HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:11

Idézet: El Kebir - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 6:30

ha elég meredek a lejtő, akkor megy is annyival  :Đ

Szibériában az Asrock is menne rendesen húzva... :D
-50'C

Szerkesztette: Der,Die,Das Gumis 2006. 08. 09. 08:12 -kor

Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#642 Felhasználó inaktív   Artu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:24

Idézet: El Kebir - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 4:02

Nekem a 865G chippel szerelt asrock775i65G lapban szintén nem akar müködni alapfeszültségen 3GHz felett....mondjuk nálam sokat esik a magfeszültség is (a szoftveres kijelzés szerint :think: ) 1,3V@1,23-ra ha megterhelem mindkét magot...tápegység egy 350W-os coolink.

a másik érdekesség amit észrevettem, hogy szinkronban gyorsab a memóriakezelés, 187MHz-en lassabb a memória mint 150MHz-en az FSB-vel szinkronban.(everest szerint) :confused:

lehet túl nagy reményekkel vettem meg ezt a lapott  :Đ  pedig a Conroe-t is kezeli :D

jomagam is beruhaztam egy ilyen lapba es egy 805-os prociba. En azt tapasztaltam, hogy bar 3500-on elindul a gep, gond nelkul tudok biosban maszkalni, viszont amikor elkezdek installalni, akkor kek halal, meg 3300-on is elszalt az install. A feszultseg ertekek nekem is ingadoznak nagyon ilyenkor es a 360W-os chieftek tap meg forro levegot ont magabol. Most levettem 3000-re, igy is ontja a tap a meleget rendesen, igaz elotte egy K8-as Sempron volt benne, ami alig melegedett, viszont a CPU huto a Pentium D eseteben is csak langyos, siman meg lehet fogni. En szemely szerint arra tippelek, hogy keves a tap neki, mert en meg nem talalkoztam olyannal, hogy ha elindul 3500-on egy cpu, akkor stabilan csak a 3000-et tudja, ezert en most egy uj tapban gondolkodok, illetve egy erosebb hutoben.

neked 3000 folott el sem indul vagy csak kifagy?

t.

#643 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:38

Idézet: Artu - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 14:24

neked 3000 folott el sem indul vagy csak kifagy?

A bebootól még 3,6-on is de de 1-2 másodperc alatt kifagy.

Nem biztos, hogy a táppal van a gond, előfordulhat, hogy az alaplap nem képes stabil feszültségeket tartani, nagy terhelésnél.
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#644 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 23:14

Idézet: Der,Die,Das Gumis - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 7:28

...a Dacia Logan is 200-ig van skálázva..... :D

Na csak haggyuk szépen azt a Logant !!! :)
Arra amire kell, arra hibátlan. Ahogy az Asrockok is általában.
Azt a 775i65G-t honnan szereztétek?
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#645 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 23:32

győri kiskerben volt a polcon kb 1/2 tucat.... abból vettem 1-et.  :)

szóval a beszerzése nem gond.
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#646 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 03:13

Idézet: El Kebir - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:38

... előfordulhat, hogy az alaplap nem képes stabil feszültségeket tartani, nagy terhelésnél.

az új 400W-os chieftec tápegységgel is hasonlóan leesik a magfeszültség. alaplap  :down:
F. Schiller

#647 Felhasználó inaktív   Artu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 19:38

Idézet: El Kebir - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 2:13

az új 400W-os chieftec tápegységgel is hasonlóan leesik a magfeszültség. alaplap  :down:

az uj 500W-os Chieftec-el nekem is hasonlo a tapasztalatom  :(  3GHz folott a rendszer nem stabil, viszont a teljesitmenye 3GHz-en a Sandra szerint jobb, mint egy 830-as procinak. Arra lennek kivancsi, hogy vajon mit tud egy Conroeval.

t.

#648 Felhasználó inaktív   RedStormXT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 19. 14:15

Sziasztok én a következő proci beszerzését tervezem:  Intel Pentium D 805 2.66GHz, 533MHz, LGA775, 2x1MB Cache, Dual Core, Dobozos
Na már most. A kérdésem az lenne, hogy pontosan mit takar az az 533MHZ? Gondolom én, hogy az FSB-t. Ha azt akkor ez mekkora teljesítmény visszaesést jelent mondjuk egy 800Mhz FSB-s procihoz képest? Mondjuk ami single core. Előre is köszi!
MacMini 1,25GHZ with Mac OS X Tiger 10.4.6

#649 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 17:24

érdekes, most gond nélkül megy 3,2GHz-en....prime95 mindkét magon....közben azért játszottam egy kicsit IW2-vel :D

így már nem is vészes  :)

(csak a tápegység hangos...)
F. Schiller

#650 Felhasználó inaktív   Artu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 21:22

Idézet: RedStormXT - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 13:15

Sziasztok én a következő proci beszerzését tervezem:  Intel Pentium D 805 2.66GHz, 533MHz, LGA775, 2x1MB Cache, Dual Core, Dobozos
Na már most. A kérdésem az lenne, hogy pontosan mit takar az az 533MHZ? Gondolom én, hogy az FSB-t. Ha azt akkor ez mekkora teljesítmény visszaesést jelent mondjuk egy 800Mhz FSB-s procihoz képest? Mondjuk ami single core. Előre is köszi!

Az 533MHz az FSB. Ami a teljesitmenyt jelenti, nekem ez a proci egy i865-os lapban 3GHz-en(FSB600,dual chanel DDR375) mereseim szerint kb. egy szinten van egy 2,8GHz-es(Pentium D820, FSB800) dual chanel DDR2-533-as rendszerrel Einstein@Home WU szamolasban.

t.

#651 Felhasználó inaktív   Artu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 21:32

Idézet: El Kebir - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 16:24

érdekes, most gond nélkül megy 3,2GHz-en....prime95 mindkét magon....közben azért játszottam egy kicsit IW2-vel :D

így már nem is vészes  :)

(csak a tápegység hangos...)

miota a VCCM illetve VDDQ erteket atallitottam a BIOS-ban AUTO-rol HIGH-ra, azota nekem is birja a 3,2-ot :)

#652 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 21:34

Szerintem ma már nem éri meg 805 -öt venni mert ennyiért pár hónapos rendes 800fsb -s dc procit is lehet kapni, pl. én is annyiba nyomom a saját 920 -am mint amennyibe egy új 805 kerül.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#653 Felhasználó inaktív   maxiri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:17

Hali! Vettem egy Asrock dual775-880pro lapot, és rá egy D 805 -ös intel procit -saját, gyári ventivel nyomatom-. A gépemben van még 768 MB ram, meg 6600GT VGA. A gépház meg van rakva ventikkel, szal a hűtés frankó. Valahogy meg szeretném tuningolni a procit. Tudtok segíteni??? :respect:  Hogyan kezdjem a tuningolást, új vagyok hozzá.-ez azt jelenti, hogy egy kis szájbarágást, ha lehetne,pls-  :)
-|[ Magyarország, szeretem!!! ]|-

#654 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:14

Idézet: maxiri - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:17

Hali! Vettem egy Asrock dual775-880pro lapot, és rá egy D 805 -ös intel procit -saját, gyári ventivel nyomatom-. A gépemben van még 768 MB ram, meg 6600GT VGA. A gépház meg van rakva ventikkel, szal a hűtés frankó. Valahogy meg szeretném tuningolni a procit. Tudtok segíteni??? :respect:  Hogyan kezdjem a tuningolást, új vagyok hozzá.-ez azt jelenti, hogy egy kis szájbarágást, ha lehetne,pls-  :)

Szeva!

Itt kezdjél, EZ A TOPIC kimondottan erről szól.

Itt is lesznek okos tippek.....
EZ A TOPIC!

Végül innen is kapsz tanácsot, de érdemes az első fórummal kezdened.
Csak, hogy a miértjét megértsd.
;)
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#655 Felhasználó inaktív   maxiri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:41

THX!!!!!  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#656 Felhasználó inaktív   maxiri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 18:58

Hali!

Esetleg valaki tudna nekem abban segíteni, hogy, hogyha nem engedi a alaplap a proci feszültségének a piszkálását, akkor milyen eszközökkel lehet belepiszkálni a feszbe??? :confused:

#657 Felhasználó inaktív   maxiri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:21

Helyesbítek: Nem az alaplap, hanem a bios. 1000 bocs

#658 Felhasználó inaktív   smithk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 01. 06:25

Sziasztok

Kellene egy kis segitség.
Most szeretnék venni egy d 805 procit és nem tudom eldönteni hogy milyen alaplapot vegyek hozzá.
Ha valakinek van valami jó ötlete azt szivesen venném.Nem akarom nagyon huzni a procit a melegedés miatt.Illetve a 420 W táppal rendelkező ház elég lesz neki?

#659 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 06:36

Idézet: smithk - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 7:25

Sziasztok

Kellene egy kis segitség.
Most szeretnék venni egy d 805 procit és nem tudom eldönteni hogy milyen alaplapot vegyek hozzá.
Ha valakinek van valami jó ötlete azt szivesen venném.Nem akarom nagyon huzni a procit a melegedés miatt.Illetve a 420 W táppal rendelkező ház elég lesz neki?

http://www.asrock.co...75Dual-VSTA.htm

Hali

én ebben gondolkodom.Később mehet bele core2, ddr1-2-t is fogad, agp-pci-e foglalat van rajta, pci-e
állítólag csak 4x, de ez pár százalék csökkenést jelent a gyakorlatban. Br 15 k kiskerárak szerint, tuning nem lételeme, igen versenyképes termék sztem.

1szavazat az Asrock 775 Dual VSTA-nak (ez csak egy vélemény persze).

Üdv:abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#660 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 07:19

Idézet: maxiri - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:58

Hali!

Esetleg valaki tudna nekem abban segíteni, hogy, hogyha nem engedi a alaplap a proci feszültségének a piszkálását, akkor milyen eszközökkel lehet belepiszkálni a feszbe??? :confused:

Ha nem engedi emelni, nem sokat tehetsz. Hardveresen viszont lehet, h lehet emelni. Guglizz rá. Asrock dual775-880pro + vmod, vagy vmi hasonló.

Szerkesztette: joshua7 2006. 09. 01. 07:21 -kor

Semper Fi

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.