HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent

#981 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:19

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 16:01

Van söröm :)

Egyébként ezt kifogásoltam én is. És külföldi trackert említettem ahol ha kis adsl-es feltölt valamit, akkor övé a jog, hogy amíg seedel, fő feltöltő legyen adott torrenten, hiába szedi le tőle egy 100 megás nehézfegyveres netharcos, nem lépheti túl a fő seder feltöltési sebességét amíg az a bolyban van, online. Igaz, lassabbak így a letöltések, de legalább van értelme az aránynak.

Ezzel viszont az a baj, hogy miért 50k-val szedjem a cuccokat, amikor jöhetne 500K-val is. Persze simán ki lehet várni, ritka az olyan eset amikor nagyon gyorsan kell valami.
Aki nem akar az arányokkal törődni, annak jobb több szálas DC-t használi.

Szerkesztette: Lipton 2006. 06. 25. 16:21 -kor

#982 Felhasználó inaktív   Tornado 7C1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:20

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 16:27

...
Felkerül egy cucc, feltöltő sok gigabites nettel :) tolja a többieknek a cuccot. Namost ha én elkezdem tölteni, akkor szinte a cucc 90-95%-át az uploadertől szedem. Neki aztán abszolút nem ártok vele, azért rakta fel, hogy letöltsem. A maradék 5% jön csak a sima júzerektől, de azt letöltés közben bőven visszaosztom nekik. Így nem értem miért kellene akárcsak 1-es arányt is tartanom.
...
Minek ez a nagy önmegtartóztatás? Így az arányom 0.5-6 körül van, de a feltöltésem így is sokan megirigyelhetnék.

Azért ez így nem pontos.
ha senki sem osztaná 1nél tovább, akkor nagy szívás lenne az egész torrent, mert egy idő után ha a feltöltő  azt mondja, hogy már van x készforrás, és kiszáll, akkor a többi embernek ott a fejtörés, hogy miért nem jön le teljesen a cucc, vagy marad egy gyenge dsl-es és az tolja felfele fantasztikus 5k/s sebességgel

ez a felét visszaosztom, bár nincs xar netem és mindet visszatolhatnám felfogás dühít a legjobban, mert ez kib@szás másokkal

Azért a nagy önmegtartóztatás, hogy más ne miattam verje a fejét a falba! :smoker:
ABIT KN9 Ultra, AMD Athlon64 X2 3800+, Inno3D GeForce 7600GST, 2x 512/800 Kingmax DDR2, Maxtor 6Y120P0, Samsung SP 1603C, Pioneer DVR-111D, Chieftec DT-450A2 450W

#983 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:25

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 16:36

Azért nehogy már a szar húzzon le engem a WC-n. Nem azért regeltem, hogy én feltöltsek és mindenki másnak jó legyen, hanem azért, hogy letöltsek. Tudom ez most nagyon meglepő dolog volt. :D

Én sem azért regeltem, hogy az egyébkint is csíra feltöltési sebességemet elszívják. :)
És én is mindent letöltök ami kell, és akkor amikor kell. :D Csak igyekszem nyílvános helyekről, s olyat tölteni, ami a regelős oldalon is fent van, amit aztán (csak) oda seedelek. Így ott nő az arányom. :)
Egy fajta biztonsági tartaléknak sem rossz, ha mondjuk valaki hirtelen felindulásból feltöltené a LotR összes részének rendezői változatát dupla DVD-s kiadásban. :D
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#984 Felhasználó inaktív   Tornado 7C1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:41

a VB feltöltését is egyfajta "biztonsági tartaléknak" szánom :D
ABIT KN9 Ultra, AMD Athlon64 X2 3800+, Inno3D GeForce 7600GST, 2x 512/800 Kingmax DDR2, Maxtor 6Y120P0, Samsung SP 1603C, Pioneer DVR-111D, Chieftec DT-450A2 450W

#985 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:43

Idézet: Tornado 7C1 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:20

Azért ez így nem pontos.
ha senki sem osztaná 1nél tovább, akkor nagy szívás lenne az egész torrent, mert egy idő után ha a feltöltő  azt mondja, hogy már van x készforrás, és kiszáll, akkor a többi embernek ott a fejtörés, hogy miért nem jön le teljesen a cucc, vagy marad egy gyenge dsl-es és az tolja felfele fantasztikus 5k/s sebességgel

ez a felét visszaosztom, bár nincs xar netem és mindet visszatolhatnám felfogás dühít a legjobban, mert ez kib@szás másokkal

Azért a nagy önmegtartóztatás, hogy más ne miattam verje a fejét a falba! :smoker:

Na igen, tehetek én arról, hogy szabály szerint rögtön a feltöltés pillanatában tölthetem is a cuccot? Más szabályokkal ezt talán ki lehetne küszöbölni.
Azt nem mondtam, hogy jó a netem, mert ez is tök aránytalan, bár nem panaszkodom.
Az meg hogy őszinte legyek nem érdekel, hogy más veri-e a fejét a falba, vagy nem. gyorsnak kell lenni, időben letölteni ami kell, ez a torrent lényege. Nem később sírni, hogy miért nem jön. Nem azt mondom, hogy rögtön abbahagyom a seedet. De nem a seed mindenek felett, meg az aránytartás. Seedelek néha régebbi torrenteket is, mert aránynövelőnek jó. Inkább hagyom 1-2 éjszakán át csak, de akkor full sávszéllel mehet.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#986 Felhasználó inaktív   Tornado 7C1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:54

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:43

...
Az meg hogy őszinte legyek nem érdekel, hogy más veri-e a fejét a falba, vagy nem. gyorsnak kell lenni, időben letölteni ami kell, ez a torrent lényege. Nem később sírni, hogy miért nem jön. ...

egy 3-4 napos torrent régi?

50-en leszedik, és marad 5 feltöltő, ebből 3 passzív, és összesen 1k/s amit összehoznak, a maradék kettőhöz meg még a közvetlen rálátás esetén sem tudnék kapcsolódni.

nem tudom, kinek sok 60mb-t tárolni azért, hogy vissza tudja osztani, vagy csak én vagyok olyan hülye, hogy 3hónapig is bent hagyok egy torrentet, ha nem érte el a 1-es arányt?

a gyors reagálásról meg annyit, hogy amikor feltöltötték, láttam is
a fene gondolta volna, hogy éppen pár nap elteltével szükségem lesz rá

Szerkesztette: Tornado 7C1 2006. 06. 25. 16:56 -kor

#987 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 17:02

Idézet: Tornado 7C1 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:54

egy 3-4 napos torrent régi?

50-en leszedik, és marad 5 feltöltő, ebből 3 passzív, és összesen 1k/s amit összehoznak, a maradék kettőhöz meg még a közvetlen rálátás esetén sem tudnék kapcsolódni.

nem tudom, kinek sok 60mb-t tárolni azért, hogy vissza tudja osztani, vagy csak én vagyok olyan hülye, hogy 3hónapig is bent hagyok egy torrentet, ha nem érte el a 1-es arányt?

a gyors reagálásról meg annyit, hogy amikor feltöltötték, láttam is
a fene gondolta volna, hogy éppen pár nap elteltével szükségem lesz rá

Én is maradok seedelni, nem ezzel van gond, és ha seedelek, akkor normálisan seedelek, nem úgy, hogy lekorlátozom, mint azt nagyon sokan teszik. Különben a béka segge alatt lenne az arányom :D
Én csak arról beszélek, hogy csak addig és akkor és azt seedelem, amit és amikor akarok. Most például egy DVD már 1,5-ös arányon van, mert épp elfér a vinyómon, és viszik is rendesen. De nemegyszer 0,021-nél is vettem már ki valamit a megosztásból. Eddig működött a dolog, az arányom is tűrhető, szóval nem változtatok rajta.

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 06. 25. 17:04 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#988 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 17:20

Én ha reggelős trackerre feltöltök valamit azt mindaddig bennthagyom listában míg nem törlik az oldalról (3perctől 5 hétig terjedhet az intervallum :Đ ) Global trackerekről pedig általában addig seedelek, míg folyamatosan van leech. Ha mondjuk látom hogy már nem szedi senki, akkor kiveszem, általában 0.8-1.5 ös arányokat produkálok. :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#989 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 17:59

Hy

Van már valakinek infója mi van a végtelennel?
A torrentem pirosban áll, de egyenlőre az userek még szedik, gondolom most ez sem kerül elszámolásra, csak úgy töltöm a többieknek mert én ilyen jó gyerek vagyok.

Ezt sem szeretem az elszámolós-feltöltős oldalakban, az ember küzködik, a kis uploadjával, aztán csak csodálkozik, hogy a kliens szerint feltöltött adat és az oldalon elszámolt adatmennyiség között mekkora különbség van.

SZERK: Meggondoltam magam nem töltöm felfelé. Rossz gyerek vagyok.  :cool:

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 06. 25. 18:04 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#990 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 18:43

Tracker már megy, oldal még nem. (Nálam.)

#991 Felhasználó inaktív   gyulasan 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 25. 21:28

sziasztok!
letöltöttem a "AZUREUS" nevű progit de nem tudok keresni vele!
valaki segítsen ,hogyan használjam!! :mad:
előre is köszi!

#992 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:41

Idézet: gyulasan - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:28

sziasztok!
előre is köszi!

Nem kell rögtön paprikavörösnek lenni!

Torrent nem olyan mint más p2p progik, itt oldalakon tudsz böngészni, innen letöltesz egy egérfingnyi kis filét, amit megnyitsz az Azureussal, megadod hova mentse az anyagot, és vársz.

Kezdetnek:>>>[0]-¤-[0]<<<

Szerkesztette: M_Stipee 2006. 06. 25. 21:42 -kor

>>Egészség és Harmónia<<

#993 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:58

Idézet: gyulasan - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:28

sziasztok!
előre is köszi!

Mi alapján gondoltad, hogy lehet vele keresni?
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#994 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 23:16

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:58

Mi alapján gondoltad, hogy lehet vele keresni?

Az utorrent alapján például, mert abban lehet keresni. :D

#995 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 23:49

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:16

Az utorrent alapján például, mert abban lehet keresni. :D

:omg:

>>Egészség és Harmónia<<

#996 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:25

Ilyenkor elgondolkozom azon, hogy ha a feltöltő követ el jogsértést (ami így is van), akkor jó lenne tudni, hogy az usernevemen és az email-címemen kívűl mit tárol el rólam az oldal. Vagyis, ha mondjuk most hirtelen "lenyúlnák" mondjuk az endless -t, mennyire lehetne pontosan visszanézni, hogy egy adott usernevű felhasználó milyen címről osztott meg anyagot.
És hogy teljesen eltünnek -e a rendszerből azok a torrentek (adatokkal együtt), amelyek pl. régen lettek feltöltve, és már nem jelennek meg az oldalon.
Mi történik ilyenkor a backuppal, amelyről visszanézhető az oldal (és ezzel együtt a felhasználói adatok) korábbi állapota?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#997 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:16

Ez engem is érdekelne. Ne lehessen már olyanért elvinni, amikor még modemmel napstereztem...
Amíg seedelek, addig legyen fönt az ip-m, aztán szevasz, kilépek, töröljék ki...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#998 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:19

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:49

:omg:

Mi va'? :think:

#999 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:35

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 13:19

Mi va'? :think:

utorrentben én is sokáig KERESTEM a beállítások menüt, mire végre megtaláltam :Đ

>>Egészség és Harmónia<<

#1000 Felhasználó inaktív   opakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:40

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:25

Ilyenkor elgondolkozom azon, hogy ha a feltöltő követ el jogsértést (ami így is van), akkor jó lenne tudni, hogy az usernevemen és az email-címemen kívűl mit tárol el rólam az oldal. Vagyis, ha mondjuk most hirtelen "lenyúlnák" mondjuk az endless -t, mennyire lehetne pontosan visszanézni, hogy egy adott usernevű felhasználó milyen címről osztott meg anyagot.
És hogy teljesen eltünnek -e a rendszerből azok a torrentek (adatokkal együtt), amelyek pl. régen lettek feltöltve, és már nem jelennek meg az oldalon.
Mi történik ilyenkor a backuppal, amelyről visszanézhető az oldal (és ezzel együtt a felhasználói adatok) korábbi állapota?

Semennyire sem lehetne visszanézni...az utolsó letöltők is épp ilyen okból nincsenek tárolva...
És igen, teljesen eltűnnek a rendszerből... semmi adatot nem tárolunk a felhasználókról, torrentekről... mer' minek...
A backup az egy külön dolog... de a szerveren semmiképp sem marad... :)

Téma megosztása:

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.