HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#201 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:07

Idézet: landris - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 10:49

Sziasztok!
Sorry hogy ennyit kérdezek, csakhát hamár elkezdtem belőni be akarom fejezni egyedül, de valamiért nagyon nem megy.
A routerhez (SMC WBR) a laptopom simán kapcsolódik, a router is a kábelmodemhez és azon keresztül a nethez. Szal elvileg a gépemen is van net. Pl a skype megy mindig, gond nélkül, viszont semmi más nem. Tegnap este ment a böngészés is. Az msn sehogy se megy (UPNP be van kapcsolva, firewall csak a gépemen és router nélkül megy a messenger). De pl stmp, pop 3 portok se mennek. Nem vágom hogy kell beállítani, de valószínűleg ott lehet a hiba, mert azok a dolgok amikhez nem kell külön port, azok simán mennek (skype).
A NAT virtual serverbe elvileg beírtam mindent amit a helpek alapján kell.
Csak néhány kérdés: A lan port és public portba ugyan azokat kell írni? És a lan IP adressebe konkrétan mit kell írni? Én a routertől kapott ipmet írtam, de ha egy másik gépet csatlakoztatatok akkor az egy másik végződést kap, tehát akkor annak is forwardolni kell? Vagy hogy is van ez...belegabajodtam, remélem itt a hiba, ccsak nem tudok rájönni sehogyan sem.
Köszke

Nem vagyok profi, és kipróbálni se tudom.
Úgy gondolom, ha nem bántod a címfordítót, akkor a portokat békénhagyva simán csak az IP címeket fogja átteni, és ezt automatikusan meg kell tennie, akár fix IP-s géppel, akár DHCP kiosztással kapcsolódsz. Több kézi opciónál meg is kér, h a DHCP címérvényesítési időt állítsd örökre, ami a rendszer szempontjából a fix IP kiosztásnak felel meg. Ez épp az engedélyek miatt kell.
Magyarul, ha egyébb korlátozást nem állítottál be, akkor, ha router nélkül megy a program, akkor routerrel is mennie kell.
Kézi vezérlésnél, ha jól értelmeztem, akkor a szolgáltató szervercíme kell.
A portokat meg ha egyenesben akarod átengedni, akkor ugyanazt kéne beírni. Lehet, azt is megengedi, h nem írsz be semmit.

#202 Felhasználó inaktív   amdrulez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:04

Szia!
A routernél semmit se kell állítani ahhoz, hogy pl az MSN, Skype, és a böngésző menjen.
Alapban ezek az alkalmazások mennek. Portfordítást csak különleges esetben kell készíteni (DC, Torrent, játékszerver ill más egyébb szerver indításakor).
A fordítást úgy kell megcsinálni, hogy a NAT on belül VirtualServerben megadod annak a gépnek az IP címét amelyiken a szerver fut (ez pl a Te géped IP-je) és a belső portot, ill a külsőt. A külső portot címzik meg a kliensek - akik csatlakoznak hozzád -, a belsőn meg fut az alkalmazás (tehát a programot erre a portra kell beállítani ). Az egyenes fordítás a legátláthatóbb (belső és külső port ugyanaz).

Ne haragudj, nem lámának nézlek, de sajnos találkoztam olyannal, hogy a modemet nem a WAN portjába csatlakoztatta, hanem a LAN portba. Ekkor a Router, nem Router, hanem Switch.

Tehát ha routered van, akkor nem kell semmilyen betárcsázó progi a gépre, és azon semmi extrát nem kell beállítani, ha a routerben fut a DHCP szerver. Ez minden fontos adatot megad a gépeknek, és már másznak is ki Netre, ha modemen be van állítva a csatlakozás.
Tűzfal szokot galibát okozni - pl nem megfelelően működik, és van csomag szűrés is - ez sokszor bonthatja a kapcsolatot . Ezért érdemes a legfissebb, vagy legalább a Te szempontodból jó firmware-t felteni. A Te szempontodból mi a jó firmware? Pl ha a legújabban csak pl a kábelnetes csatlakozást javították, és neked PPPoE-s van akkor nem kell feltenni a legújabbat.

