HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV II.

#1041 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 03. 22:00

Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 21:11

Meg lehet tanulni a könyvekből is dolgokat, mint pl. a Diablo2-ben?

Üdv!

Igen. ;) Mindegyik skillhez van azt hiszem 4 könyv a játékban, amelyek 1 ponttal növelik a skillt, ha elolvasod a könyvet (természetesen csak egyszer használhatók).
Faster! Harder! Cadaver!

#1042 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 22:02

Idézet: Charles - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 21:11

Egy kérdés a végére:
Vannak ugye a könyvárusok. Azok mire jók? Átnéztem pár könyvet de nem nőtt semmim. 1x volt, hogy valamely könyv után kiírt valamit... Meg lehet tanulni a könyvekből is dolgokat, mint pl. a Diablo2-ben?

A www.oblivionhq.hu oldalon le vannak írva, hogy milyen skillhez milyen könyveket érdemes elolvasnod, és hogy ezeket hol lehet megtalálni. Egyszer-kétszer questben is a kezembe nyomtak/találtam ilyen könyvet.

#1043 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 12. 20:55

Nah hát én is megszereztem :)

Kb 3-4 órát toltam vele. Most lvl10 vagyok és kicsit megakadtam. Elsőre kezdtem egy monkot, de az nagyon nem jött be eszméletlen lassan haladtam vele, szal reroll saját karira (morrowindet is mindig saját kreálmánnyal toltam végig). Harcos féleség kari, 2 attribute str és endurance. Blades, block, heavy armor, athletics, acrobatics, restoration, marksman. A game elődjében egy egész hasonlóval - ott destruction volt resto helyett - nagyon jól taroltam egy ilyennel még a kiegekben is.
Itt viszont KO az egész. Miután az elején kijutottam a város alá, mivel teljesen el voltam veszve, gyorsan elmentem az arenaba és elvittem magam gladiator szintre. Bow-al nem nehéz, kevés ellenfél ér utól az a minimális healing amim van pont megteszi. El is értem az 5. szintet csak avval hogy szétvertem azt a 1X ellenfelet. A 3 khajit rabszolgát már nem tudtam leverni, túl gyorsak és túl nagyot sebeznek én meg semmit :D
Ez lenne a problémám. Főleg közelharcra és íjakra gyúrnék, de annyira keveset sebzek mindkettővel, hogy az nevetséges, gyakran a hit and run technikát kell használnom, mert különben agyonvernek perc alatt.
Eddig az arenan kívül letoltam Kvash ostromát, ott mindent megcsináltam, a fighters és mages guild elérhető küldieit(2 ill 1 db), illetve a rabló női banda q-t Anvilban. Most megkeresett a dark brotherhood a csatlakozási ajánlattal, érdemes elfogadni? Merre menjek tovább? A jelenlegi arena championtól kaptam  1 küldit, de a várat sok kemény csonti őrzi perc alatt bedaráltak.

Ha valaki tudja elmondhatná, hogy mi a trükkje itt a harcnak. Morrowindben jóval egyszerűbb volt a dolog, odamentél a nagy kardal 2-t rácsaptál és pá :D (agyatlan harc rlz :D), most ha nem figyelek állandóan megszédül a kari, az ellenfelek sokkal többet sebeznek mint én. Próbáltam 1 ill 2 kezes kardokkal is. A pajzs jó dolog de az ütések 20-25%-át lehet vele blockolni és a komolyabb támadásaim - bal egérgomb tart, előre - stb rendre hibáznak, vagy blockolják őket és azonnal rámcsapnak. Journeyman vagyok már balde-el és heavy armorral. Némi tanács jól jönne :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1044 Felhasználó inaktív   Zen_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 10:33

Növeld az agilityt is. Akkor kevésbé fogsz megszédülni egy nagyobb találattól. Ha úgy érzed nem vagy elég erős, akkor gyakorolj gyengébb ellenfeleken. (Persze, ha találsz, köszönhetően annak, hogy minden ellenfelet a karaktered szintjéhez igazít az engine.) Sajnos ha valaki kivédi az ütésedet, akkor szerintem túl hosszú az az idő, amíg megtántorodsz, és ez főleg akkor kellemetlen, mikor egyszerre több ellenfél ellen kell harcolni. Igazából nekem úgy tűnik, hogy a készítők az 1-1 ellenes harcra optimalizálták az egészet. Szóval ha tudsz, gyakorolj gyengébb ellenfeleken, és ahogy növekszik a skilled a blade-del és a bow-val, úgy nagyobbat is fogsz sebezni. Meg, ne felejtsd el, hogy ha túl nehéznek (könnyűnek) érzed a játékot, akkor állíthatsz a nehézségen is a beállításokban.

