Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 13:17
A router konfigurációs oldalán a státusz környékén mutatja, hogy kap-e az ISP-től IP-t, ott is tudod csekkolni, frissítgetve az oldalt, újracsatlakozva, stb. Egyelőre kliens gép nélkül. Tehát hogy a WAN port "rendben" van-e.
Az ISP gondolom a szolgáltatóm. Onnan nekem fix IP-m van, nem változik és úgy vettem észre h azzal nincs gondom. A status oldalon az alábbiakat látom:
INTERNET
Link Status DISCONNECTED (Ha Static IP módba és nem PPPoE-ként telepitem a routert ez connect de akkor sincs net, nekem kell tárcsáznom a tárcsázó progival h a hálózatra kerüljek)
------------------------------------------------------------------------------
Home Network (LAN)
IP Address 192.168.2.1
Subnet Mask 255.255.255.0
DHCP Server Enabled
Firewall Enabled
UPnP Enabled
Wireless Enabled
--------------------------------------------------------------------------------
INFORMATION
Numbers of DHCP Clients 2
Runtime Code Version V1.14 (May 13 2009 16:10:22)
Boot Code Version 0.01
LAN MAC Address 00-13-F7-E5-17-8D
Wireless MAC Address 00-13-F7-E5-17-8F
WAN MAC Address 00-13-F7-E5-17-8E --------> Ez most nem egyezik meg az ipconfigba lévő fizikai címmel. Korábban ez is rendben volt de ma bementem a baoltba ahonnan a router származik és ott azt javasolták h állitsam vissza a gyári beállitást és telepitsem újra a dolgokat...
A router kijelzőjén világít a WAN, a WLAN és a LAN1 is, egyedül az a szerencsétlen PPPoe/ADSL le sötét...