen, hogy nem tudta emelni 150 fölé az fsb-t. Nos, hosszú keresgélés után a megoldás: Mindent auto-n kell hagyni, csak a pci-e-t kell 111-től fölfelé állítani. 111-el el lehet húzni 167 fsb-t (3340MHz), de 120-on lehet tovább is (én még nem próbáltam...). Nem is olyan szar ez az Asus... :p
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! :)

csak okosan a pci express freki emeléssel! én 2 hét után öltem meg az inno 6600gt-t, a magas pci-e frekivel. nekem a gigabyte 945p-g ben meg úgy, hogy minden autón van, 180Mhz-s fsb vel is.
It's not bug, it's future.

#552 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 19:01

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 19:39

Igaz e a hír, hogy most 15-től a proci ára 93 USD  :eek: lesz? (Gondolom 1000 darabos megrendelés esetén, stb.)
Ez milyen árszintet hozhat magával itthon? (Bár gondolom az árcsökkenés a szokásos 4-6 hetes késéssel jön, online shop rulez!)

Attól mert a világpiaci ára ennyi a nagykerek készletei nem árazódnak le - a newegg -en gondolom előbb lesz olcsóbb mint máshol nade ha onnan veszed amit megsporoltál kopletten megy póstára.

#553 Felhasználó inaktív   RobiChek 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:57

Nah sikerült választani tápot:)
Chieftech GPS 450AA-101A ra esett a választásom.Sztem ennek már el kell bírnia mindent.

#554 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 21:03

Idézet: RobiChek - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 21:57

Nah sikerült választani tápot:)
Chieftech GPS 450AA-101A ra esett a választásom.Sztem ennek már el kell bírnia mindent.

igen, ez jó választás

#555 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 21:12

Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:32

Igaz nem 805, de kicsit hasonló  ;)

D820 + X800GTO + szokásos körítés mellé melyik táp lenne jobb?

ATX Chieftec 450W P3/P4 Aktív PFC     br. 15900
vagy ez a másik?
Coolink 5012P 500W 12CM, Aktív PFC     br.13500

Kérdeztem az Újgépes Toicban is, de azt úgynézki ritkábban nézegetik

Hella!

Nos kicsit bonyolódott a probléma.

A tápegység cserélve lett Chieftec 450W-os darabra.
A hiba továbbra is fennmaradt.
A Samsung 512MB DDR2 667MHz-es modul cseréltetve lett.
Az új modullal kb. félórát üzemelt a gép rendben, majd ismét kezdődött a reseteléses móka.

Abit IL7 a lap. Létezik, hogy a lap kinyomja a memóriát?
Javasoltam barátomnak, hogy fogja meg a gépet vigye be kompletten a boltba, ahol vette
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#556 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 21:18

Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 22:12

Hella!

Az új modullal kb. félórát üzemelt a gép rendben, majd ismét kezdődött a reseteléses móka.

Javasoltam barátomnak, hogy fogja meg a gépet vigye be kompletten a boltba, ahol vette

Elofordulhat az Abiteknal.
Hihetetlenul erzekenyek egyes memoriatipusokra.
Probald az idoziteseit a memorianak feljebb tenni.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#557 Felhasználó inaktív   sdi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 03:42

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 9:09

Értem. Fos az asus. És akkor azt, hogy magyarázod, hogy nálam 35% tunning sem kottyan meg a cuccnak?!

Az ASUS nem fos.

Szerkesztette: sdi 2006. 06. 07. 03:47 -kor

Sdi

#558 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 21:11

Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 22:12

Hella!

Hi

Az Abit lapok úgynézki igen érzékenyek a memóriákra. Én is rengeteget sz@ptam az AW8-MAXal. Azok a PQI RAMok amikkel a legkevésbé voltak kompatibilitási problémák nem mentek benne és fagyott összevissza tőle. Végül Samsungok kerültek bele és minden a helyére került...egy dologra kell figyelni, hogy matricás eredeti Samsung RAMok legyenek, ugyanis a legtöbb főleg olcsó helyeken Samsung Chipes Brand RAMot kapsz, ami távolról sem az a minőség. Én nagykerből vettem br 13500 körül az 512/667 darabját.

Most éppen egy Abit NI8 SLI GR lapban tesztelek egy D805-öt PQI RAMokkal és ebben tökéletesen mennek ezek is.
-

#559 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 20:38

3.4GHz-től felfelé csak lassul a rendszer. :(
Ez mitől lehet, hogy pl a sisoft procitesztjén  3.4-nél jelentős növekedés, aztán 3.6-nál már visszacsökken alapállapotra?

http://web.axelero.hu/murga76/3_6_.jpg

#560 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:04

Idézet: murga - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 21:38

3.4GHz-től felfelé csak lassul a rendszer. :(
Ez mitől lehet, hogy pl a sisoft procitesztjén  3.4-nél jelentős növekedés, aztán 3.6-nál már visszacsökken alapállapotra?

http://web.axelero.hu/murga76/3_6_.jpg

Melegedik a vas es a teljesitmeny csokkenti a proci.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.