SMC Router beállítás SMCWBR14t_G
Elküldve: 2009. 04. 01. 17:43
Elküldve: 2009. 04. 03. 15:22
el tudnátok mondani az elejétől mit hogy kell csinálni?Onnantól hogy leáramtalanítom a modemet aztán összedugom a netkábel aztán a táp be stb...
pls.....
Elküldve: 2009. 04. 03. 16:04
Explorerből be a router kezelőfelületébe. Ott internetcsatlakozás paramétereinek (szolgáltatófüggő) beállítása.
Ha nem állítottál el semmit, akkor a router kioszt a gépednek egy Ip címet és azon keresztül már csöpög is a net.
A gépeden ekkor a csatlakozásnál mindennek automatára kell legyen állítva.
Szerkesztette: Gyula2222 2009. 04. 03. 16:10 -kor
Elküldve: 2009. 04. 03. 20:57
Elküldve: 2009. 04. 04. 01:07
Idézet: baaka - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 20:57
Ha teheted, alakítsd át a rendszert, h a routerbe menjen a modem.
Egyébként a gépben kell engedélyezni a netmegosztást és kialakítani egy hidat az USB bemenet és a hálókártya kimenet közé.
A hálókártyának definiálni egy fix IP-t, és a routerrel ehhez a fix IP-vel kapcsolódni.
Esetleg ha csak egy notit akarsz meghajtani a router wifijéről, akkor a lanba dugva használhatod sima rádiós szvicsként minden konfigurálás nélkül (a rádiós részre persze érdemes rárakni a titkosítást, egyébb nyalánkságokat).
Elküldve: 2009. 04. 04. 11:52
így csinálom most azt mondjátok meg mit csinálhatok rosszul:
-tcp/ip-nél kiírom az adatokat(ip,stb)
-leáramtalanítom a modemet és összedugom a kábeleket a routerrel
-áramot bekapcsolom bebútol mind a kettő
-tcp/ip -be bemegyek és manuálisan megadom a kírt adatokat
-bemegyek a netes felületű installba a psp-m em keresztül és setup wizardra rámegyek
beállítok mindent és az utolsó pontba beírom a mac adresshez a modemem fizikai címét
-kikapcsolom a gépet áramtalanítok
-majd újra áram gpc bekapcs de net nincs a pc-m em csak a routeren keresztül a psp-mem
ennyi nem tudom mit csinálok rosszul
mit csinálhatok rosszul??PLS segítség !már nagyon idegesít
Elküldve: 2009. 04. 04. 12:17
Elküldve: 2009. 04. 04. 14:05
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 12:17
igen
Elküldve: 2009. 04. 04. 19:01
Idézet: baaka - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 14:05
Akkor töröld ki a hálózati kapcsolatodat és futtsad le a varázslót.
Elküldve: 2009. 04. 05. 06:34
Elküldve: 2009. 04. 05. 11:23
Idézet: baaka - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 6:34
Akkor legalább írd le, h mik vannak beállítva.
Milyen a neted? automatikusan jön az USB csatiba a net, vagy valamely tárcsázót használsz?
Fut a gépeden (engedélyeztél netmegosztást) egy híd, amely továbbengedi a netet a hálókártyára?
Futtatsz a gépeden valamilyen szerverprogramot?
Megpróbálkozhatsz még a Win hálózatikapcsolat helreállító programjával is (Az MSN-en keresztül is elő tudod hívni).
Elküldve: 2009. 04. 05. 12:22
De elmondom mége 1x mi a problémám...
most van a pc-m en net de nincs csatlakoztatva a router!
De ha csatlakoztatom a router megcsinálom a konfigurációkat amit már feljebb leírtam akkor viszont csak a routeren van net és a pc-n nincs az istenért se.
Szerkesztette: baaka 2009. 04. 05. 12:24 -kor
Elküldve: 2009. 04. 05. 15:05
Idézet: baaka - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 12:22
Egyszer kéne, rendesen.
Q01. Hova jön be a net? (milyen nevű dobozba, milyen csatin)
Q02. Honnan, millen draut megy a PC-be?
Q03. Hol van a rauter?
Q11. Hova jön be a net? (milyen nevű dobozba, milyen csatin)
Q12. Honnan, millen draut megy a PC-be?
Q13. Hol van a rauter? Mi hová van dukva benne?
Q14. Honnan tudod, hogy a rauteren van net?
Q21. Mifán terem a "Pr-es" net? hogy néz ki?
Q: Mire akarod használni a rautert?
Elküldve: 2009. 04. 05. 17:55
-pr telecom-os netem van
-motorola modemem van(sbv5120e surfboard cable modem)
-usb kábelen megy a pc be a modemből a net
-a router pedig csak a modembe van dugva egy netkábellal(azzal a müanyag átlátszófejü kábellal)
-hogyha megvan a konfig akkor csak a routeren van net onnan tudom hogy megnézem psp-n(rem tudod mi az a psp) de mivel nem sikerült megcsinálni hogy legyen a pc-n és a routeren is net ezért most levettem a router és most csak simán van úgy net ahogy az előbb leírtam
UI:az a megoldás amit most mondtam az régen így működött szuperul nekem csak le lett véve a router 1-2 nap ra és most már nem tudom hogy csináltam régen (mit hogy)
Elküldve: 2009. 04. 05. 18:21
Ezeddig abban a hiszemben voltam, h a számgéped hálókártyája van összekötve a routerrel.
Ha a gépeden nem változtattál semmit, akkor a modemnek hívott összetett készüléknek kell megmondani, h az USB kimenetére is adja ki a netet. Ebben nem tudok segíteni, hogyan (nem ismerem a kütyüt).
Ha több lan kinenete is van, akkor (feltehetően a számgépednek van UTP-s bemenete) célszerű azt használni és megszűnik a gondod.
Amúgy, ha segítséget kérsz, célszerűtlen magas lóról lenézően beszélni.
Elküldve: 2009. 04. 05. 19:08
Idézet: baaka - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 20:04
USB-t elfelejted, routert összekötöd a modemmel, routerbe meg a gépeket. Itt a routercseréhez fel kell hívni az ügyfélszolgálatot. Én évekkel ezelőtt dolgoztam vele, de ott 1 gépre aktiválva volt a net, ha cserélted, akkor az új MAC addresst be kellett diktálni. Most nem tudom miképpen van, de gyanítom ugyanígy. Ügyfélszolga felhív, megmondod gépet cseréltél.
Elküldve: 2009. 04. 13. 19:31
Segítséget szeretnék kérni. Én teljesen amatőr vagyok a kérdéshez és amatőr felhasználó választ szeretnék:_)) newbie guide-ot lépésről lépésre.
van egy Thomson THG540 t-onlineos cucc, kapcsolódik az asztali gépemhez, minden jó minden frankó automatikus szerintem.
Abban kérnék infót, hogy van egy SMC-WBR14-g2 wireless routerem és azzal szeretnék megoldani wireless netet a laptopra is, persze hogy legyen a főgépen is:_)) lépésről lépésre valaki lenne olyan rendes és elmagyarázná, hogy hogyan kell megcsinálni.
Előre is köszönöm
Elküldve: 2009. 04. 14. 10:12
Idézet: baaka - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 20:04
Jahno írtam meg a tutit!
Szóval:
Modemből utp kábel a router wan portjába. Utána a router 1-2-3-4-es portjából (mindegy, hogy melyikből) megy utp kábel a gépekhez.
A trükk ott van, hogy a modem utp csatlakozása más mac address-t (fizikai címet) használ, mint az utp-s portja.
Neked valószínűleg csak az usb-s mac address van engedélyezve a szolgáltatónál. Bár ennek ellent mond a psp-s beírás.
Célszerű lenne, hogy amikor még usb-n van összekötve a gép a modemmel, akkor indítasz egy parancssort a gépen, és beírod, hogy 'ipconfig /all'. A futtatás eredménye lesz többek között az usb port virtuális hálókártyájának mac address-e (12 jegyű hexadecimális számsor, pl.: 00-13-4F-9B-5C-AF). Ezt írd fel valahova.
Ezután kötözgesd össze a routert és a gépeden az elején leírt módon. Ha fizikailag jól van kábelezve, akkor kapcsold csak be a routert.
Ha feléledt a router, akkor lépj be az admin felületére. Ip címét egy parancssorba beírt 'ipconfig' utasítással tudod megnézni -> azt eredmények között az 'alapértelmezett átjáró' sorban találod. Ezt az ip-t írd egy böngésző (pl. Internet Explorer) címsorába minden http://, meg www nélkül, csak a számokat pontokkal elválasztva.
Kell egy kis találékonyság a router menüjének kezeléséhez, de valamit Neked is ki kell találnod.
Szóval itt tudod megnézni, hogy van-e net -> wan kapcsolat ip címe. Ha ez 0.0.0.0, vagy 169.x.x.x, vagy 192.x.x.x, akkor nincs neted (192 kezdetűnél még elvileg lehet, de nagyobb a valószínűsége annak, hogy ezt a modem adta, mint hogy a szolgáltató).
Ha van neted, akkor örülj, ha nincs, akkor azt azért próbáld meg, hogy beállítod az előzőekben az usb kapcsolatról kiolvasott mac address-t. Olyat keress, hogy 'mac address clone', vagy legalábbis klónozás.
Hirtelen a teljesség igénye nélkül ennyi. Még lehetne ragozni, hogy ugye kábeles a net, és nem adsl, meg hasonlók, de hirtelen ez is sok.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

Súgó
A téma zárva.