SMC Router beállítás SMCWBR14t_G
Elküldve: 2007. 06. 05. 10:05
Elküldve: 2007. 06. 05. 10:12
Idézet: Wask - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:05
Ahhoz nem kell DMZ-be tenni, elég ha beállítod a portforwardolást!
Elküldve: 2007. 06. 14. 10:49
Idézet: Lipton - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 15:26
Viszont van egy olyan problémám, hogy ha pl online rádiót hallgatok az néha megszakad. Ez mitől lehet?
Csak okoskodási alapon.
A kapcsolatokat az adatforgalom tartja fenn. Az online rádiózás ebből a szempontból kifejezetten jó.
A megszakadást valahol egy időtullépés okozhatja, feltehetően a rádióadást szolgáltató szervernél.
Elküldve: 2007. 06. 14. 12:08
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 9:49
A kapcsolatokat az adatforgalom tartja fenn. Az online rádiózás ebből a szempontból kifejezetten jó.
A megszakadást valahol egy időtullépés okozhatja, feltehetően a rádióadást szolgáltató szervernél.
Sztem a routerrel van probléma, mert nem csak nálam, hanem még egy ismerősnél jelentkezik ilyen jellegű probléma az adott routerrel. Én most elég egyszerűen megoldottam az SMC routerrel kapcsolatos gondjaimat: vettem egy másikat (nem SMC-t, mert ilyet márkájút mégegyszer látni sem akarok)
Elküldve: 2007. 06. 14. 12:19
Idézet: Vikcsi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 12:08
És milyet?
Mert igen sokféléről mondanak rosszat, oszt másfelől meg dícsérik.
Elküldve: 2007. 06. 25. 16:43
Router (Utvalaszto) melegedeshez szeretnek egy jo tippet adni, legalabb is a SMC7004vbr hez.Mivel mar meguntam hogy egy oras hasznalat utan csak szaggat, majd megal a forgalom, en a napokban az csinaltam hogy szetszedtem a router, es kicsereltem azt a diodat amely anyira melegedett.Termeszetesen, azoknak jo otlet akik konyitanak valami az elektronikahoz.Mielott szetszedne valaki egy router, azt ajanlom hogy kerulje el a statikus feltoltodes mert a router egy erzekeny muszer!A folyto tekercs alatt(nyak masik oldal) van egy SMA dioda; Ez 1 Amperes dioda M7 vagy K7 a neve.Ez ki kel cserelni - ugyelve a polaritashoz(anod-I ill. katod-<)- egy 1.5 Amperes 20 Voltos diodara.Nekem a KE20P bevalt.Vigyazzat ne forosisd nagyon a nyakot, de eros kotesd kell csinalni.Minel rovidek legyen az uj dioda labai, mert bezavarhatja a TV-Radio adas, uzem kozben.Ennyi az egesz. Nekem mar 4 napja megy egyfolytaban, jol, es eppen hogy langyos(Uzemi homerseklet).Ja igen, aki ra szanta magat hogy szetszed egy router, elvesziti a bolti garanciat.Sokk siker.
Elküldve: 2007. 06. 25. 18:45
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 11:19
Mert igen sokféléről mondanak rosszat, oszt másfelől meg dícsérik.
Hát most valami érdekes márkájút vettem a haveromtól, fogalmam nincs mi a neve, de tökéletesen megy és ez a lényeg!
Elküldve: 2007. 06. 25. 19:07
Idézet: GRFT - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 21:00
Szerintetek az baj, ha az SMCWBR14T-G routerem melegszik, mint állat?
Ez valami SMC áldás, vagy csak az enyém csinálja ezt?
Amúgy szabadban van a router (asztalon) szellő is éri.
Még1 kérdés : Hozzá való beltéri nagyobb nyereségű(min 5dbi)(márkán belüli) antennát (pesten belül)
nem tudjátok, hol lehet kapni (mert én eddig nem nagyon találtam olyan boltot
ahol azt mondták volna, hogy: persze! van! elviszi? )
A válaszokat, boltajánlót, meg a többit elöre is köszi!!
