HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP telepítés 34. percébe(háralevö) lefagy - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP telepítés 34. percébe(háralevö) lefagy BIOS vagy hardwer probléma? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 14:06

SATA RAID uzemmodban van? Akkor kell neki driver floki, amit F6-tal etetsz meg a Win telepitovel.

Ha nem RAID uzemmodban van, akkor is probald meg a flokit, hatha a Win alap driverevel nem kompatibilis az alaplap...

#22 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 14:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 14:06

SATA RAID uzemmodban van? Akkor kell neki driver floki, amit F6-tal etetsz meg a Win telepitovel.

Ha nem RAID uzemmodban van, akkor is probald meg a flokit, hatha a Win alap driverevel nem kompatibilis az alaplap...

hát, ahoz újra kellene kezdenem a telepítést, vagy megpróbálom a frissítés javítását, hátha ott tudok adni neki sata driver lemezt. a,ugy meg nem raid üzemmódban van, hanem automatic-on.
It's not bug, it's future.

#23 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 20:32

Én SP2 fan vagyok de néhány helyen csak a Sima XP ment fel majd SP2-vel frissít és csodák csodájára működik.... Floppy meghajtót meg nem javasolom senkinek mert hajlmos a füstölésre... Gondolhatjátok mekkora frász jött rám amikor egyszer csak a gépből sötét kék/Fekete füst jött... Mind1. Én is csak ugyanazt tudom mondani mint a többiek... És még Proc vagy Video vagy RAM (nem vicc!!) túlmelegedés...

#24 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 20:59

:lama:  :bolond:
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#25 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 23:48

1. minden tuningot levenni install idejére.
2. gyári install lemezt használni, vagyha ezen alapuló splitstreamelt írott lemez van, akkor azt a lemezt igen jó minőségű hordozóra CLV módban, tehát 8x-12x sebességen kéne megírni, nem 666x-es sebességen.
3. jó minőségű legyen a CD meghajtó amiről telepítesz.
4. pata esetben az IDE kábel ne legyen 40 centinél hoszabb, lehetőleg 80 eres legyen. a divatkábelek (uv világítós) meg a többi szarság kerülendő.
5. az "agresszív" RAM tuning helyett, annak paramétereit olvastassuk ki az SPD-k ből.
6. ha gond van, akkor az install kit ne valami nLite-olt izé legyen.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#26 Felhasználó inaktív   huu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 16:56

Nálam 4-5 esetben fordult elő a nevezett "34 perc vissza" telepítés leállás. Egyet kivéve minden esetben az alaplap volt hibás. A kivétel egy Asus notebook volt ( az első mobi processzoros 1,3-as): reset után felment rendesen (telepítés folytatás), új particiónál is megcsinálta ugyanezt, elsőre megállt reset utnán felment. Azóta is rendesen megy.

#27 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 11:45

na hát a sok okoskaaa :D hát nem 34 perckor van a hálózat telepítése? vagyis biosban disabled a 'zintergányolt LAN, de legjobb, ha a sound, meg usb-t is tiltod, aztá' próba megin',
uff, én szólottam, a főokoska  :Đ

(de ha tuti biztosra akarnál menni, akko' próbáld másik windózzal, cserélj ramot, idekábelt, vinyót,tápot, meg esetleg még a cdromot, talán VGA-t is, sőt, a lapot, aztán ha ezután sem jó, akkor a monitorban lesz a hiba :), vagy lehet csak a konnektorod földeletlen-vagy kozmikusan sugároz a fő'd vagy a 'zűr, vagy a vízerek talákozásánál win telepítése tilos  :Đ )
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#28 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 00:36

Jól emlékeztem, hogy láttam valami ilyen című topikot itt :D....

Na most :)... Nekem is ez lett. Egyszercsak a hálózatm szállt el. Akármit csináltam, nem jött helyre. Gondoltam, "Javítás" telepítéssel megoldódik :).. Aztán mégse, mert 34-ik percnél "hello" van :)..

Formáznám én rendesen, de a problémám az, hogy a felhasználói könyvtárban vannak dolgaim, amik kellenének, viszont úgy volt megoldva, hogy volt a fiókomon jelszó, de TweakUI-ban automatikus indulásra tettem... És hát így nem tudok belépni abba a könyvtárba.

Gyorsan felnyomtam egy kis vinyóra a Windows-t, hogy utánanézzek ezeknek, de eddig nem találtam semmit. Ja, ide felkúszott normálisan :).

Még megpróbálom úgy, hogy minden hálózati dolgot letiltok, és úgy, hátha valami információ/betöltés a rossz windows-ba benn maradt ezzel kapcsolatban :).

Addig ha abban tudnátok segíteni, hogy hogyan tudok belépni így, a jelszózott felhasználói fiókomba, sokat segítenétek...

Köszi :)!

#29 Felhasználó inaktív   GRFT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:12

Helló!
Nekem olyanom volt, hogy windóz indítás =kékhalál. csökkentett mód=kékhalál(eddig müködött).
Telepítő be! Windóz frissítés (mivel fontos volt a winyó tartalma) 34.percben eszközök telepítésénél
kifagyott (knight rider ment, kép is cserélődött, csak 2 óra múlva is itt tartott). :mad:
Fogtam a másik winyót felpakoltam rá egy windózt (ugyanez a gép) aztán adatmentés!
Utána mint aki jól végezte dolgát rányomtam az új winfos telepítésre teljes formázás
Most frankón felkúszott! majd adatok visszaállítása!  :o
KB 2hónappal rá: gép indítás =kékhalál  :reklamacio:  csökkentett mód=szerencsém a szerencsétlenségben hogy volt csökkentett mód! No összes nem annyira fontos hardvare letiltása: még mindíg kékhalál! Ekkor jött az ötlet, hogy videókari driver le, windózos driver fel! Ekkor már azonnal bejött a winfos indítóképernyője!
Letiltott hardware-ek engedélyezése: windóz indítóképernyő.  Videókari driver feltevése =kékhalál
csökkentett m. videókari driver le =indítóképernyő
Új Frissebb driver keresése + felpakolása = windóz Müxik :D

(utólag videókari: Geforce 6600 + innovision + 256mb ram)(ez sz*rakodott)(nem reklám)
Tanulság: mindig tessék arra gondolni, hogy nem vmijem hardware kompatibilitási- V. driverprobléma V. csak egyszerűen a windows nem bírja a cuccot.

Szerintem általában mindíg valamilyen hardware-probléma van a háttékben (A windóz nem tudja felrakni hozzá a drivert, v. valami más)

#30 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:32

Idézet: LaMotta - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 1:36

Jól emlékeztem, hogy láttam valami ilyen című topikot itt :D....

Na most :)... Nekem is ez lett. Egyszercsak a hálózatm szállt el. Akármit csináltam, nem jött helyre. Gondoltam, "Javítás" telepítéssel megoldódik :).. Aztán mégse, mert 34-ik percnél "hello" van :)..

Formáznám én rendesen, de a problémám az, hogy a felhasználói könyvtárban vannak dolgaim, amik kellenének, viszont úgy volt megoldva, hogy volt a fiókomon jelszó, de TweakUI-ban automatikus indulásra tettem... És hát így nem tudok belépni abba a könyvtárba.

Gyorsan felnyomtam egy kis vinyóra a Windows-t, hogy utánanézzek ezeknek, de eddig nem találtam semmit. Ja, ide felkúszott normálisan :).

Még megpróbálom úgy, hogy minden hálózati dolgot letiltok, és úgy, hátha valami információ/betöltés a rossz windows-ba benn maradt ezzel kapcsolatban :).

Addig ha abban tudnátok segíteni, hogy hogyan tudok belépni így, a jelszózott felhasználói fiókomba, sokat segítenétek...

Köszi :)!

Slax Linux LiveCD példul megfelelő. Letöltés innen: <a href='http://slax-hu.xsak.hu/slax-hu-5.1.0-003.iso' target='_blank'>http://slax-hu.xsak.hu/slax-hu-5.1.0-003.iso</a>
Van asszem dosos floppys ntfs olvasó is, de egyrészt nem ismerem, másrészt ez tuti. Az a tréfa, hogy nem minden filekezelő olvassa a védett könyvtárat, amelyik meg igen, az az ékezetes bötűkkel áll hadilábon. Tehát próba: konzolból rögtön a név/jelszó megadása után Midnight Commanderrel - hívójele mc - illetve a grafikus felületen konzolt nyitva szintén az mc-vel, valamint a grafikus filekezelővel. Valamelyik kombináció menni fog. A tárolókat a /mnt könyvtárban találod.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 06. 19. 14:54 -kor

#31 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:47

Idézet: GRFT - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 15:12

Helló!
Nekem olyanom volt, hogy windóz indítás =kékhalál. csökkentett mód=kékhalál(eddig müködött).
Telepítő be! Windóz frissítés (mivel fontos volt a winyó tartalma) 34.percben eszközök telepítésénél
kifagyott (knight rider ment, kép is cserélődött, csak 2 óra múlva is itt tartott). :mad:
Fogtam a másik winyót felpakoltam rá egy windózt (ugyanez a gép) aztán adatmentés!
Utána mint aki jól végezte dolgát rányomtam az új winfos telepítésre teljes formázás
Most frankón felkúszott! majd adatok visszaállítása!  :o
KB 2hónappal rá: gép indítás =kékhalál  :reklamacio:  csökkentett mód=szerencsém a szerencsétlenségben hogy volt csökkentett mód! No összes nem annyira fontos hardvare letiltása: még mindíg kékhalál! Ekkor jött az ötlet, hogy videókari driver le, windózos driver fel! Ekkor már azonnal bejött a winfos indítóképernyője!
Letiltott hardware-ek engedélyezése: windóz indítóképernyő.  Videókari driver feltevése =kékhalál
csökkentett m. videókari driver le =indítóképernyő
Új Frissebb driver keresése + felpakolása = windóz Müxik :D

(utólag videókari: Geforce 6600 + innovision + 256mb ram)(ez sz*rakodott)(nem reklám)
Tanulság: mindig tessék arra gondolni, hogy nem vmijem hardware kompatibilitási- V. driverprobléma V. csak egyszerűen a windows nem bírja a cuccot.

Szerintem általában mindíg valamilyen hardware-probléma van a háttékben (A windóz nem tudja felrakni hozzá a drivert, v. valami más)

Merevlemez smart állapotát meg kéne lesni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#32 Felhasználó inaktív   GRFT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:31

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 14:47

Merevlemez smart állapotát meg kéne lesni.

Lemezen az everest semmi hibát nem talált "Reallocated sector count - küszöb =63 - adat=0"
amúgy meg a wincsi zsír új volt (1/2 hónapos)

#33 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:43

Nekem akkor volt ilyen telepítés közbeni fagyás amikor ismerősömnek raktam össze gépet kb fél éve. A fagyás már abban a fázisban jelentkezett amikor a formázás jönne, ekkor volt mindig fekete képernyő. Teljesen új volt minden, gondoltam összerakom gyorsan...aztán jó kis szenvedés lett belőle :) gondolhatjátok minden alkatrész új, monst találjam ki melyik lehet rossz, mert ha pl veszek egy videó kártyát és nem megy a gép akkor elég valószínű hogy az lesz a ludas :). Egyébként az esetemben a bios frissítés oldotta meg a problémát, de látom a topic nyitónál a legújabb van fön.  Mondanom sem kell, ez volt az utolsó dolog amit megpróbáltam :) előtte természetesen kicserélgettem mindent.  :omg:

#34 Felhasználó inaktív   tarti19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:02

Sziasztok, gondolom megpróbálom itt is azon kérdésemet amivel senki sem bírkózott meg eddig...
Win xp 34. percben eszköztekepítés címszónál egyszerűen kifagy... nomár nem írnék ide ha tudnám hogy ez vagy a 30. alkalom volt 10 különböző xp telepítő lemezzel. Igaz 3 alalommal siekrült feltelíptenem az oprendszert:P, de most nem is ez a fontos hanem hogy szinte minden hardware elem cserélve lett procin, alaplapon kívül:P.
Igen gondolom én ezeket is kikellett volan cserélni csakhogy a mostani configommal hasznéltam az xp-t 3 hétig amikor fogta magát és a rendszerbetöltést állandó idejűre vette és tovább menni sem akart...
Biosba nemigazán turkáltam próbáltma kindulni abból az állapotból mikor felment a gépre az xp.  Igazából itt nagyon megvagyok lőve mert ha felment akkor mégegyszer felkéne mennie.  :think:
Sajnos nem ment fel és azóta nem is erőltettem, bár gondoltam hogy új idekábeleket beszerzek és majd egy új winyót is...
Akinek vansok-sok tippje annak nagyon hálás lennék érte:)
Olvastam az előző hozzászólásokat deh nem találtam köztük a gyógyírt
Kezdem azt hinni hoyg ez a 3 alkalom csoda volt aközel 2 év win 2000 használatáhooz képest:(:)

