HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#461 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 25. 04:25

Idézet: Kory - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 11:50

Keep session.

Az 1.01-es nagyon régi, még talán szállításkori firmware (én 8-10 hónapja vettem egyet abban 1.00 volt, 2 hónapja vettem kettőt másik két helyre, az egyikben 1.01 a másikban meg 1.05 volt), bár ha nem igazán van gondod, ne frissíts. :) Igaz, én passzióból is frissítettem mindegyiket :D

Köszönöm, akkor így minden rendben.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#462 Felhasználó inaktív   Tinia 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 25. 07:37

Hello mindenki,

A problémám a következő: van egy kábeles netem->modem és SMC 7004 router, 3 pc.
Mikor bekötötték a netet csak 2 pc-nk volt, de mióta 3 van, az új gépen csak akkor működik az internet, ha egyedül van, vagy max még 1 géppel. A 3 egyszerre nem használható, mert akkor az új gépen "ugrál". Folyamatosan villog a hálózati kapcsolatokban a Helyi kapcsolat. Azt írja ki, hogy a hálózati kábel nincs csatlakoztatva. Ez néha akkor is előfordul ha csak egyedül van, bár ilyenkor csak pár percig tart és utána helyre áll. A másik két gép tökéletesen működik.
Tudja valaki, hogy mit kellene csinálni? Már mindenhogy megpróbáltam beállítani. Többször újraindítottam a routert, de semmi.
Előre is köszönöm a segítséget,

Tinia

#463 Felhasználó inaktív   B o b o o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 12:26

Sziasztok

A temaban szerepelo routerem van, de sajnos nekem is vannak vele problemaim. Vezetek nelkul hasznalom, es neha vmiert elmegy a kapcsolat. Illetve a kapcsolat megvan, latja a routert, azt irja hogy jo a jelerosseg, de megsincs net. Ilyenkor ha dosbol pingelem nem ernek vissza az adatok. Ha megmozgatom a routert vagy a gepemet altalaban ujra jo minden (kivancsisagbol a gep router tavolsagot lecsokkentettem fel meterre de igy is csinalja). A halokartya smcwpci-g 54 tipusu. Egy ismeros azt ajanlotta frissitsem a router firmware-t. Ezt megtettem, a gepem latja a routert, de vmiert most egyaltalan nincs net(most a router es a modem nem akarnak megbaratkozni?). Probaltam 1.12, 1.15 firmwareval is.

Elore is koszsonom a segitseget!

Boboo

#464 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 18:17

Idézet: B o b o o - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 12:26

Egy ismeros azt ajanlotta frissitsem a router firmware-t. Ezt megtettem, a gepem latja a routert, de vmiert most egyaltalan nincs net

Bios csere után újra kell konfigurálni a routert. Egy reboot vagy rendszer reset után a netkapcsolatot is, ugyanolyanra amilyen volt. Az új bios általában rendelkezik a régi tudásával.
Végsősoron az eredeti verzió is visszaállítható.
A mozgatásra megszűnő hiba letöbb esetben egy kontakthiba. Én a kábelre gyanakszom.
Írd majd meg, mire jutottál.

Szerkesztette: Gyula2222 2007. 09. 05. 18:18 -kor

#465 Felhasználó inaktív   Red Bull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 12:36

Sziasztok!
Vettem 1 SMC7004vbr routert, és az lenne a gondom, hogy Ventrillo alatt ha beszélek akkor a többiek szakaszokban hallanak engem 4-5 sec folyamatos 1-2 sec szünet, vagy kicsit késik.
Én a többieket jól hallom akadás nélkül.
A router beüzemelése előtt minden ok volt.
Most akkor a router a rossz, vagy csak be kellene állítanom valamit?
A segítséget előre is köszönöm.

