HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:50

Fanatic-kal tökéletesen egyet értek.
Szerintem a mai vezetés oktatás nem megfelelő. Ki kéne egészíteni a rutin pályát még olyan 10-20 órás gyakorlatokkal, ahol csúszós útfelületet szimulálnak, vagy rénszarvas tesztet. Ha jól tudom akkor a Hungaroringen működik egy olyan oktatás, ahova ha befizet valaki, akkor hasonló hétköznapi vagy extrém helyzetek kezelésére tanítják meg a delikvenst. Szvsz ez lehetne alapból is a rutin része, igaz ehhez rutinpályákat kéne korszerűsíteni és drágább lenne az oktatás, de szerintem megérné.
Bár ez is két újabb gondot vet fel:

1. Hamis biztonság érzet. "Megtanítottak, még nagyobb mellénnyel vezetek" szituációk tömkelege. Valahogy ilyennek érzem az egyre modernebb kocsikat is. Pl egyes kocsik már képesek maguktól beparkolni. Egyre fejlődik a technika, egyre kisebb a vezetői tudás (valahogy számítástechnika analógiára, DOS időkben is voltak bénák, de azért érteni is kellett valamilyen szinten a rendszerhez, ma meg 1x katt és kész). A technika hamis biztonság érzetet is tud szerintem adni, ami miatt a gyártóknak még biztonságosabb kocsikat kell gyártani, ami... És persze ott a balf@asz faktor is (korábban volt szó a csipogó biztonságiöv kikerülésről).

2. Jogosítvány előtt valaki megtanulja kezelni a szituációkat, de egy idő után azért újra elfelejti/heti, mert ez még sem kerékpározás, amit nem lehet elfelejteni, inkább olyan mint a nyelvtudás vagy más elméleti tudás, folyamatosan karban kell tartani. De ez megint csak plussz költség.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#722 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:14

Másik komoly baj az, hogy régen a Lada, Wartburg, Kispolszki, Trabant, Skoda-bűvöletben élő országban minden autó annyival tudott épp menni tartósan nyomott padlógázzal, amit egy átlagos ember úgy, ahogy le tudott kezelni. Ezen autókat vezetéstechnika és egyéb dolgok miatt lényegesen 'nehezebb' volt vezetni. A végeredmény az volt, hogy nem igazán volt száguldozás.

Ám jöttek az új, modern(ebb) nyugati autók, és hirtelen megugrott a végsebesség, a gyorsulási képesség. 20 évvel ezelőtt egy viszonylag leharcoltnak számító nyugati autó is minden nehézség nélkül volt képes menni 160-nal és ez a sebesség korábban a cocilista járgányokkal szinte elképzelhetetlen volt.
Mára ezek a régi ex-coci autók szinte teljesen kikopnak és mivel nem a legjobban fizetett réteg tartotta meg 17 évvel a rendszerváltás utánig a régi autót, ezért új autóban is csak valami nagyon olcsóban (rendszerint Suzukiban vagy Daewooban (hopp, elnézést, Sevroléban)) tudnak gondolkozni.
És csak azt érzik, hogy az autó megy, mint a disznó, sokkal jobban, mint az a sebesség, amit kontrollálni képesek egy átlagos magyar úton. Nyomják a padlógázt továbbra is. És az érzet becsapja őket. Mert míg egy Skodában, vagy Wartburgban lehetett érezni, ha túl gyorsan mentek vele (rázkódott, zörgött, fütyült, imbolygott, stb.) addig ezekben nem lehet semmi ilyet érezni. És bár jobb a nyomtartás ezerszer bennük, a fizika akkor sem változott annyit, hogy ez a sebesség ugyanolyan biztonságos legyen, mint a majd' feleannyi volt a coci autóban.

És mivel túlmennek a biztonságos határon, ezért egy bármilyen váratlan eseményt nem tudnak kivédeni.
Csak nem érzik előre, hogy nem biztonságos, mert a korábbi autójuk az már jelzett ilyenkor, széteséssel fenyegetve az utasait.
Gondolkoztál már ma?

#723 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:31

Szvsz ez így nem igaz. Nem gondolnám, hogy azok okozzák a baleseteket, akik korábban vacakabb autókkal közlekedtek. Budapesten nem is tudsz padlógázzal menni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#724 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:31

Budapesten nem is tudsz padlógázzal menni.

Egyrészt, nem csak Bp. van a világon.
Másrészt a Gábor Áron utcán, vagy a Budakeszi úton szükség lehet a padlógázra, és még így sem biztos, hogy mész 50-nel. :)

Idézet

Szvsz ez így nem igaz. Nem gondolnám, hogy azok okozzák a baleseteket, akik korábban vacakabb autókkal közlekedtek.

A példa jórészt arról szól, hogy a Trabantos-Wartburgos-Skodás megvette élete második autóját, és az nem úgy viselkedik, mint ami 15-20 évig hozzá volt nőve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#725 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:48

Én se úgy vettem észre, hogy a régi autósok vezetnek ökör módjára. Pont ellenkezőleg. Az, aki azokkal az autókkal közlekedett, azokon tanult meg vezetni, messze stabilabban és jobban autózik, mint a mostani apucimegvettedrágakisfiánakazerősautótmertlebírtérettségizni menőfiúkák, akik alá oda van tolva a modern és erős kocsi, csak éppen uralni képtelenek azt. Ezek a kocsik nagyon erős hamis biztonságérzetet adnak. Csak éppen vészhelyzetben ezek a magukat nagyon ügyes sofőrnek képzelők képtelenek bármit is reagálni.

Persze, van olyan is, aki a régi keleti technika után beülve egy újabb kocsiba, azt hiszi, hogy most aztán mindent lehet, de nem ez a jellemző szvsz.

Egyébként meg gagyi és olcsó mostani nyugati kocsik. Nem tudom, ki nézte ma a totalcart. Éppen rénszarvastesztet (is) próbálgattak relatíve olcsó kocsikkal. Honda City, Aveo, Fabia, Logan, Albea, meg Thalia volt terítéken (ha jól emlékszem - bár nem tuti, de valami hasonlók voltak  :think:  ). Mindenesetre elég érdekes eredmények jöttek ki.
42

#726 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:50

http://langlovagok.hu/kepek2006/tothmirko/...aglodgolf.shtml

mérkell kanyarban előzni...  :confused:  :(
sose értettem ezeket, a másik kategória akiket nem azok a kisáruszállítók az országutakon, ezeknek a nagy sietségeknek (jobb esetben) egyszer úgyis a mentőben lesz vége..

#727 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:53

ja es szerintem kalapos papak lesznek meg egy darabig, akar wagonr-ben, akar oreg skodaban, lenyeg hogy (ok is) veszelyesek.

#728 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:53

Idézet

Maglód határában a Volkswagen Golf egy kanyarban, zárovonalon át kezdett előzésbe, de a szemből felbukkanó jármű miatt végül az út szélén egy betonvillanyoszlopnak ütközött, amit ki is ütött a helyéről, így megdőlt. A személygépkocsi elöl ülő utasa könnyebben sérült, ám a 22 éves sofőr a roncsok közé szorult. A budapesti fiatalembert a monori tűzoltók egy órás munkával tudták csak kiszabadítani. Őt a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Kép
Minő véletlen, megint egy golfos.
Ha ez ugyanaz, akivel tavaly akadtam össze Pécel határában (ahol szintén záróvonal, szintén kanyar, és nem őrajta múlt, hogy mindketten sértetlenül mentünk tovább), remélem, sokáig nem fog tudni autót vezetni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#729 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:55

Én is úgy gondolom, mint BigBear, szerintem az újabb autókban óvatosan vezető emberek azok, akik átültek a régebbi autókból.

Amúgy a padlógázzal menni nem ugyanaz, mintha néha egy egy pozició megszerzéséért pörgeti meg az ember a motort.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#730 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:56

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:53

[IMG][/IMG]
Minő véletlen, megint egy golfos.
Ha ez ugyanaz, akivel tavaly akadtam össze Pécel határában (ahol szintén záróvonal, szintén kanyar, és nem őrajta múlt, hogy mindketten sértetlenül mentünk tovább), remélem, sokáig nem fog tudni autót vezetni.

Pécelen sok elmebeteg vágtat át, főleg éjszaka.

Szerkesztette: JonesC 2006. 05. 13. 20:57 -kor

Idézet

#731 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:59

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:56

Pécelen sok elmebeteg vágtat át, főleg éjszaka.

pl. te?  :Đ  :Đ

#732 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:02

Idézet: Goodman - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:59

pl. te?  :Đ  :Đ

Én csak ügetek  :Đ

Idézet

#733 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:04

csettegovel nem is konnyu vagtatni :)

#734 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:05

Idézet: Goodman - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:53

ja es szerintem kalapos papak lesznek meg egy darabig, akar wagonr-ben, akar oreg skodaban, lenyeg hogy (ok is) veszelyesek.

Az ember már csak ilyen. Öregszik.
Aki 20 évvel ezelőtt kalapos-wartburgos papa volt, lehet, hogy már nem is él.
Apámnak volt pár négyütemű szoci kocsija, és több, mint tíz éve nyugati autókkal jár. (4-5 évvel idősebb az ő jogsija, mint az enyém) (kétütemű, és suzuki sosem volt)
Már nem úgy vezet, mint tíz éve. De megy, ha menni kell, mert nem lehet mindent busszal elintézni, mégha ingyenes is a számára.
Lehet, hogy húsz év múlva képes leszek magamtól abbahagyni?

#735 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:06

Idézet: Goodman - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:04

Nem lehet mindenkinek benzintemetője.

Idézet

#736 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:10

Idézet: Goodman - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:04

Csak nem kék platós Trabant?

#737 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:12

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:10

Csak nem kék platós Trabant?

Passat TD  :Đ

Idézet

#738 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:41

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 21:31

Szvsz ez így nem igaz. Nem gondolnám, hogy azok okozzák a baleseteket, akik korábban vacakabb autókkal közlekedtek. Budapesten nem is tudsz padlógázzal menni.

Általában szeretek pont annyival (vagy a +10%-os tűréshatáron belül) menni, mint amennyivel maximálisan lehet. És elég nehezen viselem, amikor megjelenik a tükrömben egy 1,3-as Swift és kezd megközelíteni 1-2 m-re és tolni-tolni.

Legutóbb a Hungária körúton kaptam meg sorozatosan (komolyan mondom, 76 körül mentem és mintha álltam volna a középső sávban, jobbról is, balról is húztak el az autók mellettem.
Másik ilyen kedvenc helyem a Kerepesi út befelé Kistarcsáról. Ez utóbbinál nem nagyon viccelek, nem nagyon merek 50 felé menni, a múlt hét végén talán ha fél méterrel kerültem el egy baromarcú gyalogost, akinek jött a busza, de nem érdekelte, hogy épp pirosa van a gyalogátkelőhelynél, azt meg nem tartotta szükségesnek, hogy az 50-nel (és felette!) érkező sorra is ránézzen, így csak az ellenkező irányból közeledő busz felé fordulva szaladt (próbált meg átszaladni) a zebrán. Szerencse, hogy jó a fékem, így pár deka gumi önkéntes adakozásával megmentettem az életét.
Ha pár mp-cel hamarabb ér oda az agyatlanja akkor - minő véletlen - egy saccra 70 körül közlekedő Suzukival találta volna szemközt magát. Az már érdekesebb lett volna.

És az ilyen 'majdnem' gázolásokról nem is tud senki, csak a pár százalékából lesz tényleg emberhalál, és mégis milyen sok az is.
Gondolkoztál már ma?

#739 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:46

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:05

Lehet, hogy húsz év múlva képes leszek magamtól abbahagyni?

Ez nagyon komoly kérdés.

Apám idén 68 éves, 7. éve nyugdíjas, simán vezet, barkácsol, meg minden, fiatalosnak mondható, ennek ellenére ragaszkodom hozzá, hogy amikor leköltöznek a nyaralóba, meg vissza (májustól októberig), akkor én vezessek végig. Mert hiába no a fiatalosság, azért >400 km-t végigvezetni...

28 évvel idősebb nálam, nem bízom benne sajnos, hogy 28 év múlva én leszek ilyen állapotban. :(
Gondolkoztál már ma?

#740 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 18:35

Ma este mondták az m1 híradón, hogy ma is 2 motorossal lett kevesebb... :(
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első