HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent

#2201 Felhasználó inaktív   Daru 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 17:32

Sziasztok, kis segitseget kernek.
Szoval adva van 2 gep amit routeron keresztul kapja a netet (zyxel) , mindeketton torrentezes megy
1-1 szalon.  A ket kliens utorrent es bitcomet.  Mivel mindeketten (szomszed es en) zenei dvd-ket vadaszunk kulfoldi trackerekrol toltunk ill. toltenenk, de csak vanszorog neha napokig a letoltes, modem alatti sebesseggel. Ami az egeszben erdekes, hogy van eleg seeder meg leecher, de alig kapcsolodik 4-8 emberhez, akitol enged tolteni. Ez a torrentezes sajatossaga (azaz nem megfelelo "minoseguek" a kapcsolatok) ?
Ami kicsit komplikalja a kepet, hogy a feltoltes is (korlatozas nelkul) iszonyat csiga.
A sebesseg akkor sem valtozik, ha csak 1 gep van jelen, szoval nem egymas elol "szivjuk" el a savszelt. Toltottem le sikerrel kb 4-5 dvd az elmult 1-2 hetben (kb. onnantol szamitodik az en torrentezos multam, gyak. total kezdo vagyok) , amik normalis sebessegen jottek le ill. "begyorsultak" (pedig ezekhez 1-2 seeder volt csak).
Probaltam a random portnak utat adni, de igazabol semmi valtozast nem vettem eszre.
A topikot vegigolvastam, irtatok lassu kulfoldi letoltesekrol, de ennyire nem hittem volna, hogy lassu (is lehet).
Mivel nem ismerek meghivasos/regelos ertelmes magyar trackert, ahol foleg zenei (abbol is eleg hulye izlesem van, szoval nem a popularis vonal erdekel) dvd-k vannak, igy marad a "szokasos" trackerek valaszteka.
Kiprobaltam mar amit csak tudtam (egyeduli letoltes, portforward, feltoltes beallitasa, cfosspeed upgrade, restartok), de a sav csak ott all "kihasznalatlanul".
Szoval lenne 2 gep (lekorlatozva normalisan, hogy a bongeszesnek is jusson), de sajna nincs ertelme ebben a formaban a torrentezesnek. Jah a kapcsolatok szama is le lett csokkentve.
Szoval ez ilyen es igy kell elfogadni, hogy vagy lesz jo seeder/leecher v. valami mas gond van?
Amit meg esetleg megmagyarazhatnatok, hogy mutat ugyan sok megosztot, de csak parhoz csatlakozik, ez miert van? A feltoltesem sem akar persze megugrani.
Szoval nagyobb tapasztalattal rendelkezok velemenyet varom. Koszonom.
Bocsi, ha 1000-szer leragott csont, forumot vegigolvastam, ugylatszik lassan okosodok.

Szerkesztette: Daru 2007. 01. 26. 17:36 -kor

#2202 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 26. 19:41

Idézet: Daru - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 18:32

Sziasztok, kis segitseget kernek.
Szoval adva van 2 gep amit routeron keresztul kapja a netet (zyxel) , mindeketton torrentezes megy
1-1 szalon.  A ket kliens utorrent es bitcomet.  Mivel mindeketten (szomszed es en) zenei dvd-ket vadaszunk kulfoldi trackerekrol toltunk ill. toltenenk, de csak vanszorog neha napokig a letoltes, modem alatti sebesseggel. Ami az egeszben erdekes, hogy van eleg seeder meg leecher, de alig kapcsolodik 4-8 emberhez, akitol enged tolteni. Ez a torrentezes sajatossaga (azaz nem megfelelo "minoseguek" a kapcsolatok) ?
Ami kicsit komplikalja a kepet, hogy a feltoltes is (korlatozas nelkul) iszonyat csiga.
A sebesseg akkor sem valtozik, ha csak 1 gep van jelen, szoval nem egymas elol "szivjuk" el a savszelt. Toltottem le sikerrel kb 4-5 dvd az elmult 1-2 hetben (kb. onnantol szamitodik az en torrentezos multam, gyak. total kezdo vagyok) , amik normalis sebessegen jottek le ill. "begyorsultak" (pedig ezekhez 1-2 seeder volt csak).
Probaltam a random portnak utat adni, de igazabol semmi valtozast nem vettem eszre.
A topikot vegigolvastam, irtatok lassu kulfoldi letoltesekrol, de ennyire nem hittem volna, hogy lassu (is lehet).
Mivel nem ismerek meghivasos/regelos ertelmes magyar trackert, ahol foleg zenei (abbol is eleg hulye izlesem van, szoval nem a popularis vonal erdekel) dvd-k vannak, igy marad a "szokasos" trackerek valaszteka.
Kiprobaltam mar amit csak tudtam (egyeduli letoltes, portforward, feltoltes beallitasa, cfosspeed upgrade, restartok), de a sav csak ott all "kihasznalatlanul".
Szoval lenne 2 gep (lekorlatozva normalisan, hogy a bongeszesnek is jusson), de sajna nincs ertelme ebben a formaban a torrentezesnek. Jah a kapcsolatok szama is le lett csokkentve.
Szoval ez ilyen es igy kell elfogadni, hogy vagy lesz jo seeder/leecher v. valami mas gond van?
Amit meg esetleg megmagyarazhatnatok, hogy mutat ugyan sok megosztot, de csak parhoz csatlakozik, ez miert van? A feltoltesem sem akar persze megugrani.
Szoval nagyobb tapasztalattal rendelkezok velemenyet varom. Koszonom.
Bocsi, ha 1000-szer leragott csont, forumot vegigolvastam, ugylatszik lassan okosodok.

Rossz minőségű routerek listája:

http://www.azureuswi...php/Bad_routers

UPnP probléma:

http://www.azureuswi.../index.php/UPnP

Port forwardolás, hogyha engedélyezett UPnP alatt hibásodik:

http://www.azureuswi.../PortForwarding

Kb. ennyi jut eszembe. :) Ehhez a routerhez nem értek. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2203 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:48

A végtelen megint piros lett a kliensbe.  :rolleyes:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2204 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:03

Idézet: szabi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:48

A végtelen megint piros lett a kliensbe.  :rolleyes:

Üdv
szabi

nékem is.  :(

de attól még jön a cucc, szal no problem! :cool:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#2205 Felhasználó inaktív   Daru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:05

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 18:41

Rossz minőségű routerek listája:

http://www.azureuswi...php/Bad_routers

UPnP probléma:

http://www.azureuswi.../index.php/UPnP

Port forwardolás, hogyha engedélyezett UPnP alatt hibásodik:

http://www.azureuswi.../PortForwarding

Kb. ennyi jut eszembe. :) Ehhez a routerhez nem értek. :)

Igazabol a router egy Zyxel p- 320 w tipusu. A portforward.com leirasa alapjan megcsinaltam a beallitasokat. Ha nem tevedek a portforward altal "csak" tobb peerhez enged csatlakozni, nagyvonalakban ennyi lenne a funkcioja.
Igazabol ezzel a routerrel elozo nap hasitott a maxos savszelen, ugyanazon trackerrol (csak kilottem, azt azota nem jon az adat normalisan).
Kicsit sokat akartam leirni, ezert is lett ilyen hosszu az elozo postom, de nem tudtam kovetkezetesen megfigyelni a torrentezes "lenyeget" (mivel nem ultem egesz nap a gep elott). Ha vmi nem stimmelt allitgattam mindent, hatha attol jobb lesz. Viszont ezzel jol el is vesztettem az osszefuggeseket, szoval lehet csak rontottam a dolgon. Viszont a letoltesemen egy cseppet sem valtoztatott.
Az elso letoltesemet mindenfele allitgatas nelkul csinaltam (elfogadhato, de nem gyors sebessegen jott az adat). Utana "finomhangolgattam", ami jonak tunt, viszont fogta magat es masnapra lelassult, megint allitgatas, stb.
Most perpill random port nyitva, feltotles 7k-ra leszabalyozva, tuzfalak kilove (router+sp2) es csak csordogal az adat.

#2206 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:07

Most felfelé töltök és jó lenne ha elszámolnák.
Már 3 hete töltögetem felfelé a dvd-t amit leszedtem, de még nincs meg az 1-es arány.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2207 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 02:27

Idézet: Daru - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 21:05

Igazabol a router egy Zyxel p- 320 w tipusu. A portforward.com leirasa alapjan megcsinaltam a beallitasokat. Ha nem tevedek a portforward altal "csak" tobb peerhez enged csatlakozni, nagyvonalakban ennyi lenne a funkcioja.
Igazabol ezzel a routerrel elozo nap hasitott a maxos savszelen, ugyanazon trackerrol (csak kilottem, azt azota nem jon az adat normalisan).
Kicsit sokat akartam leirni, ezert is lett ilyen hosszu az elozo postom, de nem tudtam kovetkezetesen megfigyelni a torrentezes "lenyeget" (mivel nem ultem egesz nap a gep elott). Ha vmi nem stimmelt allitgattam mindent, hatha attol jobb lesz. Viszont ezzel jol el is vesztettem az osszefuggeseket, szoval lehet csak rontottam a dolgon. Viszont a letoltesemen egy cseppet sem valtoztatott.
Az elso letoltesemet mindenfele allitgatas nelkul csinaltam (elfogadhato, de nem gyors sebessegen jott az adat). Utana "finomhangolgattam", ami jonak tunt, viszont fogta magat es masnapra lelassult, megint allitgatas, stb.
Most perpill random port nyitva, feltotles 7k-ra leszabalyozva, tuzfalak kilove (router+sp2) es csak csordogal az adat.

Az attól függ, hogy melyik torrent oldalról töltesz, a külföldi torrentek közül természetesen néha nem a legjobb sebességgel tölt lefelé.

szabi: És te melyik oldalról szedted a torrentet?
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2208 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 06:57

Idézet: szabi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 20:07

Most felfelé töltök és jó lenne ha elszámolnák.

Ha mégse, írj nekem pmet az oldalon. :)
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#2209 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 08:37

Köszi az ajánlatot.  :)

Sajna nem tudom mennyi volt a feltöltött mennyiség az oldal szerint tegnap reggel mikor elindítottam a kliensben a feltöltést.
Nem tudom azt sem mikor állt le a tracker, igy persze nem tudom mennyi nem lett számolva.
Ezután nem lenne fair ha ilyen kéréssel állnák elő.

De nagyon köszi a segítőkészséget.  :respect:

Mivel 16k-val töltök fel relative túl nagy mennyiség nem mehetett el.
Ez volt az első, hogy dvd-t töltöttem le, pont a visszatöltési lassúság miatt nem szeretek ekkora méretben leszedni.

Olvasom a főoldalon az account visszaéléseket, erről jutott eszembe egy hete egyik srác a cégnél azzal állt elő, hogy adjam már meg neki a hozzáférésemet, mert szeretne innen tölteni.
Olyan kényelmetlen helyzetbe hozott, mégiscsak ismerős valamilyen szinten.
Nemet mondtam, erre beprobálkozott még három embernél akik közül kettőt én hivtam meg.
Figyelmeztettem is őket, hogy soha semmilyen körülmények között senkinek még azt se, hogy akkor csak a torrentfile-t.
Kellemetlen a helyzet.  :(

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2210 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 13:25

Idézet: Daru - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 21:05

announce url-ekre vess egy pillantást, ha általános trackerről töltesz könnyen lehet hogy not working, elutasítva, time out, stb üzeneteket kapsz az announce csatlakozáskor. Én ilyen esetben előszedem gúglit, beírom a torrent file PONTOS nevét és keresek még hozzá announce-t :)

De ha gyors, normális külföldi nem regisztrálós trackert keresel ahol vannak érdekes cuccok, írj egy PÜ-t és adok neked linket :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#2211 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 13:25

Idézet: szabi - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 9:37

Ezután nem lenne fair ha ilyen kéréssel állnák elő.

Blackman ajánlotta fel, te csak fogadd el és ne folgalkozz többet vele :Đ

szrk: betűk

Szerkesztette: M_Stipee 2007. 01. 27. 13:26 -kor

>>Egészség és Harmónia<<

#2212 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 17:29

Jobban belegondolva...  :D 

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2213 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 18:43

Nézzenekmánoda.  :Đ
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#2214 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:09

Az mi a fenétől lehetett, hogy valamit töltöttem és a uTorrent írta is a Seed-nél, hogy "2 (2)", holott az oldalon a torrent mellett az volt, hogy 0 seeder és 4 leecher! :confused: :think: Aztán töltött is kb. 2 percig, majd eltüntek a Seederek és "0 (0)" szerepelt uTorrent-ben a Seed-nél! Ilyet még nem pipáltam! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2215 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 18:05

Mibe hogy külföldi tracker :)

>>Egészség és Harmónia<<

#2216 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 18:22

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 18:05

Mibe hogy külföldi tracker :)

Elvesztenéd, mivel magyar! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2217 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:45

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:22

Elvesztenéd, mivel magyar! :D

Akkor el-sl -re tippelek ugyanis nálam a 120 seederből mindössze 9 van jelen. Oka: az egyik announce-szal nem hozható létre kapcsolat :think: Miarák?

>>Egészség és Harmónia<<

#2218 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:55

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:45

Akkor el-sl -re tippelek...

Ez sem jönne össze, mert ez a BitHorlo. :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 01. 28. 22:56 -kor

#2219 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:58

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 23:55

Ez sem jönne össze, mert ez a BitHorlo. :)

És nálad is announce probléma van? :think:

>>Egészség és Harmónia<<

#2220 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:09

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:58

És nálad is announce probléma van? :think:

Azt se tudom mi az! :D

Téma megosztása:

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.