HWSW Informatikai Kerekasztal: Leghutesek - A kozelmult es a jelen # II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leghutesek - A kozelmult es a jelen # II. Osszefoglalok, tesztek... Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:19

Idézet: Qru - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:09

Jelenleg egy Zalman CNPS7000b Cu teljesít szolgálatot, de sajnos ez kevésnek bizonyul a megfelelő hűtéshez.

Ezért a procimhűtőm elé raktam egy 8cm-es sima ventillátort a ház oldaláravan rögzitve, és egy faja lukon kintről jön a luft.

De, szerintetek hogyan érek el nagyobb hűtést:

Ha kintről szívatom be a hideg levegőt a proc coolerhez, vagy ha a coolerről lejövő meleget lököm ki a házból?

(Ház elején van még 1, a ház hátulján 2db 8cm-es venti, szal kereszt huzat már +van )

Természetesen akkor, ha mindkettőt csinálod. :)

#22 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:21

Charles:

Spire Falconrock II vagy Whisperrock IV. Utóbbi halkabb, előbbi jobban hűt. Használtam mindkettőt, 2200-ra húzott Barcival a WR is elbírt, de a 2400-hoz már kellett a HT-101 :D

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 05. 18. 14:21 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#23 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 21:32

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 15:21

Charles:

Spire Falconrock II vagy Whisperrock IV. Utóbbi halkabb, előbbi jobban hűt. Használtam mindkettőt, 2200-ra húzott Barcival a WR is elbírt, de a 2400-hoz már kellett a HT-101 :D

Aha... hát mondta, ha mást nem talál akkor FR2 vagy WR4 lesz... :D Vsz. már megvette, hisz most hétvégéig kellett... Valami Sempronra asszem.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#24 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:53

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 19:36

Ahogy emlékszem a szerelésre (2005 december vége), csak kettő pozícióban lehetett variálni, fentről le és lentről fel... de holnap kipróbálom, ha mást nem, akkor megfordítom. Bár nem tudom...
Minden esetre holnap kipróbálom. :respect:

Nos, eddig fájt a derekam és nem tudtam a szereléshez emelgetni a súlyos gépházat. Jól emlékeztem. A DFI Lanparty nf4 Ultra-D alaplapon a gyári procikeret eleve szűkíti a lehetőséget, csak két féle képpen lehet rátenni az AC 64Pro-t.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-15-1148313183.jpg

#25 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:54

Közelebbi kép:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-15-1148313259.jpg

#26 Felhasználó inaktív   GORO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:10

>>Zalman CNPS8000<<

Kép
Kép

klassz.
MEET TOMORROW HEAD ON....AMD

#27 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:45

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 17:53

Nos, eddig fájt a derekam és nem tudtam a szereléshez emelgetni a súlyos gépházat. Jól emlékeztem. A DFI Lanparty nf4 Ultra-D alaplapon a gyári procikeret eleve szűkíti a lehetőséget, csak két féle képpen lehet rátenni az AC 64Pro-t.

Uh ez nagyon durva, szerintem így abszolút nem szabadna feltenni!

Vagy felfele, vagy hátrafele... a kereten el tudod forgatni a Prot-t nem? Vagy akkor pont hátulról fújna előre? Mert az még nagyob lol lenne.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#28 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 23. 19:41

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:53

Nem kötözködni akarok, lehet, hogy a te házadban, a te alaplapodon csak 2 irányba nézhet a hűtő, de maga a modell átszerelhető. Én azért vártam, hogy meglegyen az új videokártyám, mert a régi, passzív zalmanos mellé nem fért be. A használati útmutatóban is le van írva.

Üdv
KomposztWC

#29 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 24. 16:27

Üdv!

Épp egy előlről hátrafelé fújó Freezer 64-essel akartam lecserélni a jelenlegi Zalman AlCu 7000-est.
De akkor az, hogy tényleg fel tudom-e így szerelni az igazából akkor derül majd ki, ha elkezdem szerelni ? (GA-K8N Ultra9 alaplap, A64 3000+)

Az is kérdés, hogy így a Zalman azért ráfuj - persze meleg (de<40C) - levegőt a passzív chipset bordára és a szintén passzív VGA-ra. Nem lesz melegebb a helyzet, ha ez megszűnik (eddig ezekkel nem volt gondom) ? (Ekkor a VGA és a chipset semmilyen direkt légáramban nem lesz, csak az alul, elől beszívódó levegő éri talán.)

Igazából most fogok valami normál házat venni, mert eddig ideiglenes házban volt, érthetetlenül zajos is és az Antec smartpower táp meg túl meleg (persze az utóbbi önmagában igen csendes lenne.
(Antec 3000B illetve CM Cavalier a pillanatnyi lista).

