HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:22

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:20

Gondolom nem csekket adtak, elintézték "helyszíni" kp. megoldással.

Gondolod csekket adtak egy pénzváltó arabnak? Meg egy feketemunkás románnak? 20-50 euró és békénhagyták.

#422 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:25

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:22

Gondolod csekket adtak egy pénzváltó arabnak? Meg egy feketemunkás románnak? 20-50 euró és békénhagyták.

Nem, nem gondolom  :D
Ezért írtam, csak ugye: őazkineknevétnemonddki

#423 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:45

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:09

Aha persze, a haverom valahogy nem ezt látta amikor gyakszin volt. (rendőrszakközépbe járt pestre egy évig). Hanem, hogy a gyalogos illetve az autós járőrök aki élt és mozgott mindenkit lehúztak. Kezdve az autósoktól, az aluljáróba pénzváltó arabokon át a láthatóan feketén érkezett románokig mindenkit. Jobb napokon 30-50 ezreket kaszálva.

Tudod, már írtam, én meg KILENCEDIK éve dolgozom velük nap mint nap.

És nem az ismerősöm ismerőse mesélte egyszer majdnem, hanem én magam, a saját két szememmel látom, a saját két fülemmel hallom, mi történik egy rendőrrel egy szolgálat, 12 óra alatt.

Gondolod, hogy ha szolgálatonként 30-50ezret össze lehetne szedni rendőrként, akkor ennyire nem lenne ember, aki rendőrnek akar elmenni???
(Csak jelzem, a főállásomban a havi nettó fizetésem 60.340 Ft 2 diplomával)
Ma csak a VII. kerületi kapitányság közel fele létszámmal működik, mint az elengedhetetlenül szükséges lenne.
Egyszerűen nincs ember, akármennyire viszik is le a színvonalat, egyszerűen senki nem akar azzá lenni.
És ennek egyértelműen a megfizetetlenség az oka, hiszen amúgy az állás biztos lenne, hiszen a rendőrség nemigen várható, hogy megszűnne.
Gondolkoztál már ma?

#424 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:03

XVIII. ker. Méta u. körforgalom a Sallai lakótelepnél.
Tény, hogy a Méta u. forgalma kicsit lassabb ilyen időtájt (+ útjavítás is), de aki bent van a körforgalomban, annak akkor is elsőbbsége van, ha egy pillanatra megtorpan előtte a sor.
A Kele u (Margó T.) felől érkezett egy bordó Renault (azt hiszem) 19-es, sportos, krómozott tükrökkel, 25-30-as sofőrrel.
Sürgős dolga lehetett, mert kb 40-nel jött (volna ) be, ezért ledudálta a körforgalomban lévő Ford Fiestást, a Fiesta mögött érkező furgonost meg elküldte melegebb éghajlata.
Pedig csak megköszönnie kellett volna neki, hogy nem törte össze a kocsját, mert csak a fékcsikorgásra nézett balra.
Aztán akkora gázzal ment tovább a körfogalomban, hogy kis híján lefarolt az útról.
"Sajnálom", hogy nem én voltam a furgonos, lett volna mit cascozni az autón, és nagyon rendőrt hívtam volna a fiatalemberre.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#425 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:17

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:22

Tényleg? Én pl nem tudnék dolgozni járni jogsi - tehát autó - nélkül. Nem sok köze van hozzá a férfiasságomnak, de most hogy mondod, valóban nem tűnik hormonzavaros szamár méretűnek... ;)

Tényleg bizony.
El nem hiszed, hány hapsi nem átall akár 80-100e vagy még többet is felajánlani egy-egy gyorshajtás miatt bekövetkező 90 napos eltiltás 'elsikálására' egy-egy megvesztegethető(nek tűnő) szabs előadónak.
Gondolkoztál már ma?

#426 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 15:17

Tényleg bizony.
El nem hiszed, hány hapsi nem átall akár 80-100e vagy még többet is felajánlani egy-egy gyorshajtás miatt bekövetkező 90 napos eltiltás 'elsikálására' egy-egy megvesztegethető(nek tűnő) szabs előadónak.

