HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 16:31

Én is olvastam, hát ott van a cucc úgy általában és abban is amire nekem kell. Kár, hogy intel:) De a végén még ráfanyalodok:) Jól indít a cikk télleg valamiféle szerpcsere van mostanában meg hát nekem is kapásból az 566os cerkám jutott eszembe...

Na de térjünk a lényegre:) Nekem csak a proci teljesítménye kellene + nem bánnám ha abból hatalmas tuningpotenciálból jutna is valami! Tehát olyan konfigra lenne szükésgem amiben csak a legszükségesebbek vannak pl.: videokártya nem kell elég valami integrált szutyok is, 1gb ram de az is valami occsó, ház nem kell stb stb... Szal arra lennék kíváncsi, hogy csumpibb (asrock) integrált videovezérlős alplapban, gyengébb (nem brutál tuning) memokkal is ki lehet-e hozni a benne rejlő megaherceket?
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#102 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 16:57

Talán igen, de értelme nincsen sok. A szinkron, vagy a procihoz minél közelebbi memória órajel elég fontos.

Szerkesztette: Omega 2006. 04. 10. 16:59 -kor

#103 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:03

Hát nem tudom de én ilyen tunningnak csakis jobb asus vagy gigabyte lapokkal állnék neki, a jó hűtés pedig alap és az sem occsó, hogy a ramokról már ne is beszéljek. Az a baj, hogy ez az egész tunning értelmezés kérdése. Szerintem az a tunning ami a stabilitásnak nem megy a kárára - ez pedig ma már egy 'feature' amit a jobb alaplapok kínálnak. Szerintem van amiből kár spórolni, félre ne érts én is emlékszem még olyan időkre mikor egy jobb proci több havi fizetésemmel ért fel deház ezzel mindenki így van.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#104 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:08

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:03

Hát nem tudom de én ilyen tunningnak csakis jobb asus vagy gigabyte lapokkal állnék neki, ...

Talán mert nem ismered a DFI és EPoX lapokat... :cool:
A tuning pedig kettő 'n', nem három. ;)

#105 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:21

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:08

Talán mert nem ismered a DFI és EPoX lapokat... :cool:
A tuning pedig kettő 'n', nem három. ;)

Sajna ez már el van könylve a koponyámban ilyen formában:
DFI = gyerekjáték
Epox = rossz tapasztalat

Asus = premium/delux lapok: minőség, stabilitás megbízhatóság

Gigabyte: MINŐSÉG, stabilitás
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#106 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:28

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:21

DFI = gyerekjáték
...

:nevet2:

#107 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:29

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:21

DFI = gyerekjáték
Epox = rossz tapasztalat

Asus = premium/delux lapok: minőség, stabilitás megbízhatóság

Gigabyte: MINŐSÉG, stabilitás

Jó neked hogy ilyenek a gigabytos tapasztalataid,nekem csak rossz tapasztalatom van vele.Pl a ga-81pe1000 series ami az egyik havernak alaplapja van az egy megbizhatatlan antituningos valami....
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#108 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:34

havernak volt anno asustól vmi viás p3 iszonyatja
annyit szívtunk vele, hogy már nekem esett rosszul de ezt betudtuk a chipsetnek :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#109 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:42

Én spec Asust meg Gigabyte-ot nem szívesen veszek. Bár vannak jó cuccaik, de sok a gagyi...
Amiben egyedül meg lehet bízni Intel téren, az a gyári Intel 3 év garis lap (normális időszakban, jóféle chipkészlettel kell lapot venni, pl. 845 SDRAM-mal fos), illetve a DFI és az EPoX szintén 3 év garral. Egyéb márkát most így hírtelen nem tudnék mondani, amivel ne lett volna szívás.
Biztosan előfordul olyan, hogy egy EPoX vagy egy DFI sz@rakszik, de nem jellemző közel sem annyira, mint akár egy Asusra. Az Asus sem olyan, mint régen volt.
A Gigabyte-ban hogy mit istenítenek egyesek, nem tudom. :think:  Tök átlagos cuccok, talán nem romlik el, de teljesítményre nem valami csúcsszuper.

Az viszont tény, hogy a legjobb tuningeredményeket DFI lapokkal olvasni NET-szerte. :cool2:

#110 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:05

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:29

Jó neked hogy ilyenek a gigabytos tapasztalataid,nekem csak rossz tapasztalatom van vele.Pl a ga-81pe1000 series ami az egyik havernak alaplapja van az egy megbizhatatlan antituningos valami....

kétségtelen nem tunninglapocska de nagyon megbízható kis lap az van olyan cég ahol legalább egy tucat munkagép van rá építve, intel pro lan is van benne

#111 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:10

Nade akkor miről beszélünk? :) Egy tuningprociról, erről szól a topik. Ha egyszer nem tuninglap, akkor? :think: :)

A tuning még mindig egy 'n' a szó második felében!