Szerkesztette: Zennorious 2006. 11. 13. 10:33 -kor

#1045 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 11:04

Azt nem nagyon akartam. Tegnap este még kicsit próbálkoztam vele, elértem 12. szintet és találtam full orc páncélzatot+dwarren claymoret. Egy erődben volt Anvil mellett, az egyik tanyán egy nő kért meg, hogy a bolond férjétől szerezzem vissza a családi kalimpácsot. Elég vicces volt, ahogy a 2 ellenfél (egyik a célszemély) rámrontott és kb 5 ütésből agyoncsaptak. Nem baj köv zónába kifut, mentés, töltés és csak az egyik ellenfél követ :D Ja és a fighters guild összes küldetése ilyen baromság vagy csak az első pár? Morrowindben kicsit jobb volt.
Milyen nagyobb klánok vannak, amihez érdemes csatlakozni?
Esetleg tudtok valami tuti helyet jó fegyver és páncél szerzésre?! :D
Asszem ma keresek egy patkányt leragasztom a jobb egérgombot, pajzs a kézben, és elmegyek filmet nézni :D Ja blade skill gyors növelésre mi a legjobb módszer?

Szerkesztette: Nevl 2006. 11. 13. 11:25 -kor

#1046 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 11:18

Tököm televan, tegnap este gondoltam, lezárom a régóta húzódó küldetéseimet (egy csomóhoz kell zárakat törni, és amíg nem voltam Thieves Guild tag, eléggé szűkében voltam a skillnek és a zártörőknek), le is zártam a vámpírvadászós küldetést, másnap reggel már vámpír is voltam. Mire a chorroli (?) count előhúzta a belét a lakosztályából, már elő is jött a napérzékenységem. Úgyhogy este óta ott állok a boszorkány kunyhójában, aki a gyógyírt a fülembe tudná suttogni, de kell neki az öt grand soul gem. Ha ott akarom megvárni a sötétedést, egy idő múlva csontvázakkal akar kirakni, ha elindulok valami lakott település felé, akkor tuti tele van az út banditákkal meg medvékkel, és a fast travel se megy. Na, warezoljuk össze a soul gemeket a máguscéhekből. Csakhogy addig el is kell jutni valahogy. Megyek két percet, leszállok a lóról, Blood of the North (valamiért lóháton nem tudok varázsolni), visszaszállok, megyek tovább, ez minden, csak nem hatékony. :)

Egyik próba alkalmával el is jutottam a főváros aljáig, ahol beért egy egész csapat medve meg párduc, akiket lovaglás közben szedtem össze. Két légiós nekik is rontott, gondoltam, segítek nekik, erre nem megvágom az egyiket? :Đ Amíg szövegelt, hogy ejnye-bejnye, el is hunytam.

Na majd este megoldom. Ha egy üres táborban alszok egyet a sátorban, akkor az megvéd a napfénytől éjszakáig?

SZERK.: Egyébként meglepő, hogy pont a vámpírvadászok (Order of the Virtuous Blood) azok, akiknek gőzük sincs a vampirizmus ellenszeréről, de még azt sem veszik észre, hogy vámpír lettem. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 13. 11:20 -kor

#1047 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 01:09

Na kicsit belejöttem a gamebe, egész jól elvagyok. lvl 18-at taposom és kezdenek pofás cuccaim lenni.
Találtam egy bányát Leyaviin-tól északra az a neve, hogy Rockmill Cave (egyik fighters guild küldi a kötelbe küld). Kb 15K goldot szdtem be csak onnan, tele van drága cuccokba rohangáló mukikkal akik gyilkolásszák egymást. Vagy 7X kellett fordulnom a város és a barlang között :D

#1048 Felhasználó inaktív   <Maverick> 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 01:50

Idézet: Nevl - Dátum: 2006. nov. 12., vasárnap - 20:55

Kb 3-4 órát toltam vele. Most lvl10 vagyok és kicsit megakadtam. [...] Blades, block, heavy armor, athletics, acrobatics, restoration, marksman.
Itt viszont KO az egész.

Pont az a gond, hogy azokat a skilleket tetted majorba, amiket a leggyakrabban használsz. Így persze villámgyorsan összejön a szintlépéshez szükséges 10 pont (ez abból is látszik, hogy 3-4 óra játék után már 10-es szintű vagy ;) ), de ténylegesen nem sokat fejlődsz, és csak egy-két pontot tudsz tenni a három alaptulajdonságra szintlépésenként a maximális öt helyett, ugyanakkor az ellenfelek valóban egyre magasabb szintűek. Pont fordítva kell! Azokat a skilleket tedd majorba, amiket -relatíve- ritkán használsz, és a használatuk jól kontrollálható. A legjobb major skill a speechcraft: tökéletesen felesleges, akkor használod, amikor kedved van és a vonatkozó tulajdonsága (personality) is teljesen érdektelen.  (Bár lenne még 6 ilyen, semmire sem jó skill... :Đ ) Ekkor elhatározod, hogy melyik három alaptulajdonságot akarod növelni (az egyiknek mindenképp  Endurance-t ajánlom egészen addig, amíg 100-as nem lesz, mert ettől függ a HP), és az ezekhez tartozó skillekből bármilyen kombinációban összehozod a 10 pontot, és csak ezután gyúrsz rá a a "fő" skillekre. Így minden szintlépéskor mindhárom kiválasztott alaptulajdonságot tudod 5-tel növelni, és a skilljeid is megfelelően fejlődnek. Kép Eddig mindegyik karakteremet így fejlesztettem (kivéve az elsőt, hiszen ki kellett tapasztalni a játékot, én sem úgy kezdtem neki, hogy ezekkel tisztában lettem volna ;) ), és ezekkel a jól fejlesztett karakterekkel egyszerűen nem volt olyan igazán kemény ellenfél. :cool: (Pláne az Illusion skillekkel -Invisibility, Paralyze, Chameleon- kombinálva.  :p  ) Az egyik Redguardommal 32-es szintre hagytam Kvatch ostromát. 4 Storm Atronach, 3 Xivilai, 3 Daedroth és 2 Spider Daedra volt az egyik kijáratnál, de még lötyit sem kellett innom. :) Necces volt ugyan, mert kb. 45 HP-m volt a végére, de elvégre 490-ről indult, úgyhogy ez azért kemény csata volt.  :box2:  :ninja:

#1049 Felhasználó inaktív   <Maverick> 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 02:11

Idézet: Zennorious - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 10:33

Ha úgy érzed nem vagy elég erős, akkor gyakorolj gyengébb ellenfeleken. (Persze, ha találsz, köszönhetően annak, hogy minden ellenfelet a karaktered szintjéhez igazít az engine.)

A Blade, Blunt és a Hand to hand skillek növeléséhez a legjobb módszer felkeresni Peryite's Shrine-t. Ott 5 magatehetetlen alak álldogál (nem írom le, hogy miért, mert az egyrészt spoiler lenne, másrészt a skillek fejlesztése szempontjából érdektelen is :D ), ezeket kell ütni-vágni, mint a cséphadaró (nem érzik, ráadásul essential karakterek, úgyhogy csak nyugodtan :] ), és szépen fejleszthetőek velük az említett skillek. :idea: ;) Hab a tortán, hogy közel-távol nincs senki, úgyhogy bountytól sem kell tartani. :)

#1050 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:57

21. szintű vagyok és nincs ellenfelem :D 3 daedra, 2 atronach egyszerr megy és nem leszek 80% alatt mikor végeztem :D Endurance és str már max most agit és speedet gyúrom.
Köszi a tippeket :) Majd nemsokára befejezem a fighters guild küldetéseit (guardian vagyok) aztán mages guild és asszem főszál. (btw az beavarhat. hogy kvasht rögtön az elején felszabadítottam küldi nélkül?!)
Van 80K goldom, de még nem vettem belőle semmit, mibe érdemes invesztálni?

Szerkesztette: Nevl 2006. 11. 16. 09:58 -kor

#1051 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 10:07

Idézet: Nevl - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 9:57

(btw az beavarhat. hogy kvasht rögtön az elején felszabadítottam küldi nélkül?!)

Nem hiszem, SPOILER!!! az egyik küldetésnél egy daedric artifactot kell vinni Martinnak, amit Azura szentélyénél kell kezdeni keresni, aztán össze-vissza kell kóbászolni. Nálam volt egy maszek kapubezárásból pár daedra heart meg egy daedra pajzs, úgyhogy nem mentem sehova, a pajzsot odaadtam Martinnak, és már mondta is, hogy kőnye még neki Tiber Septim páncélja is.

#1052 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:57

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 11:07

Nem hiszem, SPOILER!!! az egyik küldetésnél egy daedric artifactot kell vinni Martinnak, amit Azura szentélyénél kell kezdeni keresni, aztán össze-vissza kell kóbászolni. Nálam volt egy maszek kapubezárásból pár daedra heart meg egy daedra pajzs, úgyhogy nem mentem sehova, a pajzsot odaadtam Martinnak, és már mondta is, hogy kőnye még neki Tiber Septim páncélja is.

Aham, akkor kár, hogy lepasszoltam a vendoroknak azt a sok daedra cuccot, kereshetem meg majd :D (az a baj, hogy mászkálok a vadonban és egyből találok 20 barlangot, 1-be 2-3X kell mennem még úgy is, hogy 520 kilónyi cuccot tudok cipelni, mire kiürítem.

#1053 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 14:35

Minek? :think:
En 2000nel kevesebbet ero es 60kilonal nehezebb cuccot fel se veszek. Igy is mar megvan az osszes haziko berendezve (kiveve a Brumai, mert valami bugba futottam... aszonta keressek meg valami Surrotan-t a Novorama-ban es tole vegyem meg a cuccokat... az azonban csak helozik. A quest marker pedig a boltba vezet, de ott meg csak bort meg sort lehet venni mast nem.)

Es igy is van 80-90 ezrem. Egyszeruen nemlehet mar mire elkolteni a penzt. (Gondolkodom amugy azon, hogy ujra kezdjem-e egy varazsloval... vagy inkabb gothic3 :D )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1054 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:10

Ja én is átállok mostmár a drága cuccokra, házat nem veszek nem látom értelmét.
És ez után gothic 3, csak a szakdogámat is be kéne fejezni :D

#1055 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 19:37

Woot... mages guild questben el kell menni egy ayelid ruinba és ott egy pilonra rá kéne castolnom 4 féle spellt. Mindegyik van kivéve fortify akármi on target vagy touch. Bejártam az összes mages guildhall-t és templomot de sehol sem árulnak ilyen spellt. Scrollt se találok. Help :D

#1056 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 19:55

Van egy ládika a srác asztala mellett, aki lefordítja neked a szövegeket, abban van egy kazal tekercs, van közöttük Fortify Magicka hatású is.

#1057 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 19:22

Ismet elovettem ezt a jatekot, de ugyanaz a bajom vele, mint regebben: amint megjelenik valami szetutendo ellen, abban a pillanatban megall a kep, nem tortenik semmi, 10mp mulva kovetkezo kepkocka.

Elegge idegesito tud lenni, mikor 2 kardcsapas utan megint megall a kep, es megint varakozas.
Raadasul mire reagalni tudnek, addigra szetszednek, mint egy zseborat :(

Erre van valami megoldas?
Ujratelepitettem, 1.1 patch felrakva. (+parallax cities+qarls 2+ooo 1.31 van meg felrakva)

Nehogy mar a 2GB ram+7900GTO keves legyen neki...

#1058 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 21:28

Passz, nekem meg X800XL-el sincs ilyen gondom, szinten 2GB mellett. En swap file-t kikapcsoltam miota egy RAM-om van, esetleg probald ki te is, hatha segit rajta.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1059 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:06

6600gt szintén semmi gond.
Btw vl 28 környékén járok, mages és fighters guild master lettem, szal nekiálltam csinálni a főszálat. Sajna ez a szintedhez igazítják az ellenfeleket annyira nem jött össze, mert kb 4-5 ellenséget agyon  tudok verni egyszerre (plane of oblivionban) és még fél életen se leszek. De azért jópofa a történet, és az a templom, ahola bladek őrzik az új császárt nagyon faján néz ki!!! :)

Szerkesztette: Nevl 2006. 11. 19. 11:06 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:23

Fel kell pakolni az OOO 1.31-et, ugy garantaltan nem lesznek szintedhez igazitva a monsterek, mivel lehet, hogy az elso dungeonban talalkozol olyan szellemfarkassal, amit csak silver, vagy enchanted fegyver sebez es a ledobott targyak is lehetnek kapasbol utosebbek. :)

Nekem mar 3 karim megpusztult, mert mereszen beszaladtam egyik-masik romba. :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.