HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:11

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 1:17

Nem jellemző, hogy kéretlenül küldenék. Legfeljebb az, hogy valami láma elfelejtette, hogy megrendelte, aztán feltetette valami spamlistára.

Én még más, valószínűbb okokat is tudnék mondani. Pl.: "közeli" ip-címeken vírus- és spamküldő "szolgáltatás" működik, amiket viszont a symantec által működtetett szoftver esetleg nemes egyszerűséggel egy olyan csomaggal szűr, amibe az ámitástechnika is belees. Az internet egy dzsungel (és ezért vannak benne ökrök, de vannak lesből támadó vérengző pupák is), ahol a vadon törvényei uralkodnak. Talán inkább a szamitastechnika.hu érdeke (és nekik ill. a szolgáltatójuknak kell majd úgyis intézkedni), hogy kikerüljön a listából, úgyhogy én nekik szólnék.
Palkó

#62 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:15

na a 13-14ker elegedetlenkedoi mehetnek adslre:)

https://www.hwsw.hu/...31126&count16=1

#63 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:16

Tizenkét megabites ADSL a Magyar Telekomtól
https://www.hwsw.hu/...31126&count21=1

Ebben most nem értem a rációt. Ezeken a területeken eddig is kötöttek be miniDSLAM-os megoldással ügyfeleket, tavaly ősz óta sokkal nagyobb létszámban mint azt megelőzően. Viszont a fatáv által használt bekötési módszertan igen idejétmúlt és legfőképp költséghatékonysági megfontolásból csekély uplink kapacitást biztosító megoldás volt. Ami magyarul azt jelentette hogy nem csináltak optikai uplinket hanem helyette a meglévő telefonos infrastruktúrán E1-es trönköket felhasználva 8 előfizető/E1 uplink kapacitás mellett kötötték az ügyfeleket.

Vajon most végre változtat ezena bekötési módszertanán a Tícom? Mert ha nem akkor nem sokat ért az hogy kliens oldalon az egekbe emelik a sebességet. Ha meg végre optikán csinálnak rendes 100Mbps-es uplinket ahogy azt eddig nem tették, kérdés mi lesz a tavaly ősz óta vagy az előtt magas számban bekötött Hytasos területeken élőkkel? Ők vajon miért nem érdemesek normálisabb uplink kapacitásra?

Azért kíváncsian várom a fejleményeket. Tavaly ősszel itt a 3. kerület Hytas részén elérte fatáv hogy 4.5 év várakozás után lett ADSL, igaz az alkalmazott technikai megoldásuk miatt ez olyan is lett ami nem túl magas technológia szintet képvisel. Ha őszig megoldják itt is a rendes uplinket ahogy a fent említett két kerületben akkor talán újabb egy év elteltével már olyan ADSL-t fognak árulni amit megvenni is érdemes.

#64 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 13:11

Nem nagyon hiszek én a Matáv utódcégeinek. Már 2000-ben is azt igérték (újságcikkeben), hogy lesz a 13. kerületben ADSL. Aztán még most sincs. A Hytas rendszerbe olyan feltételekkel kötik be, amit nem mindenhol lehet teljesíteni. Hogyan biztosítsak én a t-comnak 8 megrendelőt a házban?
Gondolom, ez a mostani is ilyen (nesze semmi, fogd meg jól) ajánlat. Ha beszervezed az összes lakót, akkor talán hajlandóak foglalkozni a kérdéssel. De egy csupa öreg lakta házban ez nem megoldható. :mad:

#65 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 13:34

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 13:11

Nem nagyon hiszek én a Matáv utódcégeinek. Már 2000-ben is azt igérték (újságcikkeben), hogy lesz a 13. kerületben ADSL. Aztán még most sincs. A Hytas rendszerbe olyan feltételekkel kötik be, amit nem mindenhol lehet teljesíteni. Hogyan biztosítsak én a t-comnak 8 megrendelőt a házban?
Gondolom, ez a mostani is ilyen (nesze semmi, fogd meg jól) ajánlat. Ha beszervezed az összes lakót, akkor talán hajlandóak foglalkozni a kérdéssel. De egy csupa öreg lakta házban ez nem megoldható. :mad:

Miért, mi bajod a chelloval? ;)

#66 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 14:44

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 13:34

Gondolom költői.  :D
Papesz

#67 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:06

miskolc avas III, hajos

dog lassu, packet loss, el is ment minden fffffffööööööööö

#68 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 17:20

Idézet: pauz - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:06

miskolc avas III, hajos

dog lassu, packet loss, el is ment minden fffffffööööööööö

Miskolc Győri kapuban délelőtt voltak kinn szerelők, láttam a kocsit. Valamit nyomkodhattak mert elment a tv, net is.

Telefonra leadtam online a megrendelést, beszéltem ügyintézővel is. Különböző ügyfélszámon volt a tv, a net összevonattam őket. Ma kaptam egy levelet, amiben kábel-tv szerződés van. Töltsem ki küldjem vissza. Miért ez jött? Miért nem a telefon?  :think:

#69 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:00

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 18:20

Miskolc Győri kapuban délelőtt voltak kinn szerelők, láttam a kocsit. Valamit nyomkodhattak mert elment a tv, net is.

Telefonra leadtam online a megrendelést, beszéltem ügyintézővel is. Különböző ügyfélszámon volt a tv, a net összevonattam őket. Ma kaptam egy levelet, amiben kábel-tv szerződés van. Töltsem ki küldjem vissza. Miért ez jött? Miért nem a telefon?  :think:

ugy nez ki mar megjavult a net

#70 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:49

Sziasztok!
A 2 hete bekötött Chello Light elszállt, modem restart/reset megvolt, kábelek ki-be, még a prov.chello.hu se jön be… Webstar modem, kábel LED nem világít, TV jel van…
Tehetek vmi házilag? (2 nap múlva jönnek ki ui…)
Multimédiás számítógép

#71 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:26

Idézet: tomesz - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:49

Tehetek vmi házilag?

Kábelcsatlakozókat nézd meg, hogy mindegyik a helyén legyen, lehet kilazult valami.

#72 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 10:31

Idézet: tomesz - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:49

Sziasztok!
A 2 hete bekötött Chello Light elszállt, modem restart/reset megvolt, kábelek ki-be, még a prov.chello.hu se jön be… Webstar modem, kábel LED nem világít, TV jel van…
Tehetek vmi házilag? (2 nap múlva jönnek ki ui…)

lehet csak egyszeru kimaradas, varni kell bar a webstarost nem ismerem, nekem meg a feketee motorola van:) de ideje lenne mar lecserlni, meg nem hivtak...

mivan ha lekapom a motoorolat besetalok vele ufsz, adnak helyette webstart? vagy en nem cserelhetem?:)

#73 Felhasználó inaktív   Pjotor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 10:42

Idézet: pauz - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 10:31

mivan ha lekapom a motoorolat besetalok vele ufsz, adnak helyette webstart? vagy en nem cserelhetem?:)

szerintem nem cserélheted k, ahhoz "szakértő" kell. :)

#74 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:41

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 9:26

Kábelcsatlakozókat nézd meg, hogy mindegyik a helyén legyen, lehet kilazult valami.

Lecsekkoltam többször, elosztót is kiiktattam, stb., a helyzet változatlan. TV-jel jön egyébként, úgyhogy nagy gond (szakadás v. ilyesmi) nem lehet a kábellel.
Valszeg rossz a modem.
Van esély arra, hogy a 2-3 napos kimaradást jóváírják? O.k., csak pár száz Ft, de az is pénz.
(Márcsak azért is, mert bekötéskor 3000 Ft-ot kértek egy lyuk kifúrásáért...  :reklamacio:  )
Multimédiás számítógép

#75 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:08

Idézet: pauz - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 11:31

lehet csak egyszeru kimaradas, varni kell bar a webstarost nem ismerem, nekem meg a feketee motorola van:) de ideje lenne mar lecserlni, meg nem hivtak...

Heh, nekem most cserélték Webstarra. Szerintem a Motorola sokkal kecsesebb volt, ezen bazinagy led-k vannak. Be is tettem az asztal alá.

tomesz:
ÁSZF-ben benne van, hogy x napig lehet kimaradás. Ha ez azon belül van, akkor ne reménykedj.

#76 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:13

sziasztok, szolgáltatást másik névre átírni családon belül annyi, hogy a két fél bemegy az irodába, és ügyintéz egy jót?

ja a múltkor volt kint az ember, megállapítottuk, hogy a pingek még mindig nem az igaziak, de javulnak (~30 ms), meg cserélt modemet, azóta nem szakadt a kapcsolat, meg időközben szomszédtól is kérdeztem, de nála is voltak hibák, éás elmúltak modemcsere nélkül.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#77 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:22

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 13:08

Be is tettem az asztal alá.

Frankó lesz, ha nálam is lecserélik egyszer, kis sarokasztalon van a gép (ráadásul beépített, falikonzolokon "nyugszik", így is éppenhogy elférek rajta. (Ha szellőztetni akarok, a szkennert át kell tenni a szekrényre :D) Asszem eljött az ideje a polcozásnak, majd egyszer csinálok párat.

#78 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:08

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:22

Frankó lesz, ha nálam is lecserélik egyszer, kis sarokasztalon van a gép (ráadásul beépített, falikonzolokon "nyugszik", így is éppenhogy elférek rajta. (Ha szellőztetni akarok, a szkennert át kell tenni a szekrényre :D) Asszem eljött az ideje a polcozásnak, majd egyszer csinálok párat.

Majd egyszer..... :D  :D  :D  :D
Nem politikus vagy véletlenül?  :D  :D  :D  :D

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 04. 12. 08:09 -kor

#79 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:17

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 13:34

Annyi, hogy csak ez van.
Mondjuk például a nagy port felkavart Axelero-s korlát. Senkinek nem jut eszébe, hogy ott 150 giga fölött verték a balhét, és ráadásul csak down irányba. Itt pedig 5/30/60 giga van, és összeadva az up down.
Meg pl az ADSL-hez kötelezően járó telefonon lehet SMS-t küldeni és fogadni, az UPC telefonon meg nem. Ezt egyébként abszolut nem értem, mert plusz beruházást sem igényelne, hiszen a Monortel (aki e telefon szolgáltatást nyújtja) egyébként csinál SMS szolgáltatást. Akik onnan jöttek át számhordozással, továbbra is használhatják, ráadásul ingyen. Ha ezek normálisak, akkor az egész világ hülye.

#80 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:56

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 8:17

Mondjuk például a nagy port felkavart Axelero-s korlát. Senkinek nem jut eszébe, hogy ott 150 giga fölött verték a balhét, és ráadásul csak down irányba. Itt pedig 5/30/60 giga van, és összeadva az up down.

A 0-5G sávba a userek 73%-a, a 0-30G sávba a userek 93%-a tartozik (0-60: 98,8%).

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.