#466 Felhasználó inaktív   candles 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:40

Tiszteletem!
Volna egy kérdésem. Van nekem egy SMCWBR14-G2 (Runtime Code Version V1.05 (Nov 10 2006 14:15:11)). Tökkéletesen működik mind a LAN mind a WLAN rész (hál istennek). A kérdésem az lenne, hogy amikor routert kerestem azt mondták nekem (az elado... lehet itt buktam el), hogy meg lehet oldani azt, ha bejelentkezik egy gép a hálózatra akkor be lehessen neki állítani, hogy mekkora sávszélességet kapjon. Ha meg lehet ezt oldani akkor hol találom? (LAN-os gépnek kéne nagyobb részt kapni, nem a WLAN-osoknak). (Amúgy 3 gép csatlakozik hozzá, 1WLAN, 2LAN (egy XP és egy 98-as... tudom, tudom de akkor is csak 1,2G vinyó van benne :) ). Remélem leírtam mindent. Ha már volt ilyen kérdés, akkor elnézést, ameddig én visszaolvastam ott nem találtam ilyet. Üdv, Gyertya

#467 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:52

Idézet: candles - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 19:40

Tiszteletem!
Volna egy kérdésem. Van nekem egy SMCWBR14-G2 (Runtime Code Version V1.05 (Nov 10 2006 14:15:11)). Tökkéletesen működik mind a LAN mind a WLAN rész (hál istennek). A kérdésem az lenne, hogy amikor routert kerestem azt mondták nekem (az elado... lehet itt buktam el), hogy meg lehet oldani azt, ha bejelentkezik egy gép a hálózatra akkor be lehessen neki állítani, hogy mekkora sávszélességet kapjon.

Szia! Hát ezzel a routerrel semmiképpen. :)

Mivel egyáltalán nem tud sávszél szabályzást, (pl QOS).

Amúgy meg nem a legfrissebb az 1.05-ös verzió hozzá, de ha minden OK, hozzá ne nyúlj :)

#468 Felhasználó inaktív   candles 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 20:04

Nagyszerű. Soha ne bízzatok egy eladóban ;). Amúgy hogy osztja szét a hálózatot? Ahogy esik úgy puffan (értem ezalatt, hogy ha az egyik gépen 1000-el dübörög a letöltés akkor a többi meg se tud mozudlni?) vagy harmadolja?

#469 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 23:22

Idézet: candles - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 20:04

Nagyszerű. Soha ne bízzatok egy eladóban ;).

Léteziknek a gépekre rakható sávszélesség határoló programok pl. a netlimiter.
Ezekkel az a gond, mivel nem látják a többi gépet, nem tudnak dinamikus elosztást.
Ez a router az aki kapja, marja elven működik.  Egy többcsatornás fájlcserélő lassan, de biztosan el tudja venni az összes erőforrást a szakaszos igényű gépektől.
Elvileg létezhetne spec. firmware hozzá, ami tudhatná. Ha fontos a dinamikus elosztás, akkor más router kell, mondjuk a 15.000-res kategóriából (Linksys WBR54GL).

#470 Felhasználó inaktív   dandan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 13:37

Sziasztok!
Egy wbr14-g routerrel akadnak gondjaim: pár hete elkezdett véletlenszerűen fagyogatni, naponta többször. Már két éves, de eddig egyáltalán nem tapasztaltam fagyásokat vele. Feltelepítettem a tudtommal legfrissebb firmware-t (v1.00.028), de semmi javulás. Van rá valami otthoni megoldás, vagy érdemesebb szervízbe vinni? Garanciális még, de nem szívesen nélkülözöm.
Előre is köszönöm az ötleteket!

#471 Felhasználó inaktív   Davserer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 11:24

Hy!
Van egy SMC7004VBR routerem és az a problémám, hogy ha engedélyezem az advanced firewall protection-t, akkor nem megy a counter strike neten keresztul. Hogy lehet megoladni, hogy mind a ketto menjen?

#472 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:27

Idézet: Davserer - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 12:24

Hy!
Van egy SMC7004VBR routerem és az a problémám, hogy ha engedélyezem az advanced firewall protection-t, akkor nem megy a counter strike neten keresztul. Hogy lehet megoladni, hogy mind a ketto menjen?

A link szerint a portforward nem mukodik:
http://www.portforward.com/english/routers...nter_Strike.htm

A DMZ egyenlo azzal, hogy nincs tuzfal.
A bridge mod nem tudom, hogy miben mas mint a szokvanyos mod.
Egyszerubb, ha szoftveres tuzfalat hasznalsz.

#473 Felhasználó inaktív   ssantaxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:37

Sziasztok!

Komoly gondom volna. Vettünk egy SMC7004vbr vezetékes router. Chellos netet szeretnén vele megosztani (DHCP). A net működik, összedugjuk a routert,lefuttatjuk a varázslót, kiírja minden ok. a browser alapú dolgok működnek, de ahogy msnt vagy torrentet indítok szétesik, mintha csak egy switch lenne bedugva...nézegettem a beallításokat az admin felületen és kiírja hogy DHCP kliensek: 1 darab, és az ipt, nade ha nyomok egy frissítést akkor a másik gépét írja ki. kb random. Az lehet gond hogy a másik gépen Millenium van? Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.

#474 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 11:44

Idézet: ssantaxx - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 11:37

Sziasztok!

Komoly gondom volna. Vettünk egy SMC7004vbr vezetékes router. Chellos netet szeretnén vele megosztani (DHCP). A net működik, összedugjuk a routert,lefuttatjuk a varázslót, kiírja minden ok. a browser alapú dolgok működnek, de ahogy msnt vagy torrentet indítok szétesik, mintha csak egy switch lenne bedugva...nézegettem a beallításokat az admin felületen és kiírja hogy DHCP kliensek: 1 darab, és az ipt, nade ha nyomok egy frissítést akkor a másik gépét írja ki. kb random. Az lehet gond hogy a másik gépen Millenium van? Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.

üDV

Hát ez elég különös, amúgy nem gond, hogy Millenium van az egyik gépen, de ugye DHCP engedélyezve van, és mindkét gép automatikus IP és DNS-re van állítva?

Ha ez ok, akkor legjobb ilyenkor mindent előlről kezdeni, resetelni a routert (hátulján kis luk), újraindítani, s mindent beállítani megint.

MSN+Torrent megfejtés bármi lehet, mindkét gépen menne egyszerre? Hány kapcsolattal? 400-500-nál többet egyszerre nem tud kezelni.

#475 Felhasználó inaktív   Gabesz1984 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:14

Sziasztok !!

Jó lenne ha tudnátok nekem segíteni, kérdésem a következő lenne.. nemrég vettem egy Laptop-ot, és ezen szeretném megcsinálni a vezeték nélküli netet, van 1 ADSL modemem, vettem hozzá egy vezeték nélküli routert, pontosaban egy SMCWBR14-G2-t, és egy wifi adaptert külön, mert a gépnek nincs beépített antennálya, és az lenne a problémám hogy nem tudom beállítani a routert, csatlakozik a netre, csak utána rögtön lefagy az egész gép, és nem tudom mi van rosszul beállítva, jó lenne ha segítenétek!

#476 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 04:11

Idézet: Gabesz1984 - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:14

Sziasztok !

Olvasgass itt szorgalmasan.
Mi fagy le? a laptop, vagy a router?

#477 Felhasználó inaktív   Gabesz1984 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:28

a laptop fagy le

#478 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 21:34

Idézet: Gabesz1984 - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 9:28

a laptop fagy le

Ha belép a netre, akkor a laptoppal van a gond, és nem is a beállításával, hanem legvalószínübb, a kártya meghajtóprogramja akad össze valamivel. Ha először hosszabban működött, még az sem kizárt, fogtál valami vírust.
Dugd fel a gépet madzaggal a routerre, esetleg router nélkül, és nézd meg mit csinál.

#479 Felhasználó inaktív   Lowrider 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 18:36

Hello!
Beszereztem egy ilyen SMC Wi-Fi routert.
Nem igazán tudom beállitani...Psp ről szeretnék netezni, a többi pc meg vezetékkel menne.
Ha valaki tudna seiteni, azt nagyon megköszönném!
:D

#480 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 11:26

Idézet: Lowrider - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 18:36

Nem igazán tudom beállitani...

Olvasgass vissza :)

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +