HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent

#1001 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 12:44

Idézet: opakos - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 12:40

Semennyire sem lehetne visszanézni...az utolsó letöltők is épp ilyen okból nincsenek tárolva...
És igen, teljesen eltűnnek a rendszerből... semmi adatot nem tárolunk a felhasználókról, torrentekről... mer' minek...
A backup az egy külön dolog... de a szerveren semmiképp sem marad... :)

Ez eddig megnyugtató, azt hiszem.
A backup, az mennyire van külön helyen, mondjuk egy rendőrségi felszólításra, kötelesek vagytok átadni? Milyen sebezhetőséget láttok a rendszerben, a jogi kérdések tekintetében?
Esetleg mit tehet a felhasználó a jobb védelem érdekében?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1002 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 13:16

Ha a back-up ugyanott van akkor nem sokra megyünk azzal, hogy az adatokat nem tárolja az eredeti szerver.

#1003 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 15:33

A d*monoidra tudna valaki m*ghivot kuldeni? Koszi.

#1004 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:39

Az egyik filmből csak egy 6.5 megás sample avit szedtem le, már 620 megát visszatöltöttem belőlle. :D

#1005 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:52

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 18:02

Én is maradok seedelni, nem ezzel van gond, és ha seedelek, akkor normálisan seedelek, nem úgy, hogy lekorlátozom, mint azt nagyon sokan teszik. Különben a béka segge alatt lenne az arányom :D
Én csak arról beszélek, hogy csak addig és akkor és azt seedelem, amit és amikor akarok. Most például egy DVD már 1,5-ös arányon van, mert épp elfér a vinyómon, és viszik is rendesen. De nemegyszer 0,021-nél is vettem már ki valamit a megosztásból. Eddig működött a dolog, az arányom is tűrhető, szóval nem változtatok rajta.

Olyan dolgok ellen emelsz szot, amit nem ker rajtad szamon senki. Azt seedelsz, amit akarsz, addig, amig neked tetszik. Ha fontos az azonnali toltes, nyilvan tartod az 1-et. Ennyi, nem ertem, mi a problemad.

#1006 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 17:01

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 13:44

Ez eddig megnyugtató, azt hiszem.
A backup, az mennyire van külön helyen, mondjuk egy rendőrségi felszólításra, kötelesek vagytok átadni? Milyen sebezhetőséget láttok a rendszerben, a jogi kérdések tekintetében?
Esetleg mit tehet a felhasználó a jobb védelem érdekében?

1. rm -rf *

OR

kalapacs.exe

:)

2. Mit tehetsz? Nem töltesz semmit, amíg a magyar jog ilyen irányba tart...
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#1007 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 18:03

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 13:35

utorrentben én is sokáig KERESTEM a beállítások menüt, mire végre megtaláltam :Đ

:nevet2:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1008 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 18:08

Idézet: opakos - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 13:40

Semennyire sem lehetne visszanézni...az utolsó letöltők is épp ilyen okból nincsenek tárolva...
És igen, teljesen eltűnnek a rendszerből... semmi adatot nem tárolunk a felhasználókról, torrentekről... mer' minek...
A backup az egy külön dolog... de a szerveren semmiképp sem marad... :)

Bocs, de ez marhaság. Néz utána pár fájlnak az oldalakon, amin fentvagy. Már egy egyszerű user is ki tud deríteni pár dolgot, ki tudja, hogy összességében mi és mennyi ideig van tárolva. Szerintem a regeléstől fogva mindent vissza lehet keresni.....
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1009 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 18:09

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 19:08

Bocs, de ez marhaság. Néz utána pár fájlnak az oldalakon, amin fentvagy. Már egy egyszerű user is ki tud deríteni pár dolgot, ki tudja, hogy összességében mi és mennyi ideig van tárolva. Szerintem a regeléstől fogva mindent vissza lehet keresni.....

Már bocs, de te tudod, hogy mi van a szerveren, vagy én?

#1010 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 18:18

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 19:09

Már bocs, de te tudod, hogy mi van a szerveren, vagy én?

Azt nem tudom, hogy Te mit tudsz. De ha ennyire vágod, azért minket is beavathatnál!

Meg az is marha érdekes, hogy egy rakás feltöltőt már lekapcsoltak ottkint. Akkor azokat hogyan keresték vissza?

Szerkesztette: Lauda 2006. 06. 26. 18:19 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:14

Az miért van hogy csak akkor tudok full sávszélesség körül tölteni ha lekorlátozom a feltöltést 7 kB/s-re
amikor 23 kB/s a max feltöltés és a legtöbb helyen 17 kB/s körül ajánljáka korlátot.

#1012 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:20

Idézet: mzso - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 20:14

Az miért van hogy csak akkor tudok full sávszélesség körül tölteni ha lekorlátozom a feltöltést 7 kB/s-re
amikor 23 kB/s a max feltöltés és a legtöbb helyen 17 kB/s körül ajánljáka korlátot.

Próbáld ki a cfospeed-et!

http://www.cfos.de/s...cfosspeed_e.htm

#1013 Felhasználó inaktív   opakos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 20:41

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 18:18

Azt nem tudom, hogy Te mit tudsz. De ha ennyire vágod, azért minket is beavathatnál!

Meg az is marha érdekes, hogy egy rakás feltöltőt már lekapcsoltak ottkint. Akkor azokat hogyan keresték vissza?

Hmm.... ki beszélt itt ottkintről? :)
Endlessről kérdeztek, amennyire gondoltuk beavattuk a kérdezőt... jobban minek... miáltalunk nem kerül bajba... ennyi sztem elég...és úgy nagyjából jah vágjuk a saját dolgainkat...

#1014 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 20:57

Idézet: opakos - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 21:41

Hmm.... ki beszélt itt ottkintről? :)
Endlessről kérdeztek, amennyire gondoltuk beavattuk a kérdezőt... jobban minek... miáltalunk nem kerül bajba... ennyi sztem elég...és úgy nagyjából jah vágjuk a saját dolgainkat...

Akkor már csak az a kérdés marad, hogy ha ez így van, ahogy mondod, akkor a tracker mégis honnan tudja, hogy ki mit seedel vagy éppen tölt? Mert azért azt tudnia kell nem?

Tudod engem az zavar, hogy írtad, se a letöltők, se a feltöltők nem maradnak meg sehol. Namost, ha én rányomulok egy torrentre, akkor honnan kerülnek elő mégis a seederek, leecherek? :)

Szerkesztette: Lauda 2006. 06. 26. 21:01 -kor

#1015 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 21:01

Szvsz aki nettel rendelkezik, potenciális gyanusított. Ha valaki hozzáértő azt akarja hogy te bűnhődj, akkor fogsz is. :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1016 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 23:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 20:57

Akkor már csak az a kérdés marad, hogy ha ez így van, ahogy mondod, akkor a tracker mégis honnan tudja, hogy ki mit seedel vagy éppen tölt? Mert azért azt tudnia kell nem?

Tudod engem az zavar, hogy írtad, se a letöltők, se a feltöltők nem maradnak meg sehol. Namost, ha én rányomulok egy torrentre, akkor honnan kerülnek elő mégis a seederek, leecherek? :)

Teljesen mindegy, hogy mi van a szerveren.
Letöltés közben látod a hozzád csatlakozók IP címét, ez már bőven elég ahhoz, hogy megtaláljanak.

#1017 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 07:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 0:08

Teljesen mindegy, hogy mi van a szerveren.
Letöltés közben látod a hozzád csatlakozók IP címét, ez már bőven elég ahhoz, hogy megtaláljanak.

Ez igy, ebben a formaban nem teljesen igaz. Megfelelo technikai hatterrel es tudassal a feltolto kepes rejtve maradni.

#1018 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:07

Az már egy más kérdés, hogy a 30ezer felhasználóból hányan rendelkeznek ezzel a megfelelő technikai háttérrel.

#1019 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:01

Idézet: viharhozo - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 7:58

Ez igy, ebben a formaban nem teljesen igaz. Megfelelo technikai hatterrel es tudassal a feltolto kepes rejtve maradni.

Én nem vagyok ebben olyan biztos. Ha akarják akkor szerintem pillanatok alatt megszerzik az IP címed, onnantól meg simán megmondják, hogy ki is vagy valójában.
Azt viszont nem tudom, hogy ilyen esetekben a szolgáltató mennyire adhatja ki az adataidat.

#1020 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 14:00

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:01

Én nem vagyok ebben olyan biztos. Ha akarják akkor szerintem pillanatok alatt megszerzik az IP címed, onnantól meg simán megmondják, hogy ki is vagy valójában.
Azt viszont nem tudom, hogy ilyen esetekben a szolgáltató mennyire adhatja ki az adataidat.

Nem ertek ehhez, nem foglalkozom ilyesmivel. Volt egy ismerosom, aki hatarozottan allitotta, h egy SSH tunnellel tokeletesen elrejtette a gepet. Az tuti, h amikor az antip2p a kulfoldi trekkereken vadaszgatott, akkor minden feltolto lebuktatasat hatalmas sikerkent konyvelte el. Raadasul, ha emlekeim nem csalnak, akkor oket sem ip-n keresztul azonositottak, hanem modositott rilizekkel.

Téma megosztása:

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.