HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent

#1181 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 23. 07:05

Idézet

A nagy érdeklődésre való tekintettel nem törlöm, de a jutalmad azért megkapod.
1 hét warn

LOL :nevet: Csak következetesen. :D

#1182 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 10:22

Idézet: Warton - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 8:05

"A nagy érdeklődésre való tekintettel nem törlöm, de a jutalmad azért megkapod.
1 hét warn"

Ez jó. :D
Wherever you go, go with all your heart.

#1183 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 11:02

Szerintem is jó, tipikus magyar vonás, ennél tipikusabb nem is lehetne. Az még kisebb baj, hogy halomra hozzák a hülyébbnél hülyébb szabályokat, amiknek az értelme semmi, és látszik, hogy egyáltalán nincs átgondolva az egész. A nagyobb baj, hogy amikor a végrehajtásra kerülne sor, akkor szépen kihátrálnak, mert rájönnek, hogy baromság az a szabály, de azért rányomnak a szerencsétlen gyerek fejére egy hetes warnt, hogy még véletlenül se töltsön fel legközelebb olyan dolgot, ami esetleg 400 embert érdekel.

Ez olyan mint a magyar labdarúgás: a nagy érdeklődésre tekintettel nem töröljük a fradit az első osztályból, de a jutalmad azért megkapod... :D

#1184 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 23. 11:05

Idézet: evone - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 12:05

mondjuk azureus, vagy utorrent is szvsz.

ROSSZ VÁLASZ. Nem fut eggyik sem. build 5456.  :mad:

#1185 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 11:12

Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 12:05

bitspirit?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1186 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 11:14

A moderálási szabályokról a véleményeket az ottani fórumba kérném.
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#1187 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 14:28

Amit Te mondasz Blackman, az is ugyanúgy szabályellenes lenne.

Idézet

Ne kérdőjelezd meg a moderátorok döntéseit!

Másrészről, mondtam én egy szóval is, hogy miről beszélek? :rolleyes: Csak úgy általánosságban írtam a magyar scene-ről.

Szerkesztette: Warton 2006. 07. 23. 14:37 -kor

#1188 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 15:02

Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 12:05

hm, azureusra azert gondoltam mert platformfuggetlen  :Đ deha nem akkor nem...
macbook air 2014

#1189 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 15:03

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 12:14

A moderálási szabályokról a véleményeket az ottani fórumba kérném.

Nincs ottani forum, ha jol lattam nem emlitette senki a konkret helyet... nagy altalanossagban pedig ez is a torrenthez kapcsolodik, ergo elfer itt (amikor rank szoltak az itteni moderatorok, akkor egy bizonyos hely moderatorairol es azok kovetkezetlensegerol volt szo - ezt a hibat nem fogja megegyszer elkovetni itt senki).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1190 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 16:02

Hülyének sem kell nézni.
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#1191 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 24. 08:11

Idézet: evone - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 15:02

hm, azureusra azert gondoltam mert platformfuggetlen  :Đ deha nem akkor nem...

Tényleg nem bírtam rávenni.  :(  Valamit gügyög a java-ról, <ami persze telepítve van> és szépen elszál a telepítője. Szal. odáig nem tudtam eljutni vele, hogy esetleg xp modba futassam vagy efféle. Nincs akkor valami futós bittorent kliens vista alá?
(pontosabban ma még build5456, de holnap már 5472 lessz...)  :D

#1192 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 08:32

hat igen blackman, akinek nem inge, az ingeborg.
ezek a mondenfele kiskiralyok, nagyon tudjak osztani az eszt. sosem ertettem ,minek annyi rendszabaly. a "kozosseg" kepes onmagat szabalyozni.

#1193 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 09:13

Idézet

a "kozosseg" kepes onmagat szabalyozni.

Egy bizonyos (IQ?) szint felett. Nem tudom, ott voltál-e, amikor ellepték az oldalt a friss regesekkel együtt a pár kilobájtos filmfeliratokra mutató torrentfájlok. Az Endless (valahogy) mindig is az az oldal volt, amit először találtak meg a "nyúbik" meg a "frissnetesek", akiknek - már elnézést - fogalmuk sincs sem a netikettről, sem az ilyen oldalak alapvető működéséről. (Többnapos torrentnél kétségbeesetten kiabál a feltöltő, hogy valaki tanítsa meg seedelni - ismerős?). A "másik" korán elvonult a szinte teljes zártságba, tán ez a szerencséje.
Én úgy láttam, két út volt, vagy a "minden lépést szabályozni", vagy a "szarni az egészbe"-elv, mindkettőnek megvannak az előnyei, és ugyanúgy megvannak a hátrányai. A "közösség" összetétele elég sűrűn változik (változott) ahhoz, hogy megakadályozza azt, hogy kialakuljon az önfenntartás, az önszabályozás.

Kiskirályok, hmm, az nem az én asztalom. Blackman reakcióit százszázalékosan megértem, két (három?) frontos "küzdelem" ez neki. opakos is járt itt, ízekre is szedtétek. Ugyanezt megcsinálhattátok volna az ottani fórumon is, mert így pont a címzett(ek)hez nem jut el a véleményetek (azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha sok ember véleménye ütközik a moderatúra véleményével, akkor esetleg rá fognak jönni ők is, hogy honnan ereszt a gumicsónak.)
De ehhez az kell, hogy ott beszéljétek meg. Itt siránkozni fölösleges, ha többszöri kérés után sem tudtok "átszokni", csak az lesz, hogy Black is úgy dönt, szarik az egészbe, oldjátok meg egyedül a problémáitokat, vagy keressétek meg ott. És én tökéletesen meg fogom érteni, ha így dönt.

A "nincs ottani fórumról" meg annyit, hogy szerintem minden érintett tudja, kiről van szó. ;) Ha pedig nagy általánosságban hozzátartozik a torrenthez az efféle moderátori hozzáállás, akkor tanuljatok meg együtt élni vele, mást nem tudok mondani.

#1194 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 09:20

Idézet

a "kozosseg" kepes onmagat szabalyozni.

Erre azért nem vennék mérget, sőt. A szabály megalkotóját is nyílvánvalóan a jószándék vezérelte, amikor kitalálta, hogy miket lehessen feltölteni. MÉgpedig az,hogy ne legyen fake feltöltés. Ám a probléma abban rejlik, hogy nem biztos, hogy át kéne esni a ló másik oldalára és akkor mindent tiltani, még akkor is ha ésszerűtlen. Viszont, hamár meghoznak nyomoronc szabályokat akkor az lenne a minimum, hogy alkalmazzák. Mert akkor mi a francért találták ki, ha utána nem alkalmazzák, illetve nem úgy alkalmazzák. Ezt most bármely torrent oldaltól függetlenül mondtam, de mondhatnám akár p2p-tól függetlenül is. Ezért mondtam a fradis pl-t. De mondhatnám azt is, ha nem lehet cigizni a folyósón akkor a főnöknek sem lehetne...

#1195 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:04

Hali!

Most találkoztam először azzal a problémával, hogyha van egy torrent file, amiben több száz csomagolt file van, és kiválaogatok 1-2t, mutatja is, hogy pl. 5mega/3.95giga, és ha ezt le szeretném tölteni, akkor aránytalalnul nagynak kezdi tölteni, jelen esteben 150 megát kezd tölteni, így lassul a letöltés, és az arányom is jobban romlik. Bitcomat 0.57, 0.70, BiTTornado szintén ezt csinálja? Ez miért van? Nem lehetne valahogy kiküszöbölni?

Köszi!

#1196 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:09

Ilyennel az u'Torrent-nél nem találkoztam. Egy próbát megér.  ;)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1197 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:02

Idézet: Stann - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 15:04

Hali!

Most találkoztam először azzal a problémával, hogyha van egy torrent file, amiben több száz csomagolt file van, és kiválaogatok 1-2t, mutatja is, hogy pl. 5mega/3.95giga, és ha ezt le szeretném tölteni, akkor aránytalalnul nagynak kezdi tölteni, jelen esteben 150 megát kezd tölteni, így lassul a letöltés, és az arányom is jobban romlik. Bitcomat 0.57, 0.70, BiTTornado szintén ezt csinálja? Ez miért van? Nem lehetne valahogy kiküszöbölni?

Köszi!

Pár oldallal ezelőtt én is ugyanezt kérdeztem.  ;)
A szelet (piece) határok nem esnek egybe a file határokkal, igy kénytelen a másik file-ból letölteni annyit, hogy az általad kijelölt file-t teljes egészében letöltse, igy a kijelölt és a ténylegesen letöltött méret eltér, ez normális.

Azt viszont nem igaszán tartom normálisnak, hogy 5 megás file esetén 150 megát kell letölteni.
Elég fura. Az utorrent egy probát megér.
Eddig a legnagyobb szelet méret amit láttam 2 mega volt, ez esetben ha 5 megás anyagot akarsz leszedni max 9 megát szed le.
A te esetedben, 5 megás file esetén 150 -et szed, ez 70 megás szeleteket jelent az meg totál hülyeség.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1198 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:19

Idézet: szabi - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 17:02

Pár oldallal ezelőtt én is ugyanezt kérdeztem.  ;)
A szelet (piece) határok nem esnek egybe a file határokkal, igy kénytelen a másik file-ból letölteni annyit, hogy az általad kijelölt file-t teljes egészében letöltse, igy a kijelölt és a ténylegesen letöltött méret eltér, ez normális.

Azt viszont nem igaszán tartom normálisnak, hogy 5 megás file esetén 150 megát kell letölteni.
Elég fura. Az utorrent egy probát megér.
Eddig a legnagyobb szelet méret amit láttam 2 mega volt, ez esetben ha 5 megás anyagot akarsz leszedni max 9 megát szed le.
A te esetedben, 5 megás file esetén 150 -et szed, ez 70 megás szeleteket jelent az meg totál hülyeség.

Üdv
szabi

Ránéztem a beállításokra, Minimum Diszk Cache méret: 6mb, max 50mb. Ez lehet az? Ez nem csak a memóriára vonatkozik? Mindenestre AutoCache méretválasztás a megadott határon belül van beállítva... A szelet/piece méretről beállítást nem találtam BitCometben.
Ha lesz időm, majd kipróbálom a uTorrentet is, csak most nagyon el vagyok havazva, a töltés meg megy....

Köszi!

Ja, az még mnodjuk lehetséges, h. az általam kijelölt pár kép előtt és mögöt is 5-5 megás tömörített fileok vannak, ha képenként letölt hozzá 10 megát, így kb. pont ki is jön a 150 mega! Ilyen lehetséges? Esetleg beálltani lehet valahogy?

Szerkesztette: Stann 2006. 07. 25. 16:21 -kor

#1199 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:37

Idézet: Stann - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 17:19

Ránéztem a beállításokra, Minimum Diszk Cache méret: 6mb, max 50mb. Ez lehet az? Ez nem csak a memóriára vonatkozik? Mindenestre AutoCache méretválasztás a megadott határon belül van beállítva... A szelet/piece méretről beállítást nem találtam BitCometben.
Ha lesz időm, majd kipróbálom a uTorrentet is, csak most nagyon el vagyok havazva, a töltés meg megy....

Köszi!

Ja, az még mnodjuk lehetséges, h. az általam kijelölt pár kép előtt és mögöt is 5-5 megás tömörített fileok vannak, ha képenként letölt hozzá 10 megát, így kb. pont ki is jön a 150 mega! Ilyen lehetséges? Esetleg beálltani lehet valahogy?

Jól mondod az a felhasznált memória méretét állítja.
A piece méretet a torrent feltöltője állítja be arra semmilyen befolyásod nincs.

A bitcometet nem ismerem, de mint minden torrent kliens valahol a torrent tulajdonságainál biztos kiolvasható a piece méret.

A felhozott példád akkor müködik, ha a piece méret 5MB de szerintem az is sok.
Utorrent esetén ha új torrentet akarok csinálni a legnagyobb piece méret 4MB, de ilyet használni olyan
torrentnél mint amit te irsz - hogy kis méretű anyagok vannak benne - nagyon rossz beállítás.
Viszont igy a közelében járunk annak amit mondtál.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1200 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:46

kb 10 perc az atallas, ugy hogy minden torrented megmarad az aktualis allapotaba ;)
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.