#112 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:13

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 16:43

Nekem is. :)

Mondjuk innen hiányzik a 4000+

A 4000+ annyiban különbözik a 3800+-tól, hogy 1 MB az L2 cache, szóval a 3800+ eredményéhez adjál hozzá 1-2 fps-t, és kész. :D
Mellesleg a 3500+-ban is 512 KB az L2 cache, akkor hogy húztad 4000+-ra?  :)

#113 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:18

Hozzá nem értő kérdés: mi az az SMP? :think:

Köszönet. :)

#114 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:19

fLeSs, akkor vegulis megtartottad a procit? :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#115 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:22

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 19:19

fLeSs, akkor vegulis megtartottad a procit? :Đ

meg. :) az alaplapot még mindig nem választottam ki hozzá, nincs időm lecsekkolni, hogy melyik lenne megfelelő a feladatra, mert ilyen fx-et meg pxe-t kell tesztelgetnem...  :D
amúgy MSI 945P Neo2-F vagy Abit IL8 vagy Asus P5LD2 lesz.

#116 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:23

Az a baj, hogy a jobb tuninglapokat integrált video nélkül adják....  Kicsit jobb memo-t még elviselek:) de ha ennél többet kell beletenni akkor már inkább az x2es, inkább kevesebb de jobb gép kell mert ugye a kiegészítő cuccok is pézbe kerülnek (vinyó, táp stb...) Szal 2 dolog között vacilálok...

1 alap x2es, amibe drágább a proci viszont nincs húzás nincs baj, de tejjsítmény van (ha kijön belőle +10% nem sírom el magam)

2 d805 ami fele annyi de ugyanúgy köré kell rakni a cuccokat, hogy mennyen a gép. A használható egész gép ára már nem a felébe kerül csupán kb 20%-al olcsóbb (nem számoltam ki pontosan mivel még a deszkát sem tom milyen legyen)

Tehát ha alapból nem megy a tuning akkor fölösleges xarakodnom vele max az idegeimet teszem tönkre a stabilitás miatt.A munkagépem amit nyúzok más tészta ott én szenvedek nem a proci:) Tehát ott bármilyen sebességtöbblet az én úgymond kényelmemet szolgálja, viszont a másikakon csak annyi, hogy x%al hamarabb végez.... aztán lehet rosszul gondolom:)
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#117 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 19:13

A 4000+ annyiban különbözik a 3800+-tól, hogy 1 MB az L2 cache, szóval a 3800+ eredményéhez adjál hozzá 1-2 fps-t, és kész. :D
Mellesleg a 3500+-ban is 512 KB az L2 cache, akkor hogy húztad 4000+-ra?  :)

A 'Central Brain Identifier'-nek van ilyen kijelzése. :)

Amúgy ez a steppinges dolog érdekes volt, amikor vettem a procit, aztmondták, mindegy hogy E3 vagy E6. :)

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1144689819.jpg

#118 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:30

Ezt a plusz cache-t érezni ki a szintetikus tömörítgetős (és egyéb 'igazi klasszikus' Intel villantós) tesztekből, fLeSs? :think:
Tehát az a furcsa számomra, hogy adott ez a proci, adott sok cache-el és egy relative előző gen. FSB-vel. Ezt feltolva egy igen csúcs procit kapunk, gyakorlatilag nem tudom, melyik szupercsúcs Intel egyezik meg alapon ilyen eredményekkel? :)

#119 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 19:30

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 19:30

Ezt a plusz cache-t érezni ki a szintetikus tömörítgetős (és egyéb 'igazi klasszikus' Intel villantós) tesztekből, fLeSs? :think:
Tehát az a furcsa számomra, hogy adott ez a proci, adott sok cache-el és egy relative előző gen. FSB-vel. Ezt feltolva egy igen csúcs procit kapunk, gyakorlatilag nem tudom, melyik szupercsúcs Intel egyezik meg alapon ilyen eredményekkel? :)

én ha A64-et vennék, akkor nem a cache méretét nézném. ;)

#120 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 19:42

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:30

én ha A64-et vennék, akkor nem a cache méretét nézném. ;)

Miert, Intelnel van ertelme? 9x0/8x0 kozott teljesitmenyben szinte semmi kulonbseg sincs, pedig 2x2MB/2x1MB a cache. :Đ

Lapbol meg vegyel Giga Royalt... :p :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.