HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#301 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:45

Idézet: Olex - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 20:37

Sziasztok!

Kis segitséget kérek, megoldható pl. az SMC routerrel (4portos) négy gép van rákötve, a sebességeket beállitsam portonként, vagy legalább ugy hogy egy porton pl. 1Mbit-et legyen, a többivel osztozzon a másik három port !?

köszi..

Nem. Sávszélszabályzást csak drágábbak tudnak.

(pontosabban szoftverrel az adott gépen korlátozhatod a sebességet: pl. netlimiter /amit persze nem szeretnek a file-cserélők)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#302 Felhasználó inaktív   Olex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:09

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 18:45

Nem. Sávszélszabályzást csak drágábbak tudnak.

(pontosabban szoftverrel az adott gépen korlátozhatod a sebességet: pl. netlimiter /amit persze nem szeretnek a file-cserélők)

Köszi,

saját gépekről van szó, igy megolás mindeképp kell.
tudsz ajánlani tipust ami tudja a sebesség beállitást?

#303 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:45

Idézet: Olex - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 20:09

Köszi,

Esetleg találhatsz valakit, aki tud és hajlandó spec. biost írni a routerbe, az segíthet.
Ha találsz, szólj nekünk is.

#304 Felhasználó inaktív   pulsarxp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:54

Idézet: Olex - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 20:09

Köszi,

Van itt egy másik topic ami ezzel foglalkozik.. ott elég sokan egy ASUS routerre esküsznek, ami 40k körül van. De íme a link:) https://forum.hwsw.h...howtopic=112044
Üdv
Pulsarxp

#305 Felhasználó inaktív   renegade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:29

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 0:39

Aki tudja, hogy kell beállítani, annak sokat ér. Tehermentesíti a gépét egy nagy munkától. Gyorsítja az átvitelt.
Javaslat, amikor új cpec. programot akar üzembehelyezni, használja a gépéét, majd az ottani beállításokat vigye át.

Hali!

Hát sztem nemigen kéne kikapcsolni a tűzfalat. Nha igen itt írtad h aki jol be tudja állítani akkor nincs vele gond. Nha én most erre a h lehet jol beállítani kérdésre szeretnék választ kapni. Legalábbis jo lenne. Előre is THX!

#306 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:49

Idézet: renegade - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 12:29

Hali!

Hát sztem nemigen kéne kikapcsolni a tűzfalat. Nha igen itt írtad h aki jol be tudja állítani akkor nincs vele gond. Nha én most erre a h lehet jol beállítani kérdésre szeretnék választ kapni. Legalábbis jo lenne. Előre is THX!

Üdv.

Az előbbi kérdésre a válasz engem is érdekelne, ha valaki vágja a témát a dologgal kapcsolatban, elmondhatná pontosan hogy mire is jók a routerben található Security-> Firewall-> Industrion Detection menüpont alatt található dolgok (SPI, RIP defect meg ilyenek).

Thanx.
L

#307 Felhasználó inaktív   Vikcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 13:13

Idézet: lada22 - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 11:49

Üdv.

Az előbbi kérdésre a válasz engem is érdekelne, ha valaki vágja a témát a dologgal kapcsolatban, elmondhatná pontosan hogy mire is jók a routerben található Security-> Firewall-> Industrion Detection menüpont alatt található dolgok (SPI, RIP defect meg ilyenek).

Thanx.
L

Csatlakozom, engem is érdekel!

Előre is köszi!

Szerkesztette: Vikcsi 2007. 01. 27. 13:14 -kor

#308 Felhasználó inaktív   pulsarxp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 08:20

Az SPI-n szerintem nem sok mindent kell konfiguralni. Legalabbis a mukodesi elvebol gondolom, ami a kovetkezo:

Az állapotfüggő csomagfelügyelet (angolul stateful packet inspection, rövidítve SPI) olyan tűzfal architektúra, amely - a statikus csomagfelügyelettel ellentétben - értelmezi a csomagok egymásutániságát, és „követi” az összetartozó csomagok által alkotott logikai adatfolyamok állapotát, és így azokat egy magasabb absztrakciós szinten képes ellenőrizni (például észlelni az adatfolyamokba logikailag nem illeszkedő adatcsomagokat).
Udv
Pulsarxp

#309 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 08:49

Sziasztok!

Hálózatokkal kapcsolatos kérdésem van. Szeretnék (vagyis megkértek rá) építeni egy alapfokú hálózatot szüleimnél. Öcsémnek vagy egy előfizetése, a modem közvetlenül rá van dugva a gépére. PPOE alatt kapcsolódik, ADSL előfizetés.

A gépében van egy alaplapi hálókártya. A másik szobában szüleimnek van egy gépe, külön hálókártyával (hátha számít), amit hozzá szeretnének kapcsolni a nethez. Erre a célra vettek egy SMC routert is.

Én nem igazán értek a hálózathoz, de megpróbáltam. A modemből jövő kimenetre rádugtam azt a kábelt, amit adtak hozzá. A másik felét beledugtam a router WAN portjába. Aztán az öcsém gépéből jövő kábelt beledugtam a router 1-es portjába. 4 van összesen, így a szüleim gépét elérő másik kábel ment a kettesbe. Azt gondoltam, hogy ettől még nem vagyok kész, ezért megpróbáltam a manuál szerint végigmenni a lépéseken. Beléptem a router konfigurációs (webes) felületébe. Csináltam öcsém gépén ipconfig /refresh és ipconfig /renew kiolvasást, fel is írtam az értékeket. Ahol tudtam, ott be is írtam őket (tudom, :lama: vagyok).

De nem megy. Ha csak simán össze van dugva, akkor sem lát ki a netre öcsém gépe a router takarásából. A tűzfal még ki van kapcsolva rajta, csak az alapvető beállításokhoz nyúltam. De kudarcot vallottam.

El tudnátok mondani nagyon szájbarágósan pontokra szedve, hogy mit kell csinálni? Biztos nem nehéz, csak hát teljesen amatőr vagyok sajnos a témában.

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
.
.
.

#310 Felhasználó inaktív   SMC-karosult 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:21

Segítség!

SMCWBR14T-G EU routerrel hadakozom 2 hete.

Kábelnetet próbálok megosztani rajta.

Időnként működik, volt úgy, hogy 3 napig is ment, de mostanra állandósulni látszik egy probléma:

Most már állandóan INTERNET Link Status: DISCONNECTED van a routeren.

Hiába nyomogatom a RENEW gombot, semmi sem történik.

A hálókártyát kizártam, mert egy notebook és egy asztali gép hálókártyája is rálát a router hálózatára, a jelszint excellent, stb.  Ráadásul a router LAN1-ét a notebookra rádugva sem megy.  Tehát a routerből nem jön ki internet!

Ha a kábelmodemet direktbe bedugom a notebookba, csont nélkül megy…

Firmware-t frissítettem, a legfrissebb 2.03-assal "használom" a routert...
Ja, a topicot is végigolvastam, konkrétan ilyen esetre nem találtam gyógyírt.

Help...  köszi!

#311 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:00

Szia, bocs hogy abszolúte triviális dolgokkal kezdem, de

1. biztosan a WAN portba van dugva a kábelnet? :)

2. kapcsold ki az (advanced) firewallt a beállításokban, indítsd újra a routert és próbáld úgy.

A szolgáltatód (milyen is?) nem variált valamit a csatlakozással?

#312 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:09

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 9:49

Sziasztok!

Hálózatokkal kapcsolatos kérdésem van. Szeretnék (vagyis megkértek rá) építeni egy alapfokú hálózatot szüleimnél. Öcsémnek vagy egy előfizetése, a modem közvetlenül rá van dugva a gépére. PPOE alatt kapcsolódik, ADSL előfizetés.

A gépében van egy alaplapi hálókártya. A másik szobában szüleimnek van egy gépe, külön hálókártyával (hátha számít), amit hozzá szeretnének kapcsolni a nethez. Erre a célra vettek egy SMC routert is.

Én nem igazán értek a hálózathoz, de megpróbáltam. A modemből jövő kimenetre rádugtam azt a kábelt, amit adtak hozzá. A másik felét beledugtam a router WAN portjába. Aztán az öcsém gépéből jövő kábelt beledugtam a router 1-es portjába. 4 van összesen, így a szüleim gépét elérő másik kábel ment a kettesbe. Azt gondoltam, hogy ettől még nem vagyok kész, ezért megpróbáltam a manuál szerint végigmenni a lépéseken. Beléptem a router konfigurációs (webes) felületébe. Csináltam öcsém gépén ipconfig /refresh és ipconfig /renew kiolvasást, fel is írtam az értékeket. Ahol tudtam, ott be is írtam őket (tudom, :lama: vagyok).

De nem megy. Ha csak simán össze van dugva, akkor sem lát ki a netre öcsém gépe a router takarásából. A tűzfal még ki van kapcsolva rajta, csak az alapvető beállításokhoz nyúltam. De kudarcot vallottam.

El tudnátok mondani nagyon szájbarágósan pontokra szedve, hogy mit kell csinálni? Biztos nem nehéz, csak hát teljesen amatőr vagyok sajnos a témában.

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!

Csak az öcséd gépe nem lát ki az internetre?
Szerintem azt lenne érdemes megnézni, hogy a vezérlőpulton az 'Internetbeállítások'-nál a kapcsolatok fülön a 'Nincs automatikus tárcsázás', vagy az alatta lévő legyen bejelölve. (Ha a 3. van, akkor mindenképpen a betárcsázós netet erőltetné).

Ha nem ez a probléma, akkor írhatnál egy 'ipconfig /all' eredményt öcséd gépéről.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#313 Felhasználó inaktív   SMC-karosult 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:11

Idézet: Kory - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:00

Szia, bocs hogy abszolúte triviális dolgokkal kezdem, de

1. biztosan a WAN portba van dugva a kábelnet? :)

2. kapcsold ki az (advanced) firewallt a beállításokban, indítsd újra a routert és próbáld úgy.

A szolgáltatód (milyen is?) nem variált valamit a csatlakozással?

1. Igen, biztosan jó helyre van dugva a kábelnet. 
(Ha nem így lenne, akkor ugyebár nem működhetett volna idáig, úgy 3 napig a router, nem?  :-)  )

2. Kikapcsoltam a Firewallt (nem az Advancedben van, hanem a Security-ben), routert újra indítottam, sajna ugyanúgy Disconnected.

#314 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:40

Idézet: SMC-karosult - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 15:11

(Ha nem így lenne, akkor ugyebár nem működhetett volna idáig, úgy 3 napig a router, nem?  :-)  )

2. Kikapcsoltam a Firewallt (nem az Advancedben van, hanem a Security-ben), routert újra indítottam, sajna ugyanúgy Disconnected.

1. jó csak láttam már karón varjút, meg azt gondoltam, hogy közben huzogatva voltak a kábelek :)

2. vezetéknélkülinél fejből nem tudom melyikben van, de a lényeg hogy kikapcsolva se jó.

Még egy triviális kérdés: WAN led világít?

Ha jelszóval és felh.névvel kell csatlakoznod, az biztos jó?

MAC címet nem ellenőrzi a szolgáltató mostantól? A router MAC címe más, mint a notebooké.

Ez valami kisebb szolgáltató kábelnetje? Mi alapján van a csatlakozás, csak simán DHCP, vagy PPPoE vagy statikus?

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 29. 15:43 -kor

#315 Felhasználó inaktív   pulsarxp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:49

Idézet: SMC-karosult - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 15:11

Szia!

Kilágít a routeren az a port amibe az öcséd gépe van dugva? Ha igen, akkor póbáld meg azt, hogy azon a gépen a hálózatot dinamikus ip-re álísd, a routerbe kapcsold be a dhcp-t. Ha kap ip-t, akkor nagyon gond már nem lehet.
Üdv
Pulsar

#316 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:08

A megfelelő lámpák zölden világítanak, rendesen be van dugva. Csak azt a gépet néztem elsőre, aminél a modem van, öcsémét. Az lett volna a cél, hogy legalább "átlásson" a gépe a routeren, aztán lehet megpróbálni hozzáügyeskedni a másikat. De még az egyik sem működött.

Az a baj, hogy én Törökbálinton vagyok (mármint most Fehérváron, dolgozóban), öcsém gépe pedig Hidegkúton, tehát eléggé interurbán így a megoldás.

De igyekszem minden ötletet feljegyezni és úgy nekiállni újra.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat. Valami metodikát tudtok adni? Hogy milyen pontokon haladjak végig, ha meg akarom csinálni? Amolyan szájbarágósan, nem fogok megsértődni, inkább úgy értem meg jól.

Köszönöm előre is!

Egy :lama:
.
.
.

#317 Felhasználó inaktív   SMC-karosult 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:10

Idézet: Kory - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 15:40

1. jó csak láttam már karón varjút, meg azt gondoltam, hogy közben huzogatva voltak a kábelek :)

2. vezetéknélkülinél fejből nem tudom melyikben van, de a lényeg hogy kikapcsolva se jó.

Még egy triviális kérdés: WAN led világít?

Ha jelszóval és felh.névvel kell csatlakoznod, az biztos jó?

MAC címet nem ellenőrzi a szolgáltató mostantól? A router MAC címe más, mint a notebooké.

Ez valami kisebb szolgáltató kábelnetje? Mi alapján van a csatlakozás, csak simán DHCP, vagy PPPoE vagy statikus?

1. no problem, én köszi, h próbálsz segíteni  :)

WAN világít.
Olyannyira világít, h most 1 dbig ki volt kapcsolva a router, most próbaképpen újra összedugtam és most megy!!! Ez a legszarabb, a nem konstans hiba.  :(

Jelszó+felh.név nincs, mivel ez kábelnet. (Egyébként kalasznet, Budakalász)
A routeren be van állítva a MAC cloning, az eredeti hálókártya MAC-ét publikálja (tehát amivel regisztrálva lett).

Sima DHCP-vel csatlakozik.

#318 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:02

Idézet: SMC-karosult - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 16:10

1. no problem, én köszi, h próbálsz segíteni  :)

WAN világít.
Olyannyira világít, h most 1 dbig ki volt kapcsolva a router, most próbaképpen újra összedugtam és most megy!!! Ez a legszarabb, a nem konstans hiba.  :(

Jelszó+felh.név nincs, mivel ez kábelnet. (Egyébként kalasznet, Budakalász)
A routeren be van állítva a MAC cloning, az eredeti hálókártya MAC-ét publikálja (tehát amivel regisztrálva lett).

Sima DHCP-vel csatlakozik.

Értem, hát akkor sajnos érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy esetleg gariba cseréltetni valami másra, ha nem jött be ez a típus.

Nem melegszik nagyon?

A szüleim lakásában van ilyen típusú router, de hónapok óta megy, hiba nélkül (WLAN-ra 128 bites titkosítással, és 1 db vezetékes gépre oszt).

Annyit csináltam vele, hogy a gyári ha jól emlékszem 1.00-s firmwaret 1.02-re frissítettem az SMC oldaláról.

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 29. 17:05 -kor

#319 Felhasználó inaktív   renegade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:36

Idézet: pulsarxp - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 8:20

Az SPI-n szerintem nem sok mindent kell konfiguralni. Legalabbis a mukodesi elvebol gondolom, ami a kovetkezo:

Az állapotfüggő csomagfelügyelet (angolul stateful packet inspection, rövidítve SPI) olyan tűzfal architektúra, amely - a statikus csomagfelügyelettel ellentétben - értelmezi a csomagok egymásutániságát, és „követi” az összetartozó csomagok által alkotott logikai adatfolyamok állapotát, és így azokat egy magasabb absztrakciós szinten képes ellenőrizni (például észlelni az adatfolyamokba logikailag nem illeszkedő adatcsomagokat).
Udv
Pulsarxp

Hali!

Ok akkor ez eddig rendben. De pl a rip defect meg a discard ping to wan interface beállítások mit takarnak? Ill a router menüjében ahol a firewallt lehet állítani ott vannak ien cuccok aminek másodpercekben lehet megadni az értékét. Ezek is pl mire jók? Ill vmelyik fórumon azt mondták h lehet a firewall hiszi behatolásnak azt amikor pl vmien fájlcserélővel töltök. Érdekelne h van-e vkinek vmien ötlete arra h lehetne ugy beállítani a cuccot h ne haljon le a net ha vmien fájlcserélőt használok és mégse az legyen a megoldás h kapcsoljam ki a bánatba a firewallt. :D
Előre is THX!

#320 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:56

Idézet: renegade - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 17:36

Hali!

Ok akkor ez eddig rendben. De pl a rip defect meg a discard ping to wan interface beállítások mit takarnak? Ill a router menüjében ahol a firewallt lehet állítani ott vannak ien cuccok aminek másodpercekben lehet megadni az értékét. Ezek is pl mire jók? Ill vmelyik fórumon azt mondták h lehet a firewall hiszi behatolásnak azt amikor pl vmien fájlcserélővel töltök. Érdekelne h van-e vkinek vmien ötlete arra h lehetne ugy beállítani a cuccot h ne haljon le a net ha vmien fájlcserélőt használok és mégse az legyen a megoldás h kapcsoljam ki a bánatba a firewallt. :D
Előre is THX!

A Discard ping to Wan azt jelenti, hogy kívülről (netszolgáltatótól kapott publikus IP-n) nem lehet pingelni a routert. Én be szoktam kapcsolni ezt.

Nálam, hogy pl. a torrent kliensek normálisan működjenek az SPI-t ki kellett kapcsolnom. Vagy alig-alig volt valami 10-20 kbyte/sec forgalom, vagy lefagyott a router pár óra után. Úgy vettem észre, hogy nagyon leterheli ez a beállítás, főleg ha több gép is lóg a neten.

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 29. 17:57 -kor

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.