HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#641 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 09. 18:41

Idézet: Witya_ - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 16:31

KÖsz  :)  ja és azt hol lehet beállitani mert a torrent beállitásokat nem nagyon vágom :(
( ha ez számit am aktiv vagyok) és előre is kösz :)

Ez klienstől függ, de általában a beállítások kapcsolat részénél :) (maximálisan engedélyezett kapcsolatok, egyidejű letöltések, ilyesmi). Ezeket ne állítsd 100-120 fölé.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 09. 18:44 -kor

#642 Felhasználó inaktív   Witya_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 09. 18:55

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 18:41

Ez klienstől függ, de általában a beállítások kapcsolat részénél :) (maximálisan engedélyezett kapcsolatok, egyidejű letöltések, ilyesmi). Ezeket ne állítsd 100-120 fölé.

Köszi neked is :) Hát állitgattam itt ott, már lassan kezdem kapisgálni  :rolleyes:
Majd meglátjuk hogy milyen lesz majd :) kössz mégegyszer :)

#643 Felhasználó inaktív   pajesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 21:14

Sziasztok!

Vettem egy SMCWBR 14-G2 routert, és azt szeretném tudni, hogy a tűzfalában mit érdemes beállítani?
Javarészt sima internet, torrent, és msn fut!

#644 Felhasználó inaktív   anubis666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 09:03

Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy én nem vagyok nagyon otthon a routerek terén.
van egy fent említett smc routerem. a pc-m kábellel csatlakozik rá, és egy laptopot akarok wi-fi vel hozzácsapni még.
milyen beállításokat kell belőni a router lapján. oda már beléptem, csak nem tudom miket kell beállítani.
előre is köszi

#645 Felhasználó inaktív   anubis666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:13

érdekes, olvasgattam a hozzászólásokat.
nekem pont fordítva van, van egy pc-m kábellel és egy laptop wifin, a laptom működik, a pc nem.
mi a francot csináljak, vagy állítsak be???
légyszi segítsetek.
köszi

#646 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 19:15

Idézet: anubis666 - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 18:13

a laptom működik, a pc nem. mi a francot csináljak, vagy állítsak be???

A routeren be kell állítani, h az tárcsázza a netszolgáltatót.
A kliens gépen meg a hálózati kapcsolatot automata IP címkéréssel, vagy a router alhálózati címtartományában fix címmel, és a router IP, mint átjáró megadásával.

#647 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 18:03

SMC7004VBR EU routerem van és két gép közül az egyikről állandóan ledob. Még magát a routert se tudom elérni, hogy valamit megnézzek. E közben meg vígan pörög a net a másik gépen. A ledobást hol az egyik, hol a másik gépen produkálja szóval azt se hiszem, hogy magával az egyik géppel lenne a probléma. Fogalmam sincs mi válthatja ki a problémát! ADSL netem van. SMC oldalán néztem hátha van vmi firmware, de nem találtam.

Tudna vki segíteni??? :confused:

#648 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 00:28

Idézet: dean23 - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 18:03

SMC7004VBR EU routerem van és két gép közül az egyikről állandóan ledob. Fogalmam sincs mi válthatja ki a problémát!

Ezt a típust nem ismerem, de ha nincs sávszélességmanagement, akkor az egyik gép oly annyira le tudja fogni az összes erőforrást, h a másiknak semmi nem marad.

#649 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 10:40

Ez a sáv managemant a routerban kellene legyen vagy egy programmal megoldható?

#650 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 22:15

Idézet: dean23 - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 10:40

Ezt a router és a vezérlőprogramja tudja, ha tudja.
Szerintem nem a vason, hanem a firmwaren múlik.

#651 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 09:43

Az pedig nincs sajnos! Van, hogy mindkettő gépet lelöki! Valószínűleg veszek egy másik routert, talán Linksyst!

#652 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 11:46

Idézet: dean23 - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 11:40

Végszükség esetén megoldhatod Netlimiter-rel.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#653 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:01

Kedves Fórumozók!

