HWSW Informatikai Kerekasztal: 12 megabit/s ott, ahol eddig nem volt ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

12 megabit/s ott, ahol eddig nem volt ADSL a Magyar Telekomtól Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 16:56

Idézet: shabba - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 14:59

Franciáknál is ez fog idén lejátszódni, FT aláírta a szerződést új BOX-okra amik már H.264-esek a régi MPEG2-esek helyett. Maradnak a hazai Sagemnél a Sagem pedig chipset terén marad a hazai ST-nél. De mivel az ST szinte az utolsók között rukkolt elő H.264-es chippel ezért tolódott el a váltás idénre. Viszont az jól látszik hogy beszállító szinte a franciák igen erősen ragaszkodnak a hazai termékekhez. :)

lásd: http://www.converged...le.asp?ID=16686

Meglepo amit irsz, marcsak azert is, mert a francia Ateme volt a legelso a vilagon aki mar 2004 oszen kijott a vilagon elsokent, teljes es megbizhato H.264 simple profile implementacioval mind hw mind pedig sw esetere.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#22 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:33

:offtopic:

Na, hogy én mennyit szívok ezzel a H.264 kódekkel :D Linuxon kellene lejátszanom ilyen videókat, de sehogyan sem sikerül. Valaki tud segíteni? XP-n már (nagynehezen) megy viszonylag jók, találtam egy codecpackot amiben van hozzá cucc, de átkonvertálni már nemtudom valami értelmes formátumba... tudom, ez is értelmes formátum, de azért mégse... nincs annyira elterjedve, így nemtudom megnézni bárhol. Bocs az offért.

#23 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:00

Idézet: shabba - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 14:39

Tavaly ősszel változtattak ezen a nem túl előremutató szemléletükön és elkezdték bekötni a miniDSLAM-okat oda is ahol csak 1-2 jelentkező akadt az eltelt időszak során. Itt nálunk a III. kerületben a Pók utcai ltp.-en is akkor csinálták a fejlesztéseket a háztömbök igen nagy részében és a többi Hytasos területen XIII,VIII és XIV-kerben is hasonló mód sokasodni kezdtek a bekötött háztömbök listája. A újonnan bekötött területeken el is kezdték hívogatni telemarketing az ott lakókat és mindenkinek kínálgatták a Try & Buy csomagokat 1-2 hónapos ingyenes kipróbálással, ahogy azt anno tavaly nyár végén egy sajtóhírükben előre vízionálták, bár az előéletük miatt olyan nehezen volt hihető.

Viszont év vége óta nem igen látom Poly fórumon hogy írogatnák az újonnan bekötött háztömbök listáját, lehet nagyon hamar kifulladt a kezdeti lelkesedésük vagy az is lehet a tí-s srác unt rá a lista bemásolására.

Ettől függetlenül a XIII. az még mindig mostohagyerek. (Vagy szerencsés???)
T-com dolgozóknak kedvezményes / ingyenes adsl bárhol, ahol megvalósítható.
Cimborám költözött, vitte volna az adsl-t.
Hivatalos válasz: oda nem lehet, ahol lakik.
Körkérdés a barátok között, hogyha a XIII-ban bármelyiküknél lehetne, megengedi-e?
Persze.
Uccu neki, feltúrjuk az összes, a témában érintett Matávos (bocs, T-com) ismerőst, olyat, aki a nemre is igent tudna mondani, elvégre 25 év alatt sokmindent tettünk egymásért.
Az összes, kerületi barát egyikénél sem lehet, mert nincs kihelyezett eszköz, egy ember miatt meg nem lesz beruházás.
De, ha egyszer behúznának a földszinti optikai tápfejtől hozzám is egy optikai szálat..... Ébresztőőőő!!!!

Most épp újra lemondom a Matávos telefont.
Többek közt az adsl lehetetlenség miatt. 150 lakás van az utcánkban, UPC kábellel ellátva.
A korosztály az 60+-os, az albérletesek 20-25, de a főbérlő esetleg beköttette a kábelt.
A mi 50 lakásos házunkban 3-4 helyen van net.
Ide miért ruházna be egy fillért is a telkó?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:08

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 21:00

A mi 50 lakásos házunkban 3-4 helyen van net.
Ide miért ruházna be egy fillért is a telkó?

Ezt kérdeztem egy kollégától is, aki minimál létszámú faluban lakik, ahol mobilnak sincs térereje, villanyellátás ingadozik, de állítólag lesz szélessáv. Mondom érdekes, TréCom nem így szokta, megéri befektetni egy full falura 2-3 user miatt?
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 21:08

Ezt kérdeztem egy kollégától is, aki minimál létszámú faluban lakik, ahol mobilnak sincs térereje, villanyellátás ingadozik, de állítólag lesz szélessáv. Mondom érdekes, TréCom nem így szokta, megéri befektetni egy full falura 2-3 user miatt?

A Tisza mellett, páromékat szintén felhívták, hogy ADSL így, meg úgy.
A faluban a helyi lakosok pár éve folyamatosan adják vissza a vonalast, mert mobil a legkisebb purdén is van, a modemes internet meg lassú, és drága.
Most, hogy van a T-csoportnak az időarányos ADSL-je, elgondolkodik az ember, hogy hétvégére is fizessen valamiért, de az árszabás az elriasztja a vevőket szerintem.
http://www.t-online.hu/ajanlataink/lakossa...060331adsl.html
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 20:34

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 21:24

Most, hogy van a T-csoportnak az időarányos ADSL-je, elgondolkodik az ember, hogy hétvégére is fizessen

Én is elgondolkoztam, de aztán meggyőztek, mert nem tudnak oda vonalas telefont adni. 2 utcával lentebb van ADSL, meg vonalas teló, hozzánk nem érdemes felhívni, mert laknak vagy 4-en az utcában, aztán sejtheted...

Bár hétvégi mulatságnak amúgy is drága, eddig Westel dialupot használgattam, mert mindig fontos volt valami, most rendeltem egy net csomagot, de kicsit nevetséges az 50 mega/2ezer pénz forgalmi díj, vagy most "féláron" a 300 megás csomag asszem 3ezresért.

Ráadásul 3G is működésképtelen, tehát hajrá marketing. Szóval szopok, valaki jöhetne segíteni antennát állogatni, oszt szomszédtól lövünk át netet jól. Sör van  :D
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 23:16

Mikorra várható, hogy az említett 2 kerületből "kinövik magukat" ?

#28 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:36

Most beszéltem 1212, közölték hogy lakóhelyemen létesíthető ADSL, míg pl. az Interneten lévő kereső még azt dobja ki, hogy nem. Érdekes...

#29 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 17:49

vannak H.264 settop boxok. De ez tipikusan az, amit az X360 es a PS3 jacci konnyedseggel megold, kulonben is :)

Ugye az IPTV mint szolgaltatas nem csak a tekiknek szol, szal szerintem ilyesmit nem kovetelhetnek meg. :D Osztani kell hozza set-top-boxot, mert anelkul csak egy szuk reteg szuk retegenek szolna... bukas lenne.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#30 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:08

A T-Com azt allitja, a 12 mega letoltes az a netto letoltesi sebesseg lesz. Feltoltesrol nem hajlandoak beszelni...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#31 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:01

Idézet: bean - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 7:36

Most beszéltem 1212, közölték hogy lakóhelyemen létesíthető ADSL, míg pl. az Interneten lévő kereső még azt dobja ki, hogy nem. Érdekes...

Az internetes kereső nem ugyanabból az adatbázisból "táplálkozik", mint az ügyfélszolgálati, mivel utóbbi naponta kerül frissítésre (közvetlen kapcsolatban van a műszaki nyílvántartó rendszerrel)

#32 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 21:07

Idézet: bean - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:36

Nekem anno azt mondta nem lehet, aztan talan majd IGEN.
Megvan ADSL, de most egy ideje ismet valtogatja, hol nemet ir, hol talan, holott ADSL mar jo ideje folyamatosan megy (ertsd napi 24 oran at)
Szoval az, hogy mit dob ki eppen az ADSL kereso semmit sem jelent...

#33 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 23:12

hát ez tiszta kabaré, hogy nem tudják naponta frissíteni az internetest is? könyörgöm, ha a biztonság a probléma, akkor X.Y. minden reggel a bal kezénél lévő gépről átteszi a dumpot a jobb kezénél lévő gépre egy CD lemezen. Ehhez még nem kell összekötni a belső és a külső hálót...

#34 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:51

Idézet: Piton - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 21:07

Nekem anno azt mondta nem lehet, aztan talan majd IGEN.
Megvan ADSL, de most egy ideje ismet valtogatja, hol nemet ir, hol talan, holott ADSL mar jo ideje folyamatosan megy (ertsd napi 24 oran at)
Szoval az, hogy mit dob ki eppen az ADSL kereso semmit sem jelent...

Mikor én legutóbb próbálkoztam ADSL-el (13. kerület), az ügyfélszogálat még a szerződést is kiküldte. Aláírtam, visszaküldtem. Aztán másfél hónap múlva közölték, hogy nem lehet. Mondom, a szerződésben az áll, hogy 15 napon belül közölni kell, ha nem lehet. erre a kiscsaj közli, hogy őket nem érdekli a szerződés, nem lehet, oszt kész.
Írtam levelet mindenkinek, még Matáv Eleknek is. Elnézést kért, de nem lehet. Rohadt, hazug banda! És ezen nem változtat a névváltoztatás sem.
Akkor aztán lemondtam a vonalas telefont is. Amit még majd egy évig számláztak az aljasok. Persze nem fizettem.
Én nem hiszek ezután, bármit is hazudik a Matáv - Tíkom társulás. Ezek még a kérdéseikben is hazudnak. :mad:

#35 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:37

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 9:51

Rohadt, hazug banda! És ezen nem változtat a névváltoztatás sem.

De. Egyre rosszabb lesz... :D

#36 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:03

Hi!

Azt lehet tudni hogy a hytas területeken (XIV.ker) megoldódik e az ADSL2+ együtt a ping probléma?
Mert e miatt lettem TvNetwork Lannetes ami életem legnagyobb hibája volt.
Ha a pingek normalizálódnak itt Zuglóban nem fogok a UPC-n gondolkodni.
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#37 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:18

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 8:51

Én nem hiszek ezután, bármit is hazudik a Matáv - Tíkom társulás. Ezek még a kérdéseikben is hazudnak. :mad:

ez van. vagy jo szolgaltatast kapsz (ez a Te velemenyed!), es ezt a koritest, vagy atmesz a UPC-hez, ahol a szol,galtatas olyan, amilyen.. :D

(en mar csak azon gondolkodom, hogy szoktal-e Te barmivel megelegedni, vagy ez a hozzaallas az eleted szerves resze? ;) ha az utobbi, akkor az eleg szomoru elet lehet.. szoval: cheer up!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#38 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 22:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 14:18

ez van. vagy jo szolgaltatast kapsz (ez a Te velemenyed!), es ezt a koritest, vagy atmesz a UPC-hez, ahol a szol,galtatas olyan, amilyen.. :D

(en mar csak azon gondolkodom, hogy szoktal-e Te barmivel megelegedni, vagy ez a hozzaallas az eleted szerves resze? ;) ha az utobbi, akkor az eleg szomoru elet lehet.. szoval: cheer up!)

Ha olvasnál is, nem csak kötözködnél, rájönnél, hogy a tikom semmilyen szolgáltatást sem ad, csak hazudik.
De egyszerűbb kötözködni, mint felfogni azt, ami le van írva.
Egyébként pedig magasról teszek a véleményedre. Tartsd meg magadnak!

#39 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 22:11

uh.. mond miert kell igy nekem esned? nem mondtam en semmi bantot. sot, meg szurkolok is neked. erre meg igy valaszolni.. nem semmi!
(ha hasonlo valaszt adnal, mint az elobb, akkor inkabb ne tedd. inkabb kimelj meg tole. en nem kivanok Neked rosszat, remelem Te sem nekem!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#40 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 11:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 14:18

Az UPC szolgáltatás "olyan amilyen"??? Ez vmi tapasztalat?
A T-com "ügyfélmegtartási szokásai" minimum kreatívak, bár ez itt már kezd offtopic.
Úgyhogy WRaven kollega gondolatai (-indulat) most egybevágnak más tapasztalatokkal is.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó