HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#81 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 31. 09:47

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 17:58

Nem vagyok egy biztonsági szakértő a témában, de azt olvastam, hogy a MAC szűrés csak bohóckodni jó, ha vki komolyan be akar törni a hálózatotokra, akkor ez nem akadály. No de persze jön a kérdés: ki a franc akarna betörni hozzánk?
Port forward: a DC++-al kapcsolatban tudok nyilatkozni; a Virtual Server alatt a 1412-es portnál a TCP-t és az UDP-t is átirányítottam az asztali gépemre, így aktívként megy a DC.
Titkosítással kapcsolatban: WPA2-t használok TKIP titkosítással, passphrase-nek beállítottam egy jó hosszú jelszót, így WLAN-on csak akkor lehet kapcsolódni, ha ismeri valaki a jelszót. WEP titkosítás nem ajánlott!!! Bővebben: van ilyen topik itt a fórumon, ahol ezt jobban kifejtik.

Sztem azért ez nem teljesen van így, persze ha valaki nagyon be akar törni hozzád akkor tökmindegy mit csinálsz. MAC szűrésnél valóban megoldható úgy a dolog hogy az illető átírja a MAC adress-ét a tiedre de ehhez ismernie kell a tiedet amit elég nehezen tud meg, főleg ha kliensként csatlakozol a ruterre. Ha meg nem tudja a MAC-et, még azt sem látja hogy van a közelben ilyen wifi-s rúter.
Én azért oldottam meg így, mert nemnagyon akarok jelszavazni...

#82 Felhasználó inaktív   smc-saci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 31. 11:01

Idézet: Still - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:44

Nekem is ilyen ruterem van, a G2-es fajtából. Van benne MAC szűrés Access Control menüpont alatt van. Sőt ha pontos akarok lenni 2 helyen is van ilyen egyik a Security/Wireless a másik a Security/Firewall menüpont alatt, ami furcsa hogy csak a tűzfalas macszűrés műxik nekem, mert ha másikat kapcsolom be akkor onnantól kakukk, nem látja agép a rutert és nincs más hátra mint a reset.
Ahogy nézem itt néhányan eléggé lefikázták a rutert de nekem semmi bajom a kapcsolattal. Nem szakadozik nem kell resetelni a rutert, és ami fontos egy cseppet sem melegszik, épphogy langyos....
Viszont a port forwardolás nekem sem működött rajta a NAT/Virtual Server alatt, ha külön adtam meg TCP és UDP-t akkor sem... viszont megoldódott a probléma a DMZ-nél, viszont így nem védi a gépem a ruter... ez van...

Ha a Wifi macszűrésre vagy a Port forwardolásra tud valaki megoldást azt szívesen hallgatom.
Firmware-t pl. nem találtam a ruterhez...

Tegnap minden biztonsági beállítást kipróbáltam. Mind működik. A Wifis macszűrésnél (nekem) akkor működik rendesen, ha a "Allow" és a "Deny" gombokat fordítva használom. (fel vannak cserélve?)

#83 Felhasználó inaktív   smc-saci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 11:05

Idézet: Still - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 9:47

Sztem azért ez nem teljesen van így, persze ha valaki nagyon be akar törni hozzád akkor tökmindegy mit csinálsz. MAC szűrésnél valóban megoldható úgy a dolog hogy az illető átírja a MAC adress-ét a tiedre de ehhez ismernie kell a tiedet amit elég nehezen tud meg, főleg ha kliensként csatlakozol a ruterre. Ha meg nem tudja a MAC-et, még azt sem látja hogy van a közelben ilyen wifi-s rúter.

Ha automatára állítod a csatlakozásod a saját hálóra, akkor nem kell beírogatni a jelszót.

#84 Felhasználó inaktív   smc-saci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 11:07

Idézet: por2000 - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 8:14

Sziasztok!
Köszi a segítséget.
Tegnap én nem a firewall mac szűrést próbáltam és tényleg behalt a gép, sehogy sem láttam.
Ma majd akkor a másikat próbálom ki.
A többi titkosítást is probáltam, de akkor nem müködött, megadtam én jelszót, majd az ő generált jelszavait, de egyik sem ment. A környezeteben van néhány wifi és ők is WPA2-t használnak, TKIP titkosítással.
Tovább próbálkozok, de majd meglátjuk mi lesz.
Remélem a legjobbakat.
Van különbség xp home, vagy prof. között? Mert egyik gépen ez a másikon az van.
AMugy lehetséges hogy van net, meg icq, de az msn akkor sem megy?
Üdv:Peti :cool:

A különböző módszereknél figyelj a jelszó hosszokra, mert visszajelzést nem ad, egyszerüen nem működik.

#85 Felhasználó inaktív   por2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 13:14

A jelszó hossz tényleg érdekes dolog, mert a routeren van két fajta, de a számítógépen másik két fajta van.
Pl routeren ha jól emlékszem, 64 és 128 bites, a gépen viszont 50 valahány és 100 valahányas.
NA midnegy, most még dolgozom este tudom csekkolni, hogy mi lesz az eddigi ötleteitekből, de köszönöm előre is.
Üdv  ;)

#86 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 13:25

Idézet: por2000 - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 14:14

A jelszó hossz tényleg érdekes dolog, mert a routeren van két fajta, de a számítógépen másik két fajta van.
Pl routeren ha jól emlékszem, 64 és 128 bites, a gépen viszont 50 valahány és 100 valahányas.
NA midnegy, most még dolgozom este tudom csekkolni, hogy mi lesz az eddigi ötleteitekből, de köszönöm előre is.
Üdv  ;)

WEP

64bit = 40bit key + 24bit IV
128bit = 104bit key + 24bit IV
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#87 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 13:27

Idézet: Still - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 10:47

MAC-et 1 másodperc kideríteni.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#88 Felhasználó inaktív   por2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 19:49

Sziasztok!
A MAC szűrést beállítottam de nemtudtam leellenőrizni, a titkosítás még nem megy, csakmost épp az a gondom, hogy ez egyik gépen vanb midnen net, fasza dolog, de a másik gépre a routervagyis a dhcp szerver nem oszt ki alapértelmezett átjárót, csak az ip cimet és alhálózati maszkot.
Ez miért lehet? JAvítással sem jön helyre! Ötlet? Köszi!
Üdv:Peti :reklamacio:

#89 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 16:46

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 13:27

MAC-et 1 másodperc kideríteni.  :Đ

Ha kliens a gépem, 1 másodperc alatt kideríted wifin keresztül a szomszéd lakásból hogy mi a wifi kártyám mac-je?

Mondd már el hogy? Tényleg érdekel a dolog.

#90 Felhasználó inaktív   origo111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 14:24

Légyszi segítsetek nekem a router beállításában. ( SMC )
a Gateway és a Primary dns sorba mit kell írni, hogy tovább engedjen instalálni az eszközt ?

#91 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 21:24

Idézet: origo111 - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 15:24

Légyszi segítsetek nekem a router beállításában. ( SMC )
a Gateway és a Primary dns sorba mit kell írni, hogy tovább engedjen instalálni az eszközt ?

Ha ADSL-ed van nem nagyon kell beírni oda semmit se, feltéve ha jól értettem a kérdést.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#92 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 22:24

Gateway: azon router IP cime, ahonnan kapod a netet. (felteve, ha a te routered nem kozvetlenul a modemre van kotve, hanem van elotte masik. Ha modem van elotte, akkor ures.)
Primary DNS: amit az ISP megad, kulonben csak IP cimmel tudsz barmit megcimezni.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 09. 04. 22:24 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Global Player 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 20:58

Sziasztok!

SMCWBR14-G2-es routerem van egy asztali géppel (ADSL) és egy notebookkal amelyik WLAN-on keresztül kapcsolódik. Az a problémám, hogy a MSN-ben láthatatlan vagyok mások számára. (az állapot: elérhető :-)) Én látok mindenkit,  üzenni is tudok nekik, ők is tudnak visszaírni, de nem elérhető partnerként szereplek náluk. A probléma akkor kezdődött amikor a routeren egy factory resetet eszközöltem. Tudnátok segíteni?

#94 Felhasználó inaktív   solar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 13:33

sziasztok!

kérdésem a következő lenne: van egy  smcwbr14-g2 routerem amit bekonfigoltam. bekapcsolás után a kijelzők jelzik, hogy a router kapcsolódott a netre illetve hogy melyik gépek vannak kapcsolatba vele(egyenlőre csak kábelen). minden megy is szépen és a beállítások között is azt írja connected. viszont egy idő mulva a wan kijelzö elalszik a beállító panelen is azt írja hogy disconnected viszont a net megy tovább. a kérdésem arra vonatkozik hogy ilyenkor mi a helyzet (normális ez vagy nem kell vele foglalkozni)  és hogy a router beállított tűzfala ilyenkor pl. működik-e? ami ugye fontos lenne mert a gépeken nem mindegy hogy vannak beállítva a tűzfalak.

előre is köszönöm a segítséget!!

#95 Felhasználó inaktív   delfin33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 12:38

sziasztok!

Egy SMCBR14UP routeren szeretném azt beállítani a következőt. Néhány gépről szeretném letiltani, hogy a böngészővel internetezzenek, viszont a leveleiket meg tudják nézni és levelet fogadni is tudjanak. Próbáltam beállítani a Network filtert (outbound), de csak az lett az eredmény, hogy az egész forgalmat letiltotta arról a gépről. Valaki csinált már ilyet vagy van valakinek ötlete?

Köszi!

#96 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 12:49

HI!
Van egy SMCWBR14T-G routerem.
Azt szeretnem megerdeklodni hogy valaki nem tudja e hogy lehet ezzel a routerel WOL-t (Wake On LAN) hasznalni akar software cserevel, vagy ahogy megoldhato.
A masik hogy van egy kis problemam a cuccal:
Az egyik szamitogep egy SMC EZ Connect 108 Mbps Wireles USB 2.0 Adapter-el csaatlakozik, es ha sok cucc megy rajta huzamosabb ideig akkor megszakad.
Segitsegeteket elore is koszonom.
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#97 Felhasználó inaktív   Rival 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 14. 23:00

Látom, itt is sokaknak meggyűlt a problémája a WBR14-G2 csodával. A nálam lévő két jómadárnál jelentkező probléma: fagyás, leszakadás a netről úgy 2 órán belül biztosan.  :( Azonban úgy néz ki, hogy megleltem a gyógyírt, legalábbis már három hete stabilan működnek firmware frissítés után.

v1.02 firmware WBR14-G2 v2 routerhez: Letöltés

v1.06 firmware WBR14-G2 v1 routerhez: Letöltés

Hogy honnan derül ki, hogy v1 vagy v2, most hirtelen nem tudom megmondani, de az biztos, hogy ha az egyik nem megy fel, a másik lesz az, tehát elbaltázni nem lehet a verziók összecserélésével, "nem megfelelő formátum" hibaüzenettel elhajt. Remélem, segít. Nekem bejött...  :up:

#98 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 07:50

Idézet: Rival - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 0:00

Hogy honnan derül ki, hogy v1 vagy v2, most hirtelen nem tudom megmondani

Biztosat én sem tudok mondani, de a kezem között megfordultaknál az egyiken alul volt a reset gomb, a másikon hátul.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#99 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:07

Az SMC-nél érdeklődtem, és úgy tűnik, hogy a 752.8576 part no.-rel rendelkező routerek a v2-esek, a 751.8267-es routerek v1-esek.

#100 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 08:30

No nekem is akadt egy problémám ezzel a ruterrel, amúgy megvagyok vele elégedve viszont azt csinálja hogy kb 2-3 hét folyamatos működés után, bekapcsolom a laptopom, és eccerűen nem találja meg, tehát semmilyen eszközt nem jelez a laptop. Viszont a másik 2 gép ami kábelesen van rákötve a ruterre az tökéletesen megy, és a net is megy rajta. Ezen csak komplett ruter reset segít, de akkor állíthatom be újra a MAC adresseket, ez elég idegesítő, már másodszorra játszotta el.

Valakinek valami ötlete?

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.