HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV II.

#1441 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:35

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 13:26

Itt gyors szintlépés helyett arra érdemes figyelni, hogy a major skillek nagyjából egy ütemben fejlődjenek. Hiába tudsz egyszerre nyolc szintet lépni azzal, hogy ugrándozol a fal mellett, ha a többi major skillre és a minor skillekre nem figyelsz, és azokat nem fejleszted, csak 1-2 ponttal tudod feljebb tornászni a tulajdonságaidat szintlépéskor a maximális 5 helyett. Ami azért szívás, mert a többi karakter is szintet lép veled együtt, csak ők maximális pontokkal. Aztán 15-ös szinten összefutsz egy mezei csontvázzal, aki úgy összepakol, hogy kettőt pattansz, az erősebb ellenfelekről nem is beszélve.

Nekem a játék közepétől kellett újrakezdenem emiatt, én is csak a gyors szintlépésre koncentráltam, aztán egy idő után már semmit sem tudtam csinálni, úgy a fejemre nőttek az ellenfelek.

Ez a játék nem arról szól, hogy pillanatok alatt kétszázas szinten vagy, és két nap alatt végigtolod a főszálat. :) Hónapokig el lehet lenni vele, ha nem kapkodod el, és egy tápos karit építgetsz.

Okosok azt mondják, hogy major skillnek érdemes olyan cuccokat összeszedni, amiket egyébként ritkán használsz. Íjásznál long sword, nehéz páncél meg különféle mágiák, az íjászatot, könnyű páncélt meg a szaladgálást érdemes berakni minor skillnek. Aztán szintlépéshez elég annyi, hogy megtanulsz valami öngyógyító vagy zártörő varázslatot, és azokat használgatod, meg nekimész egy farkasnak nehéz páncéllal, aztán hadd gyakjon, aztán ha már szorul a hurok, egy mozdulattal lecsapod és ápolod sebeidet.

De hát ez így baromság, ezt nem értem.. ha egyszer íjász a kari, akkor íjjal kéne menni (normális játékokban legalábbis), ha meg warrior, akkor karddal. Miért cseréljem össze, hogy egy hybrid hikomat karakter legyen? Vagy itt akkor fejlődök, hogyha össze-vissza cseszem, meg kutyulom a dolgokat?  :confused:  :think: Ez nekem így magas.

#1442 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:41

Azért az Overhault csak óvatosan, nem kicsit lesz tőle nehezebb a játék. Én az elején nem keveset csak menekültem mindenki elől. De ettől lesz végül is jobban kiegyensúlyozott a játék.

#1443 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:44

Minden skillnek megvan a fő irányító tulajdonsága, kitartás, gyorsaság, erő stb. A szintlépés alapja nem a megölt karakterek száma, hanem a fő skillek fejlődése. Pl egy harcosnál ha sokat kardozol, akkor azt a skill fog nőni, ha viszont harcos létedre egyfolytában varázsolsz akkor mint harcos nem fejlődhetsz, ezért nem fogsz szintet lépni.

#1444 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:48

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 13:33

Ez így ebben a formában már nem játék, hanem inkább csalás. Nem erről kéne szólnia a játéknak, hogy a szintlépési rendszer hibáit kihasználva...

Ezért írtam, hogy okosok mondják. :) A másik oldalról: nem is arról kellene szólnia a játéknak, hogy a gyári major skilleknek hála a játék közepén már egy imp is kikerget egész Morrowindig. :)

Okosan összeválogatott skillekkel viszont tudsz normálisan fejlődni a játékélmény bármilyen csorbítása nélkül. A gyári presetek viszont nincsenek oksan összeállítva. :)

#1445 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:52

Szvsz ettől szerepjáték, hogy a gyári presetek egy olyan skillcsoportot adnak, ami az adott karaktertípusnak megfelel. Vannak ritka gyenge foglalkozások, pl íjjász :D De ezzel is le lehet nyomni a játékot, csak persze nehezebb.

#1446 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:56

Arra van a Quad Damage for archers mod, persze innentől másokra is gyanúsan kell nézni, akik lövöldöznek rád, ergo egy íjász saslikot csinál belőled ha rosszalkodsz, de nem kell sündisznóvá lőni az erdőben a malacot.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1447 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 12:38

Konkrétan nekem nem volt bajom a játékkal, de másnál állandóan kilépett a program desktopra 2 percenként és az unofficial patch segített rajta. Egyébként elvileg item meg quest bugokat javít. Amit még érdemes feltenni az a quark texture pack, meg a növényzetet javító patcheket, bár nem tudom laptop mennyire bírná. 512-es vga is kevés hozzá.

Azért lehet tolni 256Vrammal is.
Igaz, nem a sima QTP3 van fent, hanem a redimized verzsön. Minden max és 4x AA van rajta.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

By lendova at 2009-02-26

szer: és a low poly grass mod-al meg se kínáltam még.  :p

Szerkesztette: Lendova 2009. 02. 26. 13:58 -kor

<b><span style='color:blue'>Andersen meghalt...Mese nincs...</span></b>

#1448 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 13:59

Nem azt mondtam, hogy nem lehet, mindent lehet, csak élvezhetetlen. Nekem már 512 rammal is, lemegy az fps 0-5 közé amikor swappel.

#1449 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 14:00

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 13:26

Okosok azt mondják, hogy major skillnek érdemes olyan cuccokat összeszedni, amiket egyébként ritkán használsz. Íjásznál long sword, nehéz páncél meg különféle mágiák, az íjászatot, könnyű páncélt meg a szaladgálást érdemes berakni minor skillnek. Aztán szintlépéshez elég annyi, hogy megtanulsz valami öngyógyító vagy zártörő varázslatot, és azokat használgatod, meg nekimész egy farkasnak nehéz páncéllal, aztán hadd gyakjon, aztán ha már szorul a hurok, egy mozdulattal lecsapod és ápolod sebeidet.

Erre már én is gondoltam, csak még nem próbáltam :) Minorba rakni az összes olyan skillt amit előreláthatóan gyakran fogok használni :)
Most meg is jött a kedvem az oblihoz, és véletlenül meg is van eredetiben a GOTY, lehet h elkezdem, a kiegeket még úgysem néztem meg. Bár a játék hosszúsága kicsit visszatart, h megint elkezdjem...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1450 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 14:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 14:59

Nem azt mondtam, hogy nem lehet, mindent lehet, csak élvezhetetlen. Nekem már 512 rammal is, lemegy az fps 0-5 közé amikor swappel.

Küzdöttem, a fekete lóval rohangáltam a nagy erdőkben. Swap közben 19 fps volt a "legjobb", de álltalában 30ig esett le csak.

#1451 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 14:48

Újrakezdtem a game-t, indítottam egy Imperial / Warrior / Knight class karaktert.  :) Mondjuk ezzel sem léptem még szintet, pedig már rég kiértem a barlangból a szabadba, úgyhogy érdekes. Na mindegy, most már nem kezdem újra, hanem viszem ezt a Knight-ot, aztán majd meglátjuk.

#1452 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 15:23

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 15:48

Újrakezdtem a game-t, indítottam egy Imperial / Warrior / Knight class karaktert.  :) Mondjuk ezzel sem léptem még szintet, pedig már rég kiértem a barlangból a szabadba, úgyhogy érdekes. Na mindegy, most már nem kezdem újra, hanem viszem ezt a Knight-ot, aztán majd meglátjuk.

10 major skill=szintlépés
10 skill=+5 pötty szintlépéskor az adott tulajdonságra
Ha major skill olyan, amit sokat használsz, akkor vagy csak az arra vonatkozó tulajdonságra kapsz 5 pontot, vagy eloszlik a többi major skill-edhez tartozó tulajdonásgok között.
A minor skill-ekből annyit léphetsz, amennyit akarsz, de szintet nem tudsz majd lépni.
Ötvözzük a kettőt, amit sokat használt, az legyen a minor, ami nem, az legyen major. Így mindegyik számodra fontos skill-ből összejöhet a 10, mégse haladtál semmit a szinteden. Ekkor nekiállhatsz gyúrni egy major skill-t, eléred benne a 10-et és léphetsz szintet. És ekkora 3  tulajdonságra megkapod a +5 pöttyöt.

