HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 02:42

Idézet: leslie - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 3:15

Remélem, nem a kollegám. Ezüstmetál Yaris volt?

Igen, amennyire a sötétben látszott...
Na de olyanból szaladgál pár tucat, nem?
Gondolkoztál már ma?

#462 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:18

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 2:17

Magyarországon olyan, hogy elfogóautó nem létezik, csak és kizárólag az autópályán pár RS Octavia és az a pár TT, amire jobban vigyáznak, mint az aranyra.

A trafizás pedig nem elsősorban az autópályára vontakozik, ha százalékos értékben nézzük, akkor szerintem egyszámjegyű százalékát teszi ki az összes sebességmérésnek.

Mellesleg (bár ezt biztosan tudod jól Te is) nem kötelező megállítani a gyorshajtás elkövetésén kapott járművezetőt.
Én még nem is tapasztaltam, hogy utánamentek volna, igaz, én kizárólag lakott területen veszek olykor-olykor részt ellenőrzésben.

Rajtad kívül senki nem írt "elfogóautót", én végig elfogót írtam. Fogalmad sincs mi és  hogyan történik.
Ha komolyan érdekel csináld meg amit mondtam, ne beszélj mellé, ne költs hozzá a postjaimhoz.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#463 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 2:50

Még mindig nem az utcai 'gyalog'rendőr állapítja meg a bírság összegét. Hanem a szabálysértési előadó. A gyalogrendőr csak feljelent és leírja az elkövetet szabálytalanságot. Nem tudom, mi alapján hozza meg a bírság összegét az előadó, ezzel még sohasem foglalkoztam, mert nem érdekelt.
Egy gyorshajtás viszonylag nem sűrűn végződik helyszíni bírsággal, ha meg is szokták állítani az úrvezetőt, általában csak azért teszik, hogy elvitessék vele a balhét, aláírassák, hogy igen, ő vezette a járművet elismeri a balhét. Így becsuk a kiskapu.

Ez a legnagyobb baromság, de világosan tükrözi a hozzá nem értésed. Nem ez történik és nem így.
Fogalmad sincs a történetről.
Kötözködő stílusod, szándékos post félremagyarázásaid, kioktató hangnemed egy ideig jól leplezte a hozzá nem értésed. Mondhatnám ekkora baromságot csak a belügyminiszter mondhat, mert annak hivatalból ezt kell hinni.

#464 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 2:17

Én még nem is tapasztaltam, hogy utánamentek volna, igaz, én kizárólag lakott területen veszek olykor-olykor részt ellenőrzésben.

Én a két szemmemmel láttam, hogy utánament az "elfogó" a 8-as úton egy Vectrának amelyet levillantottak. Utána ~5 km múlva láttam, hogy le is kapcsolták.... (A teljes sztorit tavaly már leírtam ide ...) :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#465 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 10:03

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:39

Arról nem is beszélve, hogy negyvenhárom évesen nyugdíjba megy és eltarthatod továbbra is.
A huszonöt év szolgálatba beleszámít a szakközép iskola is, ha beteg volt 100% táppénzzel töltötte, akkor is ha sörmeccsen foci közben szakadt a bokája, amikor meg trafizott akkor annyit zsebelt amennyit akart. Rögtön sírva fakadok.

Mindenkinek jogában áll rendőrnek állni. Neked is. Innen kezdve nem igazán látom a panaszkodás okát. :think:

#466 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 10:05

Egyszer a 6-os úton éjszaka beállt mögöm egy nagy fekete terepjáró és elkezdett villogni a fényszóróival. Hárman voltunk a kocsiban, nem tudtuk mi a fene van. Azon filóztam, hogy most vagy átmegyünk versenyzésbe, vagy megállok, de akkor ki tudja mi lesz velünk. Aztán úgy döntöttem megállok, mögöttem a terepjáró, amiből rendőrök ugrottak ki, kommandós ruhában, kesztyűben, fegyverrel. Igazoltattak mindhármunkat, majd elköszöntek, pedig nem 90-el mentünk egymás mögött. Valszeg kerestek valakit. Mégis honnan a rákból kéne tudnom, hogy rendőr van mögöttem egy fekete terepjáróban??? Még jó, hogy nem kezdtem el nyomni neki.

Szerkesztette: BoGyesz 2006. 05. 06. 10:05 -kor

#467 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 10:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 2:50

Még mindig nem az utcai 'gyalog'rendőr állapítja meg a bírság összegét. Hanem a szabálysértési előadó. A gyalogrendőr csak feljelent és leírja az elkövetet szabálytalanságot.

Igaz, nem gyorshajtásom volt, de anno a helyszíni bírságomat ex has állapította meg a járőr. Szemmel láthatóan gondolkodott rajta, mennyit írjon a csekkre. :think: Aztán végülis jóindulatú volt - ahhoz képest. :)

#468 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 11:51

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 11:05

Egyszer a 6-os úton éjszaka beállt mögöm egy nagy fekete terepjáró és elkezdett villogni a fényszóróival. Hárman voltunk a kocsiban, nem tudtuk mi a fene van. Azon filóztam, hogy most vagy átmegyünk versenyzésbe, vagy megállok, de akkor ki tudja mi lesz velünk. Aztán úgy döntöttem megállok, mögöttem a terepjáró, amiből rendőrök ugrottak ki, kommandós ruhában, kesztyűben, fegyverrel. Igazoltattak mindhármunkat, majd elköszöntek, pedig nem 90-el mentünk egymás mögött. Valszeg kerestek valakit. Mégis honnan a rákból kéne tudnom, hogy rendőr van mögöttem egy fekete terepjáróban??? Még jó, hogy nem kezdtem el nyomni neki.

Egyszer velem is csinálta egy fekete X5-ös. 170-nél kezdett elmaradni. Remélem nem rendőrök ültek benne...  :think:

#469 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 11:51

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 11:10

Igaz, nem gyorshajtásom volt, de anno a helyszíni bírságomat ex has állapította meg a járőr. Szemmel láthatóan gondolkodott rajta, mennyit írjon a csekkre. :think: Aztán végülis jóindulatú volt - ahhoz képest. :)

...hogy rossz indulatú volt ;)

#470 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:06

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 12:51

...hogy rossz indulatú volt ;)

Na igen, mert jó okom volt rá. :)

#471 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 13:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 11:10

Talán nem kell újabb veszekedés ahhoz, hogy az (általam írt) FELJELENTÉS és az általad írt HELYSZÍNI BÍRSÁG fogalma, jelentése közötti különbséget észrevedd...
Gondolkoztál már ma?

#472 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 14:52

Talán nem kell újabb veszekedés ahhoz, hogy az (általam írt) FELJELENTÉS és az általad írt HELYSZÍNI BÍRSÁG fogalma, jelentése közötti különbséget észrevedd...

Észreveszem.

Minden gyorshajtás magával vonja a feljelentést egyébként?

#473 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 15:45

Észreveszem.

Minden gyorshajtás magával vonja a feljelentést egyébként?

Köszönöm.

Csak abban az esetben, ha nem állítanak meg. Mert nem minden esetben teszik, bár buták, mert akkor életbe lép a kiskapu lehetősége.
Amennyiben bizonyos mérték feletti a gyorshajtás (30%+1 km/h), akkor viszont már csak feljelentés lehet. De ekkor is megállíthatnak, hogy elismerd a szabálysértést. De ha nem állítanak is meg, a FamaLaser III már továbbította az adatokat a bemérés pillanatában. Még GPS is ketyeg a tetején, a koordinátákat is küldi. ;)
Gondolkoztál már ma?

#474 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:58

http://totalcar.hu/t...nacsos/040908c/

Ez alapján nekem úgy tűnik, lehet választani a helyszíni bírság és a feljelentés között.

#475 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 15:58

http://totalcar.hu/t...nacsos/040908c/

Ez alapján nekem úgy tűnik, lehet választani a helyszíni bírság és a feljelentés között.

:)

Így tényleg nehéz fórumozni, ha csak szavakat értelmeznek a postokból.

Gyorshajtásról van szó, nem tilosban parkolásról. Mellesleg maga az iromány majdnem 2 éves, és folyamatosan vátozik mindig minden.
Manapság tilosban parkolással szinte kizárólag csak a közteresek foglalkoznak, mivel így is-úgy is a nagy büdös közösbe megy a bírságból származó bevétel, így nem törik a rendőrök magukat, hogy büntessenek. még jó pont sem jár érte, csak a papírmunka, de az aztán...

5ezer forintos tétel esetén (ugye 10e a felső HB határ) teljesen helytálló, ha lehet választani, miért is ne.

Amennyiben a szabálysértés mértéke már nem engedi meg a HB-t, akkor már megszűnik választhatónak lenni.
Minden sebességtúllépési mértékhez van egy bizonyos büntetési tétel 'hozzárendelve' (a totalcar tanácsosa ezt biztos tudja is, szerintem kérdezd meg tőle), ezek mindegyike magasabb ill. többszöröse, mint a HB maximális összege.
Hogy miért szokták mégis megállítani a gyorsan hajtókat nemritkán?
Mert ha felajánlják neki a 10e HB-t, akkor elismeri a balhét, jár a pont és fizet.
Ha meg feljelentés, akkor először adatkérő lap és mivel a kiskapu tárva-nyitva van, onnantól veszett fejsze nyele. Csak a céges autó fogható meg TALÁN, de még az sem biztos.
Gondolkoztál már ma?

#476 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:21

Gondoltam, hogy a helyszíni bírság/feljelentés kérdése általános, de hát te vagy ebben a szaki :)

#477 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 16:21

Gondoltam, hogy a helyszíni bírság/feljelentés kérdése általános, de hát te vagy ebben a szaki :)

Nem vagyok szaki.
Egyébként az összeghatár dönt. Választani meg butaság. Mivel a HB mér rég nem arról szó, hogy a helyben fizetés vagy később, csekken, UGYANANNAK az összegnek való befizetése az eldöntendő kérdés. Mivel feljelentés esetén JÓVAL magasabb ugyanannak az ügynek az 'elintézési díja'. Míg a HB-nél 1 rendőr és +1 esetleg 2, addig a feljelentésnél egy kisebb szobányi ember dolgozik az üggyel az elejétől a végéig számolva.

Egyébiránt ESZETLENSÉGIG fokozódó fejeltenség van a témában. Miért pont a rendőrségen ne lenne? ;)
Gondolkoztál már ma?

#478 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:39

Ez jó!!!

#479 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 14:27

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 12:39

Lelőni, felnégyelni, a darabjait kiszögelni 4 hídra, tanulságként. :(
Az nevet utoljára, aki először üt.

#480 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 14:34

Ippeghogycsak. Reménykedjünk, hogy legközelebb majd egy üresen kéttonnás terepjáró fog az útjába állni, rendesen beszíjazott utasokkal.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.