HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#421 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 08. 07:07

Nekem, akkor " reagált a resetre " ha hosszabb ideig nyomva tartottam....kb. 10-ig számoltam ( addig legalább megnyugodtam ) , ekkor villant egyet a WAN és ekkor már jó volt a reset hatásfoka!  ;)

#422 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 05:54

Idézet: Yep - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 7:07

Nekem, akkor " reagált a resetre " ha hosszabb ideig nyomva tartottam....kb. 10-ig számoltam ( addig legalább megnyugodtam ) , ekkor villant egyet a WAN és ekkor már jó volt a reset hatásfoka!  ;)

Sajna nekem továbbra sem reagál, nyomgathatom 10 mp ig-semmi :( már a kondit is átforrasztottam, amit odébbhajlítottam hátha az,de nem. Úgyhogy szerintem, R.I.P.  :( (az eporapid nem vezeti az áramot ugye?)
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#423 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:06

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 5:54

Sajna nekem továbbra sem reagál, nyomgathatom 10 mp ig-semmi :( már a kondit is átforrasztottam, amit odébbhajlítottam hátha az,de nem. Úgyhogy szerintem, R.I.P.  :( (az eporapid nem vezeti az áramot ugye?)

Az eporapid meglehetősen rosszul vezeti. Egy digi rendszerben nen hiszem, h gondot okozna.
Az viszont igen, h esetleg valamely smd elemet (forrasztását), ha ráfolyt, akár kötése közben, akár az eltérő hőtágulások miatt tönkretett.
Esetleg az átalakítás alatt más mechanikai behatás is érhette.

#424 Felhasználó inaktív   lalaaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:44

sziasztok. a problémám az lenne h van egy wbr14-g routerem és olyat csinál mostanság h pillanatokra elmegy a net, frissitettem a routert is de uezt csinálja:S leginkább ugy veszem észre h megszakad az msn. vagy egy másik érdekes dolog: töltök le valamit több szálon és akkor a letöltés jön de oldalakat nemtudok megnyitni, amint befejeződik akkor meg jo. torrentezésnél is előfordul uez a hiba. csak hát elég idegesito h msn vagy poker megszakad mindig:S van olyan h 2 percenként. ja a gari májusba járt le:S

mivel lehet a bibi?!

thx

#425 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 10. 19:05

Sziasztok!

Nemrég vettem használtan egy SMC Routert. (SMCWBR14-G2)

Teljesen amatőr vagyok ilyen téren, és nem kaptam használati utasítást sem. ADSL-em van itthon, és szeretném, hogy laptopról is elérhető legyen a net, ne csak az asztaliról.

Tulajdonképpen azt sem tudom, hogy melyik kábelt hova dugjam, tudnátok nekem segíteni a beüzemelés és beállításokban? Nagyon megköszönném!

Üdv.: Charger

#426 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 19:21

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 20:05

Sziasztok!

Teljesen amatőr vagyok ilyen téren, és nem kaptam használati utasítást sem. ADSL-em van itthon, és szeretném, hogy laptopról is elérhető legyen a net, ne csak az asztaliról.

Tulajdonképpen azt sem tudom, hogy melyik kábelt hova dugjam, tudnátok nekem segíteni a beüzemelés és beállításokban? Nagyon megköszönném!

A routert összekötöd a ADSL modemmel(sima UTP kábel, a routerhez adnak). Amiket eddig láttam, így volt:    LAN1, LAN2, LAN3, stb feliratokra kötheted a nettel ellátni kíván gépeket, WAN feliratú csatiba pedig a modemet kell csatlakoztatni. (a modembe előzetesen a telefonvonalat természetesen) Ezután a modemben kell megadni a ADSL logint és jelszót, általában egyszerű menüben, de minden routerben más és más. Alapszintű angolt és számtech jártasságot mindenképp igényel. Ha ez sikerül, ilyenkor már sugározza is a jelet, a noti megtalálja. Viszont érdemes levédeni, a mi lépcsőházunkba is talált 1 hálózatot, le is van jelszavazva, különben bárki beléphet!

Ezért is jöttem ide...már egy ideje nem érdekelt, nem használtam routert, de most lett noti is, és szeretném levédeni. Legyeszerűbb, ha a MAC címeket megadom és nincs gond többé. Csak nem emlékszem hol kell kiolvasni őket... :think:

#427 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 21:54

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 19:21

Legyeszerűbb, ha a MAC címeket megadom és nincs gond többé. Csak nem emlékszem hol kell kiolvasni őket... :think:

Már nincs meg a routerem, nem tudom megnézni.
Ha jól emlékszem, a windowsból a hálózati eszközök, vagy hálózat beállításaiban olvasható a sépben levő eszközök MAC-a.
A router bootlog fileja, és státusa is ell, h mutassa.
Ezenkíül, a Wds menüben is szerepelnek az érzékelt állomások.
Állítólag ezt a védelmet is tudják törni, és a MAC klónozás pár berendezés alap tudása.
Ha jól sejtem, a windowst is rá lehet venni, talán egy átjáró konfigurálásával.
Ahova én kapcsolódok, ott be van kapcsolva a WEP védelem.

#428 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 21:57

Idézet: Charger5 - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 19:05

Sziasztok!

Az smc.com ról letölthető a gépkönyve.
A fórumban visszaolvasva sokminden megtalálható.

#429 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 05:56

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 22:54

Már nincs meg a routerem, nem tudom megnézni.
Ha jól emlékszem, a windowsból a hálózati eszközök, vagy hálózat beállításaiban olvasható a sépben levő eszközök MAC-a.
A router bootlog fileja, és státusa is ell, h mutassa.
Ezenkíül, a Wds menüben is szerepelnek az érzékelt állomások.
Állítólag ezt a védelmet is tudják törni, és a MAC klónozás pár berendezés alap tudása.
Ha jól sejtem, a windowst is rá lehet venni, talán egy átjáró konfigurálásával.
Ahova én kapcsolódok, ott be van kapcsolva a WEP védelem.

Köszi már megvan ;) ...és működik is  :smoker:

#430 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 06:51

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 23:34

Assz'em kinyítam a routeremet. Gondoltam ragasztok hűtőbordát a melegedő fesz.stab. tranyóra, meg az egyéb melegedő cuccosokra. (a ragasztó nem vezeti az áramot) ...

A ragasztók általában a hőt sem vezetik jól...  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 12. 07:02 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#431 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 07:03

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 7:06

Most már csak arra tudok gondolni, hogy statikusan feltöltődhetett vagy annyira lehűtöttem, hogy nincs meg a munkapont hőmérséklete :D ehh, de ez hülyeség. A bordák sem érnek sehová. Most hétvégére ennyi nem barkácslok vele.
egy kép:

http://img176.imagevenue.com/img.php?image...a_123_389lo.jpg

1. Ezek az eszközök legtöbbször 0 fok celsius környékén (picit fölötte), tehát pár fokon simán használhatók. 0 alatti bekapcsoláshoz néha érdemes megnézni a specifikációt. De 1 sima routernél nem hinném hogy speciális működési körülményeket írnának elő, ergo mennie kell, kivétel, ha beraktad a hűtőbe.

2. Már volt szó régebben: a statikus nem az. A feltöltődés, amire gondoltunk, az SZTATIKUS, ilyen áramköröknél ismételten nem valószínű, hogy problémát okozna.

Le kéne venni a bordát, s kipróbálni.  :smoker:  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#432 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 09:48

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 6:51

A ragasztók általában a hőt sem vezetik jól...  :smoker:

Annakidején engem úgy tanítottak, és épp a hűtőbordák szerelésével kapcsolatban, h a levegőnél minden jobban vezeti a meleget.

#433 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 11:33

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 7:03

1. Ezek az eszközök legtöbbször 0 fok celsius környékén (picit fölötte), tehát pár fokon simán használhatók. 0 alatti bekapcsoláshoz néha érdemes megnézni a specifikációt. De 1 sima routernél nem hinném hogy speciális működési körülményeket írnának elő, ergo mennie kell, kivétel, ha beraktad a hűtőbe.

2. Már volt szó régebben: a statikus nem az. A feltöltődés, amire gondoltunk, az SZTATIKUS, ilyen áramköröknél ismételten nem valószínű, hogy problémát okozna.

Le kéne venni a bordát, s kipróbálni.  :smoker:  :smoker:

igaz, igaz, sztatikus, mea maxima culpa.  :respect:  statikus az, ha ráülök és nem bírja :D lehet lefeszegetem akkor. amúgy biztosan jól vezette a hőt a ragasztó, mert szépen melegedett a borda :cool:
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#434 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 07:08

Itt a hűtőben való működés sem lenne gáz, egészen addig, amig ki nem veszed...ekkor ugye bepárásodik és az öli meg..nem a hűtő " hidege " ! :respect:  :up:

#435 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 20:39

Gyors segítségre lenne szükségem.
Vettem egy Linksys WRT54GL routert, h kliens vagy bridge módban használjam.
Nézegettem a menüjét, nem tudom, hogy kell rávenni ezekre a módokra.
Milyen szabványú antenna csatlakozót használnak? Nem rpsma.
Holnapig el kell döntenem, visszaviszem-e a boltba.
Előre is kössz a segítséget.

#436 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 21:00

Ezt miert nem a Linksys WRT54G topikban kerdezted?

Keresni sem kell, ~5-6 sorral lejjebb van, mert ma mar szoltak hozza...

#437 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 20:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 21:00

Ezt miert nem a Linksys WRT54G topikban kerdezted?

Keresni sem kell, ~5-6 sorral lejjebb van, mert ma mar szoltak hozza...

Köszönöm, megkerestem.

#438 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:36

Van 1 SMC WBR14G2-EU broadband router. Firmware 1.01. Fagyogatott, 1-2 naponta restartolni kellett, nem volt se ping, se semmi, LAN-on sem. Frissítettem 1.06-ra. Minden okés volt. Hónapokig. Utána frissítettem 1.09-re. Ismét fagyogatott... Visszaraktam az 1.06-ot, ismét fagyogatott. Kapargattam a falat.
Érdekes a probléma, ugyanis azt csinálja, hogy mindegy, hogy 1.06, vagy 1.09, ha firmware frissítés után NEM töltöm be a default settings-et, akkor simán megy, akár hetekig (kipróbáltam). Ha betöltöm a default settings-et, akkor 1-2 nap múlva tuti lefagy... Ilyet látott már valaki?
Upnp, firewall kikapcsolva. De mondanom sem kell, hogy hiába próbálkoztam a firewall bekapcsolásával...  :smoker:

#439 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 12:10

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:36

ha firmware frissítés után NEM töltöm be a default settings-et, akkor simán megy, akár hetekig (kipróbáltam). Ha betöltöm a default settings-et, akkor 1-2 nap múlva tuti lefagy... Ilyet látott már valaki?

Elkeseredett kísérlet, de a Linksysnél hangsúlyozottan mondják, csak a szoftver alapállapotba hozása, és az adattároló rész törlése után szabad frissíteni, különben a működésképtelenségig terjedő érdekességeket tud produkálni.
Tehát, reset az alapbeállításokhoz, frissítés, kézi újrakonfigurálás.
Talán segít.

#440 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 12:13

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 13:10

Elkeseredett kísérlet, de a Linksysnél hangsúlyozottan mondják, csak a szoftver alapállapotba hozása, és az adattároló rész törlése után szabad frissíteni, különben a működésképtelenségig terjedő érdekességeket tud produkálni.
Tehát, reset az alapbeállításokhoz, frissítés, kézi újrakonfigurálás.
Talán segít.

Ez az, nálam ilyenről a frissítő-doksik nem szólnak 1 szót sem, de azért megpróbálom...  :respect:

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.