HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:08

Vajon mi történhetett a XIII. ker.-ben?
Közel egy órányi szolgáltatáskimaradás, de fullextrásan. Net, telefon, tv.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#662 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:52

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 19:08

Vajon mi történhetett a XIII. ker.-ben?
Közel egy órányi szolgáltatáskimaradás, de fullextrásan. Net, telefon, tv.

Itt a XIII-ban valami tényleg nem kóser. Naponta akár többször is, vítustáncot járnak a ledek a kábelmodemen. Volt olyan hogy 2 órás ip bérleti jogom volt.  :eek:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#663 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 19:34

Nem biztos, hogy ez a megfelelő topic, de azért megpróbálom, hátha:

Szerintetek hogy került az IP-m RBL listára??? Tiltja a chello, meg tiltja a freemail is.  :think:

"SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<.....@chello.hu>:
host smtp.chello.hu [213..........]: ... Mail from your IP address is currently blocked based on RBL listing"
Papesz

#664 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:16

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 19:52

Itt a XIII-ban valami tényleg nem kóser. Naponta akár többször is, vítustáncot járnak a ledek a kábelmodemen. Volt olyan hogy 2 órás ip bérleti jogom volt.  :eek:

Mint kiderült, legalább egy hete ugyanez van itt is, csak én nem vagyok itthon napközben.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#665 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:52

Itt Miskolcon is volt valami, modem csinált valamit mert elment a net, meg a telefonból is az időkijelzés.

#666 Felhasználó inaktív   snL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 29. 23:13

hát. kb január elején bekötötték a UPCtelefont amihez ugye uj modem kellett mert a régi motorola nemtud ilyet ugye. egy darabig minden rendben volt de 2-3 nap után elkezdett szakadozni a net, néha fél órákra. ekkor ugydöntöttem lemondom a telefont. helyre is jöttek a dolgok 2-3 hétre de azóta szívok a nettel (chelloclassic). napközben viszonylag jo, vagy csak keveset vagyok itthon, viszont az esti órákban rengetegszer szakad meg. nincs loss, a válaszidők rendben vannak. de csak a modemreset segít az sem mindíg. van ugy hogy 3x megy el és jön "gyors" egymásutánban. mikor felhívtam 1221-t a "szakképzett" műszakis aztmondta hogy a modemmel minden rendben van valószínüleg szoftveres a probléma :think:
nosza ki is próbáltam gyorsan 3-4 oprendszerrel de az eredmény ugyanaz maradt...
azt vettem észre hogy leginkább akkor szakad amikor "teljesen kihasználnám"  sávszélem. értsd: töltök mondjuk 200kbsec-el és közben CS:S-t tolok. de van amikor már csak a firefoxtól összefossa magát a modem. a régi motorolával nemvoltgáz. most meg ez a fos webstar szopat. írtam levelet a kedves szolgáltatónak jött is gyorsan a RE: hogy megkapták majd feldolgozzák és értesítenek. ha érdeklődni szeretnék akkor ezen meg ezen a hivatkozási számon. blablabla. a levelet 23-án küldtem. máig semmi. lassan telefonálok...

kicsit off:

http://www.tiger.hu/ erről tud valaki valamit? bármit?

#667 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 23:24

Nekem is webstar modem van és naponta elmegy a net. De nálam van egy router és szerintem az fagyogat. Mivel ha újraindítom a routert akkor újra jó a net, viszont ha csak a modemet indítom újra akkor nem javul meg.
Na majd pár napig hagyom a gépet simán a modemre kötve.

Tiger saját témáját érdemes átolvasni, tanulságos... Katt ide.

#668 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 00:22

Az Externet weboldalán az ülzeti csomagok között feltüntek az új 12 és 18Mbps-es csomagok, egyaránt 768kbps-es feltöltéssel:

Üzleti 6Mbps 50+fa
Üzleti 12Mbps 60+fa
Üzleti 18Mbps 70+fa

http://www2.externet...menu0=3&menu1=2

A PowerDSL csomagjaik között pedig feltünt az ezek 2 vonalat összekapcsolásával kialakított szolgáltatásuk 24/1.5Mbps és 36/1.5Mbps-es áron. És úgy tűnik ezt az új csomagkonstrukció keretében olcsóbban lesznek képesek adni mint a régi 3x6Mbps/512kbps-ből kialakított csomagot. A régi 3Mbps-es időkben még 4 vonal összekapcsolásával is kínáltak csomagot, úgy tűnik ahogy nőnek a csomagsebességek úgy viszik lefelé az összekapcsolásra szánt vonalak számát. Pedig kisebb sebességű kapcsolatokból többet összefűzve jobban lehet egy garantáltabb nagyobb sebességet kialakítani, míg a 18Mbps-nél igen kicsi az esély arra hogy az annyi is lesz.

Szóval ez sajnos egyelőre azt vetíti előre hogy a pár nap múlva bejelentődő nagyker csomagokból mind a kettő üzleti lenne. Márpedig a Tíkom májusi sajtóhíre messze nem ezt sugallta, ott csupa olyan kijelentés volt ami a lakossági csomagok korábbi emeléséről és azok sebesség változásáról szólt, az üzletivel kevésbé foglalkozott. Ezen után elég furcsa lenne ha a lakossági csomagok terén nem történne semmi változás.

Mindenesetre ha nem lesz akkor UPC-nek is max Business csomagját kell némileg újragondolni, ha nincs mire reagálni UPC-nek lakossági fronton akkor kár bármiféle emelésben reménykedni. Mindenestre egy Extreme csomag akkor is képbe kerülhetne, hisz már csak mi vagyunk az egyedüli UPC terület ahol nincs ilyen kvalitású csomag a termék palettán.

Lehet lakossági fronton Tíkom kivár őszig amikor majd bevezeti az IPTV-t és így lesz is oka a nagyobb sebességű lakossági csomagok bevezetésének. Mindenesetre én korábban ezt az őszi időpontot tartottam valószínűnek, de a májusi sajtóhírük totálisan azt az üzenetet küldte hogy a két új csomag lakosssági lesz, de legalább a kettő közül egy. Én arra tippeltem a kisebb lesz lakossági a nagyobb üzleti. Most mindenesetre Externet árlista alapján ez nem úgy tűnik. Szomorú lenne ha Tíkom szándékosan félrevezette volna az embereket, remélem nem úgy lesz, de egyelőre úgy tűnik mégis ennek van a nagyobb esélye. :(

#669 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 03:24

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 20:16

Mint kiderült, legalább egy hete ugyanez van itt is, csak én nem vagyok itthon napközben.

Nekem 4. napja egy rakás... Tegnap du. 2 körül megszakadt a net (Dújv.) és most látom /hajnali negyed 5/ hogy megy.

A hiba idején (Motorola) send led villog, online led nem is világít. Az üfszön - naná, hogy - azt mondják a modemnek az adatok alapján semmi baja...  :think:

Csak azt nem tudom, ha kijön ma a technikus  és spec. épp akkor megy minden rendesen, hogy a p***ba fogom neki megmagyarázni, hogy  bizony mostanság 6-7 vagy több órás kimaradásom van, és nem puszta szórakozásból kértem vizsgálatot.

Megj.  Annak odején (kb másfél éve) amikor gondom, volt és kijött a helyiektől egy 22-23 év körüli "szaki" még csavarhúzót, stb is nekem kellett neki adni, mert a táskájába, hálókártyákon és modemeken kívül-  ezek szerint - semmi nem volt (?). Meg lehet nézni különben az általa "végzett kábelezési munkát" milyen... Anno szóltunk is a UPC-nek emiatt... Azóta is "jönnek" megnézni...

Szerkesztette: K75 2006. 05. 30. 04:01 -kor

#670 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 03:45

Idézet: snL - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 23:13

hát. kb január elején bekötötték a UPCtelefont amihez ugye uj modem kellett mert a régi motorola nemtud ilyet ugye. egy darabig minden rendben volt de 2-3 nap után elkezdett szakadozni a net, néha fél órákra. ekkor ugydöntöttem lemondom a telefont. helyre is jöttek a dolgok 2-3 hétre de azóta szívok a nettel (chelloclassic). napközben viszonylag jo, vagy csak keveset vagyok itthon, viszont az esti órákban rengetegszer szakad meg. nincs loss, a válaszidők rendben vannak. de csak a modemreset segít az sem mindíg. van ugy hogy 3x megy el és jön "gyors" egymásutánban. mikor felhívtam 1221-t a "szakképzett" műszakis aztmondta hogy a modemmel minden rendben van valószínüleg szoftveres a probléma :think:
nosza ki is próbáltam gyorsan 3-4 oprendszerrel de az eredmény ugyanaz maradt...

Szoftveres a hiba? Ezt nekem is mondta a (idézlek) "szakképzett" technikus. Csak a dolog ott hibádzik, hogy a fentebb írt hibajelenségek alapján kötve hiszem, hogy az online led amiatt nem világít, mert én szoftverhiba miatt "akadályoztatom".

Szerkesztette: K75 2006. 05. 30. 04:01 -kor

#671 Felhasználó inaktív   ArGa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:31

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 22:24

Nekem is webstar modem van és naponta elmegy a net. De nálam van egy router és szerintem az fagyogat. Mivel ha újraindítom a routert akkor újra jó a net, viszont ha csak a modemet indítom újra akkor nem javul meg.
Na majd pár napig hagyom a gépet simán a modemre kötve.

Tiger saját témáját érdemes átolvasni, tanulságos... Katt ide.

Mikor az előző albiban kicserélték a Motorolát a Webstarra, szintén hasonló gond jött elő. A router rendszeresen kifagyott, különösen nagyobb igénybevételek alatt (pl. letötlés teljes sávszélességgel). De néha elég volt egy oldal betöltése is. A jelenség az, hogy szépen elkezd csökkenni a sebesség, majd teljesen nullán áll pár másodpercig, és újra elindul. A router ekkor gyakran ki szokott fagyni, teljesen resetelni kellett fizikailag. Viszont csak a gépre kötve a netet a lassulás ugyanúgy megvolt bizonyos időközönként.

#672 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:36

Ilyen nálam is volt kb. 1 hónapja, aztán magától megszűnt.

#673 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:07

En azert azt is el tudnam mar kepzelni, hogy az UPC lep eloszor, sztem ez a mostani helyzet pont idealis is lenne erre, hisz a T-com elobb utobb fog a kozeljovoben, miert ne elozhetne meg az UPC, tul nagyot nem bukhatnak vele gondolom.
Persze az eddigi gyakorlat nem ezt tukrozi, de hatha most maskepp lesz.

#674 Felhasználó inaktív   nrg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 14:06

sziasztok,
forgalommérőbe csak én nemtudok belépni, vagy másnak se jó?

#675 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 14:33

Idézet: nrg - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 14:06

sziasztok,
forgalommérőbe csak én nemtudok belépni, vagy másnak se jó?

A szokásos "A kérés nem teljesítheto. Kérem próbálkozzon késobb!" úgyhogy csak pszt, és keresgélj sok linux isot! (remélem utólagos "jóváírás" nincs ;) )
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#676 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 19:05

Ismét Gyöngyös...sajnos mostanában délutánonként jelentkezik a "csúcs effekt" csak várok-várok, aztán a chello teszt szerint sincs meg még a light/2 sem néha... :think:
NSD a múltkor is csak azután írtad, hogy rendben most már, amikor helyre állt,de mi jobban szeretnénk azt is tudni, ha tényleg hiba van és rajta vannak, mint azt hinni, hogy senki nem foglalkozik velünk és dühöngünk legbellűl, hogy le sem vagyunk sz***a.

NSD légyszíves írj vissza  :respect:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#677 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 30. 19:06

a chello miert kuld levelet a 80% elereserol, mikor a hulye merojuk  1133 MB -ot mutat?

nem erzik h ez mennyire vicces? (azaz szanalmas?)

:down:  :down:  :down:  :down:

Idézet

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy chello szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma ebben a hónapban már meghaladta az elöfizetett csomaghoz rendelt sávszélességen átvihetö adatmennyiség 80%-át.

Szerkesztette: KekszNET 2006. 05. 30. 19:07 -kor

::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#678 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:59

Nálatok is hasonlóan "szőrös" a le-fel töltés ?

Szerkesztette: KaSaX 2006. 05. 30. 21:05 -kor

#679 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:01

Nálatok is hasonlóan "szőrös" a le-fel töltés ?
// 1 másodperces mintavétel
Kép

#680 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:17

Ismét alkotott a UPC....

4478Mb mutat a mérő és én is megkaptam egyszerre a 80 és 90%-os leveleket  :reklamacio:  :down:

Kép

Király jött a korlátozásról szóló is..........................................

Szerkesztette: Proky 2006. 05. 30. 21:23 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.