HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#181 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 12:01

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 12:46

Na ja, az ftp oldalakat hamarabb frissítik, mint a html-es keresőfelületet... :).

WBR14G2(V2):
www.cszerviz.hu -> terméktámogatás link!

A friss firmware-ek köszönhetőek annak is, hogy a gyári 1.00-ással rengeteg probléma volt, így aztán mindenki hordta vissza a routert gariba (kiskeresek is!). Áttételes nyomásra a CHS kikönyörgött az SMC-től új firmware-t, majd szépen sorba a többit. Szóval nem szeretném fényezni a CHS-t, mert nem mindig rugalmasak :), de most jól csinálták. Ezért lehet az, hogy ők megkapták az új firmware-t, a honlapon meg még jóval korábbi van.

Egyébként az 1.02 még nagyon nem jó! Az 1.05-ös a legújabb, azzal már szinte semmi problémánk nincs.
megj.: van forgalomban egy másik part no. Ahhoz 1.07 a jó verzió.
Rossz firmware-t meg nem engedi felrakni a router!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#182 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 12:05

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 10:52

Azt raktam fel.
Az enyémnek az az 1.02.
Van a lenyíló menűben két másik is. Az egyiknek szintén 1.02 a legfrissebb, a másiknak már 1.06.
Ki érti ezt?

Azért van így mert gondolom a különböző part numberekben más a hardver / proci.

#183 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 12:40

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 13:01

WBR14G2(V2):
www.cszerviz.hu -> terméktámogatás link!

A friss firmware-ek köszönhetőek annak is, hogy a gyári 1.00-ással rengeteg probléma volt, így aztán mindenki hordta vissza a routert gariba (kiskeresek is!). Áttételes nyomásra a CHS kikönyörgött az SMC-től új firmware-t, majd szépen sorba a többit. Szóval nem szeretném fényezni a CHS-t, mert nem mindig rugalmasak :), de most jól csinálták. Ezért lehet az, hogy ők megkapták az új firmware-t, a honlapon meg még jóval korábbi van.

Egyébként az 1.02 még nagyon nem jó! Az 1.05-ös a legújabb, azzal már szinte semmi problémánk nincs.
megj.: van forgalomban egy másik part no. Ahhoz 1.07 a jó verzió.
Rossz firmware-t meg nem engedi felrakni a router!

Igen csak ezekről nem tudni, hogy melyik part no hoz valók.
Nekem sima g2-őm van és nem g2v. Ahhoz meg 1.07-ig van firmware az oldalon. Szedjem le mind és kezdjek kisérletezni?
Pont a CHS-ben vettünk a múlt héten 3 darabot, amiből egy jutott nekem otthonra.
De holnap üzemelem be a másodikat a megrendelőnél  és írtó nagy blama lenne, ha elkezdene neki szakadni. Pont ezért akarom már az enyémen kipróbálni.

#184 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:06

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 13:40

Igen csak ezekről nem tudni, hogy melyik part no hoz valók.

Az 1.05-höz van .txt, abban benne van a part number. Az 1.07-hez viszont nincs .txt, de ahogy írja Csirke, ha nem megfelelő a firmware, akkor nem engedi felrakni :D, szóval próba-cseresznye.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#185 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:37

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 14:06

Az 1.05-höz van .txt, abban benne van a part number. Az 1.07-hez viszont nincs .txt, de ahogy írja Csirke, ha nem megfelelő a firmware, akkor nem engedi felrakni :D, szóval próba-cseresznye.

Jaja az 1.05 és az 1.07 nem metnt fel. Úgyhogy ehhez a verzióhoz asszem marad az 1.02-es, amíg újabb nem lesz. Tegnap elég sokáig bírta a nejemnek leszakadás nélkül. De aztán átdugtam a sima vezetékes routerbe, hogy ma amíg nem vagyok otthon ne szívjon vele. Noh ma még azért tesztelem ezt az 1.02-est, ha hazaérek. Kölök gépét is ráeresztem. Ő az MSN-ért és a Skype-ért visítozott, ha ma nem visít, akkor holnap azzal kezdem a router beüzemelést a megrendelőnél, hogy felteszem az 1.02-es firmwaret.

#186 Felhasználó inaktív   m6sport 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:16

sziasztok!

valakinek esetleg nincsen felesleges ideje arra hogy belöjje a routerem? total hülye vagyok hozza!
minimalis anyagi terites elleneben akar?!

#187 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:43

[SIZE=7]Becsületesen végignéztem a lapot.
Nekem is a WBR 14-G2 szerkentyűm van.
Szeretném bridge üzemmódba rakni, magyarul egy távoli roterről lehozni vele a netet.
A másik lehetőségem, ha repeater (átjátszó) állomást csinálok belőle.
Ha tudjátok, és a masinka is, áruljátok el nekem, hogy tehetem meg.

#188 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 01:56

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 14:37

Jaja az 1.05 és az 1.07 nem metnt fel. Úgyhogy ehhez a verzióhoz asszem marad az 1.02-es, amíg újabb nem lesz. Tegnap elég sokáig bírta a nejemnek leszakadás nélkül. De aztán átdugtam a sima vezetékes routerbe, hogy ma amíg nem vagyok otthon ne szívjon vele. Noh ma még azért tesztelem ezt az 1.02-est, ha hazaérek. Kölök gépét is ráeresztem. Ő az MSN-ért és a Skype-ért visítozott, ha ma nem visít, akkor holnap azzal kezdem a router beüzemelést a megrendelőnél, hogy felteszem az 1.02-es firmwaret.

A cszerviz honlapján alkönyvtárakba vannak rendezve a két partnumberes router fw-jei!
Ha ugyanabból a könyvtárból töltötted le az 1.05 és 1.07 verziókat, akkor ugyanahhoz a routerhez próbáltál két külön verziószámút!!
A chs-ben kapható routerek legutolsó (1.05) fw-je innen tölthető le:
http://62.168.45.50/smc/drivers/router/WBR...2_ETSI_v105.bin

#189 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 02:05

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 2:43

[SIZE=7]Becsületesen végignéztem a lapot.
Nekem is a WBR 14-G2 szerkentyűm van.
Szeretném bridge üzemmódba rakni, magyarul egy távoli roterről lehozni vele a netet.
A másik lehetőségem, ha repeater (átjátszó) állomást csinálok belőle.
Ha tudjátok, és a masinka is, áruljátok el nekem, hogy tehetem meg.

Biztos, hogy a router tudja a bridge funkciót?
(nem emlékszem pontosan, de szerintem csak a WEBT tudja)

#190 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 09:53

Idézet: m6sport - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 1:16

sziasztok!

valakinek esetleg nincsen felesleges ideje arra hogy belöjje a routerem? total hülye vagyok hozza!
minimalis anyagi terites elleneben akar?!

m6!

Olvasd vissza a fórumot, mire a végére érsz, simán megcsinálod.

Én sem voltam kiképezve belőle, egy kis olvasás után bekötöttem a routert (WBRG2), a telepítője megcsinált mindent, a WLAN is azonnal működött, már csak a MAC Adress-el foglalkoztam és kész. Ja, meg átállítottam a router jelszavát  :D

Erre sokan biztosan azt mondják, hogy ha nincs titkosítás, akkor belehallgathatnak az adásba, de mivel a 128 bit is törhető meg a MAC klónozható, aki nagyon akar, az akkor is csatlakozni fog. :mad:

Így legalább nem kell vakargatni a fejem, hogy mit hogyan állítgassak, és még a budiról is működik a háló.

Na jó, a Torrent beállításához kicsit többet kellet olvasni, de az is megvan a portforward.com-on, elég szájbarágósan.
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

#191 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 17:49

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 2:05

Biztos, hogy a router tudja a bridge funkciót?
(nem emlékszem pontosan, de szerintem csak a WEBT tudja)

Igaz, csak egy ekekteronikához is konyító gépész okoskodása, de hardwerileg tudnia kéne.
Az alapból tudott szvics funkció megfelel a hídnak.
A rádiója tudja a kétirányu forgalmat. Tud broadcastolni, bejelentkezési kérelemre kepcsolatot létesíteni.
A szvics (címfordító) funkció kikapcsolható, tehát ez se zavar be.
Van UPNP funkciója, tehát megkérhetné a gazdagépet (számgép), h indítsa el a rádiós kapcsolatfelvételt.
Ezekalapján ha nem tudja, akkor úgy gondolom, a beletöltött program (bios) miatt nem tudja, vagy azért, mert nem adtak hozzá egy driver programot, amit a számgépen kéne installálni.

Ha tudod, akkor elmondhatnád, h műkszik a VDS funkció.
A távoli routeren kéne engedélyezni az itteni router Mac címe alapján a hálózat kiterjesztést, vagy az én routerenbem a távoli Mac címet?
A két routernek azonos csatornán kell-e dolgoznia, és ha nem, akkor a kiterjesztést mely frekvencián csinálja?
Miközben roomingol, aközben a saját rádiós hálózatát is tudja-e csinálni?

#192 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 17:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 17:49

Bocsi, elírtam. Helyesen a routing (címfordító).

Bocsi, elírtam. Helyesen a routing (címfordító).

Szerkesztette: Gyula2222 2007. 01. 03. 17:59 -kor

#193 Felhasználó inaktív   landris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:48

Sziasztok!
Nemrég vettem egy SMCWBR rouetert. Sajnos nem igazán értek a routerekhez, de megprobálkoztam megküzdeni vele...néha teljesen jól is működöt...de nem volt kíváló. Nem ez a lényeg, hanem hogy addig kattingattam meg állítgattam össze vissza amíg azt értem el hogy nem tudok csatlakozni a laptopomról a routerre. (Más laptopról se...). Szal röviden kéne vmi reset megoldás amivel a gyári beállításokat vissza tudnám állítani...gondolom lamer kérdés de nem baj. (mivel nem csatlakozik a routerhez a router beállításába se tudok belemenni, a routeren taláható resetgomb pedig nem segít semmit.
Hát köszi
A