#203 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 21:23

Idézet: amdrulez - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 15:04

Szia!
A routernél semmit se kell állítani ahhoz, hogy pl az MSN, Skype, és a böngésző menjen.
Alapban ezek az alkalmazások mennek. Portfordítást csak különleges esetben kell készíteni (DC, Torrent, játékszerver ill más egyébb szerver indításakor).
A fordítást úgy kell megcsinálni, hogy a NAT on belül VirtualServerben megadod annak a gépnek az IP címét amelyiken a szerver fut (ez pl a Te géped IP-je) és a belső portot, ill a külsőt. A külső portot címzik meg a kliensek - akik csatlakoznak hozzád -, a belsőn meg fut az alkalmazás (tehát a programot erre a portra kell beállítani ). Az egyenes fordítás a legátláthatóbb (belső és külső port ugyanaz).

Ne haragudj, nem lámának nézlek, de sajnos találkoztam olyannal, hogy a modemet nem a WAN portjába csatlakoztatta, hanem a LAN portba. Ekkor a Router, nem Router, hanem Switch.

Tehát ha routered van, akkor nem kell semmilyen betárcsázó progi a gépre, és azon semmi extrát nem kell beállítani, ha a routerben fut a DHCP szerver. Ez minden fontos adatot megad a gépeknek, és már másznak is ki Netre, ha modemen be van állítva a csatlakozás.
Tűzfal szokot galibát okozni - pl nem megfelelően működik, és van csomag szűrés is - ez sokszor bonthatja a kapcsolatot . Ezért érdemes a legfissebb, vagy legalább a Te szempontodból jó firmware-t felteni. A Te szempontodból mi a jó firmware? Pl ha a legújabban csak pl a kábelnetes csatlakozást javították, és neked PPPoE-s van akkor nem kell feltenni a legújabbat.

Szép értelmeset írtál, ezért Tőled is megkérdem.
Hogy lehetne a -G2 met rávennem, h állomás vagyok helyett azt kiabálja, kliens vagyok, eressz be?

#204 Felhasználó inaktív   landris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:03

Köszi a segítséget de sajna még mindig nem megy...
mindent kiprobáltam, elvileg az összes lehetőséget.
Ha cábel modemmel csatlakozom, ugy hogy mindig be kell írnom a jelszót akkor elvileg pppoe t kell beállítanom nem? mert ha azt állítom be wanra, akkor eygáltlan semmi nem megy, ha simán dynamic ip adressel kapcsolodik a router a wanhoz, és manuálisan kapcsolodom a nethez (jelszó meg ilyenek) akkor látja a netet, van skype, de semmi más...ááá ez nem megy...
ha valaki tud segíteni, és esetleg van vmikor nem tudom mennyi ideje, az akár felvehet msnre is mert úgy egy fokkal gyorsabb (landriska@hotmail.com)
Köszi

#205 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 07. 09:26

Idézet: landris - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 23:03

Ha cábel modemmel csatlakozom, ugy hogy mindig be kell írnom a jelszót akkor elvileg pppoe t kell beállítanom nem?

Nem. A PPPoE xDSL-hez kell.
Kábeltévés internethez statikus vagy dinamikus IP kiosztás tartozik, ha jól tudom. A gépedet a hálókártya MAC címe alapján azonosítják, ezt kell a routerben klónozni.

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2007. 01. 07. 09:27 -kor

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#206 Felhasználó inaktív   gy.i.k. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 02:14

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 17:49

Ha tudod, akkor elmondhatnád, h műkszik a VDS funkció.
A távoli routeren kéne engedélyezni az itteni router Mac címe alapján a hálózat kiterjesztést, vagy az én routerenbem a távoli Mac címet?
A két routernek azonos csatornán kell-e dolgoznia, és ha nem, akkor a kiterjesztést mely frekvencián csinálja?
Miközben roomingol, aközben a saját rádiós hálózatát is tudja-e csinálni?

