HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#601 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 17. 09:41

Idézet: joahun - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 12:16

Sziasztok!
Van egy kis gondom vettem egy smcwbr14-G2 es router
t-online os netem van. Következő a gond:
A tonline annk idején mikor elöfizettunk a modemhez adott
telepítö cd t az van fenn össze kötötttema router és a modemem.
Csatlakozok a tonline által megadott cuccal és megy minden zsir
(Tehát a routerhez kapott CD t nem is használtam )
Van egy wifis laptopom ráakarok csatlakozni a routerem re elkezd csatlakozni és nem történik semmi.
Van egy link ahol elvileg be tudom állítani a router egy alap jelszóval de nem enged be azt írja h roszz
jelszót adtam meg. Mi lehet a baj valaki esetleg ha tudja írjon pls kösz

Szia, először is jobb lenne ha néha használnád az írásjeleket.

Másrészt, ha még soha nem léptél be a router admininsztrációs felületére, hogy gondolod hogy tudsz rá csatlakozni, ha egyáltalán nincs beállítva a wi-fi-s része?

Ennyiből szinte semmit sem lehet kideríteni, a router alap jelszava 'smcadmin' kisbetűvel. Hogy hogy jön ide a T-onlineos "telepítő CD", azt sem értem.  :think:

#602 Felhasználó inaktív   hüpnosz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 25. 13:57

Üdv!
Kéne 1 kis help. Adva vagyon 1 smcwbr14-g2 wireless router, 1 d-link modem, és 2 gép. 1 hete azon a gépen, amelyikhez a router vezetékkel csatlakozik, és amelyikre bejön a net (gép1), lehalt a net. Ha kiveszem a routert a rendszerből, és csak modemen keresztül próbálok csatlakozni, akkor tökéletesen müxik minden. Amelyik gép wifin kapta a netet (gép2), azon sincs net "természetesen". Router restart megvolt (gombnyomással és kihúz-bedug verzióval is), nem oldotta meg a problémát. A routeren a PPoE/DSL feliratú  led indításnál 1* bevillan, aztán meg sem nyikkan többet, nem világít, nem villog. A router adminfelülete nem érhető el böngészőből, "Az oldal nem jeleníthető meg" üzenetet kapok (holott ennek helyi hálóról kéne müxenie, nem?). A hálókártya DHCP-vel b-osztályú címet kap, mivel a router ip-jéhez nem nyúltam, és az ugye c-osztályú alapból, állítottam kézzel egy c-osztyályú ip-t a hálókártyának, hátha úgy bejön az adminfelület, de ez sem jött be.  Olvastam, h ezeknek a routereknek van vmi gondjuk a ppoe csatlakozással, és firmware-frissítés esetleg orvosolhatja a problémát, de mivel nincs adminfelület, nincs fw-upgrade sem. Ha vkinek lenne 5lete routercserén kívül, azt +köszönném

#603 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 14:19

Pontosan milyen IP-címet is kapsz?

A router a 192.168.2.1 címen van alapból, ha a gépnek fix ip-t adsz, akkor az a 192.168.2.x -be tartozzon, átjárónak a 2.1-et add meg. Az eléggé fura hogy nem megy az adminfelület...

A reseteléshez pedig folyamatosan nyomva kell tartani a reset-gombot rajta 5-6 másodpercig. Amúgy alapból DHCP szerver engedélyezve van, semmit sem kell mókányolni az ip-címeknél.

Szerkesztette: Kory 2008. 04. 25. 14:20 -kor

#604 Felhasználó inaktív   hüpnosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 15:02

Ezt az ip-t kapom:
[img=http://img118.imageshack.us/img118/4586/ipconfiggz4.jpg]
(persze DHCP-vel)

A resetet úgy csináltam, ah kell, sőt, még ki is húztam az egészet a konnektorból 1 rövi időre, hátha. Tudom, h az ip-ket nem kell bántani, de (és ezt az előbb nem írtam, sorry) futtattam a router cd-jén lévő varázslót, és mikor konfigurálni akar, az első lépésnél azt írja ki, hogy "Adapter gateway ip adress does not match wireless barricade router ip address.", il h indítsam újra a routert, majd a varázslót. Ebben sztem igaza is van, mert a router ip-je az alap 192.168.2.1, a hálókártyáé meg a fent látható. Ezután nyúltam kézzel az ip-khez, és úgy állítottam be, ah Te is írtad (192.168.2.2 a hálókártya, 255.255.255.0 a maszk, gateway 192.168.2.1), de nem lett jó.