Azt kell, hogy mondjam: sajnos, ez így van!  :mad:

#427 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:39

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:09

Aha persze, a haverom valahogy nem ezt látta amikor gyakszin volt. (rendőrszakközépbe járt pestre egy évig). Hanem, hogy a gyalogos illetve az autós járőrök aki élt és mozgott mindenkit lehúztak. Kezdve az autósoktól, az aluljáróba pénzváltó arabokon át a láthatóan feketén érkezett románokig mindenkit. Jobb napokon 30-50 ezreket kaszálva.

Arról nem is beszélve, hogy negyvenhárom évesen nyugdíjba megy és eltarthatod továbbra is.
A huszonöt év szolgálatba beleszámít a szakközép iskola is, ha beteg volt 100% táppénzzel töltötte, akkor is ha sörmeccsen foci közben szakadt a bokája, amikor meg trafizott akkor annyit zsebelt amennyit akart. Rögtön sírva fakadok.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#428 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 18:51

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:39

Arról nem is beszélve, hogy negyvenhárom évesen nyugdíjba megy és eltarthatod továbbra is.
A huszonöt év szolgálatba beleszámít a szakközép iskola is, ha beteg volt 100% táppénzzel töltötte, akkor is ha sörmeccsen foci közben szakadt a bokája, amikor meg trafizott akkor annyit zsebelt amennyit akart. Rögtön sírva fakadok.

Ez akkor fájó megközelítés, ha a rendőr tényleg hivatásszerűen tette a dolgát:
-20-ban, +35-ben, éjjel, nappal, csak parancsra, olyan balhékhoz vonulva, ahova civil nem menne.

Ez az, ami a dolguk. Ha így tett, szarok rá, hogy 43 évesen ment nyugdíjba. Megérdemli.

Csak valahogy mindenhonnan az jön, hogy nem így teljesítenek szolgálatot.

Bár az is igaz, hogy amikor valami tényleg fertelem van, akár csak egy izmos verekedés és egy rendőr közbe mer lépni, senkinek nem jut eszébe, hogy megveregesse a vállát így:
Bazz, te tökös voltál, én nem mertem volna, de mivel ennyire kiállsz értünk, menj nyugdíjba előbb.

#429 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:27

Akkor a pék is megérdemli, meg az ács, meg az összes többi.

#430 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 15:45

Tudod, már írtam, én meg KILENCEDIK éve dolgozom velük nap mint nap.

És nem az ismerősöm ismerőse mesélte egyszer majdnem, hanem én magam, a saját két szememmel látom, a saját két fülemmel hallom, mi történik egy rendőrrel egy szolgálat, 12 óra alatt.

Gondolod, hogy ha szolgálatonként 30-50ezret össze lehetne szedni rendőrként, akkor ennyire nem lenne ember, aki rendőrnek akar elmenni???
(Csak jelzem, a főállásomban a havi nettó fizetésem 60.340 Ft 2 diplomával)
Ma csak a VII. kerületi kapitányság közel fele létszámmal működik, mint az elengedhetetlenül szükséges lenne.
Egyszerűen nincs ember, akármennyire viszik is le a színvonalat, egyszerűen senki nem akar azzá lenni.
És ennek egyértelműen a megfizetetlenség az oka, hiszen amúgy az állás biztos lenne, hiszen a rendőrség nemigen várható, hogy megszűnne.

Az egyik legjobb barátom modta ezeket a dolgokat aki 1 teljes évig járt a rendőrsuliba, gyakszin meg kiment a járőrökkel. 100%-os az infó. Vagy csak kitalálta ugye poénból? Olyan naív vagy, hogy az már fáj.

Baszki előtted jóhogy nem csinálnak semmit, mert messziről látják, hogy az igazság bajnokát játszod mindig perszehogy kihagynak mindenből. Feljelentenéd az egész brigádot a végén, az meg egyiknek se hiányzik. Ő  meg egy tanuló volt úgyse hinne neki senki, így nyugodtan csinálták a bizniszt mellette is. Ennyit erről, nem vitázok tovább róla, mert ezek tények, te meg álomország tengerpartján élsz.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 05. 05. 19:40 -kor

#431 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:43

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:27

Előljáróban: ők is megérdemlik.

De nekik nem kell adott esetben vásárra vinniük a bőrüket (ha a KLASSZIKUS rendőr példánál maradunk)

Egy tűzoltó, katonai tűzszerész, speciális mentő ugyanígy kockára teszi a legnagyobb értékét az életét. Őnáluk is akadékoskodsz?
Egyikük sem tudja, mikor jön el a pillanat, de állandóan erre kell készülniük (lehet, hogy soha nem lesz ilyen helyzet)
De ezt kell nekünk honorálni, akik helyett ők így élnek ( stressz minden pillanatban).

