HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? X. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:57

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:44

Nem tudom. :) Józan paraszti ésszel azt tudják a legjobban-legtöbben szerelni, amiből a legtöbb van.

Józan paraszti ésszel azt lopják el a legtöbbet, amiből a legtöbb van :)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#482 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:08

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:57

Józan paraszti ésszel azt lopják el a legtöbbet, amiből a legtöbb van :)

Mert ahhoz kell a legtöbb alkatrész? :D

Egyébként csak a lopási arány számít. :p

#483 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:13

Némi szagtanács kéne, aki rakott már le gyephézagos követ garázs alá. Nem, betonozni nem lehet helyette.
Szóval ki kéne alakítani egy eléggé víszintes felületet a garázsnak. 40x40x8as gyephézagos járólapok vannak, valamint van 40x40x6-os teli járólap. Utóbbi kerülne arra a részre, ahol a garázs fémszerkezete találkozik az anyafölddel, a többi helyre a hézagos lenne.
Felszedtük a régit, kihordtunk egy rakat 'földet' amiben leginkább törmelék fordult elő, de találtunk női cipőt, harisnyát, franciakulcsot, csontokat, talicskányi méretű kavicsbeton tömböt, stb. Magyarul minden szart, amit úgy 30 éve beledolgozhattak a talajba, mert már akkor is biztos drága volt a konténer.
Elég agyagos is a talaj, így a földdel nem tudunk rendes alapot csinálni, így sóderra gondoltunk. Céges villanyszerelő, amúgy házi okostojásunk valami kőport mondott amiről fingom sincs mi, de nem is hangzik valami jól.

Természetesen lehet ajánlani szagbrigádot is, akinek se nem kicsi, se nem nagy meló 3 x 11 m-nyi kövezés bjúdapesten és kevesebb sört isznak meg mint én.
Ásni nem akart senki, ezt csak úgy megjegyzem, tehát nincsenek illúzióim a kővel kapcsolatban sem.

#484 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:30

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 23:08

Mert ahhoz kell a legtöbb alkatrész? :D

Ráhibáztál :) (Illetve inkább jól tudtad.) Audihoz, VW-hez, itthon Suzukihoz pont ezért van feketén húgyé'-szaré' alkatrész.

#485 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:36

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 23:13

Némi szagtanács kéne...

Ötletem sincs... Mi anno a garázzsal egybe építettük a házat (illetve fordítva :D), szóval rendes alap volt neki ásva.

---

Mai kedvencek :D Szétnéztem annál a kereskedésnél, ahol a Toyot vettük. Van rendesen kínálat, érdekes darabokkal (pl. Avensis klíma nélkül 1,35-ért, 3 Yaris TS korrekt áron, Lancer az általam istenített 1,6-os motorral, lépcsőshátú Civic 2,5-ért, benzines 4,2-es A8 egy új Punto áráért, stb), ezek kimondottan bejönnek.

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1680 - pici alkuval olcsó, jó.
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...reenwidth=1680- drága, de jó.
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1680 - nem drága, nagyon jó. Ahogy Carmaged mondaná, már-már gyanúsan olcsó :) (Van egy ugyanilyen itt, egy misivel drágábban...)

Szerkesztette: Satriani 2006. 04. 17. 22:45 -kor

#486 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 05:19

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:13

Némi szagtanács kéne, aki rakott már le gyephézagos követ garázs alá. Nem, betonozni nem lehet helyette.
Szóval ki kéne alakítani egy eléggé víszintes felületet a garázsnak. 40x40x8as gyephézagos járólapok vannak, valamint van 40x40x6-os teli járólap. Utóbbi kerülne arra a részre, ahol a garázs fémszerkezete találkozik az anyafölddel, a többi helyre a hézagos lenne.
Felszedtük a régit, kihordtunk egy rakat 'földet' amiben leginkább törmelék fordult elő, de találtunk női cipőt, harisnyát, franciakulcsot, csontokat, talicskányi méretű kavicsbeton tömböt, stb. Magyarul minden szart, amit úgy 30 éve beledolgozhattak a talajba, mert már akkor is biztos drága volt a konténer.
Elég agyagos is a talaj, így a földdel nem tudunk rendes alapot csinálni, így sóderra gondoltunk. Céges villanyszerelő, amúgy házi okostojásunk valami kőport mondott amiről fingom sincs mi, de nem is hangzik valami jól.

Természetesen lehet ajánlani szagbrigádot is, akinek se nem kicsi, se nem nagy meló 3 x 11 m-nyi kövezés bjúdapesten és kevesebb sört isznak meg mint én.
Ásni nem akart senki, ezt csak úgy megjegyzem, tehát nincsenek illúzióim a kővel kapcsolatban sem.

Ne légy bolond. :)

Sokan nem gondolják, de nem csak a fenntről érkező nedvesség ellen kell védeni a verdád.
A talaj állandóan párolog, olyan, mintha alulról mosatnád a gépet. Ennél már jobb, ha az utcán parkolsz az aszfalton.
Én soha nem állok meg földön parkolni estére. :)

A járdalapok mozognak ám, pláne egy kocsi alatt. Szóval tessék tisztességgel bevasalni, és lebetonozni. Ha büdös a beton keverés, akkor megrendelheted a kész betont is, egyből beöntik neked, csak el kell simítanod.

Tudod, a lexarabb, amikor 2x dolgozol. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#487 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 23:36

Ahogy Carmaged mondaná, már-már gyanúsan olcsó :) (Van egy ugyanilyen itt, egy misivel drágábban...)

Igen, erre szoktam mondani, hogy nem véletlen, hogy 1 millióval olcsóbb a többinél. :)

#488 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:25

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 6:19

A talaj állandóan párolog, olyan, mintha alulról mosatnád a gépet. Ennél már jobb, ha az utcán parkolsz az aszfalton.
Én soha nem állok meg földön parkolni estére. :)
---------
A járdalapok mozognak ám, pláne egy kocsi alatt. Szóval tessék tisztességgel bevasalni, és lebetonozni. Ha büdös a beton keverés, akkor megrendelheted a kész betont is, egyből beöntik neked, csak el kell simítanod.

Ha tető van felette, egy nyári szezon után kipárolog a felső rétegból minden, utána meg csak az a víz marad, amit az autó magán bevisz. Az se sokáig.
---------
8 centi vastag elemekről van szó, de nem is ez számít, hanem hogy jól meg legyen tömörítve az alatta levő rész.

15-20 cm sóder (max 5-8 cm-es kavicsnagyság), rá 2 cm finom/simítósóder, amibe bele kell rázni a gyephézagos elemeket (van speckó gumitalpas gép, amit lehet kölcsönözni). Ezek után az elemek közti hézagokat fel kell tölteni  finomsóderral. Nem fog mozogni semennyit. Sűllyedni akkor fog, ha a sóder vagy az az alatti talaj nincs rendesen megtömörítve ill. folyamatosan vízzel áztatott az a rész.
Ciciman is on borda

#489 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:40

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:25

Ha tető van felette, egy nyári szezon után kipárolog a felső rétegból minden, utána meg csak az a víz marad, amit az autó magán bevisz. Az se sokáig.
---------
8 centi vastag elemekről van szó, de nem is ez számít, hanem hogy jól meg legyen tömörítve az alatta levő rész.

15-20 cm sóder (max 5-8 cm-es kavicsnagyság), rá 2 cm finom/simítósóder, amibe bele kell rázni a gyephézagos elemeket (van speckó gumitalpas gép, amit lehet kölcsönözni). Ezek után az elemek közti hézagokat fel kell tölteni  finomsóderral. Nem fog mozogni semennyit. Sűllyedni akkor fog, ha a sóder vagy az az alatti talaj nincs rendesen megtömörítve ill. folyamatosan vízzel áztatott az a rész.

Ha gyepjézagos járólap, akkor lesz benne fű is? Haigen, akkor azt locsolni kell...

#490 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:41

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 7:40

Ha gyepjézagos járólap, akkor lesz benne fű is? Haigen, akkor azt locsolni kell...

Beton lesz benne  :Đ

#491 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:42

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 7:25

Ja, mer' a föld az olyan, h oldalról nem enged be nedvességet. :)

Egy tuti, én ezt a lukacsos lapot tuti nem eröltetném. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#492 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:45

Tegnap megint mértem fogyasztást, 716,4 km-re kellett a kocsinak 52,38 liter benzin. Ez 7,31 liter/100km-es átlag (60%-a autópálya, 130-140között, néha előzésnél 150-160körül, 30% országút 90-100körül, 10% város). Jobb lenne, ha kevesebb lenne, de mindegy, ez van :)

#493 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:50

Kis segítség kéne: Haver lehet eladná a 206-osát, és nem tudja mennyire árazza be. 2004.07 havi, 24e km-el, első tulaj, 5 ajtós, "profil" kivitel, szervó kormány, kp-i zár, riasztó, magnó, 1.1-es dinamikus 4 hengeres 8 szelepes mocival. Olyan pezsgő színü. Semmi más extra nincs benne, se klíma semmi egyéb. Szerintetek mennyit ér?

(Én 1.7-1.9-et mondtam neki)

szerk: elgépelés

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 04. 18. 07:51 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#494 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:52

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:40

Fémszerkezetes garázstető lesz, ahogy láttam. Nem hinném, h olyan sok napfényt kapna föntről, de ha az autó is ott áll 7 napból 3mat, mégha üvegteteje is lenne, locsolhatod azt akárhogy, fű nemigen fog nőni. Ami meg nő, azoknak a hajtásvégeit az autó gumijai el fogják törni/préselni/szakítani.

Egyébként sem látom annak értelmét, h a garázsba füvet vessen valaki. Nem arra való. Sem a garázs, sem a fű.

Gyephézagosra pedig azért esett a választás szvsz, mert betonozni nem akarnak, de a csupasz föld helyett kellene valami emberibb. Majd jön a beavatott és kijavít, ha rosszul gondolom.

Szerkesztette: fram 2006. 04. 18. 08:02 -kor

Ciciman is on borda

#495 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:50

Kis segítség kéne: Haver lehet eladná a 206-osát, és nem tudja mennyire árazza be. 2004.07 havi, 24e km-el, első tulaj, 5 ajtós, "profil" kivitel, szervó kormány, kp-i zár, riasztó, magnó, 1.1-es dinamikus 4 hengeres 8 szelepes mocival. Olyan pezsgő színü. Semmi más extra nincs benne, se klíma semmi egyéb. Szerintetek mennyit ér?

(Én 1.7-1.9-et mondtam neki)

szerk: elgépelés

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?st...jQ6IjEyODAiO30=

Kb. jó az az ár.

#496 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:01

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:42

Ja, mer' a föld az olyan, h oldalról nem enged be nedvességet. :)

Egy tuti, én ezt a lukacsos lapot tuti nem eröltetném. :)

:confused: Aki másfél méteres garázst épít, ráadásul gödörbe teszi, az meg is érdemli. Másképp nem tudom elképzelni.

1 év ki-be állogatás után a keréknyomok alatt olyan kemény lesz a föld, h csak csákánnyal tudod szétverni. Azon nem diffundál át alulról/oldalról a talajnedvesség, az tuti. A keréknyomokon kívül elméletileg lehet minimális kipárolgás, de én személy szerint ebben sem hiszek. De nem is számít, mit hiszek, mert ott már nincs autó fölötte :)
Ciciman is on borda

#497 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:14

Kép

Idézet

Tudomásom szerint az 1,9-es turbódízel Renault (a magyar honlapon még műszaki adatok is alig), igazi régi vágású motor. Közvetlen befecskendezéses és közös nyomócsöves ugyan, de érződik rajta, hogy nem a Grand Vitarához fejlesztették ki. Hangos, meglepően kulturálatlan járású, szélesen tátongó turbólyukkal. A dízelzajnak és a vibrációnak az utastértől való elszigetelése öt-tíz évvel ezelőtti színvonalú, indítás után azonnal remegni kezd a kormány, a váltó, a pedálsor. Szerencsére az autó összeszerelési minősége messze felülmúlja ezt a szintet, az utastér semmit sem tesz hozzá a szörnyű akusztikus élményhez. A 129 lóerős teljesítményű, 300 Nm-es nyomatékú motor azonban nemcsak zajkeltésében közelít a pick-upok szintjéhez, hanem viselkedésében is. A hatalmas turbólyuk előtt hiába tapossuk a gázpedált, nem történik semmi. A turbó elindulásával, 2000-es fordulattól már megérkezik a nyomaték, de szinte ugyanebben a pillanatban új értelmet nyer a motorzaj. A Grand Vitara motorja ugyanis döbbenetes zaj kíséretében időzik a felsőbb fordulatszám-tartományokban.

130 lovas és 300 Nm. Szerintem ez egy az egyben a 120 lovas Megane motor felpiszkált változata, de még az is lehet hogy az újabb 130 lovas. De akkor miért ez a lesújtó vélemény?  :think:  :confused: A zajszigetelést a Suzukinak kellett volna megoldania. Turbólyuk? Hol van olyan egy Meganban?  :confused: Szerintem belenyúltak a japók a vezérlésbe. Lehet nem kellett volna...  :Đ

Szerkesztette: Indy 2006. 04. 18. 08:15 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#498 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:23

Idézet: Indy - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 9:14

Turbólyuk? Hol van olyan egy Meganban?  :confused: Szerintem belenyúltak a japók a vezérlésbe.

Vagy a japánoknak más a turbójuk  ;)
Ciciman is on borda

#499 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:23

Igen, erre szoktam mondani, hogy nem véletlen, hogy 1 millióval olcsóbb a többinél. :)

Én meg erre szoktam mondani, hogy meg kell nézni, és ha tényleg jogos a "nyomott" ár, akkor otthagyni :) Amúgy a szóban forgó IS200 garanciális; ha ez már nem a gyári garancia, akkor csak T-Plusz lehet, ilyet pedig törésmentes, szervízkönyves autók szotak kapni. :think:

#500 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:02

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 9:23

Vagy a japánoknak más a turbójuk  ;)

:omg:  :D

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első