HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#41 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 19:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 8:16

Elsőként a p2p dolgaidat szűntesd meg és megszűnnek a gondjaid. 20-30 ilyen routerem üzemel több helyen, mindenhol gond nélkül mennek. Igaz egyik helyen sincsen hardcore letöltögetés. Ezek a routerek nem alkalmasak arra, kicsi a procijuk, kevés a memóriájuk. Normál felhasználásnál tökéletesen működnek.

És akkor milyen routerek bírják a nonstop p2p töltögetést? Egyébként a nonstop töltögetés annyit jelent, hogy max 8K-s feltöltés, és néha töltök csak cuccokat.
De azért elég furcsa, én azt hittem hogy ezeket a routereket arra készítik, hogy mindig online-on legyenek!
És nem tudom, azért eléggé szomorú, hogy veszek 15e-ért egy routert, és akkor csak egy handicap-es routert kapok  :confused:

Azért bio ha sikerült valamit elérned a gariztatással, légyszi akkor számolj be róla itt.

Üdv, Bajszi

#42 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 19:52

Idézet: bio - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 9:05

Nem tudok semmi ilyemiről. Általában csont nélkül elérhetőek a beállítások, de ha nem akkor se kép se hang, se ping se semmi. (Ja és nem kívülről értem :đ )

Ez nekem is sűrűn előfordult!

Néha helyi hálóról sem érhető el a router adminja! Amikor annak mindig működni kéne, még internetes kapcsolat nélkül is, mivel helyi hálón kapcsolodunk hozzá. Ekkor egyébként a net is be van halva.

#43 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 20:18

Ugyan nekem nem G2, hanem csak sima G, de hc p2p megy rajta fagyás nélkül, 32 fokos szobahőmérésklet mellett. Just my 2¢.
 aláírás
Spoiler

#44 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 20:45

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 20:51

És akkor milyen routerek bírják a nonstop p2p töltögetést? Egyébként a nonstop töltögetés annyit jelent, hogy max 8K-s feltöltés, és néha töltök csak cuccokat.
De azért elég furcsa, én azt hittem hogy ezeket a routereket arra készítik, hogy mindig online-on legyenek!
És nem tudom, azért eléggé szomorú, hogy veszek 15e-ért egy routert, és akkor csak egy handicap-es routert kapok  :confused:

Azért bio ha sikerült valamit elérned a gariztatással, légyszi akkor számolj be róla itt.

Üdv, Bajszi

Arra készítik, hogy mindig online legyen, de nem 100 meg 1000 concurrent connection kíséretében. Persze általában bírják, de ha mégsem akkor sem tehet semmit az ember, mert ez nem erre van kitalálva. Ilyenkor jön az, hogy kliensben szépen limitálunk connection-t, aztán jó lesz. Az árakat lenyomta a sok szirszar cég a kacatjaival, aztán mostanában a komolyabbak is ram-ot meg mindent spórolnak kifelé a cuccokból (lásd. Linksys). Hiába bírná az ő eszközük mint az őrült, ha azt mondaná hogy nesze 50 rongy. Rajtam meg pár fórumos arcon kívül nem sokan vennék meg.

u.i: Gariban megmondod, hogy tök süket aztá kicserélik valamire.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#45 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 03:26

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 19:45

u.i: Gariban megmondod, hogy tök süket aztá kicserélik valamire.  :Đ

ahha értem, de nagyon sok kapcolat nem megy a routeren  keresztül, és pécsen van egy ilyen routerem, ott csak néha indítom el a torrentet, de ugyanezt produkálja, pedig az nem is wlan-os. :(

Azt hogy érted, hogy mondjam, hogy süket? Nem vizsgálják be?

#46 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 13:57

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 4:26

ahha értem, de nagyon sok kapcolat nem megy a routeren  keresztül, és pécsen van egy ilyen routerem, ott csak néha indítom el a torrentet, de ugyanezt produkálja, pedig az nem is wlan-os. :(

Azt hogy érted, hogy mondjam, hogy süket? Nem vizsgálják be?

Azért fura. Ennyire nem rosszak az SMC-k. :) Egyébként haverom anno vett valami ismeretlen márkájú routert és kb. 3x vitte vissza, mert folyton resetelt. Aztán mindig kapott egy újat, ami szintén szar volt. A végén kapott egy SMC-t, azóta semmi gondja.  :Đ

u.i: Nekem Linksys router-rel vannak érdekes problémáim, de kezdem azt hinni hogy a modemet nem szereti....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#47 Felhasználó inaktív   the one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 02. 15:54

SMC WBR14T-G típusú routerem van és kezd kiidegelni a "syn flood" miatti leállásaival. Van erre valami megoldás? Szerintem a router "intrusion detection" funkciója van szarul megírva. Esetleg ennek a kikapcsolása?? Az Azureus bittorrent klienst használom, és ilyen leakadás is csak akkor történik véletlenszerű időközönként, ha az azureus forgalmaz. Eddig Huawei és D-Link routert használtam, de azoknál nem volt ilyen kiakadás, szépen tették a dolgukat 24 órás folyamatos üzemben jelentős bittrorrent forgalmazás melett.

Érdekes, hogy az azureus meglévő kapcsolatai megmaradnak, de új TCP kapcsolat már nem jön létre. A web-es admin felületről újraindítom a routert és a következő "syn flood" támadásig nincs semmi gond.
Ötlet?

#48 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 02. 16:20

Idézet: the one - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 16:54

web-es admin felületről újraindítom a routert és a következő "syn flood" támadásig nincs semmi gond.
Ötlet?

Én az ilyen bigyókat még egyszer nem mertem bekapcsolni. Lehet ezért működnek a cuccaim?
Make love not Wor.

#49 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 11:41

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 18:51

Üdv, Bajszi

Vizsgálgatják (Pestre fel, szervízbe, örüljek ha 3 hét alatt lesz vmi) - és az a ciki benne, hogy ki tudja hogy reagál tök más összeállításban, légkondis szervízben stb. De meglátjuk, csak azért a 3 hét kicsit fáj :(
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#50 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 00:32

Idézet: bio - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 10:41

Vizsgálgatják (Pestre fel, szervízbe, örüljek ha 3 hét alatt lesz vmi) - és az a ciki benne, hogy ki tudja hogy reagál tök más összeállításban, légkondis szervízben stb. De meglátjuk, csak azért a 3 hét kicsit fáj :(

Igen, az a 3 hét durva. Én már sokszor beszélgettem fogyasztóvédelmisekkel, és ott mondták, hogy garanciális bevizsgálás max 15 nap lehet. erre rákérdeztem, hogy milyen 15 nap, és mondták, hogy naptári, nem pedig munkanapi!!! Tehát igazából max csak két hét lehetne!
Szerintem csak rájuk kéne picit szólni. :)

Kezdek én is arra tippelni egyébként, hogy a torrent kliensek a felelősek, mert egyik haverom ritkán használ ilyet, de már megfigyelte, hogy csak akkor szakad meg nála az msn kapcsolat, ha meg a kliens.
Szóval mitől lehet az, hogy valamelyik router nem szereti, valamelyiknek meg semmi gondja.

A másik problémám ezzel az átkozott gariztatással, hogy 2-3 hétig mit csináljak router nélkül?

#51 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 00:37

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 1:32

Igen, az a 3 hét durva. Én már sokszor beszélgettem fogyasztóvédelmisekkel, és ott mondták, hogy garanciális bevizsgálás max 15 nap lehet. erre rákérdeztem, hogy milyen 15 nap, és mondták, hogy naptári, nem pedig munkanapi!!! Tehát igazából max csak két hét lehetne!
Szerintem csak rájuk kéne picit szólni. :)

Kezdek én is arra tippelni egyébként, hogy a torrent kliensek a felelősek, mert egyik haverom ritkán használ ilyet, de már megfigyelte, hogy csak akkor szakad meg nála az msn kapcsolat, ha meg a kliens.
Szóval mitől lehet az, hogy valamelyik router nem szereti, valamelyiknek meg semmi gondja.

A másik problémám ezzel az átkozott gariztatással, hogy 2-3 hétig mit csináljak router nélkül?

Én akármit vittem vissza, még sosem vizsgálták be (egyébként gyakorlatilag semmit nem is javítanak, tehát felesleges vizsgálgatni). Kaptam a másikat oszt kész. Nem csak a torrent a felelős hanem minden ami sok kapcsolatot tart egyszerre nyitva. Jah és elvileg lehetne kérni cserekészüléket amíg javítják. Persze ez már inkább a bolton múlik.

#52 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 08:38

:(  Sajna megtehetik, hogy ülnek rajta. Asszem 2003ig(?), ha 15 napon túl bütyköltek, akkor  kötelesek voltak cserekészüléket adni, és max 30 napig tökölhettek, utána automatikusan jogosult a cserére, vagy vételár visszakérésére - de változott a fogyasztóvédelmi törvény. Ma csak javasolják, hogy minél hamarabb ki kell vizsgálni a vevő panaszát - lehetőleg 15 napon belül - de semmi szankció a késésért, vagy cserekészülék kötelezettség. Amúgy meg, mit ad Isten, az átvételin, amit adtak pont 15 nap a várható idő, csak szóban mondott "kicsit" mást a muksó. Evvan :( :( És még izguljak is, hogy náluk se működjön - imádom ezeket a gépben lakozó szellem dolgokat.
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#53 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 14:43

Hát nem tudom FlowM@n, de akkor nagyon szerencséd volt eddig! Én multkor visszavittem egy rosz joy-t, ami már telefonon előtte le volt zsírozva, hogy cserélik, mivel már 3 hónapja húzódott a gariztatás (boltköltözés, stb... miatt). Azt pesten bementem a központba, és rögtön az volt az első szavuk, hogy jó akkor felvesszük tesztelésre, és kb két hét. Erre mondtam, hogy a-a.Elmeséltem neki mindent, és utána elment. Vártam 10 percet, azt visszajött és mondta, hogy rendben van.
Nagyon kevés olyan helyet ismerek sajnos itt magyarországon, ahol rögtön cserélnék az ilyen dolgokat. De ha valaki tud ilyen helyeket, akkor lehetne pár célzással ideírni őket? Hogy esetleg később ott vásároljunk... :)

#54 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 17:48

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 15:43

Hát nem tudom FlowM@n, de akkor nagyon szerencséd volt eddig! Én multkor visszavittem egy rosz joy-t, ami már telefonon előtte le volt zsírozva, hogy cserélik, mivel már 3 hónapja húzódott a gariztatás (boltköltözés, stb... miatt). Azt pesten bementem a központba, és rögtön az volt az első szavuk, hogy jó akkor felvesszük tesztelésre, és kb két hét. Erre mondtam, hogy a-a.Elmeséltem neki mindent, és utána elment. Vártam 10 percet, azt visszajött és mondta, hogy rendben van.
Nagyon kevés olyan helyet ismerek sajnos itt magyarországon, ahol rögtön cserélnék az ilyen dolgokat. De ha valaki tud ilyen helyeket, akkor lehetne pár célzással ideírni őket? Hogy esetleg később ott vásároljunk... :)

Nemrég gariztattam dlink routert dreamcomp-ban. Felküldtem aztán küldtek egy újat. Bár volt egy kis csúszás, mert a dlink szállítmány késett. :D Users-ben szintén dlink router-t garizott nekem egy haver ma délután. Bevitte, adták a másikat.  ;)

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 04. 17:48 -kor

#55 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 09:25

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 16:48

Nemrég gariztattam dlink routert dreamcomp-ban. Felküldtem aztán küldtek egy újat. Bár volt egy kis csúszás, mert a dlink szállítmány késett. :D Users-ben szintén dlink router-t garizott nekem egy haver ma délután. Bevitte, adták a másikat.  ;)

Lehet, hogy az tényleg jobb hely - viszont én szegedi vagyok... (vagy a dlink szériahibás és hihetőbb :) ?)

#56 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 21:26

Idézet: bio - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 8:25

Lehet, hogy az tényleg jobb hely - viszont én szegedi vagyok... (vagy a dlink szériahibás és hihetőbb :) ?)

Na az frankó, megnéztem a számlát, és DreamComp. :)

Akkor próbálkozok egyet majd. :)

#57 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 06. 19:17

Mi a szösz ez? Érteni értem, de mégse...
Ez egy SMC WBR14-G2 router, pénteken vettem. Bedugtam, éppen állítottam éppen az ADSL-t, kerestem hol lehet benne átírni az alapértelmezett jelszót, stb. erre kiírta ezt. Káromkodtam egyet, kihúztam a konnektorból visszadugtam, stb. Ezután be tudtam lépni a felületére a megváltoztatott jelszóval, de nem tudtam kapcsolódni a szolgáltatómhoz. Bah, hagytam a fenébe az egészet, elvégre hétvége van. Most bekapcsolom, belépek, matatok benne, hoppá, működik minden, kilépek a felületéről, lépnék vissza erre tessék, megint!
Most mire megírtam ezt, megint be tudok lépni... a frászt hozza rám ez a szar!!! Van egy másik ugyanilyen anyósoméknál, az még nem írt ki ilyen vicceseket. Láttatok már ilyesmit?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  01.png (0byte)
    Letöltések:: 1

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#58 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:26

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:17

Most mire megírtam ezt, megint be tudok lépni... a frászt hozza rám ez a szar!!! Van egy másik ugyanilyen anyósoméknál, az még nem írt ki ilyen vicceseket. Láttatok már ilyesmit?

Valaki már bejelentkezett. Kihúzod, bedugod, belépsz, ip-t váltasz, jelszót váltasz és kész. De aztán lehet, hogy csak te maradtál benne.  :Đ

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:30

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:17

Láttatok már ilyesmit?

Perszre, ha nem logout gombbal lépnek ki belőle, vagy másik gépről is próbálkoznak... Bízzunk benne, hogy net felől nem más adminolja.
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 06. 19:48

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:26

...De aztán lehet, hogy csak te maradtál benne.  :Đ

Hmm, először a laptopról próbálkoztam, utána az asztaliról (ekkor ijesztett rám), és ahogy Jahno mondta, nem logout-al léptem ki belőle. :omg:
Para rulez :Đ, köszi a segítséget.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.