HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#801 Felhasználó inaktív   Khalida 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 01. 11:40

Sziasztok,
nekem elég érdekes problémám adódott:
fél éve nem használtam a routeremet, most ismét be akartam üzemelni, de legnagyobb meglepetésemre, az admin felületemen megadott név visszaállt SMC-re  jelszavam eltűnt, és nyitott lett (magyarul eltűnt a jelszó), és ami még bosszantóbb, nem tudom visszaállítani őket, mert az admin felületet nem tudom elérni. (a kiszolgáló nem található)
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak?
Előre is köszönöm!  :think:

#802 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 01. 12:03

Fuss neki mégegyszer, önellentmondást írtál.
Ha nem tudod elérni az adminfelületet, akkor miből gondolod, h megváltozott az adminnév?
Ha resetelsz egyet (10-15 másodperc), akkor minden visszaáll a gyári alapbeállításra.
A resetgomb több készüléknél valamelyik matrica alatti likból érhető el.

#803 Felhasználó inaktív   Khalida 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 22:22

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 12:03

Fuss neki mégegyszer, önellentmondást írtál.
Ha nem tudod elérni az adminfelületet, akkor miből gondolod, h megváltozott az adminnév?
Ha resetelsz egyet (10-15 másodperc), akkor minden visszaáll a gyári alapbeállításra.
A resetgomb több készüléknél valamelyik matrica alatti likból érhető el.

OK.
Valóban, kicsit pongyolán fogalmaztam, de már nem láttam a pipától.
Szóval, fél éve nem használt routeremet szüleimnél szerettem volna ismét üzembe helyezni. Amikor még én használtam, az admin felületen adtam egy fantázianevet a hálózatomnak. Ez az általam megadott fantázianév (amihez én kb 2 éve hozzá sem nyúltam)  változott meg SMC-re, amit abból látok, hogy a router bekötése után a laptop ezt az "SMC" nevű hálózatot érzékeli. Ezek után akartam ismét fellépni a routerem admin felületére, de oldalbetöltési hibát ír ki már napok óta. Még bejelentkezni sem lehet. (tehát nem az admin nevem változott meg, mert odáig el sem jutok)
A rezetelést még valóban nem próbáltam.
2 hét múlva megyek újra haza, majd megpróbálom azt is. De ez nem befolyásolhatja az admin felület elérését.
Üdv:
Khalida

#804 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 03. 22:26

Idézet: Khalida - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 23:22

A rezetelést még valóban nem próbáltam.
2 hét múlva megyek újra haza, majd megpróbálom azt is. De ez nem befolyásolhatja az admin felület elérését.

Lehet a szomszédé az SMC...

Kábeles kapcsolat, DHCP ad IP-t? Másrészt ha máshova vitted, akkor úgyis jelszó, bigyó, egyszerűbb resetelni, nem?
Make love not Wor.

#805 Felhasználó inaktív   fantomtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 10:08

Sziasztok,tök amatőr vagyok,egy hónapja van egy smc7004vbr routerem,eddig semmi problémám nem volt vele.Pár napja a szolgáltatóm(PR) lecserélte a modemet,most nem kell bejelentkeznem,de azóta megfelezi a két gép között a sebességet.Valamit be kellene állítanom ? és hogyan ?,hogy ne felezze el a két gép között a sebességet.
Léccí írjátok meg hogy érthető legyen.Előre is kösz a segítséget.
fantomtom

#806 Felhasználó inaktív   endvan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 19:53

Hello, az a problema adodott fel az SMC routerem beallitasanal, hogy miutan beallitom a dolgokat es connectet nyomok nem kapcsolod be, ettol elteroen megy a wifi, de nem tudok egyszerre ket geprol(laptoprol) feljelentkezni a netre!!! Valami otletetek nincs, hogy tudnam megoldani?

#807 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 20:24

Idézet: endvan - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 19:53

miutan beallitom a dolgokat

Valami otletetek nincs, hogy tudnam megoldani?

Szerintem máshogy kéne beállítani a dolgokat.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#808 Felhasználó inaktív   klrt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:22

Sziasztok!
SMC WBR14T-G EUA  (V.2)
Supplier part no.:752.8825 típusu routerem van. Ami  kb:10 percenként úgy dönt hogy nem csinál semmit. Firmware frissítésre gondoltam, de ehhez nem találtam sehol. Kérdezem, hogy mondjuk a "SMCWBR14T-Gv2_ETSI_v2.06" aminek leírásában szintén nem szerepel(csak ezek vannak benne:752.8698; 752.8699; 752.8889).  Azért jólenne hozzá? Vagy honnan lehet beszerezni?
Előre is kösz a segítséget!

#809 Felhasználó inaktív   Kxomi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 11:44

A probléma (őrület határán):
Van két SMC WBR14S-N2-es routerem. Tudják a wds-t (a legfrissebb firm).
Az első megosztja az ADSL-t és ehhez szeretném a másodikat wifis AP-ként hozzákapcsolni WDS-sel, (egyik földszint, másik padlás).
Már ezerféle verziót kipróbálatm, de szerintem valami alaphiba lehet, mivel a másodikon nincs net.
1. ugyanarra az SSID-re, csatornára  és titkositatlanná vettem mindekettőt.
2. első: LAN IP 192.168.2.1, második LAN IP 192.168.2.2
3.WDS-en gyönyörűen látják egymást (WIFIS MAC cimek OK)
4. DHCP-t csak az elsőben engedélyeztem
5. Az elsőn kikapcsoltam a tűzfalat a biztonság kedvéért.
5. A másodikon mit kell még állitani? Hogy lesz belőle wifis AP?
(VAn egy Routing menű, de fogalmam sincs mit kezdjek vele?)
NEm is igen látják egymást csak a WDS-en.

Asus P5LD2-VM, Pentium D805  -----  10.4.6

#810 Felhasználó inaktív   sanya0115 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 14:29

sziasztok,
tegnap akartam uzembe helyezni 1 routert az asztali pc-m illetve a laptopom kozott.
sikerult is szepen beconfiguralni es csatlakozni akartam a laptoppal, ami sikerult is de szinte egyetlen egy *.hu-s domaint nem akart behozni(sem a laptopon, sem az asztali pcn), minden mast sikerult neki, es 1-2 magyart is megnyitott. eloszor dns szerver beallitasokra gyanakodtam, de ugyan azt a dns szervert olvasta be maganak, mint amit nekem a telefonban diktaltak le a diginetesek.
a routeren ki van kapcsolva a tuzfal, a ket gepen pedig alap windowsos tuzfal van.
ha barkinek van otlete az pls ossza meg velem is.
a valaszokat elore is koszonom.

router: SMCWBR14-G2
netkapcsolat: diginet 30/20

az ugyfelszolgalaton csak annyit tudtak mondani, hogy nyomjak 1 hard resetet a routeren, ami megtortent de a hiba tovabbra is fennall.

#811 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 05. 14:39

Idézet: sanya0115 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 15:29

de szinte egyetlen egy *.hu-s domaint nem akart behozni(sem a laptopon, sem az asztali pcn), minden mast sikerult neki, es 1-2 magyart is megnyitott.

MTU. Jó eséllyel.
Make love not Wor.

#812 Felhasználó inaktív   sanya0115 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 14:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 14:39

MTU. Jó eséllyel.

eletemben eloszor csinaltam ilyet, szoval 1 kicsit egyszerubben ha kerhetnem :)

#813 Felhasználó inaktív   sanya0115 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 15:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 14:39

MTU. Jó eséllyel.

576<=MTU Value<=1492

1492-rol atirtam 576-ra de aakor sem volt jo, persze ha ez az amirol beszeltel :s

#814 Felhasználó inaktív   adolfo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:37

Hello.
Nekem is van egy olyan problémám,hogy lecseréltem routeremet egy SMCWBR14t_G -re.Feltételezem,hogy nincs gond vele,a szolgáltatóm UPC,az előző routerrel volt internetem most meg nincs.Belépek a menübe ,dinamikus ip cím,MAC klónozás és úgy tudom a többi automatikusan konfigurálódik a modem ki be kapcsolódásával.Sajnos az internet mégsem jön be.Ötlet,esetleg valakinek ugyanilyen router és mi a teendő?!
Előre köszi. :confused:  :rolleyes:  :think:

Szerkesztette: adolfo 2009. 06. 18. 21:38 -kor

#815 Felhasználó inaktív   Ex-taxis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 16:02

Sziasztok!
Mi a csoda az a "sending OFFER"? Tegnapig ment a vezetéknélküli internetmegosztás (SMCWBR14-G2) két laptopra és egy vezetéken az aztali gépre. Egyszer csak az egyik lapiról eltünt a net, újraindítottam a routert, most már a másik lapin sincs net, csak az asztali gépen. A DHCP Client Logban megjelenik mindhárom gép ipje, de a Security Logban a két laptop ipje mellé sending OFFER-t ír és nem azonosított hálózat jelenik meg a laptopokon. Mit tegyek? Előre is köszi a segítséget!
Üdv.: Ex-taxis
Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magadon bosszút állni!

#816 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 14:20

Idézet: Ex-taxis - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 17:02

Sziasztok!
Mi a csoda az a "sending OFFER"? Tegnapig ment a vezetéknélküli internetmegosztás (SMCWBR14-G2) két laptopra és egy vezetéken az aztali gépre. Egyszer csak az egyik lapiról eltünt a net, újraindítottam a routert, most már a másik lapin sincs net, csak az asztali gépen. A DHCP Client Logban megjelenik mindhárom gép ipje, de a Security Logban a két laptop ipje mellé sending OFFER-t ír és nem azonosított hálózat jelenik meg a laptopokon. Mit tegyek? Előre is köszi a segítséget!
Üdv.: Ex-taxis

a Sending Offer a routertől egy DHCP discover kérés után megy a kliens felé. A router kapott egy IP lease request-et, ergó kérnek tőle a pool-ból egy IP címet kiosztásra. Ezután a kliensnek küldenie kell(ene) egy DHCP request-et, ami úgy néz ki nem történik meg.
Gondolom a tűzfalad egyik kliensen sem fogja a 67-68-as portokat (UDP), és a routeren sem tiltottad le ezeket.
Ha windowsos a két laptop, akkor próbáld meg a wifi kapcsolat tulajdonságainál "Javítás"-t.
Ha így sem megy, akkor esetleg router restart és/vagy restore default (előtte a config-ot mentsd le, hogy ne kelljen mindent újraconfigolni, csak visszatölteni).

-C0pp3rM!n3-

#817 Felhasználó inaktív   Ex-taxis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 12:15

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 15:20

a Sending Offer a routertől egy DHCP discover kérés után megy a kliens felé. A router kapott egy IP lease request-et, ergó kérnek tőle a pool-ból egy IP címet kiosztásra. Ezután a kliensnek küldenie kell(ene) egy DHCP request-et, ami úgy néz ki nem történik meg.
Gondolom a tűzfalad egyik kliensen sem fogja a 67-68-as portokat (UDP), és a routeren sem tiltottad le ezeket.
Ha windowsos a két laptop, akkor próbáld meg a wifi kapcsolat tulajdonságainál "Javítás"-t.
Ha így sem megy, akkor esetleg router restart és/vagy restore default (előtte a config-ot mentsd le, hogy ne kelljen mindent újraconfigolni, csak visszatölteni).

-C0pp3rM!n3-

Köszi!
Ezeken már túl vagyok. Valami komolyabb gond lehet.

#818 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 13:20

Idézet: Ex-taxis - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 13:15

Köszi!
Ezeken már túl vagyok. Valami komolyabb gond lehet.

static IP-vel kézzel beállítva mennek a laptopok ?

-C0pp3rM!n3-

#819 Felhasználó inaktív   Ex-taxis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 22:28

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 14:20

static IP-vel kézzel beállítva mennek a laptopok ?

-C0pp3rM!n3-

Ezt kipróbáltam, a tálcaikon szerint volt net, de a gépek nem nyitottak meg egy oldalt sem. Javítás + getavay kézzel beírva, így volt net, de nem stabil, hol volt, hol pedig nem. Garis a router csere lesz belőle. Köszi a tippeket.

#820 Felhasználó inaktív   vpetra 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 19:35

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ma vettem egy smc wbr14-g2 routert, a telepítése során viszont a link status-ra disconnectedet írt ki. Ezt hogyan lehetne megváltoztatni? köszi

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.