#432 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:44

Ja és félreértés ne essék, ha csak az arabokat, cigányokat, románokat stb húzdosnák le, nemhogy elitélném, támogatnám őket. Csak sajnos semmi se elég nekik se, mint ahogy másnak se és a becsületes adófizető magyarokat is baszogatják.

#433 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:47

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:43

De nekik nem kell adott esetben vásárra vinniük a bőrüket (ha a KLASSZIKUS rendőr példánál maradunk)

Egy tűzoltó, katonai tűzszerész, speciális mentő ugyanígy kockára teszi a legnagyobb értékét az életét. Őnáluk is akadékoskodsz?
Egyikük sem tudja, mikor jön el a pillanat, de állandóan erre kell készülniük (lehet, hogy soha nem lesz ilyen helyzet)
De ezt kell nekünk honorálni, akik helyett ők így élnek ( stressz minden pillanatban).

Melyik dolgozik adónkból vásárolt eszközzel zsebre a trafis rendőrön, meg a kollegáin kívül? Ne okoskodj a tűzszerésszel, hol tud zsebre dolgozni?

#434 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:49

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:43

Így gondolkodik egy arra képes ember.

Az előző postban meg egy arra képtelen...
Gondolkoztál már ma?

#435 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:49

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:47

Melyik dolgozik adónkból vásárolt eszközzel zsebre a trafis rendőrön, meg a kollegáin kívül? Ne okoskodj a tűzszerésszel, hol tud zsebre dolgozni?

Akkor hát elmeséled nekem, hogyan zajlik egy ilyen zsebre trafizás?

De részletesen ám, HA KÉRHETNÉM!!!!
Gondolkoztál már ma?

#436 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:50

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:35

100%-os az infó. Vagy csak kitalálta ugye poénból? Olyan naív vagy, hogy az már fáj.

Egy nem olyan közeli rokonom rendőr volt. Egyszer hagyta magát megvesztegetni egy eredetiségvizsgálatnál. Két hétig volt még utána rendőr, most nemrég talált új állást, biztonsági őr lett.

Ja, 101%-os infó. ;)

Idézet

Én inkább eltartok tíz rendőrt az adómból, mint egyetlen semmirekellő, "harminc évesen le vagyok százalékolva, mert ráesett az ásó a lábujjamra"-rokkantnyugdíjast meg "nem találok munkát, mert még érettségim sincs, de műszakvezetőnek, kisfőnöknek sehová se kellek, a Tescoban meg büdös a ládatologatás, inkább tengődöm a segélyből meg lógatom a seggemet"-munkanélkülit.

#437 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:52

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:47

Ejj, elbeszélünk egymás mellett!
Te ha rendőrre gondolsz, a korruptat látod: igazad van!
Én próbáltam a hivatásos szemszögéből láttatni, milyen szar a helyzete a korrupt társai miatt.
Peace  :respect:
Ugyanaz a tájkép, csak más oldalról

#438 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:49

Akkor hát elmeséled nekem, hogyan zajlik egy ilyen zsebre trafizás?

De részletesen ám, HA KÉRHETNÉM!!!!

Nem te szorgoskodsz körülöttük?

#439 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:58

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:53

Nem te szorgoskodsz körülöttük?

Nono!

Nem minden rendőr korrupt!
És igenis én kérem ki magamnak ezt az általánosítást!
Mert ha ez így lenne az országunk már rég idióta öntörvényű faszok gyülekezete lenne, ahol nem mernék egy kurva kifliért lemenni a közértbe pisztoly nélkül.

Hála az égnek, nem tartunk még itt és azon vagyok, hogy sose jöjjön el ez a "csodás" anarchia.

#440 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:59

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:58

Nono!

Nem minden rendőr korrupt!
És igenis én kérem ki magamnak ezt az általánosítást!
Mert ha ez így lenne az országunk már rég idióta öntörvényű faszok gyülekezete lenne, ahol nem mernék egy kurva kifliért lemenni a közértbe pisztoly nélkül.

Hála az égnek, nem tartunk még itt és azon vagyok, hogy sose jöjjön el ez a "csodás" anarchia.

Minden eladó.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.