Sziasztok, megint offolnék kicsit

Reggel a saját hibámból, eléggé elítélendő módon beletolattam egy mögöttem szabályosan forduló autó oldalába

Alapvetően a két részből álló (alsó fekete és felső, színre fújt) hátsó lökhárítóm majdnem teljesen végig lett szántva a mögöttem elhaladó károsult által.
A színre fújt részét fényezni mindenképpen kellene, azonban kicsit tört is. Nem lyukadt ki, nem szakadt le, de kezdett gyűrődni, majd nem bírta tovább és a felgyűrődésnél megtört az anyag, kisebb-nagyobb beleszántások is lettek benne.
Alsó fekete műanyag rész a terhelés miatt helyenként elszineződött, horzsolódott, törni szintén nem tört.
Sosem jártam így, nyilván nehéz is így leírni (mintha leírás alapján kérdeznélek titeket egy lányról, hogy szerintetek csinos-e?

), de kicsit szeretnék tájékozódni, hátha ti tudtok ebben segíteni.
Szóval lehet-e, érdemes-e javíttatni a lököst

Régebben láttam néhány hirdetést újságban, itt-ott, hogy műanyag lökhárító javítás. Lehet-e, tudnak-e horzsolást javítani, a gyárilag rücskösített felületet (vagy minek nevezzem) "utángyártani" a horzsolások helyén, anyagot pótolni, stb. Olyan helyen is, ahol nem kerülne rá festék :confused:
Vagy inkább nézelődjek új cseredarab irányába
Nincs nálam fényképezőgép, meg koszos is, holnap mutatnék egy-két fotót nektek, mit szóltok hozzá. Nekem ilyen téren eddig nem nagyon volt tapasztalatom (hála az égnek).
Sorry az offért, előre is köszi!

Mono
szerk.: Ja, mivel ha csere, ha javítás a színre fújt lökhárítóra, fényezni mindenképpen kellene, tudtok-e valami körülbelüli irányárat egy hátsó lökhárító fényezésre

(s.kék metál, aláírásomban levő képek talán segíthetik a jobb elképzelést)
Szerkesztette: Mono 2006. 05. 16. 11:51 -kor