Szerk.: sorry, az imeageshack kifogott rajtam, szóval ezt kapom DHPC-vel:
ip: 169.254.176.154
maszk:255.255.0.0

Szerkesztette: hüpnosz 2008. 04. 25. 15:06 -kor

#605 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 25. 16:12

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 16:02

Szerk.: sorry, az imeageshack kifogott rajtam, szóval ezt kapom DHPC-vel:
ip: 169.254.176.154
maszk:255.255.0.0

Ez azt jelenti, hogy nem kapsz DHCPvel. Kapcsolat világít, kábel jó, tűzfal ha van hozzáigazítottad? Routernek alapban ki kellene osztania valami 192.168.2.x IP-t, valahol 100 felett.
Make love not Wor.

#606 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 16:30

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 16:02

..

A resetet úgy csináltam, ah kell..

Nem rendesen restelted!
Áram alatt nyom resetgomb, nyomva tart és nyomva tart és nyomva tart, egészen addíg amíg a ledjei el nem kezdenek villogni.  Ekkor elenged.

#607 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 16:57

Idézet: Kory - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 15:19

A reseteléshez pedig folyamatosan nyomva kell tartani a reset-gombot rajta 5-6 másodpercig.

SMCnél jóval tovább. De minden cuccra érvényes, hogy majd villog, ha elég volt neki. Akkor még kicsit nyomni kell, aztán akkor tán már jó is lesz.
Make love not Wor.

#608 Felhasználó inaktív   hüpnosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:15

Köszi Mkinek az 5leteket, de eddig semmi.

Idézet

Nem rendesen restelted!

De igen, úgy, ah Te is írtad.

Idézet

Kapcsolat világít, kábel jó, tűzfal ha van hozzáigazítottad?

A PPoE/DSL ledet leszámítva minden világít, kábel jó (több kábellel is próbáltam, amik máshol működtek), tűzfalat kikapcsoltam, h ne zavarjon be.

Próbáltam parancssorból ipconfig/renew-val, ott azt írja, h nem lehetséges, mert a dhcp szerverhez való kapcsolódási idő túllépte a maximálisat. Próbáltam kézzzel is játszani az ip-címekkel, 192.168.2.20 a gépnek, 255.255.255.0 maszk, alapértelmezett átjáró és dns 192.168.2.1 (ez lenne ugye a router, ha működne a dolog), de így sem jó, és az alapértelmezett átjárót sem tudom megpingelni (nem jön válasz 6áridőn belül). Próbáltem már másik hálókártyával is, de semmi.

#609 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:32

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 16:15

Köszi Mkinek az 5leteket, de eddig semmi.

Ha rádiós kapcsolattal sem tudod elérni, akkor nincs új ötletem, valószínüleg van egy döglött routered.
A reset gomb lenyomása után csináltak valamit a ledek?
Az IP amit kapsz, az olyan, mintha a netszolgáltatód adná.
Ez van amikor a modem lan portba van dugva (szvicsként működik), vagy ki van kapcsolva a routolási funkció (nem emlékszem, ez a router tudja-e).

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 04. 26. 16:39 -kor

#610 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:01

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 17:32

Az IP amit kapsz, az olyan, mintha a netszolgáltatód adná.

Netszolgáltató DHCPje rendes IP-t szokott adni, ez olyan, amikor semmit nem kap, aztán a win generál magának.
Make love not Wor.

#611 Felhasználó inaktív   hüpnosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:02

A resetet nyomtam x ideig, de amíg nyomtam, nem villogtak. Viszont ha felengedtem (JÓVAL több, mint 5-6 sec után), akkor a Power led kivételével az összes kialudt, elkezdtek villogni, aztán folyamatosan világítottak(kivéve az ominózus PPoE/DSL-t, az 1 villanás után lehalt).
Viszont új fejlemény: gép2-ről, ami wlanon kapja a netet, elérem a routert (fogalmam sincs, h hogy, eddig az sem ment). Ott ugye + lehet nézni, h mik csatlakoznak még a routerre,és ott látja gép1-et, ami kábellel van összekötve a routerral, ráadásul jó ip-vel. Szal a router mintha kiosztaná a jó ip-t,de gép1 nem kapja meg. Ez mi a francért lehet?
(Bocsi, h fárasztom itt a jónépet, de én kifogytam az 5letekből. És köszi az 5letbörzét  :) )

Szerkesztette: hüpnosz 2008. 04. 26. 18:04 -kor

#612 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:13

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 18:02

ott látja gép1-et, ami kábellel van összekötve a routerral, ráadásul jó ip-vel. Szal a router mintha kiosztaná a jó ip-t,de gép1 nem kapja meg.

Akkor próbára dugd fel gép2-re a routert, az sem kizárt, h beköszönt a gép 1-re egy csótány.
Az eredményt majd írd meg, kíváncsivá tettél.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 04. 26. 18:16 -kor

#613 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:15

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:02

A resetet nyomtam x ideig, de amíg nyomtam, nem villogtak.

Viszont új fejlemény: gép2-ről, ami wlanon kapja a netet, elérem a routert (fogalmam sincs, h hogy, eddig az sem ment). Ott ugye + lehet nézni, h mik csatlakoznak még a routerre,és ott látja gép1-et, ami kábellel van összekötve a routerral, ráadásul jó ip-vel. Szal a router mintha kiosztaná a jó ip-t,de gép1 nem kapja meg.

NYOMD TOVÁBB!

Ha egyikről eléred a routert, másikról meg nem, akkor az csak egy dhcp kérés lehet, a tűzfalad esetleg lefogja, ZA pld, mániákusan olyna, hogy hiába kapcsolod le, csak szopoltat.
Make love not Wor.

#614 Felhasználó inaktív   hüpnosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:34

Nyomtam 2 percig a resetet, elkezdtek villogni a led-ek, reset felenged. Utána kialudt a Powert leszámítva az összes led, 1 ideig úgy is maradtak. A helyi kapcsolatnál feljött, h 1 hálózati kábel nincs bedugva. 1 pillanara kigyulladt az összes led, aztán már csak az égett, ami kell (Power,WLAN,WAN,LAN1,a PPoe/DSL nem), kért új ip-címet, és megint megkapta ezt a szutyok 169.254.176.154-et. Tűzfal Agnitum Outpost volt, de kapott 1 uninstallt, csakh tényleg biztosra menjek.

#615 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:53

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:34

Nyomtam 2 percig a resetet, elkezdtek villogni a led-ek, reset felenged. Utána kialudt a Powert leszámítva az összes led, 1 ideig úgy is maradtak. A helyi kapcsolatnál feljött, h 1 hálózati kábel nincs bedugva. 1 pillanara kigyulladt az összes led, aztán már csak az égett, ami kell

Na, akkor még powert kihúzod, bedugod, fél perc alatt bebootol, akkor nyomsz a hálózati kapcsolatnak javítást.
Make love not Wor.

#616 Felhasználó inaktív   hüpnosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 09:05

Kihúztam, bedugtam, bebootolt, frissítettem volna, de: "Nem sikerült a probléma kijavítása, mert nem hajtható végre a következő művelet: az ip-cím megújítása. Segítségért forduljon a hálózat kezelőjéhez." Segítségért fordultam saját magamhoz, de eredménytelenül :). Parancssorból, ipconfig/renew-val sem m1, azt írja, hogy a dhcp szerverhez való kapcsolódási idő túllépte a maximálisat.

Idézet

Akkor próbára dugd fel gép2-re a routert, az sem kizárt, h beköszönt a gép 1-re egy csótány. Az eredményt majd írd meg, kíváncsivá tettél.

Csótány nincs, azon kezdtem, h futtattam vírusírtót+spyware-keresőt (mind1ikből több fajtát is, nem találtak semmit). Tudom, h attól függetlenül, h nem találtak, még lehetnek, de csak nem. A próba necces, mert gép2 elég messze van a nettől, 1előre nincs elég hosszú kábelem, de ha lesz, kipróbálom, aztán jelzek, én is marha kíváncsi vok :). Végső elkeseredésemben lehet, h winfos reinstall lesz, néha csodákat művel :).

/*Off: idézésnél hogyan tudom azt +oldani, h az is ott legyen, h kitől idézek, és mikor írta a hsz-t, ah Nálatok is látom?*/

#617 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 09:41

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 9:05

/*Off: idézésnél hogyan tudom azt +oldani, h az is ott legyen, h kitől idézek, és mikor írta a hsz-t, ah Nálatok is látom?*/

A hsz fletti "Válasz" gmbra katt, ekk a mot idéz.

Írs közb persz az als, dézet mező a felesleg kveszed.

Szerkesztette: Öregszem 2008. 04. 27. 09:42 -kor

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#618 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 10:55

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 10:05

Kihúztam, bedugtam, bebootolt, frissítettem volna, de: "Nem sikerült a probléma kijavítása,

Parancssorból, ipconfig/renew-val sem m1, azt írja, hogy a dhcp szerverhez való kapcsolódási idő túllépte a maximálisat.

Innetől nem SMC kérdés, hanem a géped lanja bajos. DHCP esetleg nem fut, vagy töröld ki a hálókártyát, majd rakd vissza, ilyesmik.
Make love not Wor.

#619 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 11:03

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 9:05

A próba necces, mert gép2 elég messze van a nettől, 1előre nincs elég hosszú kábelem,

2 dugó 52, 2 törésgátló 56, szerelés 180, madzag 66/méter + áfa
9 m-es kábel pécsen a Dibucnál épp egy ezres, ha cross (keresztkötéses) szerelést kérsz, akkor két gép közvetlen kapcsolatához is jó.
A próba megoldható úgy is, h egy sima kéteressel mész át, és ott dugod fel a modemet és a routert.
Ha műkxik a rádiós rész, akkor onnan is felprogramozható a router. A belső IP és a rádiós kapcsolat  állítgatása nem javallott, mert hiba esetén resettel kezdhető az egész előlről.
Elvileg egy biosfrissítés is elintézhető innen is, ha véletlenül az sérült volna. Érdemes lenne megnézni, a wan-ba dugva mit produkál, távszervíz módban, ha nincs letiltva (és gyári beállításban, ha jól emlékszem, nincs) onnan is bármi megcsinálható.
Írtad, h időtúllépést írt a géped. Állítható a válszravárás ideje.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 04. 27. 11:13 -kor

#620 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 12:12

Idézet: hüpnosz - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:34

Nyomtam 2 percig a resetet, elkezdtek villogni a led-ek, reset felenged. Utána kialudt a Powert leszámítva az összes led, 1 ideig úgy is maradtak. A helyi kapcsolatnál feljött, h 1 hálózati kábel nincs bedugva. 1 pillanara kigyulladt az összes led, aztán már csak az égett, ami kell (Power,WLAN,WAN,LAN1,a PPoe/DSL nem), kért új ip-címet, és megint megkapta ezt a szutyok 169.254.176.154-et. Tűzfal Agnitum Outpost volt, de kapott 1 uninstallt, csakh tényleg biztosra menjek.

A jelen esetben valami tuti a kábellel lesz vagy a gép hálókártyájával, esetleg a Win hálózati szolgáltatásokkal.

Megpróbáltad a routeren más LAN portba dugni a gépet? 2-3-4-esbe?

Amúgy eszembe jutott egy tcpip.sys-t (rosszul) fertőző spyware szerűség, ami tök hasonlót csinál....csak ott nem indulnak a hálózati szolgáltatások tőle, ami pont előidézheti a fenti gondot. Az is lehet hogy rootkit.

Én kézzel megnézném a tcpip.sys-t, méret és dátumügyileg és a szolgáltatásokat is.

Szerkesztette: Kory 2008. 04. 27. 12:14 -kor

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.