HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? X. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:01

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:58

Gyújtásvezérlés, rotor stb.

Ezt kicsit tudnád pontosítani? Ha maga a trafó után kötök egy gyertyát akkor a rotor ki van zárva, tehát a teszt alatt ki van kerülve a gyújtáselosztó. :)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#142 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:12

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:01

Ezt kicsit tudnád pontosítani? Ha maga a trafó után kötök egy gyertyát akkor a rotor ki van zárva, tehát a teszt alatt ki van kerülve a gyújtáselosztó. :)

A gyújtáselosztó akkor igen.
De gyújtásvezérlés még mindig lehet. Vagy akár felső holtponti jeladó.

#143 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:17

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 21:12

A gyújtáselosztó akkor igen.
De gyújtásvezérlés még mindig lehet. Vagy akár felső holtponti jeladó.

Hmmm. Ez a jeladó sacc hol szokott lenni? És mi a szerepe az egészben? :)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#144 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:36

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 20:17

Hmmm. Ez a jeladó sacc hol szokott lenni? És mi a szerepe az egészben? :)

Őőő tipoban szemből nézve a motorblokk jobb oldalából jött ki, alul :) Egy kétvezetékes jeladó, ami rácsatlakozott a gyújtás rendszerre. A főtengely helyzetét nézi, gondolom hogy tudja mikor kell gyújtani.

#145 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 21:36

Őőő tipoban szemből nézve a motorblokk jobb oldalából jött ki, alul :) Egy kétvezetékes jeladó, ami rácsatlakozott a gyújtás rendszerre. A főtengely helyzetét nézi, gondolom hogy tudja mikor kell gyújtani.

Köszi szépen a válaszokat :) Utánna fogok nézni :)

#146 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:19

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 15:56

Az enyémben benne a van az összes irat + adó és lakcímkártya ilyen olyan tagsági, szóval az enyém sem a pénztől vastag :D

Ja hat aki 40-50 ijen-ojan klub tagja :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 11. 01:57

a jeladóval énis megszívtam tavaly az R19-nél 1 hónapig állt az autó miatta, trafó csere, jeladó csere, majd egy relé csere is kellett mire újra indult.

#148 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 17:43

Szerintem is :up:

A szépség egy dolog, de legalább pontosan leolvasható, ez is fontos. A kedvenceim az 500-as osztásközű fordulatszámmérők egyéb rovátka nélkül. :)

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 11. 07:20 -kor

#149 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:38

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 7:14

A szépség egy dolog, de legalább pontosan leolvasható, ez is fontos. A kedvenceim az 500-as osztásközű fordulatszámmérők egyéb rovátka nélkül. :)

Engem meg nem érdekelnek a rovátkák, csak 7k felett is legyen bőven  :Đ

#150 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:59

Idézet: LML - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 16:11

http://www.duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz...c44f46eb&s=1581

EZT :)

Ha lenne úgy 2 millám autóra, hogy nem szólna bele senki, akkor tuti megvenném.....

szerk: Meg tudnám h nem 50 rongy lesz egy fékbetétcsere... :)

Az, hogy jobb oldalon van a kormány nem zavarna?

#151 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:33

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:59

ezért kell MB Unimogot venni, abban sínen csúsztatható :Đ
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#152 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:57

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 7:59

Biztos mindenki benézne a jobbkezes utcáknál egy ilyen autóval, ha tudná, hogy nem az anyóst csapathatja el :)

#153 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:11

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 7:59

Hát, egy ilyen autót amit szinte bárhol keresztbe lehet rakni nem azért vesz az ember, hogy csak egyenesen menjen majd vele. Majd nem balra terelem a seggét, hanem jobbra :Đ  :Đ :drocker:

Amúgy át lehet építeni, angliában megcsinálják jópénzért. annyi problem van csupán, hogy félbevágják hozzá a műszerfalat, de egy jó flokkossal ez is megoldható kulturáltra :)

Nem annyira gáz bal kézzel váltani, asszonnyal vezetgettünk a múltkor (4 éve nem ült autóban), és már elég rutinszerűen intéztem a váltásokat amikor kellett.
1 hét alatt bele lehetne azért jönni.

Mondjuk az lenne kicsit meleg, hogy egyik nap bal kormányos, másik nap meg jobbost vezetni.. :)

Amúgy ez inkább ilyen dolog, hogy nagyjából Te vagy az egyetlen akinek ilyen autója van az országban. Ami nem olyan nagy dicsőség, de azért nekem elbírná az arcom :)
100%

#154 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:29

Idézet: LML - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 10:11

Hát, egy ilyen autót amit szinte bárhol keresztbe lehet rakni nem azért vesz az ember, hogy csak egyenesen menjen majd vele. Majd nem balra terelem a seggét, hanem jobbra :Đ  :Đ :drocker:

Amúgy át lehet építeni, angliában megcsinálják jópénzért. annyi problem van csupán, hogy félbevágják hozzá a műszerfalat, de egy jó flokkossal ez is megoldható kulturáltra :)

Nem annyira gáz bal kézzel váltani, asszonnyal vezetgettünk a múltkor (4 éve nem ült autóban), és már elég rutinszerűen intéztem a váltásokat amikor kellett.
1 hét alatt bele lehetne azért jönni.

Mondjuk az lenne kicsit meleg, hogy egyik nap bal kormányos, másik nap meg jobbost vezetni.. :)

Amúgy ez inkább ilyen dolog, hogy nagyjából Te vagy az egyetlen akinek ilyen autója van az országban. Ami nem olyan nagy dicsőség, de azért nekem elbírná az arcom :)

Viszont a közúti közlekedés egy istencsapás lehet vele... gondolj bele, még egy előzéshez sem tudsz kinézni. :think:

#155 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:30

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:14

Ha egyszer beindult a feltöltő, már nem olyan sokat számít, hogy mennyi is pontosan a fordulatszám. :) Legalábbis szerintem tökmindegy, hogy 3200 vagy 3300. :)

#156 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:30

Ha egyszer beindult a feltöltő, már nem olyan sokat számít, hogy mennyi is pontosan a fordulatszám. :) Legalábbis szerintem tökmindegy, hogy 3200 vagy 3300. :)

Jah, hát végülis fordulatszámmérő se kell tulképp. , megvan az ember nélküle is :) Én meg szeretem pontosan tudni és kész, ha már van. :) (enyhe kuplungcsúszás 1-2 százas fordulat-különbség ugyanannál a sebességnél, stb. adott sebességnél mennyi fordulat, stb)
---

MÁS:

Van egy új kollega a cégnél 1-2 hete dolgozik, egy tavaly augusztusi GOLF V-je van (1.6).

Tegnap este indítani akart, gyújtás - indítóz - semmi nem történik..., próbálja többször nem jó... Assitance akármi, kimennek, nem tudják mi a gond, de rövidrezárva az önindítót indít.

Valószínű gyújtáskapcsoló - vagy esetleg más elektronikai egység, most itt van szervizben az autó, most gondolkodnak rajta :) Először kapásból ki akarták cserélni az önindítót... (ha indítóz, akkor semmi nem történik, maradnak a gyújtás -jelek a műszerfalon, kattanás sincs)

Kicsit ideges a manusz. Nem akartam neki mondani, miért 5-ös Golfot vett, azért még egyelőre jó a viszonyunk :D

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 11. 11:37 -kor

#157 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:39

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:34

Jah, hát végülis fordulatszámmérő se kell tulképp. , megvan az ember nélküle is :) Én meg szeretem pontosan tudni és kész, ha már van. :) (enyhe kuplungcsúszás 1-2 százas fordulat-különbség ugyanannál a sebességnél, stb. adott sebességnél mennyi fordulat, stb)
---

MÁS:

Van egy új kollega a cégnél 1-2 hete dolgozik, egy tavaly augusztusi GOLF V-je van (1.6).

Tegnap este indítani akart, gyújtás - indítóz - semmi nem történik..., próbálja többször nem jó... Assitance akármi, kimennek, nem tudják mi a gond, de rövidrezárva az önindítót indít.

Valószínű gyújtáskapcsoló - vagy esetleg más elektronikai egység, most itt van szervizben az autó, most gondolkodnak rajta :) Először kapásból ki akarták cserélni az önindítót...

Kicsit ideges a manusz. Nem akartam neki mondani, miért 5-ös Golfot vett, azért még egyelőre jó a viszonyunk :D

Persze, tájékoztató jelleggel nem árt, ha van, én is hiányolom a Golfból, a váltásokat könnyebb lenne vele belőni - főleg, amikor még nem mozdul meg a sebességmérő -, nem merem ezt a romot pörgetni, nehogy szétessen nekem. :( De azért pl. egy kuplungcsúszást másképp is észre lehet venni. ;)

Minden besz@rhat egyszer, az a baj, ha sokszor sz@rik be. :)

#158 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:40

Nekem is lenne egy problémám az Avensissel, előljáróban annyit, hogy teljesen balfasz vagyok az elektromosság-elektronikához :Đ , tehát amikor beriasztózom az autót felvillan az index, namost néha úgy marad a jobboldalon, vagyis világít mind a három irányjelzőm folyamatosan... :think: . Ilyenkor ha rányomok párat (mármint a távirányítóval :D ) akkor elalszik.  Mi lehet a hiba?

Szerkesztette: *Ücsüküé* 2006. 04. 11. 11:40 -kor

Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#159 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:43

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:40

Nekem is lenne egy problémám az Avensissel, előljáróban annyit, hogy teljesen balfasz vagyok az elektromosság-elektronikához :Đ , tehát amikor beriasztózom az autót felvillan az index, namost néha úgy marad a jobboldalon, vagyis világít mind a három irányjelzőm folyamatosan... :think: . Ilyenkor ha rányomok párat (mármint a távirányítóval :D ) akkor elalszik.  Mi lehet a hiba?

Kontakthiba-gyanú ez szerintem.

#160 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:45

Japán autó nem szereti a német riasztót :Đ
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első