Router (Utvalaszto) melegedeshez szeretnek egy jo tippet adni, legalabb is a SMC7004vbr hez.Mivel mar meguntam hogy egy oras hasznalat utan csak szaggat, majd megal a forgalom, en a napokban az csinaltam hogy szetszedtem a router, es kicsereltem azt a diodat amely anyira melegedett.Termeszetesen, azoknak jo otlet akik konyitanak valami az elektronikahoz.Mielott szetszedne valaki egy router, azt ajanlom hogy kerulje el a statikus feltoltodes mert a router egy erzekeny muszer!A folyto tekercs alatt(nyak masik oldal) van egy SMA dioda; Ez 1 Amperes dioda M7 vagy K7 a neve.Ez ki kel cserelni - ugyelve a polaritashoz(anod-I ill. katod-<)- egy 1.5 Amperes 20 Voltos diodara.Nekem a KE20P bevalt.Vigyazzat ne forosisd nagyon a nyakot, de eros kotesd kell csinalni.Minel rovidek legyen az uj dioda labai, mert bezavarhatja a TV-Radio adas, uzem kozben.Ennyi az egesz. Nekem mar 4 napja megy egyfolytaban, jol, es eppen hogy langyos(Uzemi homerseklet).Ja igen, aki ra szanta magat hogy szetszed egy router, elvesziti a bolti garanciat.Sokk siker.
Csatolt fájl:
-
ke20p.jpg (0byte)
Letöltések:: 3
Elküldve: 2007. 07. 02. 16:17
Volt itt szó (jó)régebben SMC7004VBR V.2 EU routerról. Nálam az a probléma, hogy mostanság, hogy belassul a net.
ha kiiktatom, valamivel gyorsabb! (mellesleg a környékünön már telítettség van net ügyben).Azt hallottam, hogy ezek ,ha melexenek előszeretettel dobják a netet. Néha előfordul ez is. Ez típushiba, másnál is előfordult már?Amúgy nem lenne rossz a router, még csak 2 éves. Ami vicc, h. pl letöltésnél meg hasít rendesen. Firmwaret már frissítettem. (1.08) Valami ötlet? Csere?
Üdv.
Elküldve: 2007. 07. 02. 16:25
Elküldve: 2007. 07. 03. 16:57
Nem tudom a kapcsolatot " élővé " varázsolni...jelszóval védett a hálózat, szóval DSL, így nincs állandó on-line kapcsolat .
Létrehozott egy " internetátjárót " ami le van tiltva, engedélyezéskor, csatlakozás....és visszadobja letiltott állapotba! Nem tudom müködésre bírni szegényt...pedig kellene még egy géphez a net...
Valaki aki esetleg már beüzemelt ilyet, az tudna nekem segíteni?
Elküldve: 2007. 07. 06. 22:34
Elküldve: 2007. 07. 06. 23:05
Idézet: Yep - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 16:57
Nem tudom a kapcsolatot " élővé " varázsolni...jelszóval védett a hálózat, szóval DSL, így nincs állandó on-line kapcsolat .
Létrehozott egy " internetátjárót " ami le van tiltva, engedélyezéskor, csatlakozás....és visszadobja letiltott állapotba! Nem tudom müködésre bírni szegényt...pedig kellene még egy géphez a net...
Valaki aki esetleg már beüzemelt ilyet, az tudna nekem segíteni?
Ezt egy kicsit bővebben, ebből nem értem.
Elküldve: 2007. 07. 06. 23:15
Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 22:34
Keress rajta egy reset gombot, azt nyomd be pár másodpercre.
Ettől, ha más gondja nincs, visszaáll a gyári alapbeállítás. Ebbe beletartozik a gyári IP is.
Nem derült ki számomra, a műtét után ment egy darabig?
Nem tudom, mivel ragasztottál, és miket kentél össze.
Esetleg milyen alkatrészt téphettél fel, mondjuk a száradó ragasztó zsugorodásával. Vagy ha mégsem teljesen szigetelő a ragasztó, milyen átvezetéseket csinálhattál.
Mindenesetre az első, h benyomd a resetet.
Az élménybeszámolót várom.
Elküldve: 2007. 07. 07. 06:06
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 23:15
Ettől, ha más gondja nincs, visszaáll a gyári alapbeállítás. Ebbe beletartozik a gyári IP is.
Nem derült ki számomra, a műtét után ment egy darabig?
Nem tudom, mivel ragasztottál, és miket kentél össze.
Esetleg milyen alkatrészt téphettél fel, mondjuk a száradó ragasztó zsugorodásával. Vagy ha mégsem teljesen szigetelő a ragasztó, milyen átvezetéseket csinálhattál.
Mindenesetre az első, h benyomd a resetet.
Az élménybeszámolót várom.
nem reagál a reset gombbra.. ha összekötöm a modemmel akkor a wan/link eszeveszettül villog. és, ha megnézem az ip-t akkor semmi 192.xxx...csak a hálókártya ip-je.ipconfig/revewre meg nem kér semmi újat a DHCP-től.
Tehát nagyon úgy néz ki, hogy kakukk :o balgaságom miatt, mert nem akartam forrszgatni
egy kép:
http://img176.imagevenue.com/img.php?image...a_123_389lo.jpg
Elküldve: 2007. 07. 07. 09:01
Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 6:06
Amit a képen láttam, az korrektnek tűnik. Az eporapid is megfelelő. Az Ic-k, mível be vannak forrasztva, kevéssé érzékenyek a sztikus impulzusokra.
Valószínübb egy mechanikai sérülés, kontakthiba, Mondjuk valamely alkatrésznek a bordával való megfeszítése. Forrasztás leválás, v panel megszakítása.
Azt nem írtad, a műtét után működött-e egy darabig.
Elküldve: 2007. 07. 07. 13:26
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 9:01
Valószínübb egy mechanikai sérülés, kontakthiba, Mondjuk valamely alkatrésznek a bordával való megfeszítése. Forrasztás leválás, v panel megszakítása.
Azt nem írtad, a műtét után működött-e egy darabig.
Sajna nem, rögtön villogott a wan :o Pedig megnéztem mindent, nehogy hozzáérjen a borda velemihez. Egyedül egy kondit "nyomtam" odébb,hogy ne legyen közel a bordához...nem hinném hogy ez lenne a baja. Szétszedve is beüzemeltem, megmozgatva picit, hátha kontakt, de semmi.
Elküldve: 2007. 07. 07. 14:02
Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 13:26
Én elajándékoztam, a 14-G2 met, Orosházára. Most nincs másik, így nem tudom nézni.
A lámpák villogása komoly működést jelent. Ha a wan nem villog, ha kihúzod, az valószínüleg azt jelenti, ha be van dugva, akkor tárcsázik, kapcsolatot próbál létesíteni.
Nen tom, a lannal milyen visszajelzés van. A rádión broadcastol-e, vagy esetleg név nélkül megjelen-e a légtérben?
A belső Dhcp-je be van-e kapcsolva?
A resetre (remélem, bekapcsolt állapotban nyomtad meg)
Ha be van kapcsolva a PnP elemek keresése, akkor a gépeden megjelenik a router, ha kapcsolatban van, és az ikonon keresztül elérhető.
Kifolyt valahol a ragacs a lábakra?
Ha a géped azonos alhálózati IP-re van állítva, mint a router, akkor Dhcp nélkül is kapcsolódnia kell.
A kísérlet idejére érdemes kikapcsolni a tűzfalat, mert az is megakadályozhatja a kapcsolódást.
Esetleg szerezhetsz egy pingelő programot (nekem nincs), amely végig scanneli a címeket, és jelzi a találatokat.

Súgó
A téma zárva.