Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:01
Azt viszont nem tudom, hogy ilyen esetekben a szolgáltató mennyire adhatja ki az adataidat.
A szolgáltató köteles kiadni az adatokat. A gyakorlat az, hogy ki is adják... A rendőrség foglalkoztat igazságügyi szakértőket is, amikor házkutatást tartanak természetesen lefoglalják a gépet, a vincsesztert legalábbis, és utána hetekig kísérletezik rajta a szakértő... a technikai részekhez nem értek igazán, csupán egy-két ilyen jellegű büntetőügyet láttam, a tapasztalat tényleg az, hogy a szolgáltatók kiadják az ip -hez kapcsolható előfizető, user adatait... gyakorlatilag onnéttól kezdve pedig éjjel bármikor kiszállhatnakl a rendőrök és házkutatást tarthatnak, aminek keretében lefoglalják a gépet is... aztán talán fél év múlva vinyó nélkül visszaadják....
A legutóbbi ügyben amit láttam,egy srácra még a gépén található szerződi jogokat sértő programok miatt is vádat emeltek , a szakértő programonként kiszámolta az egyes szoftvergyártóknak okozott károkat, amely kárrendezést polgári irányba adta a büntetőbíró... egyébként az ügy nem szerzői jogok megsértése miatt indult, azt csak a vinyó tartalma alapján hozzácsapták a rendőrök... a gépet az illető később visszakapta, a vinyót pedig bűnjelként lefoglalták... A bíró elmarasztalta az illetőt. Higgyétek el, ha valakire rá akarnak ilyen téren verni valamit akkor rá is verik. Függetlenül attól, hogy az opok pl. DC-n ilyen van olyan belépési infokat adnak meg a usereknek, miszerint nem felelnek ezért vagy azért...

Súgó
A téma zárva.