Sziasztok!
Hálózatokkal kapcsolatos kérdésem van. Szeretnék (vagyis megkértek rá) építeni egy alapfokú hálózatot szüleimnél. Öcsémnek vagy egy előfizetése, a modem közvetlenül rá van dugva a gépére. PPOE alatt kapcsolódik, ADSL előfizetés.
A gépében van egy alaplapi hálókártya. A másik szobában szüleimnek van egy gépe, külön hálókártyával (hátha számít), amit hozzá szeretnének kapcsolni a nethez. Erre a célra vettek egy SMC routert is.
Én nem igazán értek a hálózathoz, de megpróbáltam. A modemből jövő kimenetre rádugtam azt a kábelt, amit adtak hozzá. A másik felét beledugtam a router WAN portjába. Aztán az öcsém gépéből jövő kábelt beledugtam a router 1-es portjába. 4 van összesen, így a szüleim gépét elérő másik kábel ment a kettesbe. Azt gondoltam, hogy ettől még nem vagyok kész, ezért megpróbáltam a manuál szerint végigmenni a lépéseken. Beléptem a router konfigurációs (webes) felületébe. Csináltam öcsém gépén ipconfig /refresh és ipconfig /renew kiolvasást, fel is írtam az értékeket. Ahol tudtam, ott be is írtam őket (tudom,

vagyok).
De nem megy. Ha csak simán össze van dugva, akkor sem lát ki a netre öcsém gépe a router takarásából. A tűzfal még ki van kapcsolva rajta, csak az alapvető beállításokhoz nyúltam. De kudarcot vallottam.
El tudnátok mondani nagyon szájbarágósan pontokra szedve, hogy mit kell csinálni? Biztos nem nehéz, csak hát teljesen amatőr vagyok sajnos a témában.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
.
.
.