HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#21 Felhasználó inaktív   Vaffi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 22:39

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 8:29

a két router beállitasat elmesélné Valaki, mert valahogy képtelen vagyok ezt itthon megoldai, bár itt egy Dlink DL624+ és egy SMC WBR14-G kellene összekötni WiFi-ben. Bármelyik Router és a WiFi-s hálókártyás  adatátvitel megy a két lakás kozott, de a 2 router nem akarja egymast latni

Szerintem nem is fogja látni egymást a két router, mert akkor az egyiknek kliens-ként kéne müködni, azt meg nem tudják.
Lesz még itt 3,60 -as kenyér............., mihelyt bevezetik az euró-t!

#22 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:41

Szuper.  :omg: Rajöttem, hogy miért nem ment a DC. A NAT-nál nem működik (nálam), ha az ember TCP&UDP-vel ad meg portot, csak ha külön sorban van, hogy TCP ezmegaz, az utána következőben meg UDP ezmegaz...  :rolleyes:

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 00:35

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 1:41

Szuper.  :omg: Rajöttem, hogy miért nem ment a DC. A NAT-nál nem működik (nálam), ha az ember TCP&UDP-vel ad meg portot, csak ha külön sorban van, hogy TCP ezmegaz, az utána következőben meg UDP ezmegaz...  :rolleyes:

Akkor most megy "rendesen"? Mert akkor lehet küldeni a számlát, hőőőőj  :D
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   tsummer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 19:42

Sziasztok!

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a következő figyelmeztető üzenetek (a router küldi) mennyire valósak? Elég sokat kapok belőlük és idegesít! Az Intrusion detection-ben beállítottam a SPI and AntiDos a RIP és a Ping to WAN figyelést. Nem értek annyira hozzá, hogy megállapítsam mennyire valós, vagy a router a hülye.

SMCWBR14T-G Alert Information

Time: 04/30/2006, 17:12:38
Source: 169.254.255.255
Destination:169.254.60.24, Type:3, Code:3 (from WAN Outbound)

Source: 192.168.2.100, 55160
Destination:209.132.177.50, 80 (from WAN Outbound)

Source: 65.167.222.27, 4659
Destination:80.99.53.52, 3524 (from WAN Inbound)

Source: 222.208.168.130, 60483
Destination:80.99.250.149, 4257 (from WAN Inbound)

Ezzek tucatját kapom! Állítanom kellene a policyben az időkön?

#25 Felhasználó inaktív   bekevittorio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:37

Csá all!

Nekem egy kis segítség kellene a routerem beállításában. NFS U2-zni szeretnénk, de az csak úgy megy, ha engedélyezem a portokat a routeren.

SMC a márkája, na az a problémám, hogy nem tudom, hogy pontosan hol és mit állítsak be.
A NAT-on belül kell azt tudom, de ott is 2 helyen lehet ilyesmiket állítani, de nem tom biztosra, hogy melyiknél. Van a Virtual server meg a Special applications. Én a Special Applicationsra tippelek, hogy itt kell beállítani, de nem tom, hogy hogyan írja be a portokat.
ime 1 kép róla:
http://img151.images...84/vvv095jt.jpg

ezekez a portokat kellene:
TCP ports: 80, 13505, 20920-20929, 20970-20979
UDP port addresses: 3658, 3659

légyszi segítsetek! előre is köszönöm!

#26 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:18

Idézet: bekevittorio - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:37

Csá all!

Nekem egy kis segítség kellene a routerem beállításában. NFS U2-zni szeretnénk, de az csak úgy megy, ha engedélyezem a portokat a routeren.

SMC a márkája, na az a problémám, hogy nem tudom, hogy pontosan hol és mit állítsak be.
A NAT-on belül kell azt tudom, de ott is 2 helyen lehet ilyesmiket állítani, de nem tom biztosra, hogy melyiknél. Van a Virtual server meg a Special applications. Én a Special Applicationsra tippelek, hogy itt kell beállítani, de nem tom, hogy hogyan írja be a portokat.
ime 1 kép róla:
http://img151.images...84/vvv095jt.jpg

ezekez a portokat kellene:
TCP ports: 80, 13505, 20920-20929, 20970-20979
UDP port addresses: 3658, 3659

légyszi segítsetek! előre is köszönöm!

