HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#341 Felhasználó inaktív   LennyLenoks 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:31

Azt kifelejtettem, hogy ha a router kapcsolódik a nethez akkor a tűzfalamban a 192.168.2.101-es  IP-t látom (Agnitum Outpost) ami a router szerint a LAN IP-m :
Home Network (LAN)
IP Address : 192.168.2.1
Subnet Mask : 255.255.255.0
az internetnél viszont ez van:
INTERNET
Link Status :CONNECTED
WAN IP : 91.120.86.94
Ha pedig megézem a valós IP-met itt: All Net Toolsakkor tök más (mindíg ez az első két tag) Egyszerű gondolkodásommal akkor az Outpost nem is jót ellenőriz, mert csak a LAN-t nézi. Vagy ez hülyeség? Csak mert azóta nem dobott fel egy ablakot sem, de látom, hogy dolgozik meg minden, szóval valamit csinál. Tudom óriásláma vagyok e téren :D , de valaki felhomályosíthatna erről plíz!
Előre is köszönöm szépen!

#342 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 11:53

SMC routerem megbízhatóan muzsikál a jelenlegi beállításokkal (csak MACAdress, titkosítás nincs), vezetékes desktop PC-n torrent + 1 WLAN laptop.

A torrentes gépen forwardoltam egy portot, fix IP (lásd portfoward.com).

A letöltés nem jön 50 KB/s-nél többel, pedig a kapcsolatom bírná. Lehet h. a Special Application beállításokon kéne variálni, hogy több szálon is dolgozzon?  :think:
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

#343 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 19:44

Azért ide írok, mert akár még a routerhez is kapcsolódhat a dolog, igazából fogalmam sincs mi okozhatja a gondomat.
kb. 2-3 óra után (meegy persze a letöltés a netezés közben) fogja magát és megáll az internet, hiába tárcsázok, meg sem jelenik az internetkapcsolat ablaka. újraindítás után helyreáll. egyébként amikor megáll ezt a hibaüznetet kapom:generic host process win 32 services hibát észlellt..ha belemegyek a hiba tartalmába, akkor c-n a localsban a temp könyvátrban svc host exe mdmp csatolna ha küldenék hibajelentést microsoftba, persze nem küldök.(:
valakinek tudna segíteni, hogy mit tegyek?
köszi

#344 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 21:18

Idézet: rthomas - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 11:53

SMC routerem megbízhatóan muzsikál a jelenlegi beállításokkal (csak MACAdress, titkosítás nincs), vezetékes desktop PC-n torrent + 1 WLAN laptop.

A torrentes gépen forwardoltam egy portot, fix IP (lásd portfoward.com).

A letöltés nem jön 50 KB/s-nél többel, pedig a kapcsolatom bírná. Lehet h. a Special Application beállításokon kéne variálni, hogy több szálon is dolgozzon?  :think:

Akkora láma vagyok...    :mad:

Hát persze, hogy a torrent kliensben nem csak a feltöltési sebességet lehet korlátozni, hanem a letölésit is és max. 50 KB/s-re volt állítva ...ááááááá

Bocs
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

#345 Felhasználó inaktív   steve11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 10:08

Sziasztok!

A következők miatt kérnék segítséget:
tegnap vettem egy SMCWBR14T-G típusú rootert (108mbits), beizzítva meg minden, DE nem a teljes sávszélességet használja ki  a netemnek, ami kábeles(512kB/s) és nem találom, hogy hol lehetne ezt be/átállítani... HELP ME PLEASE!!!

mail: droszt@freemail.hu -légyszi írj ide, ha tudsz vmit!

Előre is köszi!!!

#346 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 14:19

Sziasztok!
Újra itt vagyok, de a routerem még mindig rossz. :(
Nekem is a wifis fajta van otthon, és torrentezésnél állandóan lefagy a net, meg dobál az msn. Ugyanúgy ahogy itt sokaknak is.
De viszont Pécsen, ahol tanulok, itt meg egy sima wifi nélküli smc van, ez megy rendesen. Igaz, néha ez is megadja magát, bár csak mondjuk pár hetente egyszer... de itt éjjel nappal mennek a töltések.

Valaki jutott már valamire ezzel? Gariztatni próbálta már vki?

#347 Felhasználó inaktív   jakandris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:19

hello!  nekem van egy smc wbr14t-g routerem és az a "gondom" hogy a környékünkön van egy-két wlanos gép és mindig csatalkoznak a netemhez és van arra lehetőség hogy levédjem a csatalkozást? én ide írtam egy jelszót "Pre-shared Key " utána elbizonytalanodtam hogy jó hyelyre írtam-e de már resettel se tudom kiszdeni

Válaszotokat előre köszi : Andris

#348 Felhasználó inaktív   zskerner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 10:30

Én a következő üzeneteket kapom az utóbbi napokban elég sűrűn:

Time: 02/26/2007, 21:07:40
Source: 192.168.2.100, 1373
Destination:148.6.0.10, 80 (from PPPoE Outbound)

A source port 1098, 1192, 1196, 1198, 1373, 1382, 1397, 1429, 1465, 1488, 1493
A destination port mindig 80, az IP cím pedig az elmúlt két napban 148.6.0.10 (ami a kezdőlapom), 195.56.65.77 és 195.228.242.101 volt.

Mi az a TCP GIN Scan?
Vírust és kémprogramot nem találtam a gépen.
Mi lehet ez?

Köszönettel:
Zsolt

#349 Felhasználó inaktív   Xilofon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 13:38

Szevasztok,

Elkelne egy kis segítség, akinek van ötlete lécci ne fogja vissza magát.

Van egy SMCWBR14-G2 routerem, amit hárman is használunk egy időben, Wifin keresztül. A gondom az, hogy amennyiben valamelyikünk torrentezik, vagy egyéb hasonló programot futtat, a többieknek azonnal lepusztul az internetezés sebessége, mondjuk megszakad a Skype kapcsolata, vagy marha lassan töltődnek le weblapok. Rém idegesítő a dolog, szeretném orvosolni, ha lehet, de nem tudom hol lehet olyan beállítást eszközölni a router setupjában, hogy mindannyian egyforma sávszélességet kapjunk és ne szorítsák ki a többieket az "agresszívabb" programjaink. A net egyébként 4 Mbit/s tempót tud - külföldön vagyunk - ezt osztjuk szét routerrel.
Lehet, hogy nem tudtam szabatosan megfogalmazni a nyomoromat, de azért remélem lesz aki megérti.
A magam részéről nem vagyok informatikus, de a fórumban olvasottak segítségével eddig elég jól elboldogultam, a port fwd-on is túl vagyok, szóval kösz mindenkinek a hozzászólásokat. Remélem ezúttal is lesz hozzáfűznivaló. Előre is kösz.

Xilo.

#350 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 14:10

Idézet: Xilofon - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 13:38

Szevasztok,

Elkelne egy kis segítség, akinek van ötlete lécci ne fogja vissza magát.

Van egy SMCWBR14-G2 routerem, amit hárman is használunk egy időben, Wifin keresztül. A gondom az, hogy amennyiben valamelyikünk torrentezik, vagy egyéb hasonló programot futtat, a többieknek azonnal lepusztul az internetezés sebessége, mondjuk megszakad a Skype kapcsolata, vagy marha lassan töltődnek le weblapok. Rém idegesítő a dolog, szeretném orvosolni, ha lehet, de nem tudom hol lehet olyan beállítást eszközölni a router setupjában, hogy mindannyian egyforma sávszélességet kapjunk és ne szorítsák ki a többieket az "agresszívabb" programjaink. A net egyébként 4 Mbit/s tempót tud - külföldön vagyunk - ezt osztjuk szét routerrel.
Lehet, hogy nem tudtam szabatosan megfogalmazni a nyomoromat, de azért remélem lesz aki megérti.
A magam részéről nem vagyok informatikus, de a fórumban olvasottak segítségével eddig elég jól elboldogultam, a port fwd-on is túl vagyok, szóval kösz mindenkinek a hozzászólásokat. Remélem ezúttal is lesz hozzáfűznivaló. Előre is kösz.

Xilo.

Rossz hír, de evvel a kütyüvel nem lehet előre kiosztani a sávszélességet.
Lehetőség, az agresszív programot megfogni, egy forgalom generáló programmal kapcsolatfenntartást csinálni. Meg jelen esetben a rádiós kapcsolat programjában minden gépen beállítani a kapcsolat sebességét. Mondjuk 4 x 1- 1,5 Mbit /sec.

#351 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 14:21

Ezen felül a torrentezőket kötelezzétek hogy korlátozzák le az egyidejűleg megnyitott kapcsolatok számát 20-30-ra kb., akkor valalmicskét javul a helyzet.

Ezen felül nézzétek meg, hogy van -e firmware frissítés a routerhez (ezt a part numberből lehet megtudni, ami a készülék alján van)

Szerkesztette: Kory 2007. 02. 28. 14:23 -kor

#352 Felhasználó inaktív   Zaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 16:26

Idézet: gabe- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 13:36

Vettem nemrég egy 7908VoWBRB wifi routert. Sikerült belőnöm...

Szia Gabe, megkérdezhetem, hogy a 7908VoWBRB-t analóg vonalon használod ADSL modemként? A leírása szerint RJ45-ös csati van rajta, és használható ISDN vonalon, de az nem derül ki egyértelműen, hogy analógon is megy-e? köszi.

#353 Felhasználó inaktív   Terrier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:39

Vettem egy SMC WBR14G2 PartNo 752.8576 routert (ami igy utolag hibanak tunik).
Szakadozik, de mint olvastam erre nincs megoldas, de azert folraktam az 1.06-os fw-t, de azota WPA2 nem enged jelszot beirni, azt irja, hogy illegal caracter, pedig nem is. Másnaál nincs ilyen?

#354 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:52

Idézet: Terrier - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 18:39

Vettem egy SMC WBR14G2 PartNo 752.8576 routert (ami igy utolag hibanak tunik).
Szakadozik, de mint olvastam erre nincs megoldas, de azert folraktam az 1.06-os fw-t, de azota WPA2 nem enged jelszot beirni, azt irja, hogy illegal caracter, pedig nem is. Másnaál nincs ilyen?

1.06-os firmware-rel használtam ilyen routert wpa/wpa2 titkosítással, de nálam nem jött elő ilyen probléma.
A firmwarefrissítés után csináltál factory default-ot?
Milyen karaktert szeretnél megadni, amire ezt írja?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#355 Felhasználó inaktív   Terrier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:06

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 17:52

1.06-os firmware-rel használtam ilyen routert wpa/wpa2 titkosítással, de nálam nem jött elő ilyen probléma.
A firmwarefrissítés után csináltál factory default-ot?
Milyen karaktert szeretnél megadni, amire ezt írja?

csinaltam factory defaultot.
sima alfanumerikus karakereket hasznalnek, de nem enged semmit se beirni, meg azt se, hogy "a".

#356 Felhasználó inaktív   Terrier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:27

Smc honlapjan is fonn van mar 1.06, az ami igen furcsa, hogy nem akkora, mint http://www.cszerviz.hu/ honlapjan levo, es nem is engedi folrakni smcset, de mar az eredeti 1.02-t e engedi. Erdekes.

Szerkesztette: Terrier 2007. 03. 07. 18:30 -kor

#357 Felhasználó inaktív   doktorszamár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 21:55

cső

bármilyen megoldást tudtok, hogy router mögül (persze beépitett tüzfallal) lehessen netrádiót csinálni? (pl. shoutcast)

kösszi elöre ish
60herzben ég a világ...
Kép

#358 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:36

Idézet: doktorszamár - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 21:55

cső

bármilyen megoldást tudtok, hogy router mögül (persze beépitett tüzfallal) lehessen netrádiót csinálni? (pl. shoutcast)

kösszi elöre ish

A megfelelő portot forwardold át a shoutcast szerver gépre. Ha nem fixip-ről nyomod szükség lesz még valamilyen dynamic dns szolgáltatásra is (pl. no-ip.com, ezt a router is tudja aktualizálni)

Szerkesztette: Kory 2007. 03. 07. 22:37 -kor

#359 Felhasználó inaktív   glow 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 07. 23:03

Üdv!
Problémám lenne, remélem valaki tud gyógymódot rá mert már a hajamat tépkedem!
Van 1 SMC7004VBR Barricade routerem!
Olyan problémám lenne, hogy egyszer csak megállt a net és azóta semmi! Először a routerre gyanakodtam hogy biztosan megadta magát, igy vettem még1et, de ugyan ilyet, tehát mostmár 2 van!
A lényeg az hogy akármilyen konfiggal próbálkozok, sehogy sem megy a net! A zsir uj sem müxik, ugyan azt csinálja mint a régi router!
Bedugom a netkábelt és rendesen összekötöm ahogy kell, konfigolom a routert PPPoE kapcsolat meg ami kell (mivel nekem nincs kábel modemem), de a Status ablakban a Status Connection vagymiis, ott mindig azt irja hogy Disconnected, tehát vmiért nem ossza ki a cimeket (ip,gateway,stb), olyan mintha nem ismerné a DHCP kiosztást, de nemtudom miért pedig bevan kapcsolva!
A windowsban semmilyen beállitást nemvégeztem, minden ugyvan ahogy kell lennie!
A routernél már mindent próbáltam... default settings, reset, de semmi nem segitett!
Valaki hozzá(bb) értő segitsen pls mert igy nemtudom szétosztani a netet ami igencsak gáz!
A szolgáltatót is felhivtam ,de nemtudtak mit mondani, mivel a netkábelen jön a net, mivel ha router nélkül csatlakozok akkor müxik minden DHCP kiosztás!
Előre is köszi a gyors választ!

#360 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 23:38

Idézet: glow - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 23:03

Bedugom a netkábelt és rendesen összekötöm ahogy kell, konfigolom a routert PPPoE kapcsolat meg ami kell (mivel nekem nincs kábel modemem),

A szolgáltatót is felhivtam ,de nemtudtak mit mondani, mivel a netkábelen jön a net, mivel ha router nélkül csatlakozok akkor müxik minden DHCP kiosztás!

Most akkor pppoe, vagy csak sima dhcp? Winben is pppoe tárcsázással nyomulsz, vagy csak bedugod aztán működik?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.