#35 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 14:03

Idézet: tarti19 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:02

Sziasztok, gondolom megpróbálom itt is azon kérdésemet amivel senki sem bírkózott meg eddig...
Win xp 34. percben eszköztekepítés címszónál egyszerűen kifagy... nomár nem írnék ide ha tudnám hogy ez vagy a 30. alkalom volt 10 különböző xp telepítő lemezzel. Igaz 3 alalommal siekrült feltelíptenem az oprendszert:P, de most nem is ez a fontos hanem hogy szinte minden hardware elem cserélve lett procin, alaplapon kívül:P.
Igen gondolom én ezeket is kikellett volan cserélni csakhogy a mostani configommal hasznéltam az xp-t 3 hétig amikor fogta magát és a rendszerbetöltést állandó idejűre vette és tovább menni sem akart...
Biosba nemigazán turkáltam próbáltma kindulni abból az állapotból mikor felment a gépre az xp.  Igazából itt nagyon megvagyok lőve mert ha felment akkor mégegyszer felkéne mennie.  :think:
Sajnos nem ment fel és azóta nem is erőltettem, bár gondoltam hogy új idekábeleket beszerzek és majd egy új winyót is...
Kezdem azt hinni hoyg ez a 3 alkalom csoda volt aközel 2 év win 2000 használatáhooz képest:(:)

Tiltsd le a hálókártyát a biosban.
Ha akkor sem megy, akkor a hangot is.

Ha fenn van a rendszer engedd vissza.

#36 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:19

Csak az alaplapi HD audio vezérlőt kell letiltani és fel fog menni. Nekem az utóbbi időben majdnem minden új gép megáll a 34. percnél, ez mindig megoldotta.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#37 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:28

A 34. perc az pont a hálózati eszköz perce. Tiltsd le biosban ha integrált ha meg nem akor igazítsd meg.
Havernak telepítettem a gépet és nem votl rendesen a helyén ahálókártya aztán mindig a 34. percben megyfagyott. Helyreraktam és már jó is volt.

Illetve szar Win CD is okozhatja.

#38 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:30

Idézet: tarti19 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 10:02

Hang vezérlési probléma. Nekem a kissé lógó Au2 kártya csinálta ezt a géppel mikor meg lett mozgatva véletlen.
Nekem csak Reinstal segített.

#39 Felhasználó inaktív   tarti19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 07:05

Köszönöm a tippeket hétvégén meg is próbálom:P
igen integrált hangkarim van :)
már asszem tiltottam is őket deh ez biztos hogy már vagy 1 éve történt:P
xp cd kifogástalan:) mindenkinél felment eddig pöcre  az xp:)
remélem megoldja a kis problémát:) mert azért xp alatt többminden elfut és gyorsabb is mint a 2000:)
Bár nekem több mint 2 éve van win 2000-m és túl sok problémát nem találtam vele kapcsolatban.
És ha mondjuk utána is lefagya telepítés? remélem ilyen nem fog előfordulni:)
realtek alaplapi hangkari van bent és a hálókari is szintén integrált.
Mégegyszer köszönöm a segítségeket:)
Tarti

#40 Felhasználó inaktív   kimiq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 17:11

Windows XP telepítés 34. percébe(háralevö) lefagy!!! Nekem is!!!
Próbáltam mindent... biosban letiltani a hangkártyát, fdd-t...stb:-(; sajnos egy sis-es acer notebooknak elég béna biosa van, semmi nem tiltható le!!!! Így fizikailag próbáltam... kiszedtem a wifit...ramot cseréltem...amit javasoltatok.
Ami segített:
Javítókonzol... "J" ...
a szolgáltatások közül letitottam párat: disable szolg.név. Előbb a vírusellenőrzőket...+ hang... (nem segített),
majd kínomban: flpydisk, fsssvc, sis315, sisAGP, siskp, sisnic, sisnicxp, sptd sysaudio, tcpip, wscsvc
és exittel kilép! majd teljesen újraindítottam a frissítő telepítést! éss láss csodát  :respect: továbbment és a régi windowsom jött elő!
(valószínű, hogy az alaplapi drivereimbe akadt bele ez a majom XP, de már nem is érdekel)
jó szórakozást nektek!!! :up:

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó