HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:05

Idézet: Konor - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 11:43

Macika nem tudod véletlenül hogy a rendőrség hol rendez legközelebb ilyen ütközésées biztonsági öv demót?
Tudod amikor egy széken beszíjazva gurtanak le egy sinen a végén ütközés és lehet érezni hogy már olyan kis sebességen is mennyit számít ha be van kötve.

Általában rendőrnapokon, és egyéb közbiztonsági rendezvényeken szokott ott lenni a bemutató-eszköz.
A városligetben most is ott volt a rendőrnapon.
Hogy év közben hol lehet(ne) Pesten is hozzáférni, sajna nem tudom, de utánaérdeklődök.
Gondolkoztál már ma?

#642 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:07

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 12:54

... Pedig kitörte az első üléseket is a kocsiban...

80 kilós utas felett majd minden ütközésnél ki szoktak törni. Nem is baj, sokszor jó, ha egybetartja az ember gerincét.
Gondolkoztál már ma?

#643 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:11

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:12

És taxiban az utasnak miért nem kell? Ugyanis nem kell. Városban biztosan.

Én ezt nem így tudom.

Forrás?
Gondolkoztál már ma?

#644 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:45

Idézet: leslie - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:41

Szerintem meg nem ezért nem vitték be a seggét a sittre, de mindegy. :)

Ha már sokadszor előkerült Elődke, nem biztos, hogy nem bűnhődik meg jobban így, hogy szabadon van. Ha börtönt kap (és nem fogházat), akkor valószínűleg cipóra vert fejjel és egyéb kisebb testi hibákkal szabadul 1-2 év után, és ő lenne a szerencsétlen áldozat, akinek tönkrement a karierje egy "kis hülyeség miatt."  De így, hogy szabadon van mindenhol áramlik felé az emberek partalan gyűlölete.
Volt egy interjú, nem régen, vele az Indexen erről. 

Félre ne értsd, nem védeni akarom. Amennyire tudom, akkoriban igen vad életet élt, ő volt "a király", "a sztár", azt hitte neki mindent lehet. Amennyire tudom, az a BMW a sokadik rommá tört autója volt már.

Viszont, igen: hihetetlenül profi (és drága) ügyvédje volt...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#645 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 16:01

Debrecenben láttam egy (eléggé biztonságosnak kikiáltott) S80-as Volvot (amikor újdonság volt) így, mind az 5 övet előre becsatolt állapotban.
Erre az agyatlanságra nem gondoltak a svéd mérnökök!!! ;)

A balkáni tahóságra nem lehet felkészülni...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#646 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:49

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 16:45

Ha börtönt kap (és nem fogházat), akkor valószínűleg cipóra vert fejjel és egyéb kisebb testi hibákkal szabadul 1-2 év után, és ő lenne a szerencsétlen áldozat, akinek tönkrement a karierje egy "kis hülyeség miatt." 

A fókuszban nemrég nyilatkozott és így is úgy állította be magát, hogy ő most mennyire szenved és rosszabbul járt. Elmondta azt is, hogy ő már előre elmondja mindenkinek, hogy mi történt: "volt egy balesetem amiben valaki meghalt" és így próbálja megvédeni magát.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#647 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:53

Autós üldözés, lövöldözés Budapesten

#648 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:48

Sajna ez a fajta pirotechnikai övfeszítő is külön pénzes extraként kapható, ritka szériafelszereltségnél. Pedig tényleg nagyon fontos lenne.

Nem akarom már többet reklámozni a svédeket, de ez egy filléres dolog, és a pár százezerért utánad dobott 10+ éves gépekben is mind szériafelszerelés. Az ENCAP előtt is volt élet...

Rooland: sokáig vita tárgyát képezte a fentebbi márkánál, hogy kikapcsolhatóvá tegyék-e a légzsákot, pont az olyan balesetek elkerülése végett, amikor esetleg a nagy rohanásban elfelejti ezt a szülő. Ezért rengeteg ideig csak 3 légzsák volt a szériafelszerelés, a negyedik, utasoldali pedig "ingyenes extra", ha rendelted. Mostanra -gondolom a nagy nyomás miatt- már a kikapcsolhatóság is opció lett, de még mindig lehet kérni a lufinélküliséget a gyerekülés miatt.

Macika, Sipi: üléstörés: az ülések -jó esetben- direkt így vannak tervezve, pl ráfutásos baleseteknél jól jön. A fentebb már említett, 10+ éves, pár százezres kategória ülései megint csak ilyenek. És ez újfent csak egy filléres, terhelésre eltörő fémdarab kérdése. Persze azóta ennél már sokkal fejlettebb megoldások is léteznek, de a semminél ez is jobb.

#649 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:04

Idézet: keton - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 17:55

Nem akarom már többet reklámozni a svédeket, de ez egy filléres dolog, és a pár százezerért utánad dobott 10+ éves gépekben is mind szériafelszerelés. Az ENCAP előtt is volt élet...

Ezek szerint lenne az én 4 éves, utolsó szériás Bravamban is pirotechnikai övfeszítő?
Mert indítókulcs, kormány, néhány pedál meg rádiósmagnó van benne, azt tudom... ;)
Gondolkoztál már ma?

#650 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:04

Ezek szerint lenne az én 4 éves, utolsó szériás Bravamban is pirotechnikai övfeszítő?
Mert indítókulcs, kormány, néhány pedál meg rádiósmagnó van benne, azt tudom... ;)

Hívj fel egy márkaszervizt, ott az évjárat alapján biztosan tudnak segíteni. :)

Szerkesztette: keton 2006. 05. 10. 17:12 -kor

#651 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:09

Idézet: [Iron] - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 17:53

Párszor már tisztázva lett, hogy tilos egyoldalúan lövöldözni az ellenszegülő autósra. Egy esetben lehet csak, amennyiben támadólag, ill. a rendőr testi épségét veszélyeztetve lépett fel az autós.
Gondolom, emiatt kellett belevenni a hírbe ezt is, hogy tolatott és veszélyeztette a rendőr testi épségét. Mert innentől már jogos (önvédelem) a fegyverhasználat.
Nem tudom, mennyire lakott az a terület, de amennyiben az, akkor ennek ellenére sem igazán jogszerű a dolog.
De mivel az autósüldözés sem az, a magyar jog (néhány speciálisan képzett rendőr kivételével) csak a rendszám alapján történő UTÓLAGOS körözést tekinti egyedüli járható útnak a bűnüldözésre.
Szükség volna rendesen a reformra...
Gondolkoztál már ma?

#652 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:21

http://www.99-04.aut...res/kompakt.htm

http://www.99-04.aut...s/fiatbrava.htm
Ciciman is on borda

#653 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:24

abból kiindulva, hogy a Pandához ezelőtt másfél évvel ilyet adtak, meg slusszkulcsos kikapcsolható légzsákot alapáron, a két kategóriával feljebb lévő Bravában biztos volt ilyen
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#654 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 10. 18:40

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 12:16

:D No, hát nekem nem a duci kormányból derült ki, hogy van légzsákom, hanem egyrészt a kormányon az SRS AIRBAG dombornyomat ill. belátni oldalról a kormánykerékbe és látni a szerelvényt, másrészt a napellenző mindkét oldalába belevarrva a figyelmeztetés 4 nyelven, miszerint a légzsák nem nyílik ki, ha nem vagyok bekötve, harmadrészt meg a szervizes teszt, amire azért volt szükség, mert amikor a verdát megvettem tudni akartam, hogy minden működik-e rendesen. ;)
Egyébként tök nem értem, hogy ha 10 éve egy teljesen középkategóriás "noname" Nexiába a Daewoo már ilyen SRS rendszerű légzsákot épített (igaz, csak a vezetőoldalra), akkor a "nagy" és neves autógyárak miért nem tették/teszik ezt. Már csak azt elkerülendő, hogy a felelőtlen sofőrnek/utasnak ne törje ki a nyakát a légzsák. :think:

Khm. SRS = Safety Restraint System / Supplemental Restraint System. Nincs itt semmiféle SRS rendszerű légzsák...

#655 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:48

Sajna ez a fajta pirotechnikai övfeszítő is külön pénzes extraként kapható, ritka szériafelszereltségnél. Pedig tényleg nagyon fontos lenne.

Merem állítani, hogy az utóbbi 10 év autóin a légzsákos üléseknél van övfeszítő, csak nem írják ki, mert a jónép nem tudja, hogy mi az, nem jó marketingduma.

Szerk.: látom, közben fram linkje is megerősít részben. :)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 10. 19:03 -kor

#656 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:58

Idézet: Syner - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:24

abból kiindulva, hogy a Pandához ezelőtt másfél évvel ilyet adtak, meg slusszkulcsos kikapcsolható légzsákot alapáron, a két kategóriával feljebb lévő Bravában biztos volt ilyen

Nem biztos, a két autónak nem ugyanaz a célközönsége. :think: Ettől még lehet. :)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 10. 19:04 -kor

#657 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:04

Ha az ülés alá-mellé benézve a biztiöv nem csak egy szimpla csavarral van rögzítve, hanem furcsa kis hengert is látsz némi mechanikával, plusz bemegy oda elektromos vezeték, akkor ott van a patron. Egy rápillantás és meglátod.

#658 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:05

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:04

Ha az ülés alá-mellé benézve a biztiöv nem csak egy szimpla csavarral van rögzítve, hanem furcsa kis hengert is látsz némi mechanikával, plusz bemegy oda elektromos vezeték, akkor ott van a patron. Egy rápillantás és meglátod.

Általában az oszlop kárpitja mögött is el tudják ezeket csomagolni ott, ahol a csévélő mechanika van. :)

#659 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:15

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:04

", hanem furcsa kis hengert is látsz némi mechanikával, plusz bemegy oda elektromos vezeték, akkor ott van a patron. Egy rápillantás és meglátod."

Idézet a palesztín önkéntes tűzszerészek oktatási anyagából  :D

Szerkesztette: tolvaly 2006. 05. 10. 19:15 -kor

Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#660 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 19:40

Khm. SRS = Safety Restraint System / Supplemental Restraint System. Nincs itt semmiféle SRS rendszerű légzsák...

Emlekeim szerint regebben kulonbseget tettek 2 kulonbozo airbag rendszer kozt: a europia modi az SRS volt amit kisebb zsakkal hasznaltak kotelezoen feltetelezve hogy a vedett szemely be van kotve... es az amcsi modi jo nagy lufival ahol nem szamoltak a biztonsagi ovvel (azaz anelkul is hatasos vedelmet remeltek) - ennek a roviditese, neve most nem ugrik be. A hirdetesekben, autos ujsagokban meg is emlekeztek arrol, hogy milyen tipusu legzsakkal szerelik az autot... aztan persze lehet hogy tevedek. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 05. 10. 19:30 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.