HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:30

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:07

Nekem semmi bajom a "rutinellenőrzésekkel" viszont egyszer a diákszigetről hazafele jövet állítottak meg, természetesen semmit nem ittam, viszont a rendőrök mindenképp be akarták magyarázni, hogy a szonda elszíneződött. Megmutattam nekik az üditős palackot és egy "na jó most az egyszer elengedjük" mondat kíséretében útamra engedtek...
No comment.

Hát, ha ez tényleg így volt (mármint hogy nem ittál), akkor csúnya bepróbálkozás volt egy megvágáshoz... vagy a szonda volt rossz. Ki tudja.

#522 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:31

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 23:17

Pedig azért néhányan így csináljuk.

Nagyjából.

#523 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:29

És lám az álmok valóra válnak. Én sem azért csatolom be magam, a fiamat a gyerekülésbe, azt meg a hátsó ülésre, meg nem azért köttetem be a feleségemmel magát hátul is, mert a rendőr így, a rendőr úgy. Magunk miatt, a családom biztonsága miatt még akkor is ha köztudott, hogy bizonyos helyzetekben a biztonsági öv többet árt, mint használ.

Játsszunk egyet!
Városi araszoló forgalomban kezdjen el mindenki (aki akar) figyelni 10 egymás utáni autóst. És írjuk le, hányat láttunk bekötve.
Én tegnap figyeltem, 3 tízes mintából 4, 2, 3 volt becsatolva. A hátsó ülésen pedig nem láttam senkit bekötve. 30-ból...
Gondolkoztál már ma?

#524 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 16:34

Játsszunk egyet!
Városi araszoló forgalomban kezdjen el mindenki (aki akar) figyelni 10 egymás utáni autóst. És írjuk le, hányat láttunk bekötve.
Én tegnap figyeltem, 3 tízes mintából 4, 2, 3 volt becsatolva. A hátsó ülésen pedig nem láttam senkit bekötve. 30-ból...

Már amelyikbe belátni...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#525 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:50

Játsszunk egyet!

Lakott területen nem kötelező hátul a biztonségi öv. Viszont lakott területen kívül igen, de megnyugtatlak, ott is 30-ból 0 lenne az arány, feltéve ha épp nem arra mennék. És a rendőrök sem nézik asszem.
Pedig olvastam már, hogy a hátul ülők is ugyanakkora veszélyben vannak mondjuk 100-as tempónál, mint az elöl ülők.

#526 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:56

Játsszunk egyet!

Ha már ez a téma, lenne pár kérdésem... Nem vagyok biztos benne, hogy minden esetben jobban jár az aki beköti magát. Persze nagy százalékban életet menthet..., nem vitatom. De találkoztam olyan esetekkel, amikor az illetőknek az volt a a szerencséjük, hogy nem kötötték be magukat. Szóval azt nem értem, miért kötelező? Miért nem dönthetem el én, hogy mitől félek jobban; attól, hogy nem fog meg az öv vagy, hogy úgy beleszorulok egy roncsba, hogy nem szednek ki élve? Még akkor is, ha csak 1%-ban járnék jobban. Vagy akár miért nem kockáztathatom az életemet, persze mások életének kockáztatása nélkül?

Csak finoman a válaszokkal!  :Đ

'Ndrew

#527 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:06

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 16:50

Lakott területen nem kötelező hátul a biztonségi öv. Viszont lakott területen kívül igen, de megnyugtatlak, ott is 30-ból 0 lenne az arány, feltéve ha épp nem arra mennék. És a rendőrök sem nézik asszem.
Pedig olvastam már, hogy a hátul ülők is ugyanakkora veszélyben vannak mondjuk 100-as tempónál, mint az elöl ülők.

Jópár éve kötelező hátul is az öv mindenhol:

Idézet

A közlekedésben való részvétel külön feltételei

...

5) Olyan gépkocsival, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan gépkocsival, amelynek hátsó üléseit biztonsági övvel szerelték fel, csak abban az esetben szabad közlekedni, ha a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy becsatolt biztonsági övvel van rögzítve. A személygépkocsi hátsó ülésén utazó, 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket biztonsági gyermekülésben kell rögzíteni.
a) Nem kell becsatolni a biztonsági övet:
aa) a hátramenetben közlekedő gépkocsi vezetőjének;
ab) a taxi gépkocsi vezetőjének, ha taxi üzemmódban utast szállít;
ac) a mentő gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza;
ad) a járművezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során az oktatónak.
b) A személygépkocsi hátsó ülésén utazó 12. életévét még be nem töltött és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket nem kell biztonsági gyermekülésben rögzíteni, ha:
ba) a biztonsági gyermekülés beszerelésére a személygépkocsi gyári kialakítása alapján nem alkalmas;
bb) a gyermek az üléshez beszerelt biztonsági övvel megfelelően, biztonságosan rögzíthető;
bc) a 46. § (2) bekezdése alapján és a szállított személyek számából következően egy ülőhelyen két gyermek foglal helyet;
bd) az egyidőben szállítani kívánt gyermekek száma miatt a biztonsági gyermekülésben történő rögzítés nem oldható meg;
be) a szállítás taxi üzemmódban használt taxi gépkocsival, személygépkocsis személyszállítást végző gépkocsival, rendvédelmi szervek gépkocsijával vagy a mentőgépkocsi betegellátó terében történik.

Egyébként ha hátul ül egy bekötetlen, akkor kvázi nagyobb veszélyben van az előtte ülő bekötött, mert ugyanannak az övnek ugyanarra a mellkasra felfekve két ember lassulását kell megfognia. Példa: egyik ismerősömnek volt egy frontális ütközése (ő vezetett), nem volt öve, de pár bordarepedéssel megúszta. Mellette ült menyasszonya bekötve, a mögötte ülő bekötetlenül, eredmény: hátsónak gyakorlatilag semmi baja, de az menyasszonynak bordatörése, kulcscsonttörése és csigolyasérülése lett. Lufi nem volt, Peugeot 306.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 09. 16:08 -kor

#528 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:12

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 16:56

Ha már ez a téma, lenne pár kérdésem... Nem vagyok biztos benne, hogy minden esetben jobban jár az aki beköti magát. Persze nagy százalékban életet menthet..., nem vitatom. De találkoztam olyan esetekkel, amikor az illetőknek az volt a a szerencséjük, hogy nem kötötték be magukat. Szóval azt nem értem, miért kötelező? Miért nem dönthetem el én, hogy mitől félek jobban; attól, hogy nem fog meg az öv vagy, hogy úgy beleszorulok egy roncsba, hogy nem szednek ki élve? Még akkor is, ha csak 1%-ban járnék jobban. Vagy akár miért nem kockáztathatom az életemet, persze mások életének kockáztatása nélkül?

'Ndrew

Engedelmeddel válaszolok én, mint leendő közgarázda.

Egyik oka a gazdasági kár, amit a sok, súlyosabb sérült és halott okoz az országnak: temetés költségei, gyógykezelés, szabadság miatta, táppénz stb. Másrészt azért mert az embertől nem feltétlenül várható el, hogy belássa, azzal hosszabbíthatja meg az életét, hogy beköti az övet.

A be nem kötött öv miatti megmenekülést pedig szerintem nem érdemes érvként felhozni, mert elég extrém esetek kellenek ahhoz, hogy összejöjjön. Merem állítani, hogy az összes sérülés súlyosságát 1000-ból kevesebb, mint 10 esetben növelte a helyesen beállított, becsatolt öv.

Na meg, a hátsó veszélyes az előtte ülőre, lásd előző postom.

#529 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 16:50

Sőt. A balesetkor előrecsapódó tehetetlen testükkel nem csak magukat ölik meg, hanem azokat is, akik elől be vannak csatolva.

#530 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:24

'Ndrew

Mert a törvény/szabály érted van. Ez esetben tényleg.

#531 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:26

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 16:30

Hát, ha ez tényleg így volt (mármint hogy nem ittál), akkor csúnya bepróbálkozás volt egy megvágáshoz... vagy a szonda volt rossz. Ki tudja.

Nem, amióta vezetek abszolút nem iszom. Régebben nem volt ritka, de az még suhanc koromban volt, jogosítványom se volt...

Övekkel kapcsolatban:
Egyzser kaptam valami körlevelet, hogy egy ügyvéd felesége valami nagy behemóttal áthajtott a szembejövő sávba és lezúzott egy kispolski-t, az utas a kispókban a meghalt a (vezető felesége volt), a vezető pedig tolókocsis lett és a fickó ellen indult a végén eljárás, mert a kispókban nem kötötték be az övét és "a felesége az ő hibájából halt meg"
A barátnőmmel sikerült is összeveszni az ügyön. Ő azt hangoztatta, hogy milyen rohadék az ügyvéd, hogy kimosta a feleségét és még a fickó (kispóksofőr) lesz a hibás. Az istennek nem akarta megérteni, hogy akkor lenne igazuk a kispókosoknak, ha bekötötték volna magukat. Nyilván azért az ügyvéd felesége is ludas, sőt leginkább ő, de a kresz egyértelmű.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#532 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:28

'Ndrew

Ennyi erővel, akkor mindenki drogozzon kedvére, mert nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi a jó...
www.radioQ.hu

#533 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:31

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:28

Ennyi erővel, akkor mindenki drogozzon kedvére, mert nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi a jó...

Akkor a dohányzást és az alkoholt is tiltsák be...  :think:

Szerk.: Nincs jogom rosszul dönteni a saját káromra?
Szerk2.: (A gazdasági kár jó érvnek tűnik.)

Szerkesztette: Ndrew 2006. 05. 09. 16:38 -kor

#534 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:44

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:31

Jó, látom mindenképp a törvény másik oldalán akarsz állni, akkor leegyszerűsítem:
A törvény (illetve szabály), az, hogy az övet be kell kötni. Ennyi, ez nem vita tárgya.
Gondolom statisztikai adatok alapján lett kitalálva ez a szabály és nagy százalékban jól működik.
Mi, a törvény alanyai nem rendelkezünk felülbírálási jogokkal. Ha nem tetszik a rendzser akkor érdemes tanulmányaidat a jog azon oldala felé irányíani, amelyekkel elérheted, hogy módosíthasd a jól működő törvényeket is. Egy próbát megér!

Szerk1: Bizonyos helyzetekben nincs. Svájcban azért is megbünthet a rendőr, mert a kocsizárába hagytad a kulcsodat (láttam ilyen autót, ott figyegett a kulcs a zárban). Pedig a te autód, senkinek semmi köze hozzá!

Szerkesztette: Harlequin 2006. 05. 09. 16:47 -kor

www.radioQ.hu

#535 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:47

Szerk2.: (A gazdasági kár jó érvnek tűnik.)

De, ha a dolgot nem szabályozza törvény/szabály/joszabály/rendelkezés/jog stb., akkor van jogod. :p És mégegyszer, itt most pont olyas valamit szabályoznak, ami tényleg jó nekünk. Neked is. Az esetek java részében.  ;)  Az övhasználat tehát kötelező, éppúgy mint az is, hogy 0% alkohollal a véredben üljél volán mögé => nincs jogod rosszul dönteni a saját károdra...

Szerkesztette: Omega 2006. 05. 09. 17:18 -kor

#536 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:58

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:44

Jó, látom mindenképp a törvény másik oldalán akarsz állni, akkor leegyszerűsítem:
A törvény (illetve szabály), az, hogy az övet be kell kötni. Ennyi, ez nem vita tárgya.
Gondolom statisztikai adatok alapján lett kitalálva ez a szabály és nagy százalékban jól működik.
Mi, a törvény alanyai nem rendelkezünk felülbírálási jogokkal. Ha nem tetszik a rendzser akkor érdemes tanulmányaidat a jog azon oldala felé irányíani, amelyekkel elérheted, hogy módosíthasd a jól működő törvényeket is. Egy próbát megér!

Szerk1: Bizonyos helyzetekben nincs. Svájcban azért is megbünthet a rendőr, mert a kocsizárába hagytad a kulcsodat (láttam ilyen autót, ott figyegett a kulcs a zárban).

Nem vitatom, hogy jogos és sok esetben életet is menthet.
Csak azt nem látom be, hogy miért kötelező? A dohányzás jó példa: káros mégsem tilos. Az öv mellőzése akár jobb is lehet. (Mondjuk 1%-ban.) Mondjuk a dohányzás is menthet életet nagyon sarkított estben. :Đ Ezzel megcáfoltam azt, amit ezzel mondani akartam két mondattal ezelőtt.  :Đ

Szerkesztette: Ndrew 2006. 05. 09. 17:05 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:58

Nincs, mert amikor megkötöd a rousseau-féle társadalmi szerződést az állammal (tehát állampolgár leszel), akkor bizonyos jogokról lemondasz az állam, mint felsőbb hatalom javára. Például erről is.

#538 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 17:03

Baleset a 71-es úton Balatonfűzfő belterületén...
Én már csak a roncsot láttam, meg hallottam mi történt.
Egy középkategóriás kombi kocsi (annyira összetört, hogy nemtom milyen típus) összeütközött egy betonkeverővel. A kocsi áttért az ellenkező oldalra, és akkor csattantak. Aki közvetlenül mögötte ment, azt mondta, hogy kb 30-al! mentek. Láttam már pár töréstesztet tvben, ott 50km/h-nál ütköztettek frontálisan 2 kocsit, de elég durva volt az is....
Állítólag, aki a járdán ment éppen illető, mondta, hogy telefonált a fiatalember....
Egy fiatal házaspár volt, 2 babával, akik ikrek voltak. Az egyik baba nem élte túl :(
Már csak a roncsot láttuk meg a helyszínelést, mert éppen sétáltunk le a babával megbeszélni a hajvágást. Épp az előtt az épület előtt történt.
Szóval engem nagyon megrázott.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#539 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 17:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:58

Nincs, mert amikor megkötöd a rousseau-féle társadalmi szerződést az állammal (tehát állampolgár leszel), akkor bizonyos jogokról lemondasz az állam, mint felsőbb hatalom javára. Például erről is.

Így már világos.  ;)

#540 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 17:21

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 18:11

Így már világos.  ;)

Pedig nem ebből kéne, hogy világos legyen, mert ez csak szó- és elvi játék. Attól függetlenül, hogy szabályozza-e valami a biztonsági öv használatot, józan ésszel be lehet látni, hogy a használata a javadat szolgálja.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.