Voipbuster II
Elküldve: 2006. 10. 18. 14:16
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 17:24
Nekem is volt gondom a netszolgáltatómmal (nem T-Com és társai), hasonlók voltak a hibajelenségek.
WRT54G V5.1 router PAP2 utánna.
Lecseréltem a router firmware-ét vértizzadva linuxos DD-WRT micro firmware-e, azóta semmi gond nincs.
Ha szakadozik a net és helyrejön, a PAP2 is újra üzemkész lesz.
Firmware cseréről van egy Topic : hákózati eszközök / Linksys WRT54G t
Ha elég bátor vagy és kellőképp tájékozódsz, vágj bele, érdemes.
Szia!
Mielőtt a rendszergazdával feltetetném a linuxos firmware-t, azért kértem egy routercserét, hátha segít valamit. Természetesen nem jött be, ugyanaz a hibajelenség, mint amit az eredeti hozzászólásomban leírtam. Utánanéztem az általad ajánlott fórumnak és most az lenne a kérdesem, hogy melyik firmware-re érdemes frissítani. Te írod, hogy DD-WRT micro firmware-re frissítettél, de valamelyik oldalon ráleltem az alábbiakra:
dd-wrt[1].v23_sp1_micro
dd-wrt[1].v23_sp1_voip
dd-wrt[1].v23_sp2_micro
dd-wrt[1].v23_sp2_standard
dd-wrt[1].v23_sp2_voip
dd-wrt[1].v23_sp2_vpn
Ajánlott az SP2 vagy még biztonságosabb az SP1? Miben különbözik a micro és a voip? Csak az PAP2 miatt kérdezem, hogy a voip verzió esetleg alkalmasabb?
Vagy egyszerűen kövessem az alábbi linken lévű utasításokat és töltsem le az itt szereplő fájlokat?
http://www.wrtrouter...upgradetolinux/
Egyébként a rendszergazda valóban készséges, fel fogja tenni a linuxos firmware-t. (A cég mindenkinek ilyen Linksys WRT54G routert ad otthonra és szív is vele a rendszergazda rendesen. Van olyan router, amelynek áram szünet után elmegy az összes beállítása.)
Elküldve: 2006. 10. 18. 18:48
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 9:15
Ugyes vagy! Hol talatad az adatot?
"... Raketu Communications Inc. has offices located in New York, NY, USA. ..."
Ha igy is van, de ez mostani vialgban egyaltalan nem fontos, mert soha nem lehet tudni ki all/allhat mogotte. A lenyeg az, hogy a szervizuk egyertelmuen USA-ra van szabva ami nekem azt a gyanut kelti, hogy ez vmi amerikai valalkozas mely vmmi okoknal fogva (sok lehet, persze elsosorban gazdasagi) oda telepitettek ... ez az elonye mostani uzletnek: nincs hatar.
Pl. Neophonex sem egy svajci ceg, magyar, de attol egyaltalan nem rosz. Tobb even keresztul megelegedessel (neha boszonkodasssal) hasznaltam/hasznalom ... remelem fogok is hasznalni ha nem teszik tonkre az egeszet a 21-s korzettel :confused: Bar most mar a NPhx sem magyar kezekben van ... talan franciak vagy fene tudja ... De nem is szamit ez, szerintem.
Egyebbkent itt a hivatalos valasz a levelemre (10 ora alatt megkaptam!):
" ... Hello.
Raketu’s RakOut/DialOUt service uses SIP. It is not set up to be compatible at this time, but we are working on this and it will be released in the near future; by the end of the year.
Thank you
The Raketu Support
----Original Message-----
From: Dr.Buster
Sent: Tuesday, October 17
To: support@raketu.com
Subject: Raketu Support
Hi,
Is your service compatible with SIP? Is it working on ATA (Analog Telephone Adapter, like: Sipura, etc)? If yes, what are setup parameters?
Thanks,
Mike ... "
Jo, majd latjuk ... Csak egy kerdesem maradna: a befizetett penzel mi tortenik ha csak az ingyenes orszagokba telefonalok? elevul-e? vagy hogy mukodik ez ... Hatha vki megtalalta a valaszt?
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 18. 19:27 -kor
Elküldve: 2006. 10. 18. 19:11
Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 14:16
Ez erdekes cikk, de furcsa is. Sok erdekes adatot kozli, de elemzese abszolut hibas!
Most nem szeretnek ezt az elemzest elemezni
A VoIP csak par eve szuletett -igaz! MOst a fiatalok kozott kb. 20 % hasznalja-igaz! Nemetorszagban tobb mint 10-40% ceg hasznalja - igaz ! USA-ban ezek a szmok meg magassabbak, pl. az osszes egeszsegugy intezmeny mas nem is hasznal, csak VoIPot ...
Ez viszont egyaltalan nem igaz (legalabb USA-ban): "... Még egyáltalán nem szokványos, hogy valaki az e-mail címe helyett vagy mellett a VoIP-elérhetőségét is megadja... " Itt, magam is, elsosorban a VoIP szmomot kozlom, mert ez a telefonszamom! VAn mas szmom is, de ez kenyelmesebb es mindenhonnan ellerheto. Szoval ez ne igaz!
Ez az allitas sem igaz, iras kozben magujk is cafuljak: " ... Ugyan világszerte hódít az internetes telefonálás (VoIP), azonban a mindennapi életben ennek még csak kevés kézzelfogható jelét lehet látni. .. " Azert nem igaz ez mert nagyon is megvaltoztatta egyszerusitette?/megbonyolitotta? az eletemet, sok uj fantasztikus lehetoseget adott es valoszinuleg elsosorban fuggetlenseget, gazdasagi elonyekrol nem is beszelek (bar ezeket is lehetne cafolni?). Es igy van nem csak magammal, hanem most mar tobb mint nehany szaz millio emberrel, uzleti eletrol nem is beszelve.
Osszegzes: Nehany erdekes statisztikai adaton kivul, nagyon primitiv cikknek tartom ez az elemzest ...
Elküldve: 2006. 10. 18. 19:36
Idézet: petoth - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 15:16
Mielőtt a rendszergazdával feltetetném a linuxos firmware-t, azért kértem egy routercserét, hátha segít valamit. Természetesen nem jött be, ugyanaz a hibajelenség, mint amit az eredeti hozzászólásomban leírtam. Utánanéztem az általad ajánlott fórumnak és most az lenne a kérdesem, hogy melyik firmware-re érdemes frissítani. Te írod, hogy DD-WRT micro firmware-re frissítettél, de valamelyik oldalon ráleltem az alábbiakra:
dd-wrt[1].v23_sp1_micro
dd-wrt[1].v23_sp1_voip
dd-wrt[1].v23_sp2_micro
dd-wrt[1].v23_sp2_standard
dd-wrt[1].v23_sp2_voip
dd-wrt[1].v23_sp2_vpn
Ajánlott az SP2 vagy még biztonságosabb az SP1? Miben különbözik a micro és a voip? Csak az PAP2 miatt kérdezem, hogy a voip verzió esetleg alkalmasabb?
Vagy egyszerűen kövessem az alábbi linken lévű utasításokat és töltsem le az itt szereplő fájlokat?
http://www.wrtrouter...upgradetolinux/
Egyébként a rendszergazda valóban készséges, fel fogja tenni a linuxos firmware-t. (A cég mindenkinek ilyen Linksys WRT54G routert ad otthonra és szív is vele a rendszergazda rendesen. Van olyan router, amelynek áram szünet után elmegy az összes beállítása.)
Csak a micro jöhet szóba, mivel kicsi a memóriája.
Egyébként már van SP2 is azóta, frissítettem.
Minden tökéletes.
Elküldve: 2006. 10. 18. 20:49
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 18:48
Thank you
The Raketu Support
Lofitty az ilyeneknek. 1x kell csak hasznalni az altaluk supportalt modon, kozben lesniffelni a sip parametereket aztan szevasz tavasz, lehet beallitani az ata-ba.
Felteve, hogy _TENYLEG_ SIP szabvanyt hasznalnak.
Nehogy aztan kideruljon, hogy olyan mint a napszemuveg arus, amibe nyar elejen botlottam. Minden nala arult szemuveget be lehet vizsgaltatni UV tesztelo geppel, hogy lasd, valoban UV szuro. De _csak_ az ott kaphato szemuvegeket. Ebbol nekem azonnal az kovetkezett: ha viszek egy szemuveget amibe teszek egy UV atengedo lencset, akkor nyilvan arra is 100% szurest irna ki a gep, mert nem mer, hanem fixen mindig kiirja, hogy 100%. Es erre ugyebar feny derulne, ha egy direkt rossz szemuvegre is ki lehetne iratni.
Szoval nekem nagyon kamunak tunik es a 'sipet hasznalunk de nem hasznalhatod massal mint amit mi mondunk' szoveg.
Elküldve: 2006. 10. 19. 06:26
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:49
...amit mi mondunk' szoveg.
Hat, igen. Gondolom igazad van...
Hogy lehetne megkapni setup parametereket? Mert letolteni a programmot nem nagy dolog, de hogy kaphatunk meg a setup adatait?
Koszi.
Elküldve: 2006. 10. 19. 08:31
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 1:51
1. Fee calling to 42 countries: .... Hungary...
Hungary 36 $0.000
Hungary-Budapest 361 $0.030
Hungary-Mobile 3660 $0.218
Hungary-Mobile-Pannon 3620 $0.218
Hungary-Mobile-Vodafone 3670 $0.218
Hungary-Mobile-Westel 3630 $0.222
Ezek szerint a Bp-i vonalas nem ingyenes.
2. Állítólag compatibilis a többi messengerekkel:
Ez sem olyan fényes, mint amilyennek látszik. Például a számítógépre telepített Skype-ot elindítja, úgy veszi át a partnereket. Így párhuzamosan működik a kettő. Ha a Skype-ot bezárom a Raketu-ból is törlődnek a partnerek. (?)
Az MSN-nel működik.
Elküldve: 2006. 10. 20. 02:14
Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 9:31
Hungary 36 $0.000
Hungary-Budapest 361 $0.030
...
2. Állítólag compatibilis a többi messengerekkel:
...
Az MSN-nel működik.
1. Hungary-Budapest ... gondolom ez eliras lehet csak mert maskep nincs semmi logiakaja ...
2. alitolag igen, de nem probaltam ki ...
Ha viszont minden igaz, akor ez sokkal jobb mint Skype! Ha nem minden igaz es csak ezek az orszagok ingyenesek valamint a tobbi messengerrel is kompatibilis akor is jobb. Ha a Skype partnereket csak a gepen meglevo Skypebol veszi ki, akor ennek nem sok ertelme van, de igy is jobb mint Skype, csak kar hogy Skype fusson a gepen feleslegesen ...
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 20. 02:19 -kor
Elküldve: 2006. 10. 20. 02:49
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 13:57
Most kezdek atnezni az elmaradt (rosz Mo-i internet miatt) anyagokat ...
Hol talatad ezt a hirt,hogy mar nincs ingyenes hivas a Gizmon?
Elküldve: 2006. 10. 20. 03:18
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 20. 03:20 -kor
Elküldve: 2006. 10. 20. 03:27
Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 20:18
8,5+fa,de ha valaki mond olcsobbat akkor azt nezd meg.Igy nez ki.
+ 1000Ft lehet lebeszelni vele,mert egy ilyen kartyat
is kapsz vele.
Hol lehet ennyiert kapni? Kellene egy Mo-i ismerusemnek. Koszi.
Elküldve: 2006. 10. 20. 03:56
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 20:20
amugy nem szep ilyet irni, hogy "rossz hir hogy nem lehet átverni a rendszert"! ez egy tisztesseges, jol mukodo szolgaltato, miert akarnank atverni?? en a tisztesseges piacot szeretem, ahol a szolgaltatok (legyen sok es nagy a verseny!) feheren feketen leirjak*, hogy mit ajanlanak, en meg, a vevo, ezek kozott szabadon valaszthatok. ezek utan miert kene atvernem? ha atverem, es sokan masok is, akkor csodbemegy, rosszabb felteteleket szab. miert erne ez meg nekem?
(mas kerdes a monopoliummal rendelkezo szolgaltato, vagy a nem egeszseges piaci verseny.)
* persze a Buster klonok sem igy kezdtek, es nagy volt a kavaras a kezdeti idokben, legalabbis a forumbol ezt lehet kiolvasni, de mara mar tiszta a kep en ugy erzem.
Elküldve: 2006. 10. 20. 21:46
Nem túl régen foglalkozom a témával. Egy kis segitséget szeretnék kérni. Átolvastam a fórumot, de nem volt semmi konkrétum, ami segített volna.
Van 2 db Linksys SPA-3102 -es kütyüm. A doksija elég szűkszavú.
Azt szeretném elérni, hogy az egyik eszköz phone portjára illesztett telefonról kezdeményezet hívás a másik eszköz Line portjára érkezzen ami egy PBX -re van kapcsolva. Ja és a VoIP szolgáltatók kihagyásával.
Remélem nem offtopic a téma.
Elküldve: 2006. 10. 21. 07:00
Idézet: xeo - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 22:46
Nem túl régen foglalkozom a témával. Egy kis segitséget szeretnék kérni. Átolvastam a fórumot, de nem volt semmi konkrétum, ami segített volna.
Azt szeretném elérni, hogy az egyik eszköz phone portjára illesztett telefonról kezdeményezet hívás a másik eszköz Line portjára érkezzen ami egy PBX -re van kapcsolva. Ja és a VoIP szolgáltatók kihagyásával.
Ez a leírás létezik, használható ehhez az eszközhöz is:
http://www.sipura.co...Guidev2.0.9.pdf
Jó kérdés. Ha lesz megoldás, oszd meg velünk is légyszi.
Elküldve: 2006. 10. 21. 09:15
Idézet: xeo - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 22:46
Hálózaton belüli az egyik ATA-ról a másik ATA hívása
Mindkét kütyüt azonos codecre állítani
Make Call Without Reg: yes
Ans Call Without Reg: yes
A. variáció > DIAL-PLAN:
ATA2 dial: |<1#:>S0<:ATA1_UserID@ATA1_IP>|
ATA1 dial: |<2#:>S0<:ATA2_UserID@ATA2_IP>|
ATA2-ről > ATA1 hívása: 1# , ATA1-ről > ATA2 hívása: 2#
B variáció > gyorshívás:
Mindkét készülékben az User oldalon Speed Dial Settings/Speed Dial 2: UserID@IPcím
Ebben az esetben a 2 bill. lenyomásával lehet egymást hívni.
Elküldve: 2006. 10. 21. 09:24
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 2:27
Valtozott az ara, es sajnos rossz iranyba.Emelkedett,de az enyem elado sorba kerult.Alig nehany honapos.Az ismerosodnek ha jo igy akkor megeggyezhetuk.Nekem mar csak ilyen internetes telefonom van, ha ir egy vezetekes szamot (persze privibe hogy azert ne legyen gond belole) visszahivom es megbeszeljuk. Szia
Elküldve: 2006. 10. 21. 14:15
Idézet: murzuk - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 9:15
Mindkét kütyüt azonos codecre állítani
Make Call Without Reg: yes
Ans Call Without Reg: yes
A. variáció > DIAL-PLAN:
ATA2 dial: |<1#:>S0<:ATA1_UserID@ATA1_IP>|
ATA1 dial: |<2#:>S0<:ATA2_UserID@ATA2_IP>|
ATA2-ről > ATA1 hívása: 1# , ATA1-ről > ATA2 hívása: 2#
B variáció > gyorshívás:
Mindkét készülékben az User oldalon Speed Dial Settings/Speed Dial 2: UserID@IPcím
Ebben az esetben a 2 bill. lenyomásával lehet egymást hívni.
Lehet, hogy nem pontosan fogalmaztam.
Összekötöm a két kütyüt a WAN interfacen egy UTP kábellel és kész.
Nincs internet.
És ha jól gondolom, ekkor nincs UserID.
Vagy mégis?
Elküldve: 2006. 10. 21. 14:16
Idézet: vocsok - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 7:00
http://www.sipura.co...Guidev2.0.9.pdf
Jó kérdés. Ha lesz megoldás, oszd meg velünk is légyszi.
Köszi ez már használható doksi. Amit ehez a cucchoz adtak az 3 db fénymásolt oldal. :-|
Elküldve: 2006. 10. 21. 14:59
Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 10:24
Én kb. 3 hete vettem a fehérvári MediaMarkt-ban 2 db PAP2-őt, 9 ezer/db áron, és még mindegyik dobozban volt egy-egy 1000-es Neo feltöltőkártya is.

Súgó
A téma zárva.