#194 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 12:01

Idézet: landris - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 10:48

Sziasztok!
Nemrég vettem egy SMCWBR rouetert. Sajnos nem igazán értek a routerekhez, de megprobálkoztam megküzdeni vele...néha teljesen jól is működöt...de nem volt kíváló. Nem ez a lényeg, hanem hogy addig kattingattam meg állítgattam össze vissza amíg azt értem el hogy nem tudok csatlakozni a laptopomról a routerre. (Más laptopról se...). Szal röviden kéne vmi reset megoldás amivel a gyári beállításokat vissza tudnám állítani...gondolom lamer kérdés de nem baj. (mivel nem csatlakozik a routerhez a router beállításába se tudok belemenni, a routeren taláható resetgomb pedig nem segít semmit.
Hát köszi
A

A routeren levő reset gombot legalább 6 másodpercig nyomva kell tartani, akkor műkszik.
A beállítgatásokat madzagos csatlakozással kéne csinálni.
Valószínüleg beállítottál egy védelmet belépési kóddal, ez akadályoz.
Ha végigolvasod a beírásokat, sok hasznosat megtudsz.

#195 Felhasználó inaktív   landris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:32

Köszi a segítséget!

Szal elvileg configuráltam mindent és a helyzet az hogy a gépem látja a wifit, connectelve vannak. Az internethez is csatlakozik...de pl böngészőben nem nyit meg oldalt. A skype működik teljesen jól, de minden más nem...átolvastam a formuot, meg a users guidot...de vmiért nem megy.
Remélem ez is hasonlóan lamer kérdés mint az elöző és csak egy klikk az egész....de egy egy klikk sokat jelenthet.
A virtual serverbe beállítottam:
No. LAN IP Address Protocol Type LAN
Port Public
Port Enable
LAN ip adresse: 192.168.2.100  lan port: 80, public port: 80 Protocol type: TCP (igen, ez enable fülecske be van kattintva!).
Köszi a segítséget

#196 Felhasználó inaktív   landris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 20:57

Na most elindult.
Azt nem tudom miért...mindegy. Viszont az msn pl nem megy, pedig megcsináltam a port forwardingolást. a special applicationokbe is kell esetleg írni vmit?
bocsi a lamerkedésért...

#197 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:26

Idézet: landris - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 20:57

Na most elindult.
Azt nem tudom miért...mindegy. Viszont az msn pl nem megy, pedig megcsináltam a port forwardingolást. a special applicationokbe is kell esetleg írni vmit?
bocsi a lamerkedésért...

Minden bizonnyal a tűzfal zavar be.
A portbeállításokhoz nem értek, illetve nem tom, mi mit használ.
Ha nekem lenne ilyen gondom, akkor kikapcsolnám a router tűzfalát, bekapcsolnám a gépemét.
Megpróbálnám futtatni az összes hálós programomat, közben a tűzfal kiabálására engedélyeznék.
A végén leolvasnám a tűzfal státusát, aztán azt engedélyezném a routerének.
Ha a gépeken fut a tűzfal, akkor nincs szükség a routeréra, de a gépek erejét eszi.
A cím, és portfordítás (routolás) még kevésbé ismert számomra.

#198 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:30

Idézet: landris - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 20:57

Na most elindult.

MSN-nek portforward sem kell. Legfeljebb upnp bekapcs, aztán kész. De router tüzesfalát lődd ki a vérbe, nem kell az.
Make love not Wor.

#199 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:52

Sajnos a router nekem sem hajlandó megfelelően működni. Utóbbi napokban csatlakozás után 5-10 percel ledob a wireless és csak router  resettel lehet működésre brni. (torrent még hamarabb tönkre teszi) Az jelenthet problémát, hogy a router klón MAC adress és az utpn csatlakozó MAC adress egyezik?
megpróbálok újabb firmwaret feltenni hátha segit :(

#200 Felhasználó inaktív   landris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 10:49

Sziasztok!
Sorry hogy ennyit kérdezek, csakhát hamár elkezdtem belőni be akarom fejezni egyedül, de valamiért nagyon nem megy.
A routerhez (SMC WBR) a laptopom simán kapcsolódik, a router is a kábelmodemhez és azon keresztül a nethez. Szal elvileg a gépemen is van net. Pl a skype megy mindig, gond nélkül, viszont semmi más nem. Tegnap este ment a böngészés is. Az msn sehogy se megy (UPNP be van kapcsolva, firewall csak a gépemen és router nélkül megy a messenger). De pl stmp, pop 3 portok se mennek. Nem vágom hogy kell beállítani, de valószínűleg ott lehet a hiba, mert azok a dolgok amikhez nem kell külön port, azok simán mennek (skype).
A NAT virtual serverbe elvileg beírtam mindent amit a helpek alapján kell.
Csak néhány kérdés: A lan port és public portba ugyan azokat kell írni? És a lan IP adressebe konkrétan mit kell írni? Én a routertől kapott ipmet írtam, de ha egy másik gépet csatlakoztatatok akkor az egy másik végződést kap, tehát akkor annak is forwardolni kell? Vagy hogy is van ez...belegabajodtam, remélem itt a hiba, ccsak nem tudok rájönni sehogyan sem.
Köszke

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.