Lehet, hogy már volt hasonló kérdés, de sajnos nincs időm mindet végignézni...

Úgy gondoltam, hogy egy SMC VBR 7004-es router beállítása után nem lesz probléma a lecserélésekor egy nagyon hasonló SMC WBR 14T-G-vel, de van!

1. A hálózati kapcsolattal (LAN és WLAN) nincs gond, de az internettel igen!
A CD-s installáláskor jelzi a kapcsolat felépülését (bejelentkezés elfogad, stb.), de a konfigurációba való belépés után már "Disconnected" jelzést ad.
A router vezetékkel kapcsolódik a "szerver" PC-hez, a notebook-okhoz pedig alapvetően WLAN-nal (vagy ugyancsak vezetékkel).
Mivel a mobil gépek más hálozatban is használatosak, mindegyiken az automatikus címkiosztás mellett saját alternatív fix IP cím is be van állítva.

2. Úgy olvastam, hogy a routert 54 és 108 Mbp-os változatban is forgalmazzák. Én eredeti, bontatlan (fóliázott) csomagban vásároltam 108-asként. Ennek ellenére a hálózati sebességet csak 54-esnek jelzik a kapcsolódó gépek. A Toshibám-on a maximális átvitel 300 Mbps, ami tudtommal nincs korlátozva, mégis 54 Mbps-on megy a kapcsolat. Ez a konfigurációban állítható-e vagy esetleg egy kis "finom átverés"? Ja, a forgalmazó egyelőre szintén tanácstalan...

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv, Vino

#654 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 09:33

Idézet: vino-et-veritas - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 13:01

Kedves Fórumozók!

Lehet, hogy már volt hasonló kérdés, de sajnos nincs időm mindet végignézni...

Úgy gondoltam, hogy egy SMC VBR 7004-es router beállítása után nem lesz probléma a lecserélésekor egy nagyon hasonló SMC WBR 14T-G-vel, de van!

1. A hálózati kapcsolattal (LAN és WLAN) nincs gond, de az internettel igen!
A CD-s installáláskor jelzi a kapcsolat felépülését (bejelentkezés elfogad, stb.), de a konfigurációba való belépés után már "Disconnected" jelzést ad.
A router vezetékkel kapcsolódik a "szerver" PC-hez, a notebook-okhoz pedig alapvetően WLAN-nal (vagy ugyancsak vezetékkel).
Mivel a mobil gépek más hálozatban is használatosak, mindegyiken az automatikus címkiosztás mellett saját alternatív fix IP cím is be van állítva.

2. Úgy olvastam, hogy a routert 54 és 108 Mbp-os változatban is forgalmazzák. Én eredeti, bontatlan (fóliázott) csomagban vásároltam 108-asként. Ennek ellenére a hálózati sebességet csak 54-esnek jelzik a kapcsolódó gépek. A Toshibám-on a maximális átvitel 300 Mbps, ami tudtommal nincs korlátozva, mégis 54 Mbps-on megy a kapcsolat. Ez a konfigurációban állítható-e vagy esetleg egy kis "finom átverés"? Ja, a forgalmazó egyelőre szintén tanácstalan...

Előre is köszönöm a segítséget.

Azóta javult a helyzet!

1. A "kedves" szolgáltató időközben megváltoztatta a belépési rendszert, így hiába próbálkoztam a régebbi beállításokkal...
Persze az újjal - amit egy napig tartott kideríteni az állandóan foglalt telefonjuk miatt - minden tökéletes!

2. A 108/54 Mbps kérdés még most sem rendeződött.

Van egy újabb kérdés is:
Hogyan célszerű beállítani a WLAN biztonsági részét, hogy illetéktelenek ne tudjanak kapcsolódni a rendszerhez, de ne legyen túl bonyolult sem?

Előre is köszönöm!
Üdv, Vino

#655 Felhasználó inaktív   pesztijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 11:42

helllo az lenne a problémám hogy vettem egy smcwbr14s-n2 routert
chellos netem van(UPC) és dinamikus ip-t állitottam a wanon belül a beálitásokban mivel upc azt modta telefonban  nagyon mást nem állitottam be ezután rácsatlakozott wifin keresztül egy ideig ment is aztán megprobáltam wpa beállitani na ekkor a hálozatok keresésénél megadtam a jelszot majd identitás ellenörzése cimmel keresi a hálozat és nem tud rácsatlakozni mi lehet a baj az online jel világit a routeren szoval nettel nem lehet baj mert ha a routert és a gépet a vezetékkel öszedugom akkor van net stb csak akkor van baj ha wifin probálom légyszi segitsetek kösz

ja és ha visszaállitom a routert gyári beállitásra (ugye kezdetben még igy látta a wifi és volt netem )most már mindig ezt irja ki
(identitás ellenörzése)

#656 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 16:22

Idézet: pesztijoe - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 11:42

helllo az lenne a problémám hogy vettem egy smcwbr14s-n2 routert

Olvasgass vissza, van a fórumon chellos és wifi beállítás is.
A gyári értékek visszakapásához nyomj egy hosszú legalább 10 másodperces resetet.

#657 Felhasználó inaktív   Dzsonzon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 19:43

Sziasztok!

Vásároltam egy SMC routert. Nagyon meg vagyok elégedve vele, egy dolgot azonban szeretnék megoldani. Jelszavas védelmet a rácsatlakozáshoz. Napokig azt hittem, hogy az "smcadmin" átírása ezt jelenti. Azonban hozzám került egy notebook, ami gond nélkül megtalálta a vezeték nélküli hálózatot és bizony kapásból, gond nélkül csatlakozott. Gondolom én, hogy a http://192.168.2.2.1 az, ahol ezt be lehet állítani? De hol? Próbálkoztam, de több kárt okoztam, mint hasznot. Most működik, de mindeféle pin és jelszó nélkül. Hogy lehet ezt megoldani, hogy ne lássa az egész lépcsőház, ha akarja? :)

#658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 20:00

Idézet: Dzsonzon - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 20:43

Vásároltam egy SMC routert. Nagyon meg vagyok elégedve vele, egy dolgot azonban szeretnék megoldani. Jelszavas védelmet a rácsatlakozáshoz. Napokig azt hittem, hogy az "smcadmin"

smcadmin a router rendzsergazda jelszava, ezzel tudod állogatni. Wireless jelszó az más. Wireless/security menüpont kell, ott meg WPA kulcshoz beírni valamit.

Meg gondolom az smc nevezetű SSID-t sem írtad át, azt is kellene valami, dzsoninetje vagy hasonlóra.
Make love not Wor.

#659 Felhasználó inaktív   Dzsonzon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 07:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 20:00

smcadmin a router rendzsergazda jelszava, ezzel tudod állogatni. Wireless jelszó az más. Wireless/security menüpont kell, ott meg WPA kulcshoz beírni valamit.

Meg gondolom az smc nevezetű SSID-t sem írtad át, azt is kellene valami, dzsoninetje vagy hasonlóra.

Köszönöm. Értem. Ezt a WPA kulcsot, már beírtam egyszer. Ilyenkor van az, hogy a windows tűzfalat ki kell kapcsolni? Mert valami nagyon megakadt, amikor a notebook valóban rákérdezett, hogy mi a jelszó? Én beírtam és beállt, mint Józsi bácsi 2 vodkától. Se kép, se hang.

#660 Felhasználó inaktív   kissk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 19:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 20:00

Én tegnap vettem 1 smcwbr14-g2 routert és nagyon nem tudom hogy hogyan kell beállítani a wpa kódot!elolvastam az egész topicot de nem tudom!
Az lenne előszöris a kérdésem hogy hol van ez a wireless menűpont amelyben ez a security almenűpont találhatő!
válaszotokat előre is köszönöm!
kk :respect:

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »