Idézet: landris - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 10:49
Sorry hogy ennyit kérdezek, csakhát hamár elkezdtem belőni be akarom fejezni egyedül, de valamiért nagyon nem megy.
A routerhez (SMC WBR) a laptopom simán kapcsolódik, a router is a kábelmodemhez és azon keresztül a nethez. Szal elvileg a gépemen is van net. Pl a skype megy mindig, gond nélkül, viszont semmi más nem. Tegnap este ment a böngészés is. Az msn sehogy se megy (UPNP be van kapcsolva, firewall csak a gépemen és router nélkül megy a messenger). De pl stmp, pop 3 portok se mennek. Nem vágom hogy kell beállítani, de valószínűleg ott lehet a hiba, mert azok a dolgok amikhez nem kell külön port, azok simán mennek (skype).
A NAT virtual serverbe elvileg beírtam mindent amit a helpek alapján kell.
Csak néhány kérdés: A lan port és public portba ugyan azokat kell írni? És a lan IP adressebe konkrétan mit kell írni? Én a routertől kapott ipmet írtam, de ha egy másik gépet csatlakoztatatok akkor az egy másik végződést kap, tehát akkor annak is forwardolni kell? Vagy hogy is van ez...belegabajodtam, remélem itt a hiba, ccsak nem tudok rájönni sehogyan sem.
Köszke
Nem vagyok profi, és kipróbálni se tudom.
Úgy gondolom, ha nem bántod a címfordítót, akkor a portokat békénhagyva simán csak az IP címeket fogja átteni, és ezt automatikusan meg kell tennie, akár fix IP-s géppel, akár DHCP kiosztással kapcsolódsz. Több kézi opciónál meg is kér, h a DHCP címérvényesítési időt állítsd örökre, ami a rendszer szempontjából a fix IP kiosztásnak felel meg. Ez épp az engedélyek miatt kell.
Magyarul, ha egyébb korlátozást nem állítottál be, akkor, ha router nélkül megy a program, akkor routerrel is mennie kell.
Kézi vezérlésnél, ha jól értelmeztem, akkor a szolgáltató szervercíme kell.
A portokat meg ha egyenesben akarod átengedni, akkor ugyanazt kéne beírni. Lehet, azt is megengedi, h nem írsz be semmit.

Súgó
A téma zárva.