Szia!
NEm egészen értem, hogy mit is akarsz pontosan, de elmondom a tapasztalatom, hátha stimmel a problémádhoz.
A szomszéddal csináltam egy helyi hálózatot, egyelőre csak és kizárólag játék és fájl csere-bere céljából.
Mindketten vettünk egy-egy WBR14-G2 routert.
Kb 1 hétig semmit nem tudtam összehozni, igaz fogalmam sem volt semmihez, ami routerrel kapcsolatos.
De elolvastam ezer fórumot, és letöltöttem a legfrissebb, 1.05-ös firmwaret.
No ezekkel felvértezve, először firmwaret frissitettem.
Először is belőttem, hogy WDS enable.
Automatice megtalálta a másik router MAC-jét.
Enable.
Aztán az Extended Range enable.
A Wireless csatornát áttettem 10-esre.
Azonos SSID.
Egyikőnk IP-je 192.168.2.1, másikunk 192.168.2.2
Kizárólag a "g"-s szabványú csatlakozás van mindenen beállítva.
Asszem más fontos nem volt, ha jól emléxem.

Ezek után működik, mégpedig úgy, hogy az egyik router kábellel megy egy asztali gépbe, plusz wireless kapcsolódik hozzá egy notbook.
A másik routerhez szintén kábellel egy asztali van kötve.
Mindhárom gép látja egymást, játszani is tudunk hármasban.
A két router kb 25 m-re 2 fal mögött egymástól kb 30 fokos hegyesszögben van.

A 2 asztali között 1,5-2,5 MB/sec az átvitel, viszont asztali és  notebook között mindössze 1/10-e, akkor is, ha egy helyiségben egymás mellett vannak.
Tudja esetleg valaki, hogy miért ilyen lassú a notival a kapcsolat? (Acer notebook, ha ez segit)

Remélem ezek között megtalálod, hogy mire van szükséged.
Üdv: Gy.I.K.

#207 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:20

Kössz, a tájékoztatót.
A problemám fentebb, már leírtam.
Egy USB-s klienssel kapcsolódok jelenleg egy Dlink távoli routerhez a vételhatáron, elég instabilan.
Így érem el a netet.
Ez egy jelszóval védett magánhálózat.
Gondoltam, talán a routernek jobb a rádiója, talán vele stabilabb lesz.
Ha vele azonos csatornán vagyok, akkor a routerben megjelenik a MAC-a.
Nem tom, hogyan és hol adhatnám meg a belépési kódot, h ne csak mélyszintü kapcsolat legyen.
A másik esélyem, ha átjátszónak (repeaternek) tudnám beállítani, de ennek a feltételeit se tudom.
Most nem voltam annyira részletes, de az előzőek sincsenek túl mélyen.
Ha tudsz még segíteni, akkor előre is köszönöm.

#208 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:13

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 18:20

Kössz, a tájékoztatót.
A problemám fentebb, már leírtam.
Egy USB-s klienssel kapcsolódok jelenleg egy Dlink távoli routerhez a vételhatáron, elég instabilan.
Így érem el a netet.
Ez egy jelszóval védett magánhálózat.
Gondoltam, talán a routernek jobb a rádiója, talán vele stabilabb lesz.
Ha vele azonos csatornán vagyok, akkor a routerben megjelenik a MAC-a.
Nem tom, hogyan és hol adhatnám meg a belépési kódot, h ne csak mélyszintü kapcsolat legyen.
A másik esélyem, ha átjátszónak (repeaternek) tudnám beállítani, de ennek a feltételeit se tudom.
Most nem voltam annyira részletes, de az előzőek sincsenek túl mélyen.
Ha tudsz még segíteni, akkor előre is köszönöm.

WDS:
A fő routerben be kell állítani a wds-t!
Azonos csatornán, nem feltétlenül azonos névvel kell beállítani az eszközöket.
A vevőn is be kell állítani a wds-t, meg persze a mac address-eket.
(viszont nem mindegyik router tud repeater-ként, vagy kliensként működni!)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#209 Felhasználó inaktív   gy.i.k. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:54

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:13

WDS:
A fő routerben be kell állítani a wds-t!
Azonos csatornán, nem feltétlenül azonos névvel kell beállítani az eszközöket.
A vevőn is be kell állítani a wds-t, meg persze a mac address-eket.
(viszont nem mindegyik router tud repeater-ként, vagy kliensként működni!)

Igen a kulcsszó valószínűleg a WDS.
Viszont tudtommal nem minden WLAN router tudja.
A WBR14-G2 tudja.

#210 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 23:34

Idézet: gy.i.k. - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:54

Igen a kulcsszó valószínűleg a WDS.
Viszont tudtommal nem minden WLAN router tudja.
A WBR14-G2 tudja.

Még kérdés a leírtakhoz.
Írtad, átállítottad az állomás csatornáját.
Akkor most  a két router külön csatornán Broadcastol, és kommunikál a rá csatlakozó géppel?
Jelszavas védelmet állítottál?
A routerek tűzfalai be vannak kapcsolva?
előre is kössz.

#211 Felhasználó inaktív   gy.i.k. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:36

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 23:34

Még kérdés a leírtakhoz.
Írtad, átállítottad az állomás csatornáját.
Akkor most  a két router külön csatornán Broadcastol, és kommunikál a rá csatlakozó géppel?
Jelszavas védelmet állítottál?
A routerek tűzfalai be vannak kapcsolva?
előre is kössz.

Szia!
Mindkét router és a notebook is azonos csatornát (10-est) használ.

Mivel kint lakunk távol mindentől, ezért tűzfal nincs bekapcsolva a routereken.
Jelszavas és egyéb (MAC szűrés, stb) védelem sincs beállítva.
Javaslom, hogy először te is pőrén próbáld beállítani a hálót,
aztán fokozatosan kapcsolgasd be a védelmeket, hogy ha valami nem stimmel, akkor
tudd, hogy hol szúrtad el.

Szerkesztette: gy.i.k. 2007. 01. 10. 21:37 -kor

#212 Felhasználó inaktív   norc69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 22:38

Sziasztok!
Bocs ha kicsit off: Dlink dsl-360r a modemem, melegszik rendesen, én egy kukázott procihűtőre tettem, az szépen leviszi a meleget.
A routerem di-524, most csak vezetékesen használom, egy szobában van a két gép. És íme két kérdés, ami izgat:
Azt hogy tudom megoldani hogy az egyik gép lássa a másik megosztott vinyóit, mint eddig, amikor keresztkábellel voltak összedugva?
A modemen nem villog a status led, hanem folyamatosan világít. Ez a leírás szerint hiba. Az adsl kapcsolat elég gyakran elmegy. Mi lehet az oka?

köszi!
Norc

#213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 22:40

Idézet: norc69 - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 22:38

Azt hogy tudom megoldani hogy az egyik gép lássa a másik megosztott vinyóit, mint eddig, amikor keresztkábellel voltak összedugva?

Ugyanúgy, mint keresztkábellel. Megosztott mappa, júzer, jogosultságok, csókolom.
Make love not Wor.

#214 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 00:42

Idézet: gy.i.k. - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 21:36

Szia!
Mindkét router és a notebook is azonos csatornát (10-est) használ.

Mivel kint lakunk távol mindentől, ezért tűzfal nincs bekapcsolva a routereken.

Nekem adott, h jelszóval védett hálózathoz kell kapcsolódnom.
A tűzfal ha netre mész, igencsak ajánlott.
Gond, h a Dlink 524 menüjében nem láttam VDS opciót. Lehet, másként nevezik.
Kössz, a válaszod.

#215 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 00:55

Idézet: norc69 - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 22:38

Sziasztok!
Bocs ha kicsit off: Dlink dsl-360r a modemem, melegszik rendesen, én egy kukázott procihűtőre tettem, az szépen leviszi a meleget.
A routerem di-524, most csak vezetékesen használom, egy szobában van a két gép. És íme két kérdés, ami izgat:
A modemen nem villog a status led, hanem folyamatosan világít. Ez a leírás szerint hiba. Az adsl kapcsolat elég gyakran elmegy. Mi lehet az oka?

köszi!
Norc

Első hibalehetőség: meghagytad a fix IP cím kiosztást, és nincs megadva átjáró.
Ha kiütöd, akkor a router automatikusan ad.
A második: a tűzfal is blokkolhat.
Általában a folyamatos fény a kapcsolatot, a villogás az adatforgalmat jelenti.
Ha a közvetlen modem- gép kapcsolat esetén is szakadozik a net, akkor érdemes modemcserében, esetleg szervízben gondolkodni. Egyébként a router biosfrissítése segíthet. A Dlink területfüggő biosfrissítést kínál. Az UK-s portál szerverről közvetlenül frissít, ha jól láttam.

#216 Felhasználó inaktív   gy.i.k. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 01:53

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 0:42

Nekem adott, h jelszóval védett hálózathoz kell kapcsolódnom.
A tűzfal ha netre mész, igencsak ajánlott.
Gond, h a Dlink 524 menüjében nem láttam VDS opciót. Lehet, másként nevezik.
Kössz, a válaszod.

Ha (!) netre megyek. De még nem tudok, mert a környéken nincs lefedettség, de majd tavasz-nyár körül lesz, ha minden igaz. A helyi hálózathoz meg még nem kell.

A problémádhoz itt egy link, sajnos nem jó hír számodra:

https://forum.hwsw.h...ic=83402&st=750

Ja, keress rá a lapon a WDS szóra, onnantól kezdve tiszta ügy.

Szerkesztette: gy.i.k. 2007. 01. 11. 01:54 -kor

#217 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 22:10

Azt nem tudom, hogy vicces-e vagy inkább szánalmas, hogy az eredeti firmwareval gyakorlatilag használhatatlan a router.

#218 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:33

Hallottam egy csoportról, akik routerekhez írkálnak biost, ha jól emlékszem, Linux alapon.
Tud-e valaki pontosabbat róluk?
Talán többünk problemáját is megoldhatnák.

#219 Felhasználó inaktív   szakiiii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 19:21

CHS vagy C-Szervizhez 1 hozzászólás:
Budaörsön az Ügyfélszolgálat vezető egész korrekten áll a dolgokhoz,és telefonon is hajlandó segíteni konfigolni,vagy be kell hozzá vinni és megoldja a problémát. Ha kell valakinek akkor 555-4394 és továbbmegy mobilra is a hivás, tegnap este fél9kor segitett.

#220 Felhasználó inaktív   allstars 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 17:21

Hali!
A következő gondom akadt a routerrel...letöltöttem az hozzá egy firmwaret, és frissítettem, mikor kész votl újraindul a router, és azóta nem műxik! Nem sugároz jelet, és ha lanon rádogom a gépet akkor sem tudom elérni az ip-címén!
A router 3napos:D
Kérdés! Lehet e vele még valamiit csinálni vagy dobjam ki a kukába??
SMC; WBR14-G2
válaszokat élőre is köszönöm!
épp testben én élek...remélem
Hiroshima '45, Chernobil '86, Windows '95

\"RIDE RIDE RIDE ALLWAYS RIDE RIDING IN THE MORNING RIDING IN THE NIGHT\"(by Cedric)

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.