HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#841 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 08. 09:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 16:53

Vezeték nélkülinél a WPA kulcsot kell keresned.

Igen, a wireless menüben, security, vagy encryption pont alatt (utóbbi jelenti a titkosítást) találhatók a támogatott protokollok: wep, wpa. Beállítod valamelyiket, mondjuk ahogy Jahno is írta, a wpa-t, megadsz egy kulcsot (elmented, stb.), majd a kliens gépről csatlakozva, ha kéri a kulcsot, akkor ott is megadod, s kész.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#842 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 09:23

Idézet: mustang85 - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 9:42

Sziasztok!
...

A router WAN beálításainál meg van adva, hogy a kapcsolat PPP, meg a név/jelszó? Mert utána a router behív, s a kliensek (mindegy, hogy vezetékes, vagy anélküli) már nem ppp-n mennek be, mivel ők csak a routerhez fognak kapcsolódni. Tehát a klienseken nem szabad ppp-vel foglalkozni, csakis a router WAN (szolgáltató felőli) oldalán!

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 08. 09:23 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#843 Felhasználó inaktív   mustang85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 08. 09:47

Igen, a beállítás során a home network settings/WAN settings-nél a PPPoE-t választottam. Megadtam a felhasználónevet, jelszót és beállítottam h auto-connect legyen (bár a keep session beállitás is gyanús, de azzal se működött).
Én is úgy szeretném h ne kelljen tárcsázni a gépeken hanem automatikusan legyen  net ha elinditom a gépet, csak éppen valamiért nem akar összejönni a dolog és egyelőre máshogy nem tudok netezni.  Teljesen tanácstalan vagyok.
Az előfordulhat mondjuk, hogy a TVNETWORK mondjuk csak egy két fajta routert támogat (pl TPLINK) és az SMC-t azt nem?
Mivel próbálkozzak még h sikert érjek el?

#844 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 13:17

Idézet: mustang85 - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 10:47

Az előfordulhat mondjuk, hogy a TVNETWORK mondjuk csak egy két fajta routert támogat (pl TPLINK) és az SMC-t azt nem?

Nem, a router típusa teljesen mellékes KELL hogy legyen, a protokoll az, ami összeköti őket, az pedig kemény szabvány.

A router konfigurációs oldalán a státusz környékén mutatja, hogy kap-e az ISP-től IP-t, ott is tudod csekkolni, frissítgetve az oldalt, újracsatlakozva, stb. Egyelőre kliens gép nélkül. Tehát hogy a WAN port "rendben" van-e. A keep session nem tudom, mit jelent... :confused:

#845 Felhasználó inaktív   mustang85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 15:56

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 13:17

A router konfigurációs oldalán a státusz környékén mutatja, hogy kap-e az ISP-től IP-t, ott is tudod csekkolni, frissítgetve az oldalt, újracsatlakozva, stb. Egyelőre kliens gép nélkül. Tehát hogy a WAN port "rendben" van-e.

Az ISP gondolom a szolgáltatóm. Onnan nekem fix IP-m van, nem változik és úgy vettem észre h azzal nincs gondom. A status oldalon az alábbiakat látom:

INTERNET
Link Status DISCONNECTED (Ha Static IP módba és nem PPPoE-ként telepitem a routert ez connect de akkor sincs net, nekem kell tárcsáznom a tárcsázó progival h a hálózatra kerüljek)
------------------------------------------------------------------------------
Home Network (LAN)
IP Address 192.168.2.1
Subnet Mask 255.255.255.0
DHCP Server Enabled
Firewall Enabled
UPnP Enabled
Wireless Enabled

--------------------------------------------------------------------------------
INFORMATION
Numbers of DHCP Clients 2
Runtime Code Version V1.14 (May 13 2009 16:10:22)
Boot Code Version 0.01
LAN MAC Address 00-13-F7-E5-17-8D
Wireless MAC Address 00-13-F7-E5-17-8F
WAN MAC Address 00-13-F7-E5-17-8E  --------> Ez most nem egyezik meg az ipconfigba lévő fizikai címmel. Korábban ez is rendben volt de ma bementem a baoltba ahonnan a router származik és ott azt javasolták h állitsam vissza a gyári beállitást és telepitsem újra a dolgokat...

A router kijelzőjén világít a WAN, a WLAN és a LAN1 is, egyedül az a szerencsétlen PPPoe/ADSL le sötét...:(

#846 Felhasználó inaktív   mustang85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 22:02

Siker, pénz, csillogás a mozivásznon!
Számomra logikailag nem fér össze a dolog de a lényeg h bejött.
Tömören:
Visszaállitottam a gyári beállitást, angol útmutatóval újrapakoltam mindent ahogy kell, de akkor se működött. Se a PPPoE-s se a static IP-s beállítás. Végső elkeserédesemben gondoltam kipróbálom a Dinamic IP módot. Klónoztam a MAC Address-t lementettem és láss csodát működik mind a két gépen.
Nem értem, h ez most h van de annál jobban örülök. :)

Köszönöm a segítséget!

#847 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 07:11

Idézet: mustang85 - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 16:56

...

Azt hogy fix IP-d van, hogy kell érteni? A gépeden kell beállítani, vagy pedig a géped dhcp-vel kéri? Mert ha utóbbi, akkor a "fix" csak annyit jelent, hogy a géped dhcp, s mindig ugyanazt kapja, de attól még dhcp kell, azaz nem szabad a gépen beállítani IP-t.

Ha így van, akkor ez esetben megtévesztő a "fix IP" elnevezés, ugyanis sokan azt gondolják, hogy a kliensen előre beállított IP-ről van szó, pedig nem.

Igen, az ISP a szolgáltató (Internwet Service Provider).

A dinamikus IP a router WAN oldalán pont ezt jelenti, azaz KÉR IP-t a szolgáltatótól, dhcp-n, s az most mindegy, hogy mindig ugyanazt kapja (mert itt ezek szerint ugyanazt kapja), a lényeg, hogy kérnie KELL! Ezért megy így.

ps.: remélem, nem néztem el semmit.

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 09. 07:12 -kor

#848 Felhasználó inaktív   mustang85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 10:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 7:11

A dinamikus IP a router WAN oldalán pont ezt jelenti, azaz KÉR IP-t a szolgáltatótól, dhcp-n, s az most mindegy, hogy mindig ugyanazt kapja (mert itt ezek szerint ugyanazt kapja), a lényeg, hogy kérnie KELL! Ezért megy így.

Korai volt az öröm... Ma reggelre behalt a rendszer. Igen az IP-t a szolgáltatótól kapom (ami ugye állandó) és ahogy írtad ha jól vettem észre azt onnan kéri le. Este simán ment, reggelre elhajította magát.

Igazából azt sem értem hogy ha nekem tárcsázós netem van felhasználónévvel jelszóval h mehetett simán így, hogy nem kért se nevet se jelszót és azt se értem hogy ha egyszer így ment akkor most miért nem megy...
Kár h nincs olyan beállitás h dinamikus IP PPPOE-vel kombinálva...
Lehet vissza kellene vinni szervízbe a cuccot...

#849 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 10:42

Idézet: mustang85 - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 11:16

Korai volt az öröm...

Mi a firmware verziója?

#850 Felhasználó inaktív   mustang85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 13:22

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 10:42

Mi a firmware verziója?

ha ez az adat arra vonatkozik akkor ennyi:

Runtime Code Version V1.14 (May 13 2009 16:10:22)

Ha nem, akkor hol tudok utánanézni?
Lehet egy upgrade lenne az üdvözítő?

#851 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 19:22

Idézet: mustang85 - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 14:22

...
Lehet egy upgrade lenne az üdvözítő?

Nem, ez friss, nekem régebbi volt, semmi baj nélkül... Bár fejből nem tudom, a hivatalos honlapjukon meg tudod nézni, ez hivatalos firmware-e, vagy csak valami hekkelt. :(

#852 Felhasználó inaktív   Puttokány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 10:25

Helló nekem is lenne egy problémám a fent említett csodával kapcsolatban
Namármost vettem egy ilyen cumót "olcson-jót" csomagban együtt egy usb-s adapterrel

Egy hálózat össze van rakva, amiben van egy gép kábellel rákötve a routerre, meg van 2 asztali pc wlan-adapterrel
Az a problémám, hogy a kábeles gép és az egyik wlan adapteres látja a hálózatot, van net is, de az a gép amelyiken a routerhez adott usb-adapter van, egyáltalán nem látja!
Az se lehet a gond hogy behalt az usb, mert a város másik végén lévő hálózatot látja, csak a sajátot nem :D

WPA jelszavazás van, SSID szórás kilőve, MAC-szűrés nincs

Ha valaki tud megoldást, szívesen fogadom

#853 Felhasználó inaktív   mustang85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 12:36

Idézet: Puttokány - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 10:25

Helló nekem is lenne egy problémám a fent említett csodával kapcsolatban

Hali!

Én is így szereztem be a cuccot mint te. Router plusz adapter. Az adapterhez adtak egy telepítőt elvileg amit ha felteszel akkor ott is be kell állítani ezt a WPA-s dolgot lehet h azért nem látja mert ott véletlenül elállítódott és akettő nincs szinkronban. Vagy esetleg ami hirtelen eszembe jut még azaz h a wireless beállitásnál a WI-Fi channel alacsonyra van állítva.
Amúgy nálam szerencsére felismerte kapásból a dolgokat, így sajnos hirtelen több ötletem nincs a gondra.

(Megjegyzem: Két napja n+1-edjére újratelepitettem ezt a szuper cuccost PPoE-ként és gyors lekopogom: jelenleg is működik... Tudja a fene h mit problémázott eddig...)

#854 Felhasználó inaktív   tomcsi816 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:13

Sziasztok!

Az a probléma merült fel az SMCWBR14-G2 EU routeremnél, hogy iszonyatosan belassítja a netet. DIGI-s kábeles netem van. Szimplán a modemet a géppel összedugom akkor megvan a kellő sebesség amire előfizetek. De ha már közbe iktatom a ezt a "fantasztikus" routert akkor szinte elviselhetetlen lassú a net. A routert mindenféleképpen használnom kell, mert a többi gép wifi-n kapcsolódik hozzá. Próbálkoztam firmware update-val de ez sem oldotta meg a problémámat. Mi lehet a baj?

#855 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:44

Idézet: tomcsi816 - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 12:13

Sziasztok!

Az a probléma merült fel az SMCWBR14-G2 EU routeremnél, hogy iszonyatosan belassítja a netet. DIGI-s kábeles netem van. Szimplán a modemet a géppel összedugom akkor megvan a kellő sebesség amire előfizetek. De ha már közbe iktatom a ezt a "fantasztikus" routert akkor szinte elviselhetetlen lassú a net. A routert mindenféleképpen használnom kell, mert a többi gép wifi-n kapcsolódik hozzá. Próbálkoztam firmware update-val de ez sem oldotta meg a problémámat. Mi lehet a baj?

Szépen dobd ki a kukába és vegyél valami rendes routert helyette.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#856 Felhasználó inaktív   tomcsi816 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 11:50

Idézet: VKP - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 11:44

Szépen dobd ki a kukába és vegyél valami rendes routert helyette.

köszi.....

#857 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 03. 13:28

Idézet: tomcsi816 - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 12:50

köszi.....

Sajnos igaza van.

#858 Felhasználó inaktív   Krampux 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 08:05

Üdvözletem Istenek!
(Nekem legalábbis mindenki Informatikai Isten aki többet tud az adott témáról mint én, ergo MINDENKI... )

Nos a bajom - aminek a megoldásához segítséget kérek - a következő.

Koptatja a netet nálam egy ilyen SMC WBR14-G2 rettenet már egy ideje és sunyi módon az őrületbe kergetett, egy olyan hibával ami évek óta keseríti a lelkem. Sokat játszom multiban és a haverokkal a
Ventrilon tartanám a kapcsolatot, de ez a nyüves router ( mint utóbb kiderül, ő  a hunyó ) ezt nem teszi lehetővé azzal, hogy a legváratlanabb pillanatokban úgy elcseszi a hangot, hogy a mikrofonban kimenő jel egy iszonyatos torz statikus zörejjé változik ami halláskárosodást okoz a haveroknak.

minden olyan hibalehetőséget végigszálaztam már ami csak számításba jöhetett, míg egy hirtelen ötlettől vezérelve ki nem iktattam a routert a rendszeremből. azóta nincs hang hiba. A baj csak az, hogy a net megosztására ( routerre ) szükségem van itthon és pénzem sincs most új, másfajta lomot venni.

Marad tehát a kérdés.

a fentebb említett szörnyeteg setupjában mit és milyen paraméterekre kellene ebállítanom ahoz, hogy a jövőben ne legyenek ilyen problémáim.

Köszönöm előre is a témához érkező ÉRDEMI hozzászólásokat .
( Kalandorok, poénkirályok kíméljenek... )

Krampusz ( akinek a nevét valaki már lefoglalta itt...)

#859 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 30. 08:30

Elsőnek jöhetne egy firmware frissítés is ha van, hátha önmagában segít.
Megpróbálhatod Virtual Serverként beállítani a Ventrilot. Más hasonló programmal is gond van?

#860 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 08:32

Idézet: tomcsi816 - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 11:50

köszi.....

Kukába ne, ugyanis veszélyes hulladék. :)

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.