#1453 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 17:57

Valaki össze tudná foglalni milyen modokat érdemes feltenni? Nem kell sok, csak a lényegesek, akár grafikai vagy akár gameplay mod.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1454 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 10:24

Nem tom én mindig archery/longswords/medium v. heavy armor/acrobatics/athletics és valamilyen mágikus képességeket rakok meg majornek és elég lazán végig tudtam vinni a game-et. Modok nélkül játszom. Az elején kicsit nehézkes volt, de amint szereztem pár jobb fegyvert nagyon hamar nem volt ellenfelem. (még a sokat szapult bow-al sem, a végére már a nagyobb/keményebb lényeket is agyonlőttem 2 max 3 nyíllal). Lehet úgy is ütőképes karit csinálni, hogy nem mindig 5 pontod van lvlupnál.

Ha nagyon szeretne valaki power lvlre gyúrni akkor érdemes a capital környékén a régi romokban kutakodni, tele vannak nagyon drága cuccokkal. Add el sok pénzért és master trainernél húzd fel a minorba rakott skilleket maxra utána 10 lvl-t valamelyik vacak majorre és ott a szint.

Szerkesztette: Nevl 2009. 02. 27. 10:25 -kor

"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1455 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 10:29

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 10:24

Nem tom én mindig archery/longswords/medium v. heavy armor/acrobatics/athletics és valamilyen mágikus képességeket rakok meg majornek és elég lazán végig tudtam vinni a game-et. Modok nélkül játszom. Az elején kicsit nehézkes volt, de amint szereztem pár jobb fegyvert nagyon hamar nem volt ellenfelem. (még a sokat szapult bow-al sem, a végére már a nagyobb/keményebb lényeket is agyonlőttem 2 max 3 nyíllal). Lehet úgy is ütőképes karit csinálni, hogy nem mindig 5 pontod van lvlupnál.

Ha nagyon szeretne valaki power lvlre gyúrni akkor érdemes a capital környékén a régi romokban kutakodni, tele vannak nagyon drága cuccokkal. Add el sok pénzért és master trainernél húzd fel a minorba rakott skilleket maxra utána 10 lvl-t valamelyik vacak majorre és ott a szint.

Mondjuk el kell dönteni, hogy az ember maxolni meg tápolni akar e, vagy JÁTSZANI. Ez ugyanis, félreértések elkerülése végett, nem a diablo2. Itt nem csak a loot meg a pont számit. F3ban doszt.

#1456 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 12:20

Jaja... játékélmény szempontjából sokkal jobb, ha nem azon görcsölsz, hogy most akkor épp ne nőjön semmilyen major skilled, mert szint és az elrontaná a pontokat blablabal...

Inkább kalandozom, érdekes q-kat keresek stb (na persze ha lenne időm, mert az most nincs :D )
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1457 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:05

ti milyen modokat használtok a játékhoz?
Én ezeket gondoltam: natural environments, qtp3 1.3 és írtátok azt az orverhaul-t az melyik pontosan? Utálom hogy ennyi mod van egy játékhoz, nem lehet kiigazodni köztük.

Működni fog ez így a nem hivatalosak pecsekkel együtt?

#1458 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 22:22

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 11:29

Mondjuk el kell dönteni, hogy az ember maxolni meg tápolni akar e, vagy JÁTSZANI. Ez ugyanis, félreértések elkerülése végett, nem a diablo2. Itt nem csak a loot meg a pont számit. F3ban doszt.

Egy táposabb karakter kreálása és a játék élevezése nem zárja ki egymást. A te utad egy idő után viszont zsákutca.

#1459 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 12:04

Szerintem a terület egyáltalán nem nagy. Legalábbis a Sacred 2 25 négyzetkilóméter bejárható területe ezerszer nagyobbnak tűnik, ahol ha csak a main quest szálon haladok, akkor a game végére kb. a teljes térkép 15-20 %-át járom be.

#1460 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 12:31

Felejtsd el az instantr travelt, és menj gyalog/lóval, akkor sokkal nagyobbnak fog tűnni.
:)

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.