HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 19:49

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:30

én ha A64-et vennék, akkor nem a cache méretét nézném. ;)

Hanem? :)

#122 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 19:55

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:42

Miert, Intelnel van ertelme? 9x0/8x0 kozott teljesitmenyben szinte semmi kulonbseg sincs, pedig 2x2MB/2x1MB a cache. :Đ

Lapbol meg vegyel Giga Royalt... :p :D

nem, de én azt hittem, hogy ott épp A64-ről van szó.
a 9xx sztem nem a plusz cache miatt jobb, mint a 8xx. pontosabban egyelőre semmivel sem jobb, majd a C1 stepping lesz jobb.

#123 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 19:58

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:49

Hanem? :)

egy 512 kb és egy 1 mb l2 cache-es a64 azonos órajelen alig különbözik, viszont az 1mb-osak általában sokkal drágábbak. én csak azt nézném, hogy egy alacsony órajelű jó steppinget fogjak ki (E6), a többi nem érdekes. a 3dmarkból már kinőttem. ;) :D

#124 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:01

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:58

egy 512 kb és egy 1 mb l2 cache-es a64 azonos órajelen alig különbözik, viszont az 1mb-osak általában sokkal drágábbak. én csak azt nézném, hogy egy alacsony órajelű jó steppinget fogjak ki (E6), a többi nem érdekes. a 3dmarkból már kinőttem. ;) :D

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 19:13

A 4000+ annyiban különbözik a 3800+-tól, hogy 1 MB az L2 cache, szóval a 3800+ eredményéhez adjál hozzá 1-2 fps-t, és kész. :D
Mellesleg a 3500+-ban is 512 KB az L2 cache, akkor hogy húztad 4000+-ra?  :)

Ezért nem értettem. :Đ  :cool:
A válasz meg az utánna levő kérdésem is erre vonatkozott. Kinem sz*rja le a +cache-t?  :confused:  :)

#125 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:12

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:58

Az E3 a jó a venice-ből, az e6 a gyengébb.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#126 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:24

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 21:12

Az E3 a jó a venice-ből, az e6 a gyengébb.

A képlinkelésem meg ezért volt. :)

#127 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:27

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:42

Miert, Intelnel van ertelme? 9x0/8x0 kozott teljesitmenyben szinte semmi kulonbseg sincs, pedig 2x2MB/2x1MB a cache. :Đ

Lapbol meg vegyel Giga Royalt... :p :D

jah, MÉG nem számít. de emlékezz arra, amikor bejött a prescott: hiába volt 1 mega L2 cache-e, az egyéb arhitektúrális eltérések miatt picivel gyengébb volt, mint a nw. mostanra már kihasználják a programok a nagyobb cache-t, és annak rendje és módja szerint a prescottok verik az nw-ket...

ugyanez a forgatókönyv várható az 1 vs 2 mega cache-el is... persze mindemellett azt mondom, hogy most nagyon megéri a 805-ös, mert mire kijön a különbség a kevesebb vs több cache között, addigra valszeg lesz "905-ös", amire érdemes lesz átnyergelni...

:offtopic: jah, és gigabyte sux! :Đ

Szerkesztette: yeahsp 2006. 04. 10. 20:28 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#128 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 21:06

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:27

jah, MÉG nem számít. de emlékezz arra, amikor bejött a prescott: hiába volt 1 mega L2 cache-e, az egyéb arhitektúrális eltérések miatt picivel gyengébb volt, mint a nw. mostanra már kihasználják a programok a nagyobb cache-t, és annak rendje és módja szerint a prescottok verik az nw-ket...

Azért a nagyobb cache mellett van pluszba SSE3 is.

#129 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 21:49

Elolvastam a Ph!s tesztet! király volt olvasni a procimról :D de tényleg meg kéne tudni, hogy ennek vissza vehető e a szorzója 14x-re...
It's not bug, it's future.

#130 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 21:56

Idézet: Yocee - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 22:49

Elolvastam a Ph!s tesztet! király volt olvasni a procimról :D de tényleg meg kéne tudni, hogy ennek vissza vehető e a szorzója 14x-re...

ha nem tudod visszavenni, akkor sokra mész azzal, ha azt mondják hogy igen :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 10. 23:12

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:21

Sajna ez már el van könylve a koponyámban ilyen formában:
DFI = gyerekjáték
Epox = rossz tapasztalat

Asus = premium/delux lapok: minőség, stabilitás megbízhatóság

Gigabyte: MINŐSÉG, stabilitás

:lol: wáháháháháháh ekkorát nem röhögtem még senkin itt a fórumon :nevet: köszönöm hogy ezt leírtad  :respect:

meséljek a nagy asus delux lapról? fél év után elfelejtette a bios a vcore és a szorzó állítás opciót, se bios frissítés se semmi nem segít rajta. Asus reakciója, jah bocs ez szériahiba... meg ugye a híres sli-s lapjuk amivel csak úgy tudsz tuningolni ha a floppy engedélyezve van, és persze az istentelen memória nyűgök. de persze te biztos jobban tudod ezeket mint a külföldi és hazai fórumokon bosszankodó sok-sok elégedetlen user...

jah és a gyerekjáték dfi :D ennél nagyobb marhaságot még életemben nem hallottam :D láttál te már legalább képről dfi lapot? szerintem még képről se, nem hogy a bios-át... sokkal jobb tuning lapok mint bármelyik másik... de ugye te jobban tudod mint a sok-sok boldog tulaj...

gigabyte... már korántsem az a minőség mint régen volt, de te biztos jobban tudod :lol:

szerk: hozzáteszem asus-nak vannak nagyon jó és nagyon rossz lapjai, de hogy álltalában sok velük a nyűg ez jellemző.

Szerkesztette: diegho 2006. 04. 10. 23:17 -kor

Elküldve: 2006. 04. 10. 23:27

na azért a p4-es architektúrákat ne keverjük ám az A64-esekkel. Az A64-es architektúra erősen az órajelre alapoz és nem pedig a cache méretre, lásd sempron 128k vagy 256k cache és alig lassabbak azonos órajelen mint az A64-ek.

#133 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 23:37

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 0:12

:lol: wáháháháháháh ekkorát nem röhögtem még senkin itt a fórumon :nevet: köszönöm hogy ezt leírtad  :respect:

meséljek a nagy asus delux lapról? fél év után elfelejtette a bios a vcore és a szorzó állítás opciót, se bios frissítés se semmi nem segít rajta. Asus reakciója, jah bocs ez szériahiba... meg ugye a híres sli-s lapjuk amivel csak úgy tudsz tuningolni ha a floppy engedélyezve van, és persze az istentelen memória nyűgök. de persze te biztos jobban tudod ezeket mint a külföldi és hazai fórumokon bosszankodó sok-sok elégedetlen user...

jah és a gyerekjáték dfi :D ennél nagyobb marhaságot még életemben nem hallottam :D láttál te már legalább képről dfi lapot? szerintem még képről se, nem hogy a bios-át... sokkal jobb tuning lapok mint bármelyik másik... de ugye te jobban tudod mint a sok-sok boldog tulaj...

gigabyte... már korántsem az a minőség mint régen volt, de te biztos jobban tudod :lol:

szerk: hozzáteszem asus-nak vannak nagyon jó és nagyon rossz lapjai, de hogy álltalában sok velük a nyűg ez jellemző.

Az a baj, hogy nagyon de nagyon szűk a látóköröd. Azt hiszed, hogy tuningnak él hal a világ. Ha majd egyszer felkelsz a játékaid mellől megláthaod, hogy ott ahol munkagép a pc viszont nincs szükség soho szerver teljesítményre supermicro -s plusszokra ott nem az abit meg a dfi a befutó hanem az asus. A memónyűgökről annyit, hogy meg kell tanulni olvasni. Minden asus laphoz van egy qvl lista és ha annak a tetjéről válsztasz nem érnek meglepetések.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

Elküldve: 2006. 04. 11. 01:22

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 0:37

Az a baj, hogy nagyon de nagyon szűk a látóköröd. Azt hiszed, hogy tuningnak él hal a világ. Ha majd egyszer felkelsz a játékaid mellől megláthaod, hogy ott ahol munkagép a pc viszont nincs szükség soho szerver teljesítményre supermicro -s plusszokra ott nem az abit meg a dfi a befutó hanem az asus. A memónyűgökről annyit, hogy meg kell tanulni olvasni. Minden asus laphoz van egy qvl lista és ha annak a tetjéről válsztasz nem érnek meglepetések.

tudod az a baj hogy csak 1 játékkal játszok annak meg egy 1000-es duron is elég lenne, de nem baj te már megint megmondtad a frankót :rolleyes:  ott ahol munkagép a pc? tudod mennyit számít egy renderelénél vagy kódolásnál hogy a proci alapórajelen vagy 30%al gyorsabban megy? Akár órákat is tud számítani egy hosszú rendernél és ezért tuningolják sokan a gépüket azok közül is akik dolgoznak vele.

Tudod a "munkagép" az álltalában intel procis (sajnos még mindig) és az ember milyen alaplapot tesz oda? na milyen? hát eredeti intelt, legalábbis a magukra valamit is adó cégek eredeti intel lapokkal állítják össze az ilyen konfigjaikat. erről meg ennyit.

A megbízhatóságról és stabilitásról meg szerintem felesleges beszélgetni a gépem mióta van netem be van kapcsolva, ez 2004 december óta van így. Azóta volt vagy 5-6 alaplapom, abit, gigabyte, asrock és mindegyik ugyanolyan stabil volt ergó bekapcsoltam és amíg nem volt áramszünet vagy nem cseréltem valami drivert, alkatrészt addig ment tuningolva. Alap órajelen minden alaplap stabil, ez nem nagy kunszt a legolcsóbb lapok is stabilak már, de tuningolva már korántsem biztos ez az állítás igaz és ebben nagy a szerinted játékszer dfi sokkal több opció a tuningra a finomhangolásra, sokkal könnyebben kihozod a maxot a gépedből vele.

Asus memória lista... no comment, ugyanúgy nem ment az ott szereplő kingston rammal az überbrutál asus istencsászár lap mintha nem is lett volna a listán... az ott nem szereplő samsung meg olyan szépen megy benne... de azért jó az asus ugye ez az etalon :nevet2:

Elküldve: 2006. 04. 11. 01:28

hogy ontopic legyek ez a 805ös kis "csoda" most tuti hogy a best buy proci.

#136 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 02:32

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 2:22

tudod az a baj hogy csak 1 játékkal játszok annak meg egy 1000-es duron is elég
......
volna a listán... az ott nem szereplő samsung meg olyan szépen megy benne... de azért jó az asus ugye ez az etalon :nevet2:

Attól, hogy valakinek még nem az übertuning dfi a kedvence nem kell a torkának ugrani... Szentem a dfi is jó de újabban az asus a kedvencem:)

Nade, hogy én is ontopik legyek: valaki csumpibb deszkában, csumpibb rammal próbálta már húzni?
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

Elküldve: 2006. 04. 11. 02:46

Idézet: dexike - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 3:32

Attól, hogy valakinek még nem az übertuning dfi a kedvence nem kell a torkának ugrani... Szentem a dfi is jó de újabban az asus a kedvencem:)

Nade, hogy én is ontopik legyek: valaki csumpibb deszkában, csumpibb rammal próbálta már húzni?

nekem se a dfi a kedvencem. külföldön asrock lapokban is széthúzzák...

#138 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 04:18

Namost lehet, hogy a felületes szemlélödők figyelmét elkerülte de aki használja is annak nem kerülte el a figyélmét az a tény, hogy ezekben a procikban nincs speedstepp. Sem a 805 -ben sem a 920 -ban. Sőt ezek valójában már amolyan kihalt 'dinoszauruszok' elvégre a 805 90nm -es ezt gyakorlatilag a 9xx széri levátotta a 920 pedig mint a 9xx széria legalacsonyabb tagja meg sem élte a végleges 9xx steppingetm kihalt a b1 állapotban. Mikor összeraktam az első gépet 920 -al és tesztelgettem 1 valami azonnal világos lett: marha sok hőt termel  proci, többet mint a 660 -as p4 pedig az sem kevés. Úgy kaptam elfogadható állapotot, hogy a freezer7pro -t maximális fordulotan járattam rajta egyfolytában. Visszatérek rá, hogy szerintm miért is jók ezekhez a dinóprocikhoz az asus lapok: ainos
Az ainos arról szól, hogy bekonfigurálsz egy cpu tulhajtási százalékot (max 30%) viszont ezt a túlhajtást csak akkor kapcsolja be a lap mikor terhelés van a procin. Ez amolyan kvázi speedstepp. Bár azt hiszem majd későb megtudom, hogy ez is teljesen hülyeség mert úgy a jó ha egésznap csutkára hajtom a procit had füstöljön ...  :Đ  :think:
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#139 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 05:17

A roh@dt életbe:)Ma robogok fel pestre venni egy Asus P5Wd2-es (sima nem premium) lapot ezzel a 805-össel és végöl 2*667-es Corsair lesz ha van raktáron valahol.
Azért vagyok ideges mert most megint elbizonytalanított a fentebb írt hozzásólás az asus lapok megbízhatóságát illetően.
(Remélem 10-ig olvassa valaki).
Szóval most hanyagoljam az Asust,vagy vegyek Foxconn-t(945-ös) vagy inkább ha már Asus akkor
P5LD2-Deluxot :confused:
Nagyon megköszönném ha segítene valaki.
A lényeg a megbízhatóság,tulajdonképpen nem is annyira a tuning.Tehát ha be van kapcsolva 1 évig és folyamatosan használva van akkor ne (vagy ne túl gyakran) omoljon össze

köszönettel:Gorlin

#140 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 06:52

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 6:17

A roh@dt életbe:)Ma robogok fel pestre venni egy Asus P5Wd2-es (sima nem premium) lapot ezzel a 805-össel és végöl 2*667-es Corsair lesz ha van raktáron valahol.
Azért vagyok ideges mert most megint elbizonytalanított a fentebb írt hozzásólás az asus lapok megbízhatóságát illetően.
(Remélem 10-ig olvassa valaki).
Szóval most hanyagoljam az Asust,vagy vegyek Foxconn-t(945-ös) vagy inkább ha már Asus akkor
P5LD2-Deluxot :confused:
Nagyon megköszönném ha segítene valaki.
A lényeg a megbízhatóság,tulajdonképpen nem is annyira a tuning.Tehát ha be van kapcsolva 1 évig és folyamatosan használva van akkor ne (vagy ne túl gyakran) omoljon össze

köszönettel:Gorlin

Átlagosan havonta össztákolok 1-2 gépecskét asus lapból azomban egy dologhoz ragaszkodom: csak premium asus lapok jöhetnek szóba. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a fekete lapszéiriák, ezek egyébként mind taiwan -i gyártásuak. Az alacsonyabb asus szériák mind kínaiak ezekben én sem bíznék. A p5ld2 deluxe egy nagyon jó választás, ez is fekete és taiwan -i. A corsair ramok is jók bár én inkább a gyári samu ramokat teszem bele. Persze tudni kell, hogy a corsair valu szériától sem kell tunning eredményeket várni a drágább xms széria pedig csak fesz emeléssel hozza az emeltebb teljesítményt így ez inkább csak extrém tunningosoknak ajánlott.

A dualcore procikhoz szerintem mindenképp jobb választás az olyan hűtő aminél a venti a lap felé fujja a levegőt nem perdig arra merőlegesen mert sok-sok hőre lehet számítani. Én xp-120 -at használok  :D  ezzel full tehelés alatt sem megy 55C felé.  :Đ

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.