A fentiek alapján azt is meg szeretném még kérdezni, hogy ha csendesítés miatt mindkét leendő házventit likvidálom de a hátsóhoz ventihelyhez valami kivezető kürtőt próbálok tenni - illetve a fenti táprészt megpróbálom szeparálni  - az működő elképzelés lehet ?
Tehát igazából csendesíteni kellene, egyedül a táp igényelne egy picit jobb hűtést.

#30 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 11:26

adva van egy gef. 6200-as kártya, msi gyártóval.
erre minden szabvány passziv vga hűtő felmegy? (zalman, primecooler, thermaltake, stb)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#31 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:26

Idézet: Charles - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 21:45

Vagy felfele, vagy hátrafele... a kereten el tudod forgatni a Prot-t nem? Vagy akkor pont hátulról fújna előre? Mert az még nagyob lol lenne.

Üdv!

Abszolút nem nagyon durva, nagyon jó hőmérsékleteket mérek.
A kereten el tudom forgatni, 180°-kal. Tehát alulról fújna felfelé.

#32 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:27

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 20:41

Nem kötözködni akarok, lehet, hogy a te házadban, a te alaplapodon csak 2 irányba nézhet a hűtő, de maga a modell átszerelhető. Én azért vártam, hogy meglegyen az új videokártyám, mert a régi, passzív zalmanos mellé nem fért be. A használati útmutatóban is le van írva.

Üdv

Nem kötözködsz, én sem írtam mást...

#33 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:28

Idézet: gemini - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 12:26

adva van egy gef. 6200-as kártya, msi gyártóval.
erre minden szabvány passziv vga hűtő felmegy? (zalman, primecooler, thermaltake, stb)

Erre szerintem senki nem fog tudni Neked válaszolni.

#34 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:21

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 11:27

Nem kötözködsz, én sem írtam mást...

De azt is tévesen. :D

Megküzdöttem az A64Pro-val, fent van, ahogy kell. :cool:  A fogatót szét lehet szerelni, és el lehet forgatni 90°-kal, bár ez nem kis kézügyességet igényel... és így pontosan a másik kettő irány elérhető: hátulról előre és előről hátra.
A memóriamodulokat át kellett pakolnom DIMM2-re és 4-re, de elfért. Amitől féltem picit, hogy ez a memória típusumhoz mért világbajnok tuning levesbe megy a pakolgatástól, de úgy tűnik, minden OK.
A levegőnek csináltam utat, kissé felpolcoltam a kábeleket, de erre majd még valamilyen megoldást keresek, mert dzsungel van a gép tetjében. :)
A videokártyám bele ért a chipsethűtőbe, így annak a ventillátora le volt húzva. Erre a megoldás egy pici 3M gumibak lett, amit felraktam a chipsethűtő venti keretére, s most azon támaszkodik a videokártya. Stabilnak tűnik, nem hinném, hogy kicsúszna.

Képek nemsokára. :)

#35 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 28. 13:46

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#36 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:06

>> klatty <<

#37 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 17:21

Idézet: Charles - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 21:45

Üdv!

Charles, amúgy nagyon köszönöm ezt a mondatot, szerintem e nélkül nem álltam volna neki szétszedni a cuccot, mivel szemmel látszott, hogy fordítva (alulról felfelé fúj) nem fog beférni a cucc. Így meg most, hogy a 90°-os rögzítő szerelést elvégeztem a hűtőn és előről hátulra dolgozik, sok fokkal hűvösebb a procim és a lapom, a videokártyám 1-2°C-kal. :cool:
Mindjárt futtatok terheléssel is tesztet.

#38 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 28. 17:38

Hát igen, én is megszenvedtem vele, de legalább jó lett. Én is pakolgattam a memóriákat, és ráadásul nekem igy is kb fél centire van a VGA a bordától, nem tudom, hogy tudott az MSI egy ilyen lapot megterezni igy.
KomposztWC

#39 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 17:58

A DFI lapom elrendezése nagyon fura. Írtó gázosan fér rá minden, de megoldható majdnem mindig. A különböző részegységek elhelyezésénél gondolom mindent mérlegelnek, és így biztosan a leggyorsabb a kommunikáció közöttük. Ezért is a DFI az egyik legjobb -ha nem a legjobb- tuninglap gyártó. :)

Nézd meg az adataimat, a memóriát. Aztán nézzél körbe neten, hogy mit írnak erről a memóriáról. Azt nagyon nem, hogy 228MHz-ig lehet tuningolni időzítések szigorításával. :)

De ez nagyon off. :offtopic:

A hűtő frankó, csak szívás volt így átszerelni. ~2 óra nekem. :Đ

#40 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 18:00

(Igaz, ebben benne volt a kábel átrendezés, a videokártya VS chipsethűtő probléma lekezelése és a NAGY portalanítás is. :) )

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó