HWSW Informatikai Kerekasztal: CS:Source IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CS:Source IV.

#761 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:49

Ki is egészíteném Lara válaszát egy kis magyarázattal: ha nincs a VSync bekapcsolva, akkor egyszerre dolgozik a videokártya memóriájába a grafikus processzor és olvassa a monitor jelet küldő DAC. Ez viszont azt jelenti, hogy abban a pillanatban, ahogy a grafikus processzor kiszámolta a következő képkockát, lecseréli azt az aktuális képkockával és ettől kezdve a monitor kimenetén már a következő képkocka jelenik meg. Viszont az elektronsugár (tételezzünk fel CRT-t) valószínűleg valahol a képernyő belsejében jár, ami azt eredeményezi, hogy az elektronsugár aktuális pozíciója felett a régi, alatta az új képkocka látható. Ha a két képkocka között nagy az eltérés, pl. gyorsan fordultál, akkor úgy néz ki az egész, mintha vízszintesen eltépték volna a képernyőt (ez a tearing=eltépés, szakadás  szó jelentése egyébként). Megfelelően gyors videokártya-processzor páros akár 3-4 képkockát is kiszámolhat egyes játékok alatt, vagyis a képernyőn nem 2, hanem még több szakadás lesz látható. A VSync bekapcsolása éppen ezt tünteti el, mivel képkocka váltást csak akkor engedélyez, amikor az elektronsugár "visszafut", mert ez alatt az idő alatt nem jelenít meg semmit a képernyőn. A VSync hátránya a kevesebb FPS, mert előfordulhat, hogy emiatt a grafikus processzornak várnia kell, amíg új képkockát számíthat ki. Ez ellen meg a double és triple buffer-t találták ki, de az már egy másik történet.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#762 Felhasználó inaktív   serteperte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:49

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:28

google.hu a barátod.
amúgy az az amikor így horizontálisan mintha egy-egy csíkban szétcsúszna a kép, eltolódna az egyik a másikhoz képest. remélem érthető volt :D
olyan mint ez, de tök gyorsan, pillantokra:
Kép

google meg volt, de tearing elég különböző összefüggéseit hozta ki, csak olyat nem találtam ami ide is értelmes :)
de a magyarázatodból azt hiszem értem. olyankor jön elő amikor kikapcsolom a vsync-et. én azt hittem ez természetes velejárója a vsync=off-nak, hisz az épp ilyesmit hivatott volna kiküszöbölni. (ha jól tévedek)

#763 Felhasználó inaktív   serteperte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:51

Idézet: hajsza - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:49

Ki is egészíteném Lara válaszát egy kis magyarázattal:...

kösz, ez elég kimerítő magyarázat volt :)

#764 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:53

Vsync-el csak az a gond, hogy ha nincs elég fps-ed, akkor megfeleződhet az fps. vsync on-al nem egy játékban leesik az fps 50-re, míg nélküle sokkal többet kapok.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#765 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:55

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 11:53

Vsync-el csak az a gond, hogy ha nincs elég fps-ed, akkor megfeleződhet az fps. vsync on-al nem egy játékban leesik az fps 50-re, míg nélküle sokkal többet kapok.

Sokkal többet kapsz - de minek :)

#766 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:09

Ebbe most ne menjünk bele, a vsync sem töléletes, sajnos ez van. Nem fogok 50 fps-el játszani, inkább a tearing. Egyszer már volt ez téma, de leírom megint. pl. aztec híd rush. vsync nélkül 60-100 fps, attól függ mennyien vagyunk. Ugyanez vsync on-al stabil 50. Kipróbáltam. És sajna érzem a különbséget 50 és 100 között

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 06. 27. 12:12 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#767 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:15

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:09

Ebbe most ne menjünk bele, a vsync sem töléletes, sajnos ez van. Nem fogok 50 fps-el játszani, inkább a tearing. Egyszer már volt ez téma, de leírom megint. pl. aztec híd rush. vsync nélkül 60-100 fps, attól függ mennyien vagyunk. Ugyanez vsync on-al stabil 50. Kipróbáltam. És sajna érzem a különbséget 50 és 100 között

Erre majd mindjárt jól megkapod, hogy az emberi szem 25 fps fölött nem tud különbséget tenni, meg hogy a 25-30 az már full játszható FPS-ben. Én az sg-n a múltkor jól megkaptam a pofámba, hogy a 15 fps FPS-game-nél már full játszható, nem is nagyon kell annál több egyesek szerint..

#768 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:20

játéktól is függ de mondjuk az SDTV-n látott 25fps csak azért folyamatos mert jól el van mosva a kép.
JóSebesség

#769 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:21

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:15

Erre majd mindjárt jól megkapod, hogy az emberi szem 25 fps fölött nem tud különbséget tenni,...

Ha legközelebb valaki ezt válaszolja neked, akkor mondd meg neki, hogy téved, mert másodpercenként 20-25 képkocka körül érzi az emberi szem már folytonos mozgásnak azt, amit lát. Szóval ez az alsó határ. A felső határ minden bizonnyal személyfüggő (mint pl. a hallásnál is), konkrét értékeket sajnos nem tudok mondani. Saccra a 100 fps környékét mondanám.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#770 Felhasználó inaktív   serteperte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:29

Motion blur nélkül nem elég a 25 fps, de erre már egy ideje rájöttek a játékkészítők is, és próbálkoznak is játékokba beépíteni az elmosást.
How many frames per second can the human eye see?
A Human's Eye View: Motion Blur and Frameless Rendering

Szerkesztette: serteperte 2006. 06. 27. 12:29 -kor

#771 Felhasználó inaktív   serteperte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:32

egyébként szerintem is észrevehető a különbség 50 és 100fps között, abban viszont egyet értek Borggal hogy jobb a valamivel (nem sokkal) alacsonyabb, de stabil fps, mint a széles skálán ingadozó.

#772 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:58

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:15

Erre majd mindjárt jól megkapod, hogy az emberi szem 25 fps fölött nem tud különbséget tenni, meg hogy a 25-30 az már full játszható FPS-ben. Én az sg-n a múltkor jól megkaptam a pofámba, hogy a 15 fps FPS-game-nél már full játszható, nem is nagyon kell annál több egyesek szerint..

15fps-el próbálj már meg mozgó ember célozni, vagy közelre rántani egyet.

Mert az egy dolog, hogy az ember otthon single-ben el van vele, de multiban a kevés fps = halál.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#773 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:09

Jogos, CRT-n anno én is vsync off-al játszottam, mert nekem jobban bejött a látvány/érzés, még ha tearing is volt.
De azért azt badarság lenne ráfogni, hogy jobban lehet lőni olyankor ;)

#774 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:35

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:31

Jogos, CRT-n anno én is vsync off-al játszottam, mert nekem jobban bejött a látvány/érzés, még ha tearing is volt.
De azért azt badarság lenne ráfogni, hogy jobban lehet lőni olyankor ;)

pedig de, recoil is sokkal gyorsabb, ergó jobb a célzás! :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#775 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:43

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:58

15fps-el próbálj már meg mozgó ember célozni, vagy közelre rántani egyet.

Mert az egy dolog, hogy az ember otthon single-ben el van vele, de multiban a kevés fps = halál.

Általában csak az szokott lenni a gond, hogy az emberek összekeverik a minimumot, maximumot meg az átlagot, meg hogy egyátalán melyik a fontos.
A max fps SEMMIHEZ nem kell.
Az átlagfps lesz az, amihez hozzá tudod szoktatni magad. (40-50 felett tökéletes, mondhat ki amit akar)
A min fps pedig az, ami minimum kell ahhoz minden pillanatban, hogy ura legyél a helyzetnek. (min 20-25)

Teljesen mindegy, hogy nekes maxban mit tol ki a csillivilli videokártyád, ha utána pörgősebb helyzetekben meg a 15-öt sem tudja tartani. Elég 1-2 másodpercig, de akkor már meghaltál ahogy írod is.
Szal éppen ezért inkább mindent a stabilabb fps-ért teszek meg, tehát cap 75, aztán kész. Több úgysem kell, és így a 20 alá esés is csak egyes mapokon, nagyon forgalmas helyzetben fordul elő.

#776 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:44

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:35

pedig de, recoil is sokkal gyorsabb, ergó jobb a célzás! :up:

De ez egy baromság :) A fenti összehasonlítás is megmutatta... Ez csak egy tipikus cs-s urban legend, aminek semmi bizonyítható alapja nincs. Pusztán placebó hatás, és attól függ hogy mihez szoktatod magad.

#777 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:48

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 13:43

Általában csak az szokott lenni a gond, hogy az emberek összekeverik a minimumot, maximumot meg az átlagot, meg hogy egyátalán melyik a fontos.
A max fps SEMMIHEZ nem kell.
Az átlagfps lesz az, amihez hozzá tudod szoktatni magad. (40-50 felett tökéletes, mondhat ki amit akar)
A min fps pedig az, ami minimum kell ahhoz minden pillanatban, hogy ura legyél a helyzetnek. (min 20-25)

Teljesen mindegy, hogy nekes maxban mit tol ki a csillivilli videokártyád, ha utána pörgősebb helyzetekben meg a 15-öt sem tudja tartani. Elég 1-2 másodpercig, de akkor már meghaltál ahogy írod is.
Szal éppen ezért inkább mindent a stabilabb fps-ért teszek meg, tehát cap 75, aztán kész. Több úgysem kell, és így a 20 alá esés is csak egyes mapokon, nagyon forgalmas helyzetben fordul elő.

Stabil fps powah.  ;)  :respect:  :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#778 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 17:47

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 12:58

multiban a kevés fps = halál.

ennél jobban nekem senki nem fogalmazza meg, miért számoltatom a gépemet ezerrel, és hagyom, hogy 150-et kitoljon arra a crt-re, ami 100hz-et tud. :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#779 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:56

waron 1xrübb mert 10 playernél sokkal jobbak az fpsek mint smallán 22nél mikor 10 ebből elötted van és rotál  :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#780 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 22:00

Nah fps_max 60-nál (60-as frissítésnél) folyamatos tearing van. Asszem egy erősebb karival megprószálom majd a vsync-et.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.