HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:45

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:42

Akkora levelet küldesz, amekkorát csak akarsz.

Ford egyik idézete jutott eszembe. Valahogy így szól: "Nálunk olyan színű autót vehet, amilyet csak akar, feltéve, ha feketét akar." :D
Ugyanis:

Idézet

What's the maximum attachment size?
With Gmail, you can send and receive messages up to 10 megabytes (MB) in size. However, the precise amount allowable will depend on the attachment.
When you add an attachment, the size of a file may increase because transport encodings are automatically added. (Transport encodings are the information that allows your message to be safely sent and read.)

This means that in some cases, attachments that are 6 to 10MB in size may push the total message size above 10MB. When this happens, Gmail displays a warning that your message exceeds the 10MB limit.

Tehát akkora levelet küldesz, amekkorát csak akarsz, feltéve, ha nem akarsz 10 megánál nagyobbat küldeni. :)

Egyébként rart már többször is küldtem, a zipet is csak akkor szedi ki, ha exe van benne.

Idézet

Sokan ezzel nincsenek tisztában, hogy könnyen teletömhetik mások postafiókját.

Sógorom akarta nemrég emailben elküldeni a horvátországi képeket, zipelten ~250 mega körül, aztán hívott fel felháborodva, hogy hülye, szar internet, most kötötték be, és már be is döglött. Ráadásul azzal az optimális esetben 96K feltöltésével küldte volna egy évig. :) Mondtam neki, hogy inkább letekerek biciklivel, meg egy újraírható CD-vel, ami nem megy, azt ne erőltessük. :D

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 24. 11:50 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 15:34

Ez is jó barát: YouSendIt :D
Linux For Human Beings

#203 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 17:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 12:45

Tehát akkora levelet küldesz, amekkorát csak akarsz, feltéve, ha nem akarsz 10 megánál nagyobbat küldeni. :)

Ezt kb fel evvel ezelott probaltam (nem tudom, azota szuletett-e ilyen attach korlatozas), de akkor tudtam kuldeni ~200MB-os mailt gmailre, speciel a yousendittel, amit Zozo is belinkelt.

#204 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:09

Igen, azóta született. Eleinte korlátlan volt. (Egyik haverom poénból, meg tesztképpen egy 700 megás avit próbált küldeni nekem, a gmail nem szólt be, de egy óra után megunta :D)

#205 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 24. 22:31

Ma este 7-től f11-ig nem volt net. Leszakadtam és annyi volt. Telefonvonal volt, de nem tudtam hívni senkit... Mivel máskor magától megjavult, most nem reseteltem a modemet. De f11-kor miután felhívtam (mobilon) más lakost, mondta, hogy nála jó.

NSD, volt valami "baj" a XI. kerületben? A hónapban már ez a 3. alkalom. Lehet baj a kábelmodemmel is? (Ilyen telós kombó Atlanta modem). :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#206 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 23:33

Idézet: Charles - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 23:31

Ma este 7-től f11-ig nem volt net. Leszakadtam és annyi volt. Telefonvonal volt, de nem tudtam hívni senkit... Mivel máskor magától megjavult, most nem reseteltem a modemet. De f11-kor miután felhívtam (mobilon) más lakost, mondta, hogy nála jó.

NSD, volt valami "baj" a XI. kerületben? A hónapban már ez a 3. alkalom. Lehet baj a kábelmodemmel is? (Ilyen telós kombó Atlanta modem). :(

Üdv!

Nem vagyok NSD, de szintén XI.ker, nem volt semmi gond.
Linux For Human Beings

#207 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 09:18

Ma reggel 8, Csepel (21.ker) se kabeltv, se net, telefont nem neztem.
thundermix

#208 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:54

Hali!

Lejart az 1 eves szerzodesem, szerintetek erdemes meg 1 evet alairni havi 6270-t,
vagy varhato, hogy lenygesen esni fognak az arak? :think:
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#209 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:56

Mitől? :think:

#210 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:59

Sziasztok!

Ti tudtok vmi fejlesztésekről a 11 kerbe hozzám pénteken jönnek modemet cserélni.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#211 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 11:56

Mitől? :think:

pl. attol, hogy a miniszterium oda hat, azert szvsz nekik is koszonheto, hogy olcsobb lett a net, na meg a piaci versenynek, illetve lesz (teszt uzembe mar van) ADSL2, gondolom akkor a "sima" ADSL olcsobb lesz (ez nyilvan kihat a chello-ra is) stb. stb.
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!

#212 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:24

Eddig se nagyon hatott oda. Amióta chellom van, egy centiméterrel se mentek lejjebb az árak, bárhogy zárkóztak a többiek. Sávszélemelés lesz, nem árcsökkenés. :)

#213 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:31

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:24

Eddig se nagyon hatott oda. Amióta chellom van, egy centiméterrel se mentek lejjebb az árak, bárhogy zárkóztak a többiek. Sávszélemelés lesz, nem árcsökkenés. :)

Azert ADSL-nel volt arcsokkenes.
Gondold vegig, a vegtelensegig a chello se tudja tartani az arait ha az ADSL joval olcsobb lesz vagy lenne...

#214 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:41

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:31

Gondold vegig, a vegtelensegig a chello se tudja tartani az arait ha az ADSL joval olcsobb lesz vagy lenne...

UPC mostani infrastruktúrájában sokkal nagyobb a tartalék mint az T-COM-éban.

Szerkesztette: Fresi 2006. 04. 25. 12:42 -kor

#215 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:10

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:31

Elég minimális árváltozás volt az új előfizetőknek kínált akciós ADSL csomagok terén. Pl. tavaly egy 2Mbps-es csomag 11-12 rongy között volt most az olcsóbbaknál úgy 10.5-11.5, Tínél nem is igazán változott az ára.

Ezt a minimális árváltozást UPC is követte hisz ott is most 9600-ért kapsz classicot nem 10900-ért mint korábban. De ezen változásokat inkább az áfakulcs változás okozta, nem pedig az hogy bármi olcsóbb lett.

Az pedig hogy új technológiájú eszközök kerülnek telepítésre az árakat nem fogja megváltoztani, főleg azért mert ilyen eszközök évek óta kerülnek az rendszerbe az új beszerzések által. Szóval ne várj csodát attól mert ADSL2+os eszközök vannak. Pl. attól mert DOCSIS-es modemre cserélt az összes előfizetőnél a UPC a régi Terayon helyett attól az árak nem változtak, hisz az alkalmazott technológiának nincs közvetlen hatása az árszabásra.

Az árakat a piac határozza meg, az hogy mennyiért lehet még eladni. Mi az a maximum ár amit hajlandók kifizetni érte a fogyasztók. És a jelenlegi árszinten viszonylag jó értékesítés produkálnak a cégek, így aztán semmi nem indokolja hogy csökkenteni kellene az árakat. Árat akkor szoktak csökkenteni ha a kereslet nagyon lecsökken és a portéka eladhatatlanná válik. De akkor is első lépcsőben értéknövelt pluszokkal próbálják felkelteni a további érdeklődést, pl. extra sebesség, extra értéknövelt szolgáltatás a csomag mellé adva, stb. A árcsökkentés mindig a legvégső és legelkeseredettebb lépés egy szolgáltató részéről.

#216 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:28

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:41

UPC mostani infrastruktúrájában sokkal nagyobb a tartalék mint az T-COM-éban.

Ezt mondjuk nem ertem honnan veszitek, mindenki ezzel jon mostanasag, de szamomra erthetetlen mibol szuritek ezt le.

#217 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:41

Idézet: repattila - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 14:28

Ezt mondjuk nem ertem honnan veszitek, mindenki ezzel jon mostanasag, de szamomra erthetetlen mibol szuritek ezt le.

A EuroDOCSIS korlátlan* távolságra tud 30+ MBitet biztosítani downstream irányban. Shabba meg szerintem fejből linkel neked olyan képet, ahol az ADSL2+ még rövid távon sem éri el ezt a sebességet, nemhogy több kilométeren.

*: ésszerű határokon belül, de egy teljes város a környező településekkel egyáltalán nem szokatlan.

#218 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:50

Így van, ADSL2 2km fölött már drasztikusan csökken a sebesség.
Shabba grafikonját most nem találom, de ez is megteszi:

Kép

ÁÁ, megvan:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Fresi 2006. 04. 25. 13:54 -kor

#219 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:51

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:41

A EuroDOCSIS korlátlan* távolságra tud 30+ MBitet biztosítani downstream irányban. Shabba meg szerintem fejből linkel neked olyan képet, ahol az ADSL2+ még rövid távon sem éri el ezt a sebességet, nemhogy több kilométeren.

*: ésszerű határokon belül, de egy teljes város a környező településekkel egyáltalán nem szokatlan.

Ez vilagos, de nyilvan nem csak az szamit, hogy a fejallomasig mennyit tud a technologia, de ha ti erre gondoltok tartalekok alatt akkor ertem, en azt hittem, hogy konkret jelenlegi telepitett eszkozokben levo tartalekokra gondoltok. Hisz gondolom ha holnap raeresztenetek a 30mbitet elofizetonkent nem valoszinu, hogy problemamentes nap ele neznenk :)

#220 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:59

Idézet: repattila - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 14:51

Ez vilagos, de nyilvan nem csak az szamit, hogy a fejallomasig mennyit tud a technologia, de ha ti erre gondoltok tartalekok alatt akkor ertem, en azt hittem, hogy konkret jelenlegi telepitett eszkozokben levo tartalekokra gondoltok. Hisz gondolom ha holnap raeresztenetek a 30mbitet elofizetonkent nem valoszinu, hogy problemamentes nap ele neznenk :)

Nem ismerem az árakat, de szerintem fejállomást bővíteni olcsóbb, mint 2 km-s sugarú körökben teleszórni az országot központokkal.
A UPC olcsóbban fejleszt arra a szintre, ami a T-com nak nagyságrendekkel több pénzbe kerül.
Persze, hogy megborulna a rendszer ha 30 Mbitet ráeresztenénk a drótra, de a T se holnap fogja ezt megtenni.

Szerk:
Mindjárt régi motoros leszek.  :cool:

Szerkesztette: Fresi 2006. 04. 25. 14:01 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13