Szia!

Szerintem igen ott kéne beállitani vhogy, de játékokhoz ilyet még nem csináltam.

De amit már csináltam, és jó dolog, az a következő.
Valahol kell lennie egy olyan beállitásnak, hogy Virtual DMZ host. ide megadod a géped fix IP-jét, és akkor már csak a te géped olyan, mintha router nélkül közvetlenül lennél rákötve a WAN-ra. Ez azért jó, mert sosem lehet tudni, hogy a játékokhoz még esetleg milyen plusz portokra van szükséged.

#27 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 22:26

Sziasztok!

Egy másik fajta smc routerrel is ugyanez a problémám. Most én vagyok ennyire hülye???
Port forwarding mellett még mit kellene csinálnom???

ftp szervernek a Serv-U-t használom, de eddig semmi gondom nem volt vele

Használ még vki ftp-r smc router mögött?

#28 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 13:03

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 23:26

Sziasztok!

Egy másik fajta smc routerrel is ugyanez a problémám. Most én vagyok ennyire hülye???
Port forwarding mellett még mit kellene csinálnom???

ftp szervernek a Serv-U-t használom, de eddig semmi gondom nem volt vele

Használ még vki ftp-r smc router mögött?

Én használok. Sajnos ha passzívként csatlakoznak kívülről, akkor lefagy a router és lehet resetelni. Aktívban jó. DMZ-ből megy passzívban is, de az nekem nem jött be.

#29 Felhasználó inaktív   GRFT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 21:00

Helló mindenki!
Szerintetek az baj, ha az SMCWBR14T-G routerem melegszik, mint állat?
Ez valami SMC áldás, vagy csak az enyém csinálja ezt?
Amúgy szabadban van a router (asztalon) szellő is éri.

Még1 kérdés : Hozzá való beltéri nagyobb nyereségű(min 5dbi)(márkán belüli) antennát (pesten belül)
nem tudjátok, hol lehet kapni (mert én eddig nem nagyon találtam olyan boltot
ahol azt mondták volna, hogy: persze! van! elviszi? )

A válaszokat, boltajánlót, meg a többit  elöre is köszi!!

#30 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 21:11

Idézet: GRFT - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 22:00

Helló mindenki!
Szerintetek az baj, ha az SMCWBR14T-G routerem melegszik, mint állat?
Ez valami SMC áldás, vagy csak az enyém csinálja ezt?
Amúgy szabadban van a router (asztalon) szellő is éri.

Még1 kérdés : Hozzá való beltéri nagyobb nyereségű(min 5dbi)(márkán belüli) antennát (pesten belül)
nem tudjátok, hol lehet kapni (mert én eddig nem nagyon találtam olyan boltot
ahol azt mondták volna, hogy: persze! van! elviszi? )

A válaszokat, boltajánlót, meg a többit  elöre is köszi!!

Ha komolyan használva van akkor melegedhet egy bizonyos mértékig. Nyáron a 30 fokban minden szenved...  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#31 Felhasználó inaktív   GRFT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 21:28

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 21:11

Ha komolyan használva van akkor melegedhet egy bizonyos mértékig. Nyáron a 30 fokban minden szenved...  :)

Mondjuk, használat az non-stop, de este általában nincs hálózati aktivitás (minden gép ki), de még akkor is melegszik! :(

#32 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:46

Sziasztok!

Egy kis ideig nem voltam, és most olvasgattam végig amiket irtatok. Tehát akkor az SMC routereknél szokásos hogy kifagynak? Akkor nem csak nálam fordul elő ez a jelenség?

És hogy van ez, hogy TCP_UDP nél nem megy semmi? akkor érdemes mindent külön beállitani? De valami nagyon gáz lehet ezeknél a routereknél. Ki akartam próbálni a netes telefonálást, egy szolgáltatóval. Nem akart sehogy sem menni, azt felhivtam a szolgáltatót, és mondta hogy nem kell semmilyen portforwarding, megy az magától. Mondta hogy neki Linksys routerrel minden tökéletesen megy. Erre lemondtam a PortF-ról, és belőttem a DMZ-t. Azóta megy. Csak az a gondom, hogy nem örülök ennek, mert lennének alkalmazások amikhez jó lenne egy normális NAT. Pl használok torrentet, ftp-t, távoli elérést, és nagyon bajosak ezek a dolgok egy normális NAT nélkül. Ja és frissitettem is a legujabbra a routert, de az sem oldott meg semmit.

Senkinek sincs valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Vagy érdemes lenne irni az SMC-nek? Vagy egyszerűen szabaduljak meg ettől a routertől??? :)

Üdv, Bajszi

#33 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:27

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:46

Sziasztok!

Egy kis ideig nem voltam, és most olvasgattam végig amiket irtatok. Tehát akkor az SMC routereknél szokásos hogy kifagynak? Akkor nem csak nálam fordul elő ez a jelenség?

És hogy van ez, hogy TCP_UDP nél nem megy semmi? akkor érdemes mindent külön beállitani? De valami nagyon gáz lehet ezeknél a routereknél. Ki akartam próbálni a netes telefonálást, egy szolgáltatóval. Nem akart sehogy sem menni, azt felhivtam a szolgáltatót, és mondta hogy nem kell semmilyen portforwarding, megy az magától. Mondta hogy neki Linksys routerrel minden tökéletesen megy. Erre lemondtam a PortF-ról, és belőttem a DMZ-t. Azóta megy. Csak az a gondom, hogy nem örülök ennek, mert lennének alkalmazások amikhez jó lenne egy normális NAT. Pl használok torrentet, ftp-t, távoli elérést, és nagyon bajosak ezek a dolgok egy normális NAT nélkül. Ja és frissitettem is a legujabbra a routert, de az sem oldott meg semmit.

Senkinek sincs valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Vagy érdemes lenne irni az SMC-nek? Vagy egyszerűen szabaduljak meg ettől a routertől??? :)

Üdv, Bajszi

Szia! SMC WBR14-G2 EU boldog(?!) tulajdonosaként bizton állítom, hogy itt is fagy: kb 2-3 óránként, néha sűrűbben. Néha reset megoldja, néha az admin felület sem elérhető, marad a kihúz-bedug, kábelmodem reset. Időnként rájön egy epilepsziás kisroham tölt órákig egy-egy oldalt aztán refreshre azonnal itt van. Port forward absz kalap sz*r, nekem még a dmz se jó rajta. Firmware-t frissítettem, de semmi változás. Ráadásul úgy tudom a legtöbb smc-n halál nyugodtan tojást lehet sütni, na az enyém sem kivétel. Holnap viszem vissza gariba, de már nem tom hány órát szórakoztam vele :( Remélem rá lehet beszélni őket cserére vmi egyéb gyártóra.

Szerk: TCP&UDP nekem ha külön állítom be is egybe veszi őket, max, ha más portszámot adok meg, de úgy se megy a forward :(

Szerkesztette: bio 2006. 07. 31. 18:31 -kor

Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#34 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 19:23

Idézet: bio - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 17:27

Szia! SMC WBR14-G2 EU boldog(?!) tulajdonosaként bizton állítom, hogy itt is fagy: kb 2-3 óránként, néha sűrűbben. Néha reset megoldja, néha az admin felület sem elérhető, marad a kihúz-bedug, kábelmodem reset. Időnként rájön egy epilepsziás kisroham tölt órákig egy-egy oldalt aztán refreshre azonnal itt van. Port forward absz kalap sz*r, nekem még a dmz se jó rajta. Firmware-t frissítettem, de semmi változás. Ráadásul úgy tudom a legtöbb smc-n halál nyugodtan tojást lehet sütni, na az enyém sem kivétel. Holnap viszem vissza gariba, de már nem tom hány órát szórakoztam vele :( Remélem rá lehet beszélni őket cserére vmi egyéb gyártóra.

Szerk: TCP&UDP nekem ha külön állítom be is egybe veszi őket, max, ha más portszámot adok meg, de úgy se megy a forward :(

Jaj de jó hallani, hogy nem vagyok egyedül, akkor nem én vagyok hülye, hanem a routerem. :)
Az enyémen is lehetne sütni bármit olyan forró, és még mindig nem megy semmi, sőt mostanában ilyen melegben általában az msn 10-15 percenként kilép, és ujracsatlakozik. Szar ez a router, pedig mintha régen dícsérték volna az SMC-t, de lehet hogy csak tévedek.

Megkérdezhetem, hogy milyen szolgáltatónál vagy? Egyébként ilyen okkal lehet visszavinni routert, hogy instabil? Mert már előre látom, hogy ha megnézik, azt fogják mondani, hogy ezzel semmi gond. És tuti nem fogják napokig tesztelni, ugy hogy ott ülnek előtte.
Te milyen indokkal viszed vissza? Mert ha azt mondom, hogy nem megy a NAT, akkor meg azt fogják mondani, hogy csak nem tudom kezelni. Sajnos ezt gondolom, mert már sokszor szívtam meg ilyenekkel. Pont hholnap megyek fel pestre egy joy-t gariztatni, mert az is már hónapok óta húzódik...

Üdv, Bajszi

#35 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:46

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 20:23

Szar ez a router, pedig mintha régen dícsérték volna az SMC-t, de lehet hogy csak tévedek.

Mihez képest? Jobb mint a Dlink, de csodát ez sem tesz. Egyébként a vezetékesek sokkal stabilabbak, SMC-ből is meg másból is. De minél többször írjuk le, annál többen nem értik mért szar.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#36 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 22:51

Azon gondolkodom kellene egy topik, ahol az első postban szerepelne, hogy milyen márkát érdemes úgy általában venni. Tápos topikban például van ilyen lista. Csak az a baj macerás listát csinálni, mert más kell böngészgetésre, meg más a hardcore p2p-re. Meg sokszor olyan router márkákat hallok haveroktól, hogy rögtön hanyatt esek. De azért majd lehet megpróbálok valamit gyűjtögetni.  :Đ

#37 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 00:54

Nekem azért fontos, hogy vezeték nélküli is legyen, mert a lakásban 3 laptop is mozog, tehát fontos a wlan. Ezért vettem egy ilyet. Egy asztali gépem van, egy tölt éjjel nappal, a többi meg a wlanon a laptopok.
Szóval milyen routert tudsz ajánlani? Csak az a gondom, hogy először valahogy ezt kéne visszavinni gariztatni, mert 15e Ft-ot nincs kedvem csak úgy az ablakon kidobni.

#38 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 01:35

Idézet: bio - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 19:27

Szia! SMC WBR14-G2 EU boldog(?!) tulajdonosaként bizton állítom, hogy itt is fagy: kb 2-3 óránként, néha sűrűbben. Néha reset megoldja, néha az admin felület sem elérhető,

Hümm, én ezt elég agresszor júzerekhez is letoltam, de eddig csak akkor volt hiba, mikor az ADSL support azt mondta az 1.0 usernek, hogy resetelje. Oszt az meg csodálkozott, hogy utána nincs net  :Đ

Pár gépes megosztásig már nem kevés helyen megy 24 órásban. Nem lehet, hogy nincs valami DHCP megújítás, vagy tűzfalas baromságod ami miatt nem éred el az adminfelületet?
Make love not Wor.

#39 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 09:16

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 1:54

Nekem azért fontos, hogy vezeték nélküli is legyen, mert a lakásban 3 laptop is mozog, tehát fontos a wlan. Ezért vettem egy ilyet. Egy asztali gépem van, egy tölt éjjel nappal, a többi meg a wlanon a laptopok.
Szóval milyen routert tudsz ajánlani? Csak az a gondom, hogy először valahogy ezt kéne visszavinni gariztatni, mert 15e Ft-ot nincs kedvem csak úgy az ablakon kidobni.

Elsőként a p2p dolgaidat szűntesd meg és megszűnnek a gondjaid. 20-30 ilyen routerem üzemel több helyen, mindenhol gond nélkül mennek. Igaz egyik helyen sincsen hardcore letöltögetés. Ezek a routerek nem alkalmasak arra, kicsi a procijuk, kevés a memóriájuk. Normál felhasználásnál tökéletesen működnek.

#40 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 10:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 0:35

Pár gépes megosztásig már nem kevés helyen megy 24 órásban. Nem lehet, hogy nincs valami DHCP megújítás, vagy tűzfalas baromságod ami miatt nem éred el az adminfelületet?

Nem tudok semmi ilyemiről. Általában csont nélkül elérhetőek a beállítások, de ha nem akkor se kép se hang, se ping se semmi. (Ja és nem kívülről értem :đ )
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó