HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#401 Felhasználó inaktív   Wask 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:05

Nekem routerem van és vnc vagy dameware val szeretném távolról irányitani a gépem...állitólag valami DMZ cimet kell kitöltenem és ide kell irnom a gépem belső ipjét és akkor közvetlen fogom látni távolról. Egy gondom van sehol nem találok ilyen DMZ mezőt! Havrom Dlink routerén van, az én SMCmen nincs? Hogy lehet ezt megcsinálni, hogy távolról lássam a gépem és irányitsam?

#402 Felhasználó inaktív   Vikcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:12

Idézet: Wask - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:05

Nekem routerem van és vnc vagy dameware val szeretném távolról irányitani a gépem...állitólag valami DMZ cimet kell kitöltenem és ide kell irnom a gépem belső ipjét és akkor közvetlen fogom látni távolról. Egy gondom van sehol nem találok ilyen DMZ mezőt! Havrom Dlink routerén van, az én SMCmen nincs? Hogy lehet ezt megcsinálni, hogy távolról lássam a gépem és irányitsam?

Ahhoz nem kell DMZ-be tenni, elég ha beállítod a portforwardolást!

#403 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:26

nem rég vettem lett egy ilyesmi SMC routerem, szerencsére mindent sikerült beállítani rajta.
Viszont van egy olyan problémám, hogy ha pl online rádiót hallgatok az néha megszakad. Ez mitől lehet?

#404 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 10:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 15:26

nem rég vettem lett egy ilyesmi SMC routerem, szerencsére mindent sikerült beállítani rajta.
Viszont van egy olyan problémám, hogy ha pl online rádiót hallgatok az néha megszakad. Ez mitől lehet?

Csak okoskodási alapon.
A kapcsolatokat az adatforgalom tartja fenn. Az online rádiózás ebből a szempontból kifejezetten jó.
A megszakadást valahol egy időtullépés okozhatja, feltehetően a rádióadást szolgáltató szervernél.

#405 Felhasználó inaktív   Vikcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:08

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 9:49

Csak okoskodási alapon.
A kapcsolatokat az adatforgalom tartja fenn. Az online rádiózás ebből a szempontból kifejezetten jó.
A megszakadást valahol egy időtullépés okozhatja, feltehetően a rádióadást szolgáltató szervernél.

Sztem a routerrel van probléma, mert nem csak nálam, hanem még egy ismerősnél jelentkezik ilyen jellegű probléma az adott routerrel. Én most elég egyszerűen megoldottam az SMC routerrel kapcsolatos gondjaimat: vettem egy másikat (nem SMC-t, mert ilyet márkájút mégegyszer látni sem akarok)

#406 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:19

Idézet: Vikcsi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 12:08

Sztem a routerrel van probléma, mert nem csak nálam, hanem még egy ismerősnél jelentkezik ilyen jellegű probléma az adott routerrel. Én most elég egyszerűen megoldottam az SMC routerrel kapcsolatos gondjaimat: vettem egy másikat (nem SMC-t, mert ilyet márkájút mégegyszer látni sem akarok)

És milyet?
Mert igen sokféléről mondanak rosszat, oszt másfelől meg dícsérik.

#407 Felhasználó inaktív   pviktor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 16:43

[FONT=Arial][SIZE=7][COLOR=blue]
Router (Utvalaszto) melegedeshez szeretnek egy jo tippet adni, legalabb is a SMC7004vbr hez.Mivel mar meguntam hogy egy oras hasznalat utan csak szaggat, majd megal a forgalom,  en a napokban az csinaltam hogy szetszedtem a router, es kicsereltem azt a diodat amely anyira melegedett.Termeszetesen, azoknak jo otlet akik konyitanak valami az elektronikahoz.Mielott szetszedne valaki egy router, azt ajanlom hogy kerulje el a statikus feltoltodes mert a router egy  erzekeny muszer!A folyto tekercs alatt(nyak masik oldal) van egy SMA dioda; Ez 1 Amperes dioda M7 vagy K7 a neve.Ez ki kel cserelni - ugyelve a polaritashoz(anod-I ill. katod-<)- egy 1.5 Amperes 20 Voltos diodara.Nekem a KE20P bevalt.Vigyazzat ne forosisd nagyon a nyakot, de eros kotesd kell csinalni.Minel rovidek legyen az uj dioda labai, mert bezavarhatja a TV-Radio adas, uzem kozben.Ennyi az egesz. Nekem mar 4 napja megy egyfolytaban, jol, es eppen hogy langyos(Uzemi homerseklet).Ja igen, aki ra szanta magat hogy szetszed egy router, elvesziti a bolti garanciat.Sokk siker.

#408 Felhasználó inaktív   pviktor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 17:04

Ruter Melegedes.Igy nez ki a dioda csere.

Csatolt fájl:

#409 Felhasználó inaktív   Vikcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 18:45

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 11:19

És milyet?
Mert igen sokféléről mondanak rosszat, oszt másfelől meg dícsérik.

Hát most valami érdekes márkájút vettem a haveromtól, fogalmam nincs mi a neve, de tökéletesen megy és ez a lényeg! :)

#410 Felhasználó inaktív   pviktor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:07

Idézet: GRFT - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 21:00

Helló mindenki!
Szerintetek az baj, ha az SMCWBR14T-G routerem melegszik, mint állat?
Ez valami SMC áldás, vagy csak az enyém csinálja ezt?
Amúgy szabadban van a router (asztalon) szellő is éri.

Még1 kérdés : Hozzá való beltéri nagyobb nyereségű(min 5dbi)(márkán belüli) antennát (pesten belül)
nem tudjátok, hol lehet kapni (mert én eddig nem nagyon találtam olyan boltot
ahol azt mondták volna, hogy: persze! van! elviszi? )

A válaszokat, boltajánlót, meg a többit  elöre is köszi!!

Router (Utvalaszto) melegedeshez szeretnek egy jo tippet adni, legalabb is a SMC7004vbr hez.Mivel mar meguntam hogy egy oras hasznalat utan csak szaggat, majd megal a forgalom,  en a napokban az csinaltam hogy szetszedtem a router, es kicsereltem azt a diodat amely anyira melegedett.Termeszetesen, azoknak jo otlet akik konyitanak valami az elektronikahoz.Mielott szetszedne valaki egy router, azt ajanlom hogy kerulje el a statikus feltoltodes mert a router egy  erzekeny muszer!A folyto tekercs alatt(nyak masik oldal) van egy SMA dioda; Ez 1 Amperes dioda M7 vagy K7 a neve.Ez ki kel cserelni - ugyelve a polaritashoz(anod-I ill. katod-<)- egy 1.5 Amperes 20 Voltos diodara.Nekem a KE20P bevalt.Vigyazzat ne forosisd nagyon a nyakot, de eros kotesd kell csinalni.Minel rovidek legyen az uj dioda labai, mert bezavarhatja a TV-Radio adas, uzem kozben.Ennyi az egesz. Nekem mar 4 napja megy egyfolytaban, jol, es eppen hogy langyos(Uzemi homerseklet).Ja igen, aki ra szanta magat hogy szetszed egy router, elvesziti a bolti garanciat.Sokk siker.

Csatolt fájl:

#411 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:17

Sziasztok!

Volt itt szó (jó)régebben SMC7004VBR V.2 EU routerról. Nálam az a probléma, hogy mostanság, hogy belassul a net.
ha kiiktatom, valamivel gyorsabb! (mellesleg a környékünön már telítettség van net ügyben).Azt hallottam, hogy ezek ,ha melexenek előszeretettel dobják a netet. Néha előfordul ez is. Ez típushiba, másnál is előfordult már?Amúgy nem lenne rossz a router, még csak 2 éves. Ami vicc, h. pl letöltésnél meg hasít rendesen. Firmwaret már frissítettem. (1.08) Valami ötlet? Csere?

Üdv. 
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#412 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:25

dejó, pont az előttem lévő hozzászólásban van erről szó  :respect: ..figyelek nagyon :o
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#413 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 16:57

SMC7004VBR  gond... :D

Nem tudom a kapcsolatot " élővé " varázsolni...jelszóval védett a hálózat, szóval DSL, így nincs állandó on-line kapcsolat .
Létrehozott egy " internetátjárót " ami le van tiltva, engedélyezéskor, csatlakozás....és visszadobja letiltott állapotba! Nem tudom müködésre bírni szegényt...pedig kellene még egy géphez a net...
Valaki aki esetleg már beüzemelt ilyet, az tudna nekem segíteni? :respect:

#414 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:34

Assz'em kinyítam a routeremet. Gondoltam ragasztok hűtőbordát a melegedő fesz.stab. tranyóra, meg az egyéb melegedő cuccosokra. (a ragasztó nem vezeti az áramot) Eddig nem is volt probléma vele így már nem is melexik annyira, viszont valami nem kerek :eek: a WAN eszeveszettül villog, minta letöltés lenne. Ugyanakkor a routert html felületét nem tudom elérni az eddigi ip-vel. A legnagyobb baj, hogy a DHCP-t sem tudom elérni, hátha resetelt és új benső ip adott ki  :rolleyes: a fix eddigi  gép ip-vel sem tudom elérni. SZerintem nagy valószínűséggel r.i.p  :think:

#415 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 23:05

Idézet: Yep - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 16:57

SMC7004VBR  gond... :D

Nem tudom a kapcsolatot " élővé " varázsolni...jelszóval védett a hálózat, szóval DSL, így nincs állandó on-line kapcsolat .
Létrehozott egy " internetátjárót " ami le van tiltva, engedélyezéskor, csatlakozás....és visszadobja letiltott állapotba! Nem tudom müködésre bírni szegényt...pedig kellene még egy géphez a net...
Valaki aki esetleg már beüzemelt ilyet, az tudna nekem segíteni? :respect:

Ezt egy kicsit bővebben, ebből nem értem.

#416 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 23:15

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 22:34

Assz'em kinyítam a routeremet. Gondoltam ragasztok hűtőbordát a melegedő fesz.stab. tranyóra, meg az egyéb melegedő cuccosokra. (a ragasztó nem vezeti az áramot) Eddig nem is volt probléma vele így már nem is melexik annyira, viszont valami nem kerek :eek: a WAN eszeveszettül villog, minta letöltés lenne. Ugyanakkor a routert html felületét nem tudom elérni az eddigi ip-vel. A legnagyobb baj, hogy a DHCP-t sem tudom elérni, hátha resetelt és új benső ip adott ki  :rolleyes: a fix eddigi  gép ip-vel sem tudom elérni. SZerintem nagy valószínűséggel r.i.p  :think:

Keress rajta egy reset gombot, azt nyomd be pár másodpercre.
Ettől, ha más gondja nincs, visszaáll a gyári alapbeállítás. Ebbe beletartozik a gyári IP is.
Nem derült ki számomra, a műtét után ment egy darabig?
Nem tudom, mivel ragasztottál, és miket kentél össze.
Esetleg milyen alkatrészt téphettél fel, mondjuk a száradó ragasztó zsugorodásával. Vagy ha mégsem teljesen szigetelő a ragasztó, milyen átvezetéseket csinálhattál.
Mindenesetre az első, h benyomd a resetet.
Az élménybeszámolót várom.

#417 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 06:06

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 23:15

Keress rajta egy reset gombot, azt nyomd be pár másodpercre.
Ettől, ha más gondja nincs, visszaáll a gyári alapbeállítás. Ebbe beletartozik a gyári IP is.
Nem derült ki számomra, a műtét után ment egy darabig?
Nem tudom, mivel ragasztottál, és miket kentél össze.
Esetleg milyen alkatrészt téphettél fel, mondjuk a száradó ragasztó zsugorodásával. Vagy ha mégsem teljesen szigetelő a ragasztó, milyen átvezetéseket csinálhattál.
Mindenesetre az első, h benyomd a resetet.
Az élménybeszámolót várom.

nem reagál a reset gombbra.. ha összekötöm a modemmel akkor a wan/link eszeveszettül villog. és, ha megnézem az ip-t akkor semmi 192.xxx...csak a hálókártya ip-je.ipconfig/revewre meg nem kér semmi újat a DHCP-től.
Tehát nagyon úgy néz ki, hogy kakukk :o balgaságom miatt, mert nem akartam forrszgatni :-D a ragasztó nem lehet probelm.nem pillanat, mert az nem jó (eporapid) csak nem marta át a tokozást :o Most már csak arra tudok gondolni, hogy statikusan feltöltődhetett vagy annyira lehűtöttem, hogy nincs meg a munkapont hőmérséklete :D ehh, de ez hülyeség. A bordák sem érnek sehová. Most hétvégére ennyi nem barkácslok vele.
egy kép:

http://img176.imagevenue.com/img.php?image...a_123_389lo.jpg

#418 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 09:01

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 6:06

nem reagál a reset gombbra..

Amit a képen láttam, az korrektnek tűnik. Az eporapid is megfelelő. Az Ic-k, mível be vannak forrasztva, kevéssé érzékenyek a sztikus impulzusokra.
Valószínübb egy mechanikai sérülés, kontakthiba, Mondjuk valamely alkatrésznek a bordával való megfeszítése. Forrasztás leválás, v panel megszakítása.
Azt nem írtad, a műtét után működött-e egy darabig.

#419 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 13:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 9:01

Amit a képen láttam, az korrektnek tűnik. Az eporapid is megfelelő. Az Ic-k, mível be vannak forrasztva, kevéssé érzékenyek a sztikus impulzusokra.
Valószínübb egy mechanikai sérülés, kontakthiba, Mondjuk valamely alkatrésznek a bordával való megfeszítése. Forrasztás leválás, v panel megszakítása.
Azt nem írtad, a műtét után működött-e egy darabig.

Sajna nem, rögtön villogott a wan :o Pedig megnéztem mindent, nehogy hozzáérjen a borda velemihez. Egyedül egy kondit "nyomtam" odébb,hogy ne legyen közel a bordához...nem hinném hogy ez lenne a baja. Szétszedve is beüzemeltem, megmozgatva picit, hátha kontakt, de semmi. :down:

#420 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 14:02

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 13:26

Sajna nem, rögtön villogott a wan :o Pedig megnéztem mindent, nehogy hozzáérjen a borda velemihez. Egyedül egy kondit "nyomtam" odébb,hogy ne legyen közel a bordához...nem hinném hogy ez lenne a baja. Szétszedve is beüzemeltem, megmozgatva picit, hátha kontakt, de semmi. :down:

Én elajándékoztam, a 14-G2 met, Orosházára. Most nincs másik, így nem tudom nézni.
A lámpák villogása komoly működést jelent. Ha a wan nem villog, ha kihúzod, az valószínüleg azt jelenti, ha be van dugva, akkor tárcsázik, kapcsolatot próbál létesíteni.
Nen tom, a lannal milyen visszajelzés van.  A rádión broadcastol-e, vagy esetleg név nélkül megjelen-e a légtérben?
A belső Dhcp-je be van-e kapcsolva?
A resetre (remélem, bekapcsolt állapotban nyomtad meg)  ;) mindenképp reagálnia kell valamit, a reset végén újra kell bootolnia, amit a ledek villogása jelez.
Ha be van kapcsolva a PnP elemek keresése, akkor a gépeden megjelenik a router, ha kapcsolatban van, és az ikonon keresztül elérhető.
Kifolyt valahol a ragacs a lábakra?
Ha a géped azonos alhálózati IP-re van állítva, mint a router, akkor Dhcp nélkül is kapcsolódnia kell.
A kísérlet idejére érdemes kikapcsolni a tűzfalat, mert az is megakadályozhatja a kapcsolódást.
Esetleg szerezhetsz egy pingelő programot (nekem nincs), amely végig scanneli a címeket, és